Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

vsovi 13.05.2009 14:40:50

mariamargareta

Citat:

[COLOR=darkorange]Deci este asha ca shi fratele cel mic shi care marturiseshte pe fratele Sau mai Mare, pe primul Nascut al lui Israil, pe Domnul Hristos...[/COLOR]

Asta spun și neoprotestanții eretici: că [COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=#0000ff]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi? eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat, fara sa incerc sa introduc "de la noi sau de la un inger din cer" nishte nascoceli personale asha cum "unii" scornesc ca la scorniceshti vrute shi nevrute shi chiar sfideaza buna intzelegere afirmand in nasul meu ca am zis altceva decat ceea ce am zis shi scris... poi dumneata shti romaneshte? caci intre ce repet eu ca un papagal shi ceea ce repeta sectantzii neoprotestantzi ca robotzii este distantza ca de la Cer la pamant cu p mic, caci Pamantul binecuvantat este altceva. Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie? ca shi altzii sustzin ceva asemanator, poi nu e nici pe departe ceva asemanator dar dumneata gaseshti asemanri ca sa potzi osandi shi ridica pietre de poticnire cat mai absurde, dar ma mir cum sunt multzi care itzi dau dreptate tzie in orbirea lor shi nu lui Dumnezeu ca eu n-am nevoie de indreptatziri, ca ne-a invatzat Domnul sa nu cautam slava de la oameni)[/COLOR]

[COLOR=red][COLOR=black]Dar noi mărturisim că Iisus Hristos este Unul născut din Tatăl, înainte de veci, și Unul născut din Fecioară, la plinirea vremii vestite prin prooroci. Și mărturisim că este erezie să considerăm pe Duhul Sfânt fratele mai mic al lui Iisus, care este Fratele Lui mai mare ( adică, un fel de Big Brother!!!)[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Altminteri, credem că Duhul Sfânt este o Persoană din Sfânta Treime, care are Dumnezeirea întreagă, la fel cu celelalte două. [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Dar a amesteca și a schimba însușirile Persoanelor Dumnezeiești [COLOR=darkorange](poi dumneata deshi pricepi ce spun, te faci mereu ca nu pricepi ca sa potzi face afirmatzii absurde, dar se pare ca dumneata nici nu cunoshti insushirile sfintei Treimi daca nu shtii ca Hristos, Cuvantul, este mai mare decat Duhul Sfant care a grait prin prooroci shi Carele de la El a luat ca sa ne dea noua, pentru ca Hristos e mai mare deshi s-a smerit ca fiu al omului)[/COLOR] nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata? poi in Duhul este shi Tatal dar shi Fiul caci asha cum Fiul marturiseshte pe Tatal asha shi Tatal Marturiseshte pe fiul prin Duhul Sfant care purcede de la Tatal dar graieshte prin prooroci asha ca shi un fiu ori copil al lui Dumnezeu, ca doar nu graieshte ca shi cum ar grai Tatal, caci acela este Tatal, iar pe Tatal nimeni nu L-a cunoscut decat cel e care Fiul i l-a descoperit).[/COLOR] Și pucioșii calcă apăsat pe urmele lor, zicând că și Fiul purcede de la Tatăl. [/COLOR][/COLOR][COLOR=darkorange](induci populatzia in eroare, ca sa acuzi nishte nevinovatzi ca ar fi eretici, cand defapt... poi nu este clar ca atunci cand zice despre Fiul (Duhul Sfant) se refera la Cel care-L marturiseshte pe Hristos (Unul Nascut mai inainte de totzi vecii din Duhul sfant dar shi din fecioara Maria asha cum serbam noi de Craciun), iar pe sine cand se marturiseshte spune clar nu ca din El este purcederea ci din Tatal, deci Marturiseshte ceea ce i-a dat Tatal ca sa marturiseasca, caci de Tatal este trimis shi face lucrarea Lui. Nnu ai habar de scripturi shi nu shtii ce este aia pilioqqq... nu pricepi dar te dai mare canonista shi care respectzi shi fereshti pe altzii de erezie... poi daca spui ca Fiul, cel unul nascut este din Tatal mai inainte de totzi vecii atunci cum este Duhul Sfant mai mare decat Fiul care a fost dat prin botezul cu apa a lui Ioan? caci Hristos Fiul, cel intai nascut este al Doilea in ierarhia divina caci el este cel ce boteaza cu Duh sfant shi cu foc... deci iata ca Duhul Sfant, a Treia persoana shi Ipoastas al Sfintei Treimi este a treia putere Dumnezeiasca deci deshi este intreg Dumnezeu in El shi prin El, este totushi Cel mai mititel ca ierarhie divina sfanta, Caci Tatal este Cel mai Mare shi care nu judeca ci judecata a dat-o in mana Fiului apoi vine Fiul shi apoi Duhul Sfant deci iata cum Duhul Sfant, daca ne nashtem de sus prin El in Dumnezeu, ne va face fii shi fratzi shi apoi iarashi copii ai Domnului.)[/COLOR]

[COLOR=red][COLOR=#000000]Alt citat:[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR] [/COLOR]

[COLOR=black]Care [COLOR=blue]Noi[/COLOR]? că nu e prea limpede. [COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]

continuarea mai jos

vsovi 13.05.2009 14:42:00

Alt citat (replicile sunt trecute în paranteze):

