Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

AlinB 23.06.2014 12:24:40

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 563125)
Holy shit...:)) Pai stiu niste profi la niste licee, care te-ar vaduvi de toate vacantele posibile pentru asa o greseala. Noroc ca amindoi am absolvit nivelul in cauza.

Si daca ar fi vorba doar de valentele Cl sau Na.
Dar tu ai subliniat doar unul din aspecte penibile din toate afirmatiile :21:

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 563112)
Pai nu vezi ca cei mai inversunati sustinatori ai ideologiei ziua creatiei = 24h nu sunt capabil sa inteleaga nici macar cat fac 1+1 ?

I rest my case :)

iuliu46 23.06.2014 12:31:56

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 563125)
Si clorul e mono. Ambele mono, adica NaCl.
Holy shit...:)) Pai stiu niste profi la niste licee, care te-ar vaduvi de toate vacantele posibile pentru asa o greseala. Noroc ca amindoi am absolvit nivelul in cauza.

According to chemistry texts and common sense, the only possible combination of these atoms in a compound is 1:1—rock salt, or NaCl.

We found crazy compounds that violate textbook rules—NaCl3, NaCl7, Na3Cl2, Na2Cl, and Na3Cl,” says Weiwei Zhang, the lead author and visiting scholar at the Oganov lab and Stony Brook’s Center for Materials by Design, directed by Oganov. “These compounds are thermodynamically stable and, once made, remain indefinitely; nothing will make them fall apart. Classical chemistry forbids their very existence.

DragosP 23.06.2014 12:45:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 563118)
Da-mi te rog si link -ul la versiunea electronica pe care o ai tu daca se poate.

Dacă-mi dai pe pm o adresă de mail ți-o trimit direct.

Nu mai știu de unde am descărcat-o.

AlbertX 23.06.2014 13:39:53

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 563122)
Durata de 24 de ore a acelor zile unice a fost si ramine un arhetip. Cu alte cuvinte, au fost facute de 24 de ore pentru noi, ca si chip al nenumaratelor zile ce vor veni.
Q.E.D.

Theodore_of_Mopsuestia, sunt total de acord cu tine, eu am folosit termenul de "masura a timpului" in acelasi sens.

AlbertX 23.06.2014 13:49:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 563129)
Nu mai știu de unde am descărcat-o.

Cartea Facerii, Crearea Lumii și Omul începuturilor - http://www.scribd.com/doc/40303893/S...m-Serafim-Rose

Theodore_of_Mopsuestia 23.06.2014 14:08:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 563128)
According to chemistry texts and common sense, the only possible combination of these atoms in a compound is 1:1—rock salt, or NaCl.

We found crazy compounds that violate textbook rules—NaCl3, NaCl7, Na3Cl2, Na2Cl, and Na3Cl,” says Weiwei Zhang, the lead author and visiting scholar at the Oganov lab and Stony Brook’s Center for Materials by Design, directed by Oganov. “These compounds are thermodynamically stable and, once made, remain indefinitely; nothing will make them fall apart. Classical chemistry forbids their very existence.

Off-topic: Ai materiale suplimentare pe chestia asta? Tehnica respectiva poate fi folosita si in cazul compusilor organici? Daca da, este accesibila si in Romania? No kidding. Batrinul meu este un chimist organician de exceptie, asa ca ar putea fi interesat.
Scrie-mi pe privat, te rog mult.
Merci.

AlbertX 23.06.2014 14:15:55

"Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte". Iar dela începutul zilei până la ziua cealaltă, este o zi și o noapte. Scriptura a spus: "Și s-a făcut seară și s-a făcut dimineață, ziua întâia".” (Sfântul Ioan Damaschin, Dogmatica)

