Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

mariamargareta 16.05.2009 21:21:53

[COLOR=purple][SIZE=3]114. Taina ascunderilor la pucioși[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3]Pucioșii au și ei tainele lor. Ei ar dori să apară în ochii lumii ca imaculați, ca Sfinții Zilelor De Pe Urmă de pe pământ. În această privință, Mormonii au fost însă mai iuți de mână și de picior, deoarece ei mai demult și-au adjudecat în mod oficial acest titlu pentru “biserica” lor. Tocmai de aceea, pentru că au ascunderi, pucioșii se căznesc din răsputeri să ascundă sub preș ceva care miroase a pucioasă de la o poștă.[/SIZE]
[SIZE=3]La reeditarea din anul 2006 a cărții pucioșilor intitulată “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” au apărut multe texte noi, aparținând perioadei 1955-1995. Cei care le-au descoperit atunci au crezut atunci că posibilitățile mai generoase de editare permiteau o reproducere cât mai completă a textelor venite din cer de la Dumnezeul Verginicăi (și mai apoi, Cel al lelicăi Maria) Adică, doar textele pierdute definitiv în decursul anilor nu și-au mai găsit locul în noua ediție a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”, dar toate celelalte au completat canonul “Șcripturii” de la Pucioasa.[/SIZE]
[SIZE=3]În realitate, consemnăm aici o primă ascundere a pucioșilor: ei au adăugat texte noi procedând în continuare la fel de selectiv ca și la ediția precedentă, adică eliminându-le pe cele care săreau în ochi ca incompatibile cu mesajul biblic: fie din cauza unor inconsecvențe grave cu mesajul binecunoscut al Scripturii, fie din cauza apariției unor dezvăluiri incomode, fie pentru că pretindeau că reproduc niște “viziuni” atât de halucinante și incoerente ale Verginicăi, încât oricine ar fi remarcat cu ușurință că ele nu provin de la un om sănătos la minte. [/SIZE]
[SIZE=3]Așadar, ascunderea selectivă a unor texte care nu mai fuseseră date publicității vreodată are explicațiile ei, și, până la urmă, e de înțeles. Fiecare își apără pielea și prestigiul cum poate. Rămâne de neînțeles – la prima vedere – de ce au dispărut în ediția 2006 a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” unele texte care apăruseră deja în ediția 1955! Aici lucrurile se complică. Înseamnă că textele respective conțineau lucruri atât de incomode, încât n-ar fi trebuit să fie dezvăluite nici în ediția precedentă. Sau, că între timp lucrurile au evoluat și unele concepții ale pucioșilor s-au schimbat, așa încât ceea ce era valabil în 1995 nu mai e valabil în 2006.[/SIZE]
[SIZE=3]Să ne închipuim că cineva care și-ar propune să facă o reeditare a Bibliei ar proceda la fel, eliminând pagini întregi din textele considerate de întreaga omenire a fi sacre, texte denumite îndeobște Cuvântul lui Dumnezeu. Ce scandal ar ieși! Cum să-și permită cineva să-L cenzureze pe Însuși Dumnezeu? Dar nici nu e de crezut că și-ar permite cineva așa ceva, fie din frică, fie din respect, fie din calcul, ca să nu aibă complicații după aceea. Ei bine, liderii pucioși își permit să facă din “Cuvântul” lor de la Pucioasa orice vor. Înseamnă că ei ori nu cred de-adevăratelea că acesta este Cuvântul lui Dumnezeu (știu ei ce știu, că doar ei l-au fabricat, piesă cu piesă) fie n-au nici cea mai mică teamă sau respect față de Ființa pe care pretind că o slujesc ca nimeni alții (căci se pare că nici cu credința în adevăratul Dumnezeu nu stau mai bine, și asta nu de ieri-alaltăieri).[/SIZE]
[SIZE=3]Pe acest blog este postat un articol ([COLOR=purple]39. [/COLOR][COLOR=purple]Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]-[/COLOR] [COLOR=purple]Texte suprimate[/COLOR] ) care expune câteva exemple de acest gen.[/SIZE]
[SIZE=3]Să încercăm să înțelegem mai concret care sunt resorturile ascunse ale renunțării la astfel de texte.[/SIZE]