[COLOR=blue]noi suntem nishte umili pacaoshi mireni din BOR ce ne straduim sa plinim tot ce ne cere Cuvantul lui Dumnezeu, [COLOR=black](Care? cel de la Pucioasa? [COLOR=darkorange]Shi Acela[/COLOR])[/COLOR] caci defapt trebuie sa ne lasam ca papushile in mana Lui [COLOR=black](Asta e o manevră lansată tot de pucioși în Cuvântul lor, ca să-i manipuleze mai bine pe adepții lor, să-i facă niște marionete de cârpă [COLOR=darkorange](tu fi din partea mea daca asta doreshti o sculishoara sculata in mana lui antichrist, eu n-ash vrea dar dumneata te incapatzanezi mereu sa crezi mai mult in barfa decat in ceea ce este shi cea ce este scris shi marturisit de Duhul)[/COLOR] [/COLOR]caci plineshte Domnul tot ce mai are de plinit cu credincioshii sai, floricele Sale pucioase [COLOR=black](frumoasă mărturisire de credință a unuia care se crede a fi[/COLOR] [COLOR=black]"[/COLOR]umil păcătos mirean din BOR[COLOR=black]"! [/COLOR][COLOR=darkorange](poi vorbeam despre pucioshi ca eu nu sunt dintre pucioshi, eu sunt unul de undeva)[/COLOR]sau de pretutindenea care cred shi urmeaza calea cea stramta ce duce la desavarshire shi viatza veshnica...

deci care este erezia? ca am spus ca Duhul sfant este fiul lui Dumnezeu? [COLOR=black](da, bineînțeles! [COLOR=darkorange]poi inseamna ca te faci ca n-ai priceput incercand sa pricepi rau ceea ce eu tzi-am spus bine ca sa apropii cuvintele shi ce am scris eu de ce este clar ca este eres, ca un alt Fiu cu trup curat din Fecioara, pururea Fecioara nu va mai fi caci Mesia a fost shi este in veac Acela dar Duhul este alta Persoana care este una cu Dumnezeu shi care a grait prin prooroci iar dumneata nu pricepi ca prin Acela de facem shi ne nashtem shi noi de sus, ca fii, fratzi shi mai apoi copii... deci dumneata asociezi mereu in mod rauintentzionat ce spun eu cu antichristul imbracat in haina de oaie care o sa vie shi care se va da Mesia ala pe care unii jidovi inca il mai ashteapta. deci de ce ai comportamentul asta mental atat de bizar? tzi-e frica mereu ca vei fi inshelata, poi nu-tzi mai fie teama ca deja se vede de la o poshta ca eshti inshelata shi in eres pentru ca dumneata negi Adevarul, nu pe mine ci lucrarea lui Dumnezeu pentru vremurile astea... deci nu-tzi mai fa atatea probleme pentru eres shi cuvinte caci este scris "Dumnezeu se ingrijeshte de Cuvantul Sau" sau ceva de genul asta, ci ai face mai bine sa cautzi sa pricepi ca eu nu caut sa te mint ca sa potzi sa gaseshti Calea cea stramta shi mergand pe ea sa ajungi la desavarshire. Dar e bine shi sa te pazeshti de inshelare dar ma mir cum dumneata incercand sa pzeshti pe altzii eshti de mult in eres shi in necunoashtere, probabil poate pentru ca i pus botochiulshiurechea ta la barfa shi minciuna shi insinuarile mincinuase shi nu te-ai lamurit inca pe deplin cu cine anume te luptzi shi cum se face ca deshi te-am atentzionat de mii de ori dumneata contuinui sa loveshti in tzepushe, deci nu in mine, ci in tzepushe asha ca shi Saul care abea dupa ce s-a pocait a dus lupta cea buna cu duhurile rautatzii din locurile cereshti shi cu gandurile shi cu injurashii shi cu eresurile ce vin "de la noi sau de la un inger din cer" deci de la cei mari, de la cler, de la satana gLumii asteia[/COLOR])[/COLOR] [/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=black]Alt citat:[/COLOR]

daca nu crezi, nu-tzi fa o piatra de poticnire shi pashtetzi iarba pe care o cunoashtetzi,

[/COLOR][COLOR=black]Păi, asta zicem și noi: Pașteți iarba pe care o cunoașteți nu mai alergați pe plaiurile dâmbovițene, în speranța că iarba de acolo e mai grasă. Pentru sănătatea dumneavoastră, reduceți consumul de grăsimi și o să vă fie mai bine. [/COLOR][COLOR=darkorange](da, Cuvantul lui Dumnezeu a zis asha pentru cei ce nu pricep shi "se smintesc intru Mine" dar tu o intorci ca la ploieshti ca sa-i scotzi mereu eretici pe pucioshi pentru ca a sadit diavolul nemultzumire shi sparare in sufletul tau zicand ca e din pricina lor, apoi te iei de mine ca scriu erezii cand se vede cum rastalmaceshti ceea ce scriu ca sa speculezi shi sa alipeshti in ce scriu eu nishte eresuri consacrate ca sa iasa la total cumva mereu eres, secta, antichrist, shi astfel sa crezi ca faci un bine cuiva, poi nu faci altceva decat le inchizi Cerurile, ii departezi pe copiii de Dumnezeu shi ii mintzi shi ii invetzi ca sa nu creada in Cuvantul lui Dumnezeu... deci din pacate pentru tine faci munca in zadar, caci vicleshugul la nimic nu-tzi foloseshte)[/COLOR]