"Și s-a făcut seară și s-a făcut dimineață", adică durata unei zile și a unei nopți… "Și s-a făcut seară și s-a făcut dimineață, zi una" A spus "una",
- sau pentru că voia să determine măsura zilei și a nopții, unind timpul zilei și al nopții, ca să plinească durata celor douăzeci și patru de ore ale unei zile, care cuprinde negreșit și ziua și noaptea, încât chiar dacă din pricina schimbărilor mersului soarelui se întâmplă ca o zi să aibă mai multe ore ca cealaltă, totuși durata celor două, a zilei și a nopții, să se înscrie în timpul destinat lor, ca și cum Moise ar fi spus: "zi una" este durata unei zile, măsura celor douăzeci și patru de ore;
- sau pentru că învârtirea cerului de la un semn până la același semn se face într-o singură zi, încât ori de câte ori este seară și dimineață în lume, potrivit învârtirii soarelui, această învârtire nu se face în mai mult timp, ci atât cât se împlinește durata unei zile…” (Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron)

„Deși atât lumina cât și întunericul au fost zidite într-o clipită, totuși, atât ziua cât și noaptea zilei întâi au ținut câte douăsprezece ceasuri fiecare.” (Sfântul Efrem Sirul)

"Și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric; și a numit Dumnezeu lumina zi și întunericul l-a numit noapte." A împărțit fiecăruia locul său propriu fixându-le de la început unele hotare, pe care să le păzească mereu neîmpiedicat. Și orice om cu judecată poate vedea că de atunci și până acum nici lumina n-a depășit propriile ei hotare și nici întunericul n-a călcat rânduiala sa, făcând amestec și tulburare. E îndestulător numai acest lucru ca să-i facă pe cei ce vor să se îndărătnicească să asculte și să se supună cuvintelor dumnezeieștii Scripturi, să imite și ei rânduiala acestor stihii, a luminii și a întunericului, care păzesc neîmpiedicat drumul lor și nu depășesc măsurile proprii, ci își cunosc propria lor natură. A numit o zi sfârșitul zilei și sfârșitul nopții, ca să fie o ordine și un șir în cele văzute, și ca să nu fie nici un amestec… Dumnezeu a numit sfârșitul luminii seară, iar sfârșitul nopții, dimineață; și pe amândouă le-a numit zi, ca să nu ne înșelăm, nici să socotim că seara este sfârșitul zilei, ci să știm bine că lungimea amândurora face o zi.” (Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Hexaimeron)

Zilele au avut în mod de necombătut seară, dimineață, zi (lumină), noapte (întuneric). Iar ziua și noaptea au avut negreșit 12 ore (ceasuri) fiecare, de la bun început, chiar din prima zi a creației. Vezi în acest sens și Sfântul Ioan Damaschin: „Ele își urmează fără încetare calea pe care le-a orânduit-o Ziditorul și așa cum le-a întemeiat, după cum spune dumnezeescul David: "Luna și stelele pe care tu le-ai întemeiat". Prin cuvintele "le-ai întemeiat" a arătat statornicia orânduielii și așezării date lor de Dumnezeu. Căci le-a orânduit "la timpuri, la semne, la zile și la ani". Pentru aceea prin soare se înființează cele patru anotimpuri. Primul, primăvara, căci atunci a făcut Dumnezeu universul. Acest lucru îl arată și faptul că și până acum în acest anotimp odrăslesc florile. Primăvara este deasemeni anotimpul când ziua este asemenea cu noaptea. Primăvara ziua este de douăsprezece ore și noaptea de douăsprezece ore.” (Sfântul Ioan Damaschin, Dogmatica)

Primăvara ține doar trei luni, iar echinocțiul de primăvară, momentul în care, potrivit Sfintei Tradiții a fost făcută lumea, cât poate să țină? O mie de … ce? Învățătura ortodoxă sănătoasă mărturisește că acele zile de la începutul creației erau chiar zile normale de 24 de ore, cu zi și noapte așa cum le cunoaștem. Echivalențele zi = eră au fost făcute inițial de eretici gnostici și kabbaliști. Nu putem primi această posibilitate nici măcar ca ipoteză de lucru, și cu atât mai puțin opinie teologică sau teologumenă. Învățătura respectivă e de dată recentă și nu a avut vreo circulație oarecare în Biserică, așa cum cere definiția teologumenei.