[SIZE=3]Vom lua spre analiză un text masiv al anilor ’92 care a dispărut cu desăvârșire în noua ediție a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” (Notele explicative din paranteze îmi aparțin):[/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=3]“…Iată Paștele cel Nou și iată începutul împărăției celei noi…[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=blue]…Iată cină cerească. În fiecare zi cinez [/COLOR]( Notă: Textul se referă la perioada imediat următoare zidirii bisericii de la Glodeni-Pucioasa, perioadă în care “cei trei preoți unși direct din cer” − numiți aici “[COLOR=blue]acești micuți ai Mei[/COLOR]” − făceau câte trei liturghii pe noapte în acel așezământ pământesc, poleit cu titlul de “așezământ ceresc”) [COLOR=blue]cu acești micuți ai Mei în acest ceresc așezământ…[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]…Eu sunt viața. Eu sunt viața voastră, măi copii și Mă las vouă în fiecare zi cu dragostea cu care și voi vă lăsați întru Mine și cu cele de la Mine. Voi sunteți Betania Mea și locul Betaniei Mele [/COLOR]( Notă: Folosirea acestei metafore este singulară. În restul scrierilor pucioase s-au preferat alte formulări biblice, considerate mai expresive și mai convingătoare: Noul Ierusalim, Noul Eden, Noul Canaan, Noul Israel, etc.) [COLOR=blue]din vremea aceasta. Iată ce dulce îmbrățișare vă dau: Pace vouă. Luați și mâncați și cinați cu Mine, acesta este Trupul și Sângele Meu care se frânge pentru voi spre iertare și spre puterea biruinței. Această veste va rămâne despre voi iubiții Mei. Iată-i pe cei ce au răpus balaurul cel mare, căci ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturiei lor…[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]... Iată Paștele cel Nou și iată începutul Împărăției celei Noi,[/COLOR] ( Notă: Încep să se prefigureze mental germenii schismei față de B.O.R., biserica tradițională: tot ce este propus la Glodenii Pucioasei este novator: o nouă Scriptură, denumită “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”; o nouă jertfă nesângeroasă, denumită metaforic Paștele cel Nou, care se anunța a fi mai curată și mai eficientă decât precedenta; o nouă preoție, zisă “după rânduiala lui Melchisedec, care o aruncă în derizoriu și o face superfluă pe prima; și o nouă biserică, zisă Împărăția cea Nouă, care aducea cu sine o nouă trăire duhovnicească superioară celei oferite de B.O.R.)[COLOR=blue] dar cine să înțeleagă, cine, [/COLOR]( Notă: Era previzibilă o rezistență masivă a creștinilor ortodocși la aceste noutăți apărute în biserică, deorece ei erau fie grei de cap, fie încăpățânați într-un conformism-ritualist vetust care nu le permitea să înțeleagă și să guste − cu analizorii gustativi și olfactivi ai firii − damful adierii pucioase, înnoitoare) [COLOR=blue]căci această înțelepciune nu vine de la fire, nu vine de la trup, ci de la Duhul Tatălui cerurilor. Cei ce zic că lucrează Pâinea Vieții, aceia nu au mâinile curate,[/COLOR] ( Notă: Îndată se trece la un atac deschis la adresa preoților: preoții din B.O.R. sunt toți păcătoși, deci nu mai au mâinile curate, adică nu sunt îndreptățiți să oficieze sfintele slujbe în care se aduce jertfa cea nesângeroasă de pâine și vin la altar)[COLOR=blue] aceia nu au Duhul Meu și au duhul lor [/COLOR]( Notă: Adică preoții B.O.R. nu mai au puterea și căderea de a invoca Duhul Sfânt iar lucrările lor nu mai au sfințenia dorită, ci rămân simple lucrături omenești)[COLOR=blue] și Eu stau țintuit și acum [/COLOR]( Notă: Preoții B.O.R. se identifică în chip tainic cu preoții Vechiului Testament, care L-au țintuit pe Iisus pe cruce) [COLOR=blue]de ei și ei nu știu că Eu stau țintuit [/COLOR]( Notă: Adică preoții B.O.R., ca și cei iudei, nu știu ce fac, țintuindu-L din nou pe cruce pe Iisus)[COLOR=blue], că nu vor să audă de la Mine ca să le spun durerea Mea.[/COLOR] ( Notă: Preoții B.O.R. se împotrivesc “CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU” de la Pucioasa, nu vor să-l asculte și să creadă în el ca într-o Evanghelie Nouă care aduce ceva nou, nemaiauzit: anume că ea dezvăluie durerea necurmată a lui Dumnezeu de la Facerea Lumii și până la sfârșitul veacurilor). [/SIZE]