[COLOR=#ff8c00]deci eu personal nu cred ca este eres daca spui ca Duhul este ca un fel de Fiu mai mic al lui Dumnezeu purces de la Tatal shi dat prin Hristos, asha cum era al treilea om de sub stejarul Mamvri ori cum era Iacov devenit Israil prin Botezul shi nashterea de sus dand nashtere unui popor sfant ce a avut rege pe Saul care a cazut din binecuvantare shi a ajuns in sheol iar apoi pe David robul lui Dumnezeu care s-a pocait.[/COLOR]
[COLOR=#ff8c00][/COLOR]
[COLOR=#ff8c00]cu portocaliu e raspunsul lui vsovi dupa cum am intzeles de la Dumnezeu.[/COLOR]

mariamargareta 15.05.2009 01:17:28

Răspunsuri pt Vsovi (15 .04.2009)

Citat din postarea #841 semnată Vsovi:

[COLOR=darkorange]Deci este asha ca shi fratele cel mic shi care marturiseshte pe fratele Sau mai Mare, pe primul Nascut al lui Israil, pe Domnul Hristos...[/COLOR]
[COLOR=black]Asta spun și neoprotestanții eretici: că [/COLOR][COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=blue]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi?[/COLOR]

Răspuns: Eu n-am zis că ai zis că Iisus n-ar fi născut din Fecioară. Eu am zis că ai zis că Iisus a fost “primul Născut”, o exprimare profund greșită, folosită de sectanți ca să le demonstreze ortodocșilor că Maria n-a mai fost fecioară după naștere. Am semnalat deci nu numai o erezie (“Isus Cel Primul născut”) ci și consecințele ei nefaste. Creștinii ortodocși din BOR susțin că Iisus a fost Unul născut, și nu cum zic unii pucioși “Primul născut, după care urmează al doilea și alții”. Deci n-au mai fost alți Fii ai Tatălui, așa cum pretind unii pucioși care zic că Duhul Sfânt era Fratele mezin al lui Iisus, adică al doilea Fiu al Tatălui, pe motiv că, deși era Persoană divină, nu putea fi Tatăl, Care este Unul în mod evident.

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat,[/COLOR]
Răspuns: Dacă repeți ca un papagal și ca o placă stricată toate ducegăriile inepte copiate după “Cuvântul Dumnezeului Pucios” nu înseamnă că ai circumstanțe atenuante. Ce-ai scris, ai scris, chiar dacă n-ai priceput nimic din ce-ai memorat din ce-ai citit. Ai vrut cu orice preț să salvezi o gogomănie (aceea că Duhul este al Doilea Fiu al Tatălui) cu alta (Iisus a fost Primul Fiu, deci Duhul a fost Al Doilea Fiu).
Reține acum pentru că ai ocazia, cască bine urechile și fă ochii mari: Iisus NU este “Primul născut” pe motivul simplu că El este “Unul născut”. Punct.

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie?[/COLOR]
Răspuns: Iată doar două din ereziile dumitale pe care le-ai scris, iar altcineva cu tupeu(eu) a dezvăluit că le-ai scris (mai sunt și altele, căcălău):
1. “Duhul Sfânt este Al Doilea Fiu al Tatălui”
2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] )

Alt citat din #841:
[COLOR=black]nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [/COLOR][COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata?[/COLOR]

Răspuns: Eu nu te-am învinuit de “Filioque” ci ți-am dat un exemplu concret, ca să vezi unde se poate ajunge dacă se tratează cu prea mare ușurătate aceste subiecte deosebit de sensibile care privesc Dumnezeirea și să te ferești de a copia superficialitatea altora, care s-au crezut și ei deștepți foc la vremea lor, și au ajuns departe.

[COLOR=black]Alt citat[/COLOR] din #841:

[COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR]
[COLOR=black]Care [/COLOR][COLOR=blue]Noi[/COLOR][COLOR=black]? că nu e prea limpede. [/COLOR][COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR][COLOR=black]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]

Răspuns: De ce eviți răspunsul direct, și o dai pe ocolite? Pucioșii sunt aceia care se consideră “[COLOR=#ff9900]Israelul cel Nou[/COLOR][COLOR=darkorange] din creshtini, din romani[/COLOR]”, deci dacă zici “[COLOR=darkorange]noi[/COLOR][COLOR=darkorange] Israelul cel Nou...[/COLOR]” te-ai făcut frate cu pucioșii ca să treci puntea cu ei. Și află că noi, românii creștini, nu ne tragem din romani, ci din daci. Romanii n-au stat decât 165 de ani cotropitori peste abia un sfert din teritoriul Daciei, apoi s-au dus pe pustii și i-au lăsat pe daci în plata Domnului. Italienii se trag din romani, dar nici ei nu s-au tras destul, ci se mai trag încă. Dar asta-i altă poveste, off topic.

vsovi 15.05.2009 12:03:56

mariamargareta

Răspunsuri pt Vsovi (15 .04.2009)

Citat din postarea #841 semnată Vsovi:

[COLOR=black]Asta spun și neoprotestanții eretici: că [/COLOR][COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=blue]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi?[/COLOR]

