Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

Ioan_Cezar 19.03.2015 09:56:12

Să mmmmori de râs, nu alta!.....:)))

oaie_cugetatoare 19.03.2015 10:03:14

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 585302)
Puteți vă rog frumos să lăsați erezia ”nemuririi sufletului” despre care s-a vorbit destul până să se închidă topicul respectiv și să reveniți la erezia închinării la icoane?
Mulțumesc.

Bre, singurul eretic de aici esti tu.Culmea e ca nici nu-ti trebuie argumente
teologice pentru a demonstra existenta sufletului dupa moartea fizica.
Ci doar argumente logice.Si culmea, aceste argumente logice fac apel
la inteligenta bunului simt. =))

Ioan_Cezar 19.03.2015 10:08:19

Citat:

Puteți vă rog frumos să lăsați erezia nemuririi sufletului despre care s-a vorbit destul până să se închidă topicul respectiv și să reveniți la erezia închinării la icoane?
Mulțumesc.

Să fiu iertat că psihanalizez fără voie, dar îmi pare că numai unul obișnuit și resemnat deja cu propria moarte (sufletească) poate extrapola necazul lui în veșnicie și asupra tuturor.
Puteți, totuși, accepta că, deși noaptea toate pisicile sunt negre nu toți oamenii au bicicletă?

Mihnea Dragomir 19.03.2015 10:55:46

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 585310)
Ci doar argumente logice.

In afara de argumentele teologice si logice, mai avem argumente stiintifice care sugereaza ca sufletul isi continua existenta cel putin un scurt timp dupa moartea trupului. Sunt sute (poate mii) de observatii facute de numerosi medici care au asistat pacientii lor si au constatat decesul lor.
Argumente stiintifice, dar de alt tip, sunt si acelea care arata ca sediul constiintei nu este neaparat in creier. Persoane care practic nu au creier (anencefali) si care duc o viata normala, au functii psihice superioare si sunt bine vazute la serviciu. Faptul ca sunt anencefali a fost o descoperire radiologica intamplatoare, in cadrul unor examene de rutina aplicate salariatilor.

Dealtfel, ipoteza ca sediul constiintei ar fi in creier este foarte noua, nesustinuta de traditie (desi necontrara ei). E vorba atat de traditia medicala europeana, cat si orientala, care concorda in a sustine ca sediul constiintei este la nivelul organului functional al inimii.

stefan florin 19.03.2015 11:28:32

Citat:

În prealabil postat de preamultadezbinare (Post 585261)
Dati-mi, va rog,exemple din Vechiul Testament,incepand cu Geneza, unde se face referire la existenta''sufletului" dupa moarte.

Evrei 12:22-23

stefan florin 19.03.2015 11:30:05

Citat:

Puteți vă rog frumos să lăsați erezia ”nemuririi sufletului” despre care s-a vorbit destul până să se închidă topicul respectiv și să reveniți la erezia închinării la icoane?
Mulțumesc.

te-am rugat dar nu ai facut ceea ce te-am rugat:poti sa-mi spui cine este nemuritor?

stefan florin 19.03.2015 11:30:41

Citat:

Mulțumesc.

te-am rugat dar nu ai facut ceea ce te-am rugat-poti sa-mi spui cine este nemuritor?

centesimusvicesimusoctavus 19.03.2015 12:43:53

Vă rog frumos, respectați subiectul topicului. Înțeleg că vechiul topic despre nemurirea sufletului a fost în disperare de cauză închis, dar puteți deschide unul nou mai specific în genul: ”Dovezi biblice care atestă că sufletul este nemuritor” și vă promit răspunsuri la întrebările de mai sus. Mulțumesc.

Barsaumas 19.03.2015 13:18:21

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 585306)
Vreti sa spuneti ca sufletul nu este nemuritor si ca odata ce mori trupeste mori in toate sensurile?

Pai nu stii ca asta e doctrina adve? Cica once gone,gone for good. Si Invierea ce o face Domnul va fi, dupa doctrina AZS, o recompilaciune from scratch.

EzioAuditore 19.03.2015 13:45:52

Vai! Asta e tot ce voi ati inteles din discutia mea cu crocodilu'?
Erau doua concluzii logice, una Il facea mic pe Dumnezeu, iar cealalta Il facea mare. Crocodilul a inteles care e treaba si d-aia o scalda el cu existenta. Dar voi... nimic! Perfect!
Dumnezeu sa va aiba in paza.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:30:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.