mariamargareta 17.05.2009 00:07:58

114. Taina ascunderilor la pucioși (Partea a II-a)

[SIZE=4][COLOR=blue]Această preoție așezată aici din poruncă cerească lucrează cu curățenia Duhului Sfânt și cu lucrarea cea binecuvântată după orânduiala lui Melchisedec, dar cine să înțeleagă? [/COLOR]( Notă: Îndată se anunță și o nouă preoție, care a fost instaurată de acum la Pucioasa: “preoția cea nouă după rânduiala lui Melchisedec”. Preoții B.O.R. sunt așadar complet depășiți, ei probabil având doar preoția lui Aaron, lucru care nu se spune, dar se subînțelege. În plus, ei sunt marcați de o orbire spirituală, care nu le permite să înțeleagă această insolită schimbare de macaz: tot ce ține de mântuirea omenirii este concentrat acum numai la Pucioasa, și niciunde în altă parte. Întrebarea care se pune imediat este următoarea: de ce a fost nevoie de 2000 de ani de așteptare ca să se instituie, în sfârșit, la Pucioasa, “preoția cea nouă, cea adevărată”? Și ce se poate spune despre cei care s-au folosit timp de 2000 de ani de o preoție imperfectă care nu era după rânduiala lui Melchisedec? Sunt ei niște înșelați? Ortodoxia lor a fost șchioapă, ciungă, handicapată în mod insuportabil, încât trebuia radical înnoită? Partea bună a lucrurilor este aceea că acum, în sfârșit, se limpezește poziția mereu duplicitară a pucioșilor față de B.O.R.: [COLOR=red]nu va exista niciodată vreo posibilitate de reconciliere între Biserica Noul Ierusalim și Biserica Ortodoxă Română, atâta vreme cât prin inventarea de către pucioși a “preoției lui Melchisedec în ortodoxie”, preoția tradițională este desființată! [/COLOR]Din acest moment, B.O.R. nu mai poate fi un partener de dialog cu această biserică biserică nouă și novatoare, biserica pucioșilor, care o contestă în mod radical, din temeliile ei canonice, pe cea veche!)[COLOR=blue] Ferice celor mari care înțeleg și se pleacă spre această măreție de lucrare cerească. [/COLOR]( Notă: Este vorba aici tot de liderii pucioși. Ni se sugerează că ei sunt “cei mari” cu sufletul, cu inima și cu lucrarea de mântuire, deși cu alte ocazii tot ei sunt numiți “cei mici” adică cei ce sunt neputincioși cu firea, dar ocrotiți de Dumnezeu ca niște copii) [COLOR=blue]Acest izvor de cuvânt este râul vieții care curge din tronul lui Dumnezeu și din care vor bea toate neamurile cele ce vor crede, când vor vedea slava României celei binecuvântate peste popoare.[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=4]...Pace ție Biserica Mea cea iubită și încă un pic ascunsă...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]...Pace vouă și cină cerească de la cer și până la voi, căci toată oastea cerească s-a coB.O.R.ât pe acest blid micuț din care Mielul lui Dumnezeu și cu fiii Săi cei luați din lume, cinează împreună cină binecuvântată și nouă întru împărăție nouă, căci am făcut aici Legământ nou de viță nouă, de vin nou, de împărăție nouă...[/COLOR]( Notă: Totul e nou la Pucioasa − deci totul e vechi și depășit în B.O.R. Cina Pucioasei este nouă, împărăția lui Dumnezeu este nouă, preoția ei este nouă, după rânduiala lui Melchisedeck cel vechi de zile, vița ei este nouă − deci și mlădițele ei sunt noi − vinul ei este nou și fierbe în pocale)[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]... Cel ce se unește cu Mine acela este un trup cu Mine și Eu întru acela rămân, dar mare este această taină, căci Eu sunt viața și una este viața precum Eu Unul sunt. Pace ție Biserica Mea cea iubită și încă un pic ascunsă, așa cum și atunci Mă ascundeam cu ai Mei de iudeii care nu L-au voit pe Domnul. [/COLOR]( Notă: Mania ascunderii lucrează instinctiv la pucioși, care simt că nu este încă momentul unei confruntări frontale cu Biserica majoritară. În același timp, folosirea majusculei pentru Biserica Pucioșilor semnifică momentul proclamării unei noi instituții ecleziastice, Biserica Pucioșilor, zisă și Biserica Noului Ierusalim, care se pretinde a fi eminamente ortodoxă și tradițională, la rivalitate cu tradiționala B.O.R. Tot ea se pretinde a fi singura iubită și prețuită de către Dumnezeu.) [COLOR=blue]Pace ție iubita Mea, căci ieslea ta este caldă și dulce și curată și Eu iată, cu dragoste Mă plec și lucrez și cinez cu voi și vom birui prin sângele Legământului cel întreit Nou [/COLOR]( Notă: Pe cine vor birui? Având în vedere că instrumentul de biruință este “[COLOR=blue]Legământul cel întreit Nou[/COLOR]”, înseamnă că biruința va fi asupra “Legământului cel întreit Vechi” care subzistă în B.O.R., deci B.O.R. va fi cea biruită de Biserica cea Nouă și Iubită de Dumnezeul de la Pucioasa: Biserica Pucioșilor.)[COLOR=blue] și binecuvântat cu putere de biruință. Bucurați-vă căci Tatăl Meu așa a binevoit. Amin... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]8 martie 1992 [/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE]