Răspuns: Eu n-am zis că ai zis că Iisus n-ar fi născut din Fecioară. Eu am zis că ai zis că Iisus a fost “primul Născut”, o exprimare profund greșită[SIZE=3][COLOR=blue] (sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou? daca tot vorbeshti mereu de unul nascut lundu-te de mine shi dandu-mi exemple invartoshate pentru ca tzii sa demonstrezi ca Porumb-ul nu este un fiu al lui Dumnezeu, dar Mielul, Porumbul ce sunt? nu sunt fii ai Domnului? ce tot imi spui de unul nascut? poi acolo e vorba de UNUL NASCUT MAI INAINTE DE TOTZI VECII deci e vorba ca era inainte de timp, inainte de toata creatzia, era din Dumnezeu nascut de la inceput din Tatal care era shi este Duhul Sfant Tatal, dar Duhul sfant cu Cihp de porumb este a Treia Persoana Divina care a purces din Tatal shi Prin Hristos toate s-au Facut shi Carele s-a Coborat peste Hristos la Botezul sf Ioan Botezatorul shi a ramas peste el pentru ca nu pacatuit shi dupa Inviere, fiind inca peste El l-a suflat peste Apostoli, botezandu-i cu Duhul Sfant shi de Rusalii cu Foc, imbracandu-i cu putere spre marturisirea Adevarului invierii la care au fost martori, deci vezi dumneata cum este FIU Duhul Sfant ce din Tatal purcede shi nu este pilioqqq caci nu purcede nici de la Hristos shi nici de la El insushi ci de la Tatal purcede shi prin Hristos este dat shi a grait shi graieshte prin prooroci, deci daca nu te-ai lamurit inseamna ca nu vrei sa te lamureshti ci vrei sa persishti in eresul propriu shi personal ca sa demonstrezi ca eu sustzin ceva ca shi sectantzii ca Maria nu a fost shi nu a ramas pururea fecioara maria, poi despre ce fiu zic eu shi cu cine avut shi cum l-a nascut shi cine? deci nu eshti dumneata absurda in viclenia incapatzanata de a demonstra eresul pucioshilor shi al meu pentru ca se pare nu vrei sa fi cinstita ci vrei mereu sa spui ca te mint, ca va mint pe voi, poi voi sarmanii orbi care zicetzi cu tarie ca vedetzi, dar daca zicetzi asha pacatul vostru ramane)[/COLOR][/SIZE] , folosită de sectanți ca să le demonstreze ortodocșilor că Maria n-a mai fost fecioară după naștere [SIZE=3][COLOR=blue](eu nu sustzin ca a cunoscut sf Maria vreodata un barbat ci a fost doar logodita cu dreptul Iosif care daca a vrut s-o lase ca sa nu incalce logodna neshtiind ca de la Duhul poarta Fiu, deci cum ne putem inchipui ca dreptul Iosif cu viatza feciorelnica ar fi incalcat logodna shi ar fi avut copii cu Cea cu care nu era casatorit? poi logdna fiind mai mica decat castoria, normal este sa ne gandim ca a pazit mai mult casatoria decat logodna in sensul ca necasatorit fiind nu a avut relatzii cu nici o femeie, shi cum nu este scris ca s-a casatorit cu psf Maria, rezulta clar din scripturi ca sf Maria nu a mai avut copii nascutzi de ea decat fii Duhovniceshti. Deci de frica unui cuvant “primul Născut” folosindu-te de o intzelegere omeneasca greshita vrei dumneata sa demonstrezi eresul? poi pentru ce tzi-e frica de cuvinte shi expresii, poi e primul nascut al Lui Israil nu trupeshte implinind proorociile: "Cel ce se va nashte din femeie va strivi capul sharpelui care ii va strapunge/mushca calcaiul" sau asha ceva, deci prin sf Patimi de la om, sf Cruce de la om , sfanta Moarte de la om facand voia Tatalui de la Tatal Domnul a inviat Biruind sheolul shi moartea, deci iata cum s-a nascut de sus primul nascut al lui Israil cel Unul nascut mai inainte de totzi vecii )[/COLOR].[/SIZE] Am semnalat deci nu numai o erezie (“Isus Cel Primul născut”)[SIZE=3][COLOR=blue] (erezie din capul tau sau din osandirile ereticilor neoprotestantzi)[/COLOR][/SIZE] ci și consecințele ei nefaste[SIZE=3][COLOR=blue] (poi consecintzele le vad in tine ca te tzii ca orbul de bata de neadevar shi de interpretari greshite shi frici "responsabile" ca sa loveshti in florile sfintei Tzepushe)[/COLOR][/SIZE] . Creștinii ortodocși din BOR susțin că Iisus a fost Unul născut [SIZE=3][COLOR=blue](nu, ci unul nascut mai inainte de totzi vecii, deci inainte de timp shi de creatzie, deci de la inceputul inceputurilor, caci ce sustzii dumneata este shi aia adevarat ca sf Maria nu a mai avut fii nascutzi ca nashtere din femeie caci a ramas pururea fecioara, dar eu nu m-am referit la asha ceva, ci ca Hristos a dat Maicii Sale ca sa nasca Mantuirea gLumii, duhovniceshte shi nu trupeshte, deci e primul Fiu iar totzi cei ce prin ascultare se vor nashte de sus, vor fi shi ei fii shi nepotzei shi fice shi nepotzelele lui Dumnezeu prin Ea shi prin Ioan Botezatorul caci iata pamantul unde curge Lapte shi Miere, Casa Tatalui Meu shi pamantul salbatic, pamantul natural shi firesc al firii restaurate care nu este peshtera de talhari),[/COLOR][/SIZE] și nu cum zic unii pucioși “Primul născut, după care urmează al doilea și alții” [SIZE=3][COLOR=blue](ba da, urmeaza shi au urmat shi s-au nascut multzi sfintzi din cea care a fost stearpa caci oricine crede shi face shi urmeaza pe Duhul prin Biserica Sa Una din loc in loc se va nashte din Dumnezeu shi intru Dumnezeu).[/COLOR][/SIZE] Deci n-au mai fost alți Fii ai Tatălui, așa cum pretind unii pucioși care zic că Duhul Sfânt era Fratele mezin al lui Iisus, adică al doilea Fiu al Tatălui, pe motiv că, deși era Persoană divină, nu putea fi Tatăl, Care este Unul în mod evident. [SIZE=3][COLOR=blue](aici nu pricepi ci vrei sa scotzi in evidentza ceva absurd prin exagerare shi ironie care nu intzeleg ce pricepi sau nu pricepi dumneata, caci dumneata spui ca Mielul shi Porumbul ori vitzelul cel gras nu sunt fiii sfintzi ai lui Dumnezeu, poi nu este scris? nu este scris in tot VT despre legea lui Israil al primului nascut care era al Domnului pentru ca atunci cand a lovit pe Faraon a pazit pe intaii nascutzi ai lui Israil care s-au insemnat shi au uns ushile shi portzile caselor cu sange de miel? deci tot VT shi de la inceput cand a cazut Cain care era primul nascut sau Adam care era primul Creat, toata Scriptura VT vorbeshte despre Primul Nascut iar dumneat spui ca Hristos nu este primul nascut ci unul nascut? poi nu a fost shi nu este Unul nascut ca sa ramaie singur El asha ci ar vrea mereu sa imparta shi sa impartasheasca fratzia cu El Intru Dumnezeu dorindu-ne pe noi Primul Nascut iar El smerindu-se de a fi un fiu al omului neinsemnat... dar nu vrea nimeni sa-I fie frate dec at catziva au fost in toata vremea, caci la placinte inainte iar la razboi inapoi iar la izbanda sa vezi misheii facand punte... poi n-ai vazut la liberarea din89 catzi revolutzionari ce au furat liberarea shi au transformat-o in revolutzie, n-ai vazut deci catzi mishei a scos mama omida shi tatucul jan? totzi s-au dus sa-shi ia privilegii iar aia cu victime au ramas sa-shi planga mortzii, au ramas batjocuritzi ... dar ei se vor veseli) [/COLOR][/SIZE]

