Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

08.10.2007 19:44:20

Fratilor eu cred un singur lucru. Daca nu ar iesi si ceva bun din toata povestea asta Nu ingaduia Dzeu sa se intample..Ca nu vom afla acum si vom vedea dincolo..numai Dzeu stie. Asa credea si Irod ( si alti imparati prigonitori)ca au adus o lovitura ortodoxiei, cand de fapt nu fac decat sa ne imbogateasca calendarul cu sfinti... de a murit din vina lui Corogeanu s-a mantuit..si daca s-a mantuit oare nu cumva i-a facut o favoare???? Unde nu as muri si eu pe cruce...

:D

marilena12 08.10.2007 19:46:24

Ai dreptate Sebastiana, citind mesajul tau mi-am amintit ca am vazut un film care cred ca exista inca pe internet, cu o fata demonizata, si marturia duhovnicului ei, un parinte staret la una dintre manastirile noastre (nu retin exact). Fata era credincioasa, se spovedea foarte des, traia mai mult pe langa manastire pentru a avea acces la slujbe, cred ca oricui i-ar trebui sa vada acest film. Din pacate calitatea era destul de slaba, probabil ca fusese descarcat si folosit foarte mult. Chiar o sa-l caut si pun link-ul. Altfel gandesti cand vezi asa ceva si cand auzi marturia acelui parinte. Domnul sa ne apere!

calator 08.10.2007 19:50:04

pai atunci ar trebui repus in libertate sa mai ofere astfel de sanse mantuitoare si altora

marilena12 08.10.2007 19:52:53

Citat:

În prealabil postat de jenica
Fratilor eu cred un singur lucru. Daca nu ar iesi si ceva bun din toata povestea asta Nu ingaduia Dzeu sa se intample..Ca nu vom afla acum si vom vedea dincolo..numai Dzeu stie. Asa credea si Irod ( si alti imparati prigonitori)ca au adus o lovitura ortodoxiei, cand de fapt nu fac decat sa ne imbogateasca calendarul cu sfinti... de a murit din vina lui Corogeanu s-a mantuit..si daca s-a mantuit oare nu cumva i-a facut o favoare???? Unde nu as muri si eu pe cruce...

:D

Jeni, asa gandea si parintele din link-ul pe care l-am postat mai sus, cred ca ai citit! Oricum, a fost voia lui Dumnezeu sa moara Irina asa, si ea nu a murit din vina oamenilor ci mai mult din vina demonilor, ca sa patimeasca maicile si preotul, ca sa ne smintim noi, ca sa se lepede episcopul de preotul din episcopia lui, ca sa-i osandeasca toata opinia publica pe calugari si pe preoti si toata biserica ortodoxa. Daca maicile si preotul vor avea rabdare, vor primi cununa si demonii se vor rusina.
Ca cei mai multi dintre noi nu am rabdat, am apucat piatra degraba si am lovit cu ea! Unii in dreapta, altii in stanga, unde ne-a poruncit intelepciunea lumii acesteia!

calator 08.10.2007 19:55:44

poate ca asta e si ideea si anume sa nu mai etichetam asa usor cu eticheta de demonizat si mai ales sa mai facem si niste exorcizari....Poate ca :cunostintele teologice nu-s chiar suficinete" Si ca tot veni vorba ce cunostinte avea acest parinte? Ca in ceea ce priveste experienta ma gandesc ca nu e chiar asa multa avand in vederea varsta E adevarat ca sunt multi sfinti tineri si ca nu depinde de varsta sa ai anumite haruri dar avand in vedere rezultatul cred ca indoielile sunt justificate.

M Sihastria Neamt este cunoascuta pt faptul ca acolo vin deseori persoane cu tulburari dar nu am auzit sa fie astfel tratati....si nici luati in manastire pe propria raspunde etc

calator 08.10.2007 20:00:43

ma intreb daca ai fi gandit la fel daca sa zicem astfel ar fi facut sotul acasa (sa o lege etc) A murit din vina demonilor...asta e chair buna de tot. Dumnezeu a vrut sa patimeasca maicile....interesante patimi. Cu astfel de credinciosi astfel de preoti

calator 08.10.2007 20:03:29

la cat s-a scris pe ac topic putem edita o carte

marilena12 08.10.2007 20:24:54

Citat:

În prealabil postat de calator
ma intreb daca ai fi gandit la fel daca sa zicem astfel ar fi facut sotul acasa (sa o lege etc) A murit din vina demonilor...asta e chair buna de tot. Dumnezeu a vrut sa patimeasca maicile....interesante patimi. Cu astfel de credinciosi astfel de preoti

Pai din pacate nu imi pot imagina cum ar fi fost sa faca sotul meu acasa rugaciuni pentru cei tulburati de duhuri necurate...eu stiu ca doar preotii, cu mult post si rugaciune pot indrazni sa savarseasca slujbe. Cum ar putea sotul meu sa savarseasca Taina Maslului?
Chestia cu legatul sau imobilizatul unui demonizat am vazut-o si in alte manastiri. Si eticheta de demonizat nu o dau eu cuiva, ci numai preotii pot sa stie cel mai bine!
Si cred ca un preot, trebuie sa aiba cunostinte teologice! Este obligatoriu! Ca nu a avut Corogeanu multa experienta e una, dar sa spui ca nu avea cunostinte teologice, mi se pare cam mult. Parerea mea.
Si da, si maicile si preotul patimesc, nu cred ca doare pe cineva mai mult moarte Irinei Cornici, decat pe ei! Si inchisoarea, este patima grea, chiar si o noapte.
Iar despre vine demonilor, intreaba si un preot, iti va spune cu siguranta ca acestia ii ispitesc pe oameni sa faca pacate! Omul este condus in primul rand de diavol spre pacat! De-aia spun Sfintii Parinti sa nu judecam aproapele ca a gresit, pt ca toti gresim daca cadem in ispita vrajmasului! Nimeni nu este fara de pacat in fata lui Dumnezeu, doar Hristos a fost lipsit de pacate!
Despre ultima ta remarca, ai dreptate, frate eu una merit sa te indoiesti de credinta mea: sunt o pacatoasa. Roaga-te si pentru mine!:)

08.10.2007 23:26:27

Mirean si calator, am si eu o rugaminte:)
Acum 9 ani, mama mea a fost omorata de un medic la Iasi in spital, a fost ucisa DIN GRESEALA! Daca tot aveti spirit de "James Bond" nu vreti sa ma ajutati sa il judec pe doctorul care a ucis-o? Sau.....aaaaaa.. daaaaaaaa mama nu era maicuta, si medicul NU e preot..deci..total NEINTERESANT!! si totusi ADEVARAT! Ba mai mult acum 7 ani cand am facut prima intreventie pe coloana, asistenta de la reanimare m-a infestat cu hepatita! Hai sa o dam si pe ea in judecata..ahh iar am uitat..eu nu sunt maica si nici asistenta...Dar cazuri mai sunt cu duiumul dar...daca nu sunt fete bisericesti..le trecem la "DIVERSE" nu???

marilena12 09.10.2007 00:51:48

Legat de ceea ce spui tu Jenica: acum ceva vreme la stiri la tv: un preot a lovit un copil pe trecerea de pietoni.Si a mai si plecat de la locul accidentului. Reactia a fost deosebit de agresiva: toti tunau si fulgerau, au tabarat pe el efectiv. Dar oare la vestitele stiri de la ora 17 apar frecvent accidente care oricum nu au fost grave (victima in cazul preotului s-a ridicat de jos si a plecat pe picioare), indiferent de autori? Eu am vazut numai orori. Si printre ele stirea cu preotul care facuse din Dumnezeu stie ce neatentie sau ispita un accident! Daca nu era preot auzea careva de isprava lui? Unde or fi fost cand acum 12 ani pe mine ma calca cu tractorul un adventist de la picioare pana peste cap bagandu-ma in nisip pana la nivelul solului (slava Domnului cu nisipul ca altfel in mijlocul Dumnarii imi statea crucea azi!) apoi in spital in agonie timp de amar de vreme?
Dar ala era un om de rand avea dreptul sa greseasca chiar cu pretul vietii mele, pe cand preotul trebuie dat cu capul de pereti si hartuit la maxim, ca deh, daca l-a urmat pe Hristos trebuie sa impartaseasca si umilinta si durerea! Hristos este cel batjocorit in asemenea cazuri, cand se vad de departe reactii mult mai agresive decat la un mirean. Pe preoti si calugari i-ar mazili multi pentru fapte pe care altora le iarta zambind (a gresit si el saracu!)...Din pacate, cam asa se intampla cand greseste un preot sau calugar...plateste poate cu sange pacatul pe care altul la randul lui il plateste numai cu lacrimi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:16:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.