mariamargareta 17.05.2009 15:53:50

114. Taina ascunderilor la pucioși (Partea a III-a)

[COLOR=blue][SIZE=4]...Nu poate fi Dumnezeu, Domn, acolo unde cezarul este domn...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]...Să se umple de bucurie cerul Sfânt și pământul sfânt, căci Cel ce s-a întrupat în pântecele Fecioarei ca să vină să se arate oamenilor, binecuvintează acest praznic sfânt și ceresc... Pace vouă, căci sunt aici cu voi.[/COLOR] ( Notă: Când S-a arătat ucenicilor, spunându-le “Pace vouă!”, Domnul S-a arătat de-a binelea, nu a fost nălucire sau vis, și chiar i-a cerut lui Toma să se încredințeze cu simțul pipăitului de ceea ce vede. Acum sunt doar vorbe, frumoase, ce-i drept, dar lipsite de orice suport real)[COLOR=blue] Deschideți ochii și priviți pe Domnul Iisus Hristos...[/COLOR] ( Notă: Dacă ar fi sinceri, pucioșii ar recunoaște că niciunul dintre ei nu L-au văzut cu ochii lor pe Domnul Iisus Hristos! Poate cu ochii minții să-L fi văzut, asta e posibil. Desigur că cei ce n-au văzut nimic s-au consolat la gândul că din cauza propriilor păcate nu L-au văzut, dar El a fost, totuși, acolo, și L-au văzut alții, cei care L-au și mărturisit: liderii pucioși, marii mincinoși)[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]...O, iubitul Meu popor, ce mare trebuia să fi tu acum, să se fi temut de tine cerul și pământul, văzduhul și adâncul și toate să-ți fi fost ție supuse,[/COLOR] ( Notă: Urmează obișnuita mustrare făcută poporului ales, care este acuzat sistematic că e neîmplinitor, față de înălțimea alegerii la care a fost chemat. Deși ar fi trebuit să fie mare și numeros, poporul pucios a rămas mic la fapte și tare răsfirat)[COLOR=blue] așa cum este scris. Să se fi supus munții și orice fel de înălțime să se fi aplecat în fața ta, [/COLOR]( Notă: Aici este vorba de o metaforă mult îndrăgită de pucioși: “munții” și “înălțimile” care trebuiau să se supună poporului pucios sunt autoritățile de stat și ecleziastice, cele care țin frâiele puterii. Pucioșii visează cu ochii deschiși la un stat “teocratic” în care ei să conducă tot ce mișcă-n țara asta, în numele lui Dumnezeu, Care i-a desemnat pe ei să conducă)[COLOR=blue] iubitul și binecuvântatul Meu popor. Eu pentru asta am venit în zilele tale cu lucrarea Mea pe pământ și trebuie ca tu să împlinești lucrarea Mea, tu și nu altcineva, [/COLOR]( Notă: Adică orice altă variantă care îi ignoră pe pucioși de la actul guvernării politico-religioase este exclusă) [COLOR=blue]căci așa este scris la Dumnezeu.[/COLOR] ( Notă: Fals! În Biblie nu scrie nicăieri că pucioșii vor conduce lumea cu “[COLOR=blue]lucrarea lor de pe pământ[/COLOR]” )[COLOR=blue] Iată, a venit și bucuria Mea, [/COLOR]( Notă: Adică, după aproape 7000 de ani de durere de la om, iată că a venit și bucuria lui Dumnezeu, de la pucioși)[COLOR=blue] căci în acest așezământ este locul Meu și iată zilele bucuriei celor din cer[/COLOR]( Notă: Adică bucuria lui Dumnezeu este împărtășită cu cei din cer)[COLOR=blue]. Cezarul ar voi să își facă și el loc peste acest așternut,[/COLOR] ( Notă: Nici vorbă! Este altă obsesie maladivă a pucioșilor că cineva, cumva, din sferele conducerii statului sau a bisericii, va veni să le ia lor caimacul. Nici nu realizează cât de mult îi ignoră pe ei acești “cezari”, de care se tem că vor veni ca să le ia locul!)