continuarea mai jos

vsovi 15.05.2009 12:04:45

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat,[/COLOR]
Răspuns: Dacă repeți ca un papagal și ca o placă stricată toate ducegăriile inepte copiate după “Cuvântul Dumnezeului Pucios” nu înseamnă că ai circumstanțe atenuante[SIZE=3][COLOR=blue] (la ce? la acuzatziile cu eres sau secta din mintea ta? dar te las in pace ca cel ce nu vrea sa priceapa pentru ca nu vrea sa creada shi sa asculte doar n-am sa-l fortzez, e treaba ta, cand te vei hotara sa lashi vicleshugul shi nascocirea shi sa iertzi shi sa treci peste supararea care o ai de la Domnul ca tzi-a aruncat dracul ideea ca e vina lor pentru ce shtiu eu ce, iar dumneata, miloasa din fire, ai crezut ca sa te revoltzi shi sa loveshti in floricele tzepushe, dar ai sa-tzi raneshti piciorushul, shi iarashi te intreb: Te-a mintzit sf Pavel pe vremea cand era Saul? a mintzit el cand a zis ca a orbit?, deci daca persishti in calea asta potrivnica te sfatuiesc de pe acuma sa-tzi achizitzionezi baston, sau itzi ofer eu unul, shi ma rog pentru tine sa te ierte Domnul ca mai mult din pricina mea ai devenit atat de absurda shi neiertatoare shi sculishoara sculata ca sa razbuni ceva... poi draga MM ce vrei dumneata sa razbuni shi pe cine? shi pentru ce? shi pe urma ce o sa fie? sa-tzi mai pun odata placa/filmuletzul cu batranul ridat cu trei bube roshii pe nas shi privirea iscoditoare ca sa vada daca ai priceput ca Hristos a inviat din mortzi? sa-tzi mai pun?)[/COLOR][/SIZE] . Ce-ai scris, ai scris, chiar dacă n-ai priceput nimic din ce-ai memorat din ce-ai citit. Ai vrut cu orice preț să salvezi o gogomănie (aceea că Duhul este al Doilea Fiu al Tatălui[COLOR=red] (poi este ca nu este Unul Nascut mai inainte de totzi vecii ci purces din Tatal in chip de Porumb, caci primul nascut este in chip de Miel, iar chipul Sau de Porumb s-a ashezat peste Miel prin Botezul lui Ioan, deci Iata Cei doi Fii ai Mei ca shi Unul)[/COLOR]) cu alta (Iisus a fost Primul Fiu, deci Duhul a fost Al Doilea Fiu,[COLOR=red] exact, dar este Duh caci Dumnezeu este Duh shi in El este Toata sf Treime, shi El este Cel ce ia de la Mine shi va da voua, deci Marturiseshte in voi despre Mine pentru ca asha i-a cerut Tatal, despre Adevar, deci nu de la El marturiseshte shi purcede ci facand voia Tatalui [/COLOR]).
Reține acum pentru că ai ocazia, cască bine urechile și fă ochii mari: Iisus NU este “Primul născut” pe motivul simplu că El este “Unul născut”. Punct.[COLOR=red] (tzi-am mai zis ca este Primul Nascut al lui Israil shi Unul nascut mai inainte de totzi vecii ... de la Duhul sfant shi din psf Fecioara Maria, pururea fecioara... deci facand dumneata o lupta pe o sintagma fara sa pricepi ce este shi la ce foloseshte shi ce se marturiseshte prin ea, nu faci decat sa te rataceshti deshi pare ca spui crezul in mod corect... dar dumneata marturiseshti doar ca este unul shi singur fiu al sf Fecioare Maria, poi catzi oameni nu au auvut un singur fiu? dar e vorba de Unul Nascut Mai inainte de totzi vecii shi nascut prin minune caci fecioara Maria nu a cunoscut in veci barbat, deci e vorba de Nashterea din Fecioria sufleteasca a ascultarii de Dumnezeu shi smereniei shi credintzei desavarshite prin rugaciune shi abea apoi fecioria trupeasca... deci nu este suficient sa spui Unul Nascut caci Unul Nascut cum sustzii dumneata este erezie, ci eventual daca ai zice Mesia care trebuia sa vie El este, Hristos care s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontziu Pilat shi asha mai departe, deci marturiseshti ca prin El s-a dat Mantuire, a pus inceput mantuirii pe pamant, dar mantuirea vine de la orishicare floricica shi oitza a Sa care facand ascultare de El shi stand in urma Lui ne lumineaza noua viatza, prin viatza lor curata... deci nu este Unul Nascut asha cum pricepi Dumneata ci Unul Nascut este daca tzii seama ca trupul, deci noi creshtiinii, este a lui Hristos, deci cand spui Unul Nascut, prin asta se intzelege Israilul cel Nou... daca potzi pricepe daca nu mai bine incheiem discutzia fara sa ne jignim sau osandim unii pe altzii... ca daca nu te trage Tatal spre Hristos degeaba incerc sa te man eu... ca poate nu te lasa tzapul cioplit... ala din semintzia lui Dan, potanul Danila care te-a pus la sita shi dumneata cerni... ca ce sa faci altceva mai bun...)[/COLOR] [COLOR=blue](vezi ce lunga a fost virgula? adica paranteza, dar shtiu ca nu vrei sa pricepi iar eu ca fraierul ma fac ca nu vad shi spun doar nu ca nu vrei ci ca eu nu tzi-am explicat corect, deci n-am fost un papagal sau o placa stricata asha cum ar fi dorit Dumnezeu, adica cu smerenie shi iubire, ci poate tzi-am greshit iar, asha ca iar te rog sa ma iertzi, caci eu te iert pentru mine shi te iubesc pentru tine, caci fara incapatzanarea ta, nu se lucra desavarshirea mea, ca sa pricep shi eu cum e de fapt, caci mai mlt pentru mine vorbesc shi scriu ca sa pricep eu... ca sa fac apoi cele bune de sus... sper ca pentru asta shi nu pentru ingamfarea shi nebunia de pe urma...)[/COLOR]

