Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre sinodul cretan ,pareri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18762)

Ratoon 20.02.2017 20:40:00

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 644076)
Good point, Mihai. A golit Lumea Mortilor de sufletele dreptilor de acolo. Si, logic, toti oamenii buni conform Legii din spiritul uman firesc, nu doar dreptii din VT. Ar fi fost aiurea.
Cum zice Pavel "paganii care aplica Legea din Fire".

Și ce înseamnă sufletele drepților când Mesia zice ca cine nu accepta pe Fiul nici Tatăl nu-l acceptă pe el...

GMihai 20.02.2017 20:58:53

Citat:

În prealabil postat de Ratoon (Post 644077)
Și ce înseamnă sufletele drepților când Mesia zice ca cine nu accepta pe Fiul nici Tatăl nu-l acceptă pe el...

Sufletele drepților înseamnă cei care îl acceptă pe Fiul. Logic.

Drepții dinainte de Întrupare nu aveau ce să accepte, devreme ce nu L-au cunoscut pe Hristos.

Și tocmai de aceea Hristos s-a pogorât în Iad, ca toțicei ce vor fi trăit înainte de El să aibă ocazia să Îl accepte.

CristianR 20.02.2017 21:21:36

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 644064)
39. Unul din talharii rastigniti Il batjocorea si zicea: "Nu esti Tu Hristosul? Mantuieste-Te pe Tine insuti si mantuieste-ne si pe noi!"

40. Dar celalalt l-a infruntat si i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care esti sub aceeasi osanda?

41. Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; dar Omul acesta n-a facut niciun rau."

42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!"

43. Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."

Biserica recunoaște situații excepționale pe care le asimilează botezului, ca situația tâlharului pocăit. Apa, ca materie a botezului, este doar simbolul văzut al nașterii din nou, al spălării de omul vechi, și ea poate fi înlocuită în cazuri excepționale chiar și de țărână, iar în cazul martirilor de propriul lor sânge. Esențială este, însă, nașterea din Duh, și asta este ceea ce s-a petrecut și cu unul dintre cei doi tâlhari.

antoniap 20.02.2017 21:24:26

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 644060)
scrii ca sa scrii ceva, fara sa spui nimic.
ai zis ca spuneau ca-s pacatosi pentru ca erau smeriti. adica de fapt erau niste mincinosi, pentru ca ei se socoteau fara pacat.

ps.esti incredibila, dupa acel "mai fac un copil", de un cinism inuman ingrozitor, persisti in a folosi cuvantul "sfant" si derivatele lui, de unde poti sti tu ce este sfintenia? de unde poate sti oricare dintre noi ce este sfintenia?

Ba eu scriu, dar tu nu ai ochi sa vezi. Orbului mereu i se pare ca e noapte. Tu ești de un cinism îngrozitor. Trebuia sa te privesti in oglinda înainte de a scrie. Dar niciodată nu e târziu...

antoniap 20.02.2017 21:38:03

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 644060)
de unde poate sti oricare dintre noi ce este sfintenia?

Când nu mai gândești rău despre nimeni, ești pe aproape. Când poți sa Îi mulțumești lui Dumnezeu pentru necazuri, tot așa. Când îți iubești dușmanii și le dorești mântuirea, tot așa. Când Îl iubești pe Dumnezeu atât de mult încât nu mai vrei sa-L superi cu nimic, tot așa. Când în necazuri fiind, bucuria Îți inunda sufletul, de asemenea. Cand lauda este ca ocara, de asemenea. Citeste Fericirile. E datoria noastră sa tindem spre sfințenie, nu sa o luam în derâdere. Avem porunca sa fim sfinți, nu draci!

Lancelot 20.02.2017 21:54:30

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 644083)
Când nu mai gândești rău despre nimeni, ești pe aproape. Când poți sa Îi mulțumești lui Dumnezeu pentru necazuri, tot așa. Când îți iubești dușmanii și le dorești mântuirea, tot așa. Când Îl iubești pe Dumnezeu atât de mult încât nu mai vrei sa-L superi cu nimic, tot așa. Când în necazuri fiind, bucuria Îți inunda sufletul, de asemenea. Cand lauda este ca ocara, de asemenea. Citeste Fericirile. E datoria noastră sa tindem spre sfințenie, nu sa o luam în derâdere. Avem porunca sa fim sfinți, nu draci!

Tu confunzi schizofrenia cu sfintenia. Dar devine personal si ma opresc. Cauta si ce inseamna cinic/cinism in dex.

CristianR 20.02.2017 22:03:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 644048)
Eu am raspuns chiar cu lux de amanunte, de aceea am facut acea introducere. Nu am scris de pelagianism?

Ce treabă are pelagianismul? Eu te-am întrebat de ecumenism. Ți-am pus întrebări simple la care am primit răspunsuri complicate. Te-am întrebat ce culoare are și mi-ai răspuns cum miroase.

Trag concluzia că nu ai un răspuns mai bun și rămân la părerea că ecumenismul (prin care înțeleg admiterea posibilității ca și alți creștini să beneficieze de har) nu este o erezie condamnată ca atare de Biserică și că nu contravine vreunei dogme.

antoniap 20.02.2017 22:11:49

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 644084)
Tu confunzi schizofrenia cu sfintenia. Dar devine personal si ma opresc. Cauta si ce inseamna cinic/cinism in dex.

Tu cu ce confunzi ortodoxia? Ca nu prea inteleg.

antoniap 20.02.2017 22:30:23

https://www.petitieonline.com/cerem_..._ortodoxa#sign

DragosP 20.02.2017 22:49:31

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 644074)
Ce spune Scriptura și Simbolul Apostolilor că a făcut Hristos în cele trei zile în care a fost în mormânt ?

El a făcut ce a vrut, că deh, e Domnul.
Dar tot El a zis că e musai să te nasti din nou. Nu din fire, ci din Duh.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:53:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.