[COLOR=blue] așa cum are așternut în toate locurile care se numesc cu nume sfânt, căci peste tot el este stăpân, [/COLOR]( Notă: Aici “cezarul” începe să se individualizeze: este vorba de un simbol prin care – în concepția liderilor pucioși – sunt vizați conducătorii bisericii, adică episcopii și preoții, care au devenit stăpâni peste biserici și peste enoriașii lor, în numele lui Dumnezeu.)[COLOR=blue] el și nu Dumnezeu, căci Domnul nu are nimic legat cu cezarul și nu poate fi Dumnezeu Domn acolo unde cezarul este domn. Dumnezeu nu are loc pe pământ și iată, a coB.O.R.ât un colț de cer pe pământ ca să aibă Domnul loc pe pământ, ca să Își aibă Domnul cort pe pământ [/COLOR]( Notă: “Cortul” este biserica ridicată la Glodeni-Pucioasa.)[COLOR=blue] și să se știe apoi această minune până la toate marginile...[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=4]... Acest lăcaș este mare acum, căci cei din cer nu știu de opreliștea zidurilor...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]... Astăzi Măicuța Mea este sărbătorită cu mare sărbătoare de toți sfinții și îngerii, și iată această sărbătoare cerească s-a coborât aici. O, ce bucurie, dar bucuria întreagă va fi atunci,[/COLOR] ( Notă: Adică bucuria lui Dumnezeu, a sfinților și a îngerilor nu este, totuși, întreagă!)[COLOR=blue] când poporul acesta iubit va vedea cu ochi treji pe sfinți și pe îngeri cântând și serbând[/COLOR]( Notă: Adică, bucuria lui Dumnezeu va fi întreagă abia atunci când sfinții și îngerii se vor bucura și ei în ceruri și vor cânta)[COLOR=blue] în cerul cel de pe pământ așa cum este scris...[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]... E mare ordine cerească coborâtă în această iesle, heruvimii și serafimii își amestecă mișcările cu cei ce slujesc astăzi peste această zi de serbare. Acest lăcaș este mare acum, căci cei din cer nu știu de opreliștea zidurilor. Cete, cete cântă corurile îngerașilor, [/COLOR]( Notă: Adică, îngerii cântă totuși în ceruri, deci înseamnă că și bucuria lor și a lui Dumnezeu este întreagă, deși puțin mai înainte s-a spus că nu este!) [COLOR=blue]cântă și slăvesc pe Domnul și pe cea binecuvântată și Preaslăvită Născătoarea Fiului Cel din Tatăl, cântă și se amestecă cu toate mișcările voastre, iubiți ai cerului sfânt. Mă las purtat de mânuțele voastre, amestecate cu grația îngerilor, a heruvimilor și serafimilor care nu au mai sărbătorit până în vremea aceasta cu atâta plinătate de bucurie. Tot cerul tânjește după plinirea cea mare, toți sfinții stau cu cupa plină de nerăbdare ca să fie iarăși una cu cei ce se vor ridica din moarte, [/COLOR]( Notă: Adică îngerii și sfinții mai tânjesc după ceva, după “[COLOR=blue]plinirea cea mare[/COLOR]”, deci bucuria lor și a lui Dumnezeu nu era totuși deplină, deși puțin mai înainte s-a spus că era!) [COLOR=blue]așa precum în vremea învierii Mele din morți, s-au unit cei din moarte cu cei dintru cele cerești...[/COLOR][/SIZE]