continuarea mai jos

vsovi 15.05.2009 12:05:17

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie?[/COLOR]
Răspuns: Iată doar două din ereziile dumitale pe care le-ai scris, iar altcineva cu tupeu(eu) a dezvăluit că le-ai scris (mai sunt și altele, căcălău):
1. “Duhul Sfânt este Al Doilea Fiu al Tatălui” [COLOR=blue](este, dar nu insinuand subtil inshelarile tale ci daca reciteshti ce am scris shi nu te mintzi cu vicleshug atunci itzi dai seama cum un Porumb este Fiu al lui Dumnezeu tot asha ca shi Mielul junghiat, dar cu trup Duhovnicesc pe cand Mielul avea shi trup omenesc nestricacios caci era din psf Fecioara curatzita prin Dumnezeu shi infeciorita caci ea este Imaculata Conceptzie shi nu maica shi tatal ei (sf Ioachim shi Ana) cum sustzin catolicii, caci despre El se spune ca va voi trimite alt Mangaietor, deci privegheatzi ca nu shtitzi ceasul... shi vai de sluga cea lenesha shi fecioara nebuna caci in doua il va taia shi va ramane afara)[/COLOR]
2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] ) . [COLOR=blue](deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil, caci e mai mult o proorocie acest Cuvant Israil, o cale, un nume sfant, caci jidovii din pricina neascultarii shi razvratirii nu au intrat in sf Sabat, nu s-au nascut de sus, ci abea prin Hristos doar atunci au Biruit, abea prin Hristos a nascut cea stearpa, caci a biruit Hristos pentru ei dar shi pentru noi, caci daca ar fi fost nascutzi cu adevarat, atunci pentru ce sa-L mai fi urmat cineva pe Iisus Hristos? deci sunt fiii lui Israil dar asha ca nume shi ca oameni caci nu sunt nascutzi desavarshitzi de sus, deci textul tau nu contravine cu ce tzi-am zis eu, ci tu te referi la altceva shi te iei de sintagme lingvistice parasind sensul lor duhovnicesc shi exact, cu punct shi virgula, deci n-ai cum sa pricepi fiindca nu faci pe langa gramatica shi gramatica duhovniceasca a Duhului, a cunoashterii scripturilor ca sa intzelegi spre ce ne trimit toate pildele Domnului, caci nu ia invatzat pe ei fara sa le vorbeasca in pilde )[/COLOR]
Alt citat din #841:
[COLOR=black]nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [/COLOR][COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata?[/COLOR]