Este cunoscută argumentația conform căreia în originalul ebraic s-a folosit pentru „zi” cuvântul „yôm” care ar mai putea însemna și „eră”. Versiunea normativă în Biserica Ortodoxă știam că este Septuaginta, ori acolo s-a tradus „hme,ra”` (imera) iar de acolo în românește “zi” în absolut toate variantele. Cuvântul „eră” ca atare nu există în Scripturile noastre, ci se folosește pentru aceasta fie „veac” (dar aici nu în sensul strict de 100 de ani) fie „vreme”. În greaca Septuagintei pentru „eră – veac” există termenul de „eon”. (eon), care putea fi deci folosit cu ușurință dacă textul ar fi indicat așa ceva. Dar nici vorbă de una ca aceasta, ci acolo sunt folosite cuvintele: „zi” „hme,ra”`, „noapte” „nu,kta” „seară” ` “espe,ra” și “dimineață” “prwi”,. toate acestea desemnând clar o zi și subdiviziunile ei. Cine mai dorește să susțină că o „eră” se poate subîmpărți în „”zi”, „noapte”, „dimineață” și „seară”? Iar aceste părți s-au divizat dintotdeauna și la toți în 12 ceasuri de lumină – zi – și 12 ceasuri de întuneric – noapte – evident la echinocțiu, nu vorbim acum de variațiile din cursul anotimpurilor. Ele împreună dau 24 de ore, nici mai mult și nici mai puțin!

Extras din Durata Zilelor Creatiei - http://www.scribd.com/doc/212700738/...lelor-Creatiei

AlinB 23.06.2014 14:19:59

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 563132)
Off-topic: Ai materiale suplimentare pe chestia asta? Tehnica respectiva poate fi folosita si in cazul compusilor organici? Daca da, este accesibila si in Romania? No kidding. Batrinul meu este un chimist organician de exceptie, asa ca ar putea fi interesat.
Merci.

Gasesti stirea pe Internet insa cel mai des sub forma de stiri-uimitoare-pentru-cei-fara-carte :)

Ce a facut tipul de fapt nu este o combinatie chimica, ci una de tip cristalin.

Stoichiometric aia e formula chimica dar in realitate e vorba doar de un cristal, obtinut si stabil doar la presiune foarte inalta (in articole zice "low presure" si se refera la 200.000 atmosfere :21:) in care straturi din clasica sare (NaCl) altereaza cu straturi de pur sodiu (Na) - pentru formulele de gen NaxCl unde x = 2,3,etc.

De altfel se cunosc deja structuri ca KI3 sau NI3 care nu violeaza nici o regula, doar ca nu sunt foarte stabile in conditii normale.
De ex. NI3 este relativ stabil si la presiune atmosferica normala, insa daca il atingi, face asa:

https://www.youtube.com/watch?v=2KlAf936E90

Detaliile pentru aia care stiu cat de cat fizica chimie (adica n-au chiulit la lectiile din clasa a 7a, 8a si au mai facut si putina lectura suplimentara) sunt aici:

http://sphericalbullshit.wordpress.c...-is-not-wrong/

Am incercat sa fac un rezumat pentru aia care pricep cat de cat dar nu vor sa se chinuie prea mult.

Asteptam data viitoare stiri despre "fuziunea la rece" (care e chiar fantezie pura) ca dovada creationist-zelotista pentru ideea ca ziua creatiei = strict 24h :24:

iuliu46 23.06.2014 14:23:59

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 563132)
Merci.

Nu am, am vazut stirea respectiva mai demult si m-am gandit ca e interesant, mi-a placut ideea ca se poate iesi din tipare. Nu am stat sa caut mai multe informatii.

AlbertX 23.06.2014 14:37:36

Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Ioan Damaschin, Sfântul Nichita Stithatul, Sfântul Maxim Grecul, etc si mai nou Sfântul Nicolae Velimirovici,... au afirmat ca zilele Facerii au 24 de ore fiecare.

Am incheiat acest subiect, sa revenim la topic, va rog.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:15:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.