mariamargareta 18.05.2009 01:29:40

114. Taina ascunderilor la pucioși (Partea a IV-a)

[COLOR=blue][SIZE=4]... Căci vine cerul pe pământ și umple pământul...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]... Iată-i pe apostolii cei din cer, se apropie de voi în ziua aceasta ca să vă cuprindă cerește și să vă binecuvinteze râvna inimii pe care o aveți pentru mărturisirea cuvântului despre Iisus Hristos care este Însuși Cuvântul acestei lucrări. [/COLOR]( Notă: Aici se arată pe față că, în concepția pucioșilor, Iisus Hristos nu este o Persoană Care revine în trup, ci este personificarea literară a “Cuvântului de la Pucioasa”. Îndată ce a venit Cuvântul la Pucioasa, aceasta înseamnă că prin această “lucrare” s-a împlinit și a doua venire a lui Hristos-Cuvântul pe pământ: cerul a coborât pe pământ, iar Cuvântul Pucioasei s-a răspândit și a umplut tot pământul.”[COLOR=blue] În curând veți vorbi în limbi din ce în ce mai noi,[/COLOR] ( Notă: Pucioșii n-au mai primit însă acest dar – glosolalia, așa că ei nu știu a vorbi nici măcar limbi mai vechi, nicidecum mai noi. Poate pe viitor să mai fie ceva șanse...)[COLOR=blue] căci vine cerul pe pământ și umple pământul, iar voi veți fi martorii Mei și veți sta în fața turmei Mele din vremea aceasta. Întăriți-vă cuvântul și inimile, căci veți sta în fața mulțimilor[/COLOR]( Notă: Un alt vis al liderilor pucioși, ca să stea ei proțap înaintea mulțimilor de ortodocși și a noroadelor însetate de adevăr și să le facă convertirea la ortodoxie, prin Noua Evanghelie de la Pucioassa, denumită de ei “Cuvântul viu” care curge din izvorul cel viu care izvorăște din muntele cel viu, și se face râuri de apă vie, de învățătură vie și hrană vie de viață dătătoare, care va învia morții. Nici acest vis nu s-a împlinit încă, dar e pe lista de așteptare)[COLOR=blue] care vor curge și vor cere hrană vie de Cuvânt viu. Întăriți-vă puterea Duhului Sfânt căci râuri de apă vie va fi să curgă din gurițele voastre și vor învia noroade și se vor trezi morții ca să învieze și să vestească apoi învierea...[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=4]...Țipă până și cei ce s-au crezut a fi stăpâni ai viei Mele...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]...Iată patriarhii și arhiereii nu mai au mâini curate, căci s-au murdărit din neam în neam[/COLOR] ( Notă: Patriarhii și arhiereii din B.O.R. sunt acuzați de pierderea harului primit prin punerea mâinilor din neam în neam, căci nu ar mai avea mâinile curate. Preoția din B.O.R. este blamată fără excepție) [COLOR=blue]și nu mai sunt mâini cu putere cerească, cu putere curată, nu mai sunt mâini împărțitoare de viață din cer, ci de viață de pe pământ.[/COLOR] ( Notă: Adică nimic bun nu mai este în Biserică, iar harul lucrător din B.O.R. a dispărut de la toți preoții și episcopii. Înseamnă că slujbele lor sunt acum doar simple ceremonii pământești, fără nici o valoare) [COLOR=blue]Dar ce legătură poate fi între cele după duh și cele după trup? Stați de veghe și priviți clipa în care lumina și întunericul se resping una pe alta ca să câștige loc ori una, ori alta. Așa este și cu această putere cerească, așa este cu Duhul lui Dumnezeu și cu duhul lumii. Uitați-vă la lupta dintre adevăr și minciună cum se resping în vremea luptei ca să câștige loc. O, iubiții Mei, luați și învățăți această taină întru toate îndeletnicirile voastre sufletești și trupești și căutați, măi copii, să faceți loc părții cele bune care se numește cer, care este din ceR..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Veți vedea lumină mare luminând din acest foc pe care Sfânta Treime l-a aprins pe acest munte, [/COLOR]( Notă: Adică, de fapt, din muntele cel șfânt nu izvora un izvor viu, ci un foc viu)[COLOR=blue] dar Eu vă spun că s-a și văzut.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4][COLOR=blue]Veți vedea prooroci care se vor supune proorociilor acestei Lucrări cerești, dar Eu vă spun că s-au și văzut.[/COLOR] ( Notă: Acest text devine absolut inacceptabil pentru liderii pucioși în anul 2006. Ei pretind că singurii prooroci de pe pământ sunt doar ei doi : Mihaela și Nicușor. De aceea, acest text care vorbește și de “alți prooroci” care vin și se supun celor doi lideri absoluți este inacceptabil și trebuie neapărat să dispară. Ceea ce s-a și făcut, în ediția din anul 2006) [COLOR=blue]Veți vedea anticriști care se vor teme la auzul acestei vestiri cerești, dar Eu vă spun că s-au și temut. S-au temut și țipă de teamă. Țipă până și cei ce s-au crezut a fi stăpâni ai viei Mele [/COLOR]( Notă: Adică, preoții și episcopii din B.O.R. țipă de teama că “[COLOR=blue]vestirea cerească[/COLOR]” de la Pucioasa le clatină lor scaunele arhierești și preoțești și le ia via pe care ei o cercetau de 2000 de ani încoace) [COLOR=blue]căci au aflat vestea că se întoarce Stăpânul Viei și le va lua dregătoria și o va da altora [/COLOR]( Notă: Adică o va lua din B.O.R. și o va da pucioșilor, căci ei sunt singurii care cred în Cuvântul de la Glodeni-Pucioasa și-l păzesc cu strășnicie și cu mare veghe) [COLOR=blue]care au păzit cuvântul răbdării întru sfințenie și întru duh de veghere, căci aceștia vor fi găsiți lucrând în vie și culegând rod binecuvântat de viță nouă și de vin nou. Și iată, toate sunt scrise și dacă sunt scrise, ele vin spre împlinire, căci nu se poate să treacă și să nu se împlinească cuvintele lui Dumnezeu...[/COLOR] ( Notă: Au fost multe “proorocii” pucioase care au trecut și nu s-au mai împlinit. Cele mai cunoscute sunt mult trâmbițatele proorocii mincinoase privin instalarea regelui Mihai și a arhiereului Irineu în cele două pozițiile cheie ale statului român: la conducerea țării și la conducerea B.O.R. Alte proorocii mincinoase ale pucioșilor sunt amintite și pe acest blog, în postarea intitulată [COLOR=purple]31.[/COLOR][COLOR=purple]Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa - Proorocii neîmplinite[/COLOR])[/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]7 aprilie 1992”[/SIZE][/COLOR]