Răspuns: Eu nu te-am învinuit de “Filioque” ci ți-am dat un exemplu concret [COLOR=blue](dar complet deplasat caci e doar pentru ca sa ai cu ce invinui, cu eresuri consacrate ca alipindu-le sa creezi spaima eresurilor shi de frica oamenii sa creada ca spui corect ce spui, dar e doar ca sa-i scotzi pe unii ca mint, poi discutzia nu este despre pucioshi sau despre mine shi ce zicem noi ci ce este Scris care este Cuvantul lui Dumnezeu, nemincinos shi fara vicleshugul cel rau ce te trimite in iad), [/COLOR]ca să vezi unde se poate ajunge dacă se tratează cu prea mare ușurătate aceste subiecte deosebit de sensibile care privesc Dumnezeirea și să te ferești de a copia superficialitatea altora, care s-au crezut și ei deștepți foc la vremea lor, și au ajuns departe. (poi asha imi facetzi voi impresia ca deshi nu pricepetzi suntetzi capabili sa sustzinetzi ca vedetzi shi osandind pacatul vostru ramane, caci a zis Hristos "iarta-I Parinte caci nu shtiu ce fac" dar voi sustzinetzi mereu ca shtitzi... poi daca shtitzi... e treaba voastra... ca inseamna ca nu mai are rost discutzia, caci eu ma consider pacatos shi neshtiutor shi mirean din BOR dar shi discut ca sa aflu shi sa ma pun la punct, deci sa invatz, dar daca unii sustzin ca ei shtiu, deci atunci e treaba lor... shi n-au decat sa-shi raneasca picioarele mereu lovind in Tzepushe... asha ca shi Saul pe drumul Damascului... dama(ma)scu(lu)lui...)

[COLOR=black]Alt citat[/COLOR] din #841:

[COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR]
[COLOR=black]Care [/COLOR][COLOR=blue]Noi[/COLOR][COLOR=black]? că nu e prea limpede. [/COLOR][COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR][COLOR=black]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]

Răspuns: De ce eviți răspunsul direct, și o dai pe ocolite? Pucioșii sunt aceia care se consideră “[COLOR=#ff9900]Israelul cel Nou[/COLOR][COLOR=darkorange] din creshtini, din romani[/COLOR]”, [COLOR=blue](shi ei dar Domnul se refera la totzi dreptcredincioshii creshtin-ortodocshi deci nu numai la ei cum te incapatzanezi dumneata sa tragi shi granitze mai ceva ca UE ori SUA)[/COLOR] deci dacă zici “[COLOR=darkorange]noi[/COLOR][COLOR=darkorange] Israelul cel Nou...[/COLOR]” te-ai făcut frate cu pucioșii ca să treci puntea cu ei[COLOR=blue] (poi sigur ca da).[/COLOR] Și află că noi, românii creștini, nu ne tragem din romani, ci din daci. (nu-tzi fa iluzii, ca nu erau unii mai buni ca altzii caci romanii tot de la daci au aparut, ca nu sunt altceva decat neamuri ale stravechii Dacii) Romanii n-au stat decât 165 de ani cotropitori peste abia un sfert din teritoriul Daciei [COLOR=blue](da au venit neamurile noastre latine shi ne-au batut shi ne-au cucerit),[/COLOR] apoi s-au dus pe pustii și i-au lăsat pe daci în plata Domnului. Italienii se trag din romani, dar nici ei nu s-au tras destul, ci se mai trag încă. Dar asta-i altă poveste, off topic.[COLOR=blue] (italienii se trag din populatziile latine adica de origine la-tina adica tot din glodul de la pucioasa shi sunt neamuri apropiate cu noi dar i-a prostit papa shi papistashii shi carolinginerii shi i-a dus pe pustii, ca ei cred ca la Fatima sau la Lourdes sau in alte partzi s-a arata Domnul sau sf Fecioara ca sa le sustzina lor ereziile, dar daca citeshti vei observa ca sunt mustrari shi corectari la adresa catolicilor pe care ei nici macar nu vor sa le priceapa shi sa le ia in seama, caci daca se spune de catre Preasfanta ca ea este Imaculata Conceptzie, cum putea ea oare sa se nasca in mod imaculat de la ea insashi? deci abea dupa ce a fost curatzita prin smerenie shi rugaciune shi credintza de Dumnezeu Tatal, de sf Treime, abea atunci a ajuns ca sa devina Ea imaculata conceptzie, nascand un fiu cu tup de om nestricacios, deci un fel de Adam care daca n-ar fi pacatuit sau n-ar fi fost ucis precum Abel, n-ar fi murit niciodata deci vezi dumneata Imaculata Conceptzie a Domnului? caci dupa Inviere shi in veac Duhul Marturiseshte ca Domnul a murit pentru pacatele shi vinele noastre shi nu pentru pacatele Sale, sau moshtenite de la Maica Sa, caci de la Maica Sa a primit un Vas Ales curat shi fara stricaciune, un suflet shi o fire de om restaurata din pacate shi astfel a fost Shi Dumnezeu intreg dar shi om intreg caci era de parte barbateasca, avand fire de om desavarshit shi de Dumnezeu care este desavarshirea, neamestecate, iar pe sf Cruce parasit de Tatal a ramas doar cu firea cea noua omeneasca, shi cu fratele Sau mai mic Duhul Sfanat shi cu Fratele Sau duhovnicesc Ioan shi Maica Sa, shi asha shi-a dat viatza Sa pentru oi shi apoi singur cu fratele Sau mai mic Duhul Sfant care era shi a ramas peste El s-a sculat a treia zi din Mortzi, caci dupa ce a ispashit pacatele noastre si-a luat viatza inapoi ca un Dumnezeu ridicandu-se peurma, dupa 40 de zile inapoi la Tatalcaci shede de-a dreapta Tatalui, shi iarashi va sa vie shi a venit trimis de Tatal shi tu shi voi nu credetzi... pentru ca nu vretzi)[/COLOR]