vsovi 18.05.2009 10:18:08

mariamargareta
Citat din #844:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Răspuns: A zis Hristos: [COLOR=#0000ff]"Fiule, iată Maica Ta!" [/COLOR][COLOR=black], dar n-a zis [/COLOR][COLOR=#0000ff]"Fiule, iată Maica Ta care te-a născut!" [/COLOR][COLOR=black]E o diferență. Ioan este un fiu prin har, nu prin naștere. [COLOR=red](shi unde anume am sustzinut eu contrariul? sau faci afirmatzii mincinoase ca sa potzi arata ca am spus candva minciuni? poi te luptzi singura cu propriile afirmatzii mincinoase ca eu sustzin ca ar fi frate de sange, ca asta sustzii dumneata ca sa potzi face afirmazii ca eu sau pucioshii am zis eresuri, deci dumneata mintzi shi te shi contrazici shi te shi luptzi cu tine, cand e foarte clar la ce m-am referit eu, dar dumneata vrand sa gaseshti vina, tzapul cioplit ca sa-l pui pe el la ispashit deci arogandu-i merite de victima, frizezi cele mai elementare notziuni de intzelegere shi de purtarea a unei discutzii, caci mintzind cu vicleshug shi punandu-mi in carca fara argumente tot felul de erezii ale ereticilor ma faci sa ma scarbesc de o discutzi cu o persoana pe forum, shi nu pot decat sa remarca ca singura vrei sa vezi shi sa afirmi minciuni, straduindu-te sa intzelegi pe dos, shi tzinana ca orbul de bata nu ca sa te sprijini ci sa loveshti cu ea in mine sau in pucioshi, deci eshti de rea credintza in aceasta discutzie, din pacate pentru tine, caci cu deasila shi pentru gLume te stradui sa faci afirmatzii mincinoase, aratand ca eu vorbeam despre un nascut, de un al doilea nascut nu duhovniceshte ci trupesht )[/COLOR], Deci nu este "al doilea născut al Mariei"[COLOR=blue] (iar aici ma corectezi, poi corectezi o minciuna a ta pe care mi-o arunci in curtea mea, deci corectand ceva ce eu n-am afirmat inseamna ca te foloseshti de un vicleshug ca sa ma scotzi eretic, poi nu procedezi dumneata misheleshte?)[/COLOR] , așa cum insinuezi d-ta, ereticește vorbind [COLOR=blue](n-am insinuat niciodata, iar eretic vorbeshti dumneata, caci mincinoashii sunt eretici, cei mai eretici, caci aia tzin ca orbii de bata cu care supun shi pe altzii eresurilor nascocite de ei sau lipite de ei ca pe etichete, sau amintindu-shi ca ai zis tu anterior un eres, dar e o amintire falsa ca sa poata sa-shi demonstreze pledoaria furand atentzia shi credintza interlocutorului care uituc fiind il crede pe infractorul ce se da vrednic, poi de ce ma furi draga MM? e frumos?)[/COLOR]. Vezi că le cam încurci [COLOR=red](nu le incurc ci dumneata spui asta).[/COLOR] Noi discutam aici pe Forum despre naștere, nu despre înfiere [COLOR=red](poi vezi ca eu nu vorbeam despre infiere ci despre nashtere: de sus, dar tu nu vrei sa vezi dincolo de nashterea trupeasca, ca sa potzi demonstra eresul vorbelor mele, dar eresul il scorniceshti shi il demonstrezi dumneata, deci tu il creezi, e in mintea ta, deci tu stai rau la capitolul eres, pentru ca nu vrei sa crezi ca eu n-am interesul ca sa mint shi cu atat mai mult Hristos nu are interesul decat sa spuna Cuvantul lui Dumnezeu deci Duhul Adevarului, pentru ca Acela ne va face slobozi)[/COLOR]. Mulți sunt înfiați, dar nu toți sunt născuți. Iar Iisus este Unul născut și din Tatăl, este Unul născut și din Fecioara Maria. [COLOR=blue](Iar sfantul Ioan Evanghelistul, al Doilea, dar nu trupeshte ci duhovniceshte caci se shtie ca psf Maria este Pururea Fecioara, la suflet shi la trup shi plina de Duhul)[/COLOR] Eu ți-am spus să fii mai atent, nu mai încăpățânat, ca să dovedești mereu că ai dreptate. [COLOR=red](poi eu am, dar nu eu ci Domnul, dar dumneata asha vorbeshti de parca tu ai avea, poi chiar ai dreptate fatza de eresurile cu care te luptzi singura shi mi le pui in spate deshi nu eu le-am sustzinut ci ereticii cu care aratzi domnia ta ca te luptzi... poi cine tzi-a dat voie sa ai o astfel de indrazneala? eshti dumneata in Duhul lui Enoh sau al lui Ilie? nu cumva shi-a pus desfranara evreica nadejdea in tine ca o sa ridici fii fratelui tau, motanul Danila?, deci cum se poate sa ai tupeul sa ma atentzonezi pe mine referitor la iluziile shi inventziile shi inciunile tale caci dumneata vrei sa pricepi mereu pe dos ce zic doar ca sa potzi osandi, deci daca nu pricepi shi nu vrei sa pricepi ce am scris eu atunci dumneata ce combatzi? itzi combatzi propriile minciuni puse pe seama mea ca sa te aratzi vrednica? ce