vsovi 15.05.2009 13:07:24

deci sf Ioan Teologul este Primul nascut ca Fiu Duhovnicesc al preasfintei Maria shi Pavel al doilea nascut de sus din Preasfanta Fecioara Maria... din Israilul cel Nou caci nu degeaba il chiama Pabel sau Pavel sau nu shtiu, sf Petru o fi primul Nascut shi reinviat dupa pocaintza sa tragica dar plina de nedajde caci el nu a ascuns pacatul sau ci a fugit la mormant ca sa creada shi sa marturiseasca greshala Sa, deci nu-i exclus sa fie sf Petru primul Nascut al lui Israil cel Nou... cine poate shti... deci nu-i exclus sa ma fi inshelat... sau Iacov sau Toma sau Andrei... om afla-o noi candva de la Dumnezeu ... dar asha ceva ne-a invatzat Domnul despre fratele cel Mare, despre primul nascut: cine vrea sa fie mai mare intre voi? acela sa se faca mai mic shi sa slujeasca la totzi shi asha va fi mare la Dumnezeu... shi va primi din mana Mea cheile Imparatziei Cerurilor... cum s-a shi intamplat, caci au primit de la Domnul cheile vietzii shi ale mortzii shi ale Raiului shi Iadului.......

mariamargareta 16.05.2009 15:02:32

Citat din #844:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Răspuns: A zis Hristos: [COLOR=#0000ff] "Fiule, iată Maica Ta!" [/COLOR][COLOR=black], dar n-a zis [/COLOR][COLOR=#0000ff] "Fiule, iată Maica Ta care te-a născut!" [/COLOR][COLOR=black]E o diferență. Ioan este un fiu prin har, nu prin naștere. Deci nu este "al doilea născut al Mariei", așa cum insinuezi d-ta, ereticește vorbind. Vezi că le cam încurci. Noi discutam aici pe Forum despre naștere, nu despre înfiere. Mulți sunt înfiați, dar nu toți sunt născuți. Iar Iisus este Unul născut și din Tatăl, este Unul născut și din Fecioara Maria. Eu ți-am spus să fii mai atent, nu mai încăpățânat, ca să dovedești mereu că ai dreptate. Poate că ai uneori, dar aici nu ai. Iisus nu este Primul născut, iar Ioan al doilea ( alteori ziceai că Duhul este al doilea născut, acum l-ai scos pe Ioan al doilea și pe Duhul al treilea.) Ți-am spus să fii mai atent că te-ncurci.[/COLOR][/COLOR][/SIZE]

mariamargareta 16.05.2009 15:44:56

Citat din #844:

[SIZE=3][COLOR=#0000ff]dar Mielul, Porumbul ce sunt? nu sunt fii ai Domnului? ce tot imi spui de unul nascut? [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Îți spun de Unul născut ca să pricepi odată pentru totdeauna că așa este scris în Crezul ortodox: Unul născut. Și noi, ortodocșii, așa credem, că Iisus este Unul născut. Dacă este Unul născut, se subînțelege că este (implicit) și primul născut. Dar dacă tu zici că e Primul născut, nu se mai înțelege că este și Unul născut, ci primul dintr-o listă mai lungă. Asta e diferența, dacă vrei să pricepi. Dar, în fine, voi, ereticii, n-aveți decât să credeți ce vreți și să pricepeți cât puteți.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]La așa elocință, demnă de invidiat, tu ai fi în stare să demonstrezi matematic că și un Dovleac este Fiul lui Dumnezeu, nu numai un Porumb. Nu știu ce vrei să câștigi, în afară de mândria deșartă că gândirea ta e infailibilă și că oricând poți să faci din rahat, bici, și apoi să pocnești din el pe lângă boi, fără să miroasă a pucioasă.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Cred și sper din toată inima că nu vei reuși să schimbi Crezul nostru strămoșesc, oricât te-ai strădui. Tot așa va rămâne:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred][SIZE=2]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Unul născut[/COLOR], ...[/SIZE][/COLOR][/SIZE]
Dar tu n-ai decât să reciți ca un papagal așa cum vrei și așa cum te duce mintea:
[COLOR=darkred]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Primul născut[/COLOR], ...[/COLOR]
Cine te poate opri să mergi pe calea ce largă pe care ți-ai ales-o? Mergi în pace!

mariamargareta 16.05.2009 16:03:55

Citat din 15.05.2009 (12:05:17)

2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] ) . [COLOR=blue](deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil,... [/COLOR]

Răspuns:
Vezi tu mai întâi că, ceva mai înainte, numele lui Iacov a fost schimbat în Israel, deci Israel și Iacov sunt una și aceeași persoană, nu două persoane diferite cum te duce mintea să înțelegi frăția ta:

[COLOR=darkred]Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"(Fac. 32, 28)[/COLOR]

[COLOR=black]Ai vrut să demonstrezi că Ruben este întâiul născut al lui Iacov, și nu al lui Israel? Și să văd și eu? ("[/COLOR][COLOR=#0000ff]deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil"). [/COLOR]
[COLOR=black]Iată că Ruben este întâiul născut al amândorura, căci amândoi (Iacov și Israel) sunt unul și același patriarh al Lumii vechi.[/COLOR]
Deci, nu Iisus este "întâiul născut al lui Israel", ci Ruben.

[COLOR=black]Așa că pe viitor fii mai atent și nu mai sări ca surdul cu capu-n tobă![/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:18:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.