faci defapt? ce este vicleshugul asta pe capul tau shi cine te-a invatzat sa-l foloseshti? caci eu te-am iertat mereu pentru mine shi te-am iubit pentru tine, invatzandu-te ca sa spui adevarul shi sa nu loveshti in Tzepushe shi in floricele, dar tu tzii mortzish sa te raneshti... acuma daca te-am ranit olecutza, te rog sa ma iertzi caci Domnul e bun shi iertator shi te rog sa nu ramai suparata, ca shtiu ca nu eshti dumneata de vina, ci asha cer maimarii noshtrii cei supushi shi inchinatzi lui Pisi, shi pentru ei dumneata te faci luntre shi punte pentru ei... poi daca slujeshti interesele unora shi nu cautzi sa faci voia Celui care te-a trimis, cum crezi ca judecata ta poate fi socotita dreapta? caci cautand sa faci voia lui Pisi sau a ta, nu vei putea sa vezi adevarul... nici in ce scriu eu sau altzii shi nici ce scrie Domnul prin floricele Sale pucioase sau de pretutindenea)[/COLOR], Poate că ai uneori, dar aici nu ai. Iisus nu este Primul născut, iar Ioan al doilea (alteori ziceai că Duhul este al doilea născut, acum l-ai scos pe Ioan al doilea și pe Duhul al treilea.) Ți-am spus să fii mai atent [COLOR=blue](n-am de ce, ci dumneata trebuie sa fi mai atenta ca sa nu mintzi aratand ca altzii sustzin ceea ce-tzi inchipui dumneata) [/COLOR]că te-ncurci. [/COLOR][/COLOR][COLOR=red](poi Duhul este shi El mai inainte de totzi vecii deci este al Doilea FIU in Chip de porumb, dar nu nascut ci purces, iar sf Ioan Evanghelistul este al doilea Nascut... de sus al lui Israil, nascut de Dumnezeu shi preasfanta Maria pururea fecioara pe Golgota la Crucea Domnului asistand impreuna la rastigire shi suferind shi el pentru Hristos fara sa se fi lepadat de Dumnezeu ori de Fiul shi fratele mai Mare, Primul Nascut, deci fara sa se fi lepadat pana la sfarshit, deci iata al doilea Nascut a Dragostei fara vicleshug, iar al teilea nascut este sf Petru, piatra pocaintzei, caci pe "piatra aceasta voi ridica Biserica Mea shi portile iadului nu o vor clinti in veacul vecilor" ceva de genul asta, sper ca acum te-am lamurit cum intzeleg eu, dar nu-i exclus sa se strecoare minciuni shi eresuri, dar cand va veni Acela, Duhul Adevarului, Acel alt Mangaietor ne va calauzi in tot Adevarul ca de la Hristos va lua shi ne va da noua shi ne vom da seama unde shi cum am greshit ... fireshte daca Il primim shi ne recunoashtem greshala... caci daca ne incapatzanam in minciuna cu sigurantza nu ne va obliga shi nu ne va supune tiranic ci va pleca asha cum au patzit-o atatea biserici shi oameni care din sfintzi au devenit eretici shi dushmani ai lui Hristos shi apoi ingeri ai lui antichrist... pentru ca shi-au astupat urechile sa nu auda, ochii sa nu priceapa shi s-au plecat shi s-au carmuit dupa poveshti... vanatoreshti... gen Munchaosen)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]deci te rog ma iarta daca te-am mustrat prea dur... ca este scris: "cu duhul blandetzii sa-l mustri pe fratele sau pe sora ta" dar e urat sa mintzi sau sa barfeshti, shi aici ma refer shi la mine shi la tine caci impreuna am greshit daca am greshit![/COLOR][/SIZE]

mariamargareta 18.05.2009 10:29:56

Citat din #855:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Răspuns: A zis Hristos: [COLOR=#0000ff]"Fiule, iată Maica Ta!" [/COLOR][COLOR=black], dar n-a zis [/COLOR][COLOR=#0000ff]"Fiule, iată Maica Ta care te-a născut!" [/COLOR][COLOR=black]E o diferență. Ioan este un fiu prin har, nu prin naștere. [COLOR=red](shi unde anume am sustzinut eu contrariul? sau faci afirmatzii mincinoase ca sa potzi arata ca am spus candva minciuni?[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid][COLOR=black]Răspuns:[/COLOR] Cum de nu vezi unde ai susținut contrarul? citește doar cu câteva rânduri mai sus, unde ai zis că Ioan "e născut din Fecioara", deci e fiu prin naștere, nu prin har:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#9932cc][COLOR=#0000ff]sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? [...]deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou?[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#9932cc][COLOR=#0000ff][/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#9932cc][COLOR=darkorchid]Te contrazici singur și apoi iarăși te contrazici.[/COLOR]

[/COLOR][/SIZE]

mariamargareta 18.05.2009 11:15:26

[SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#000000]Citat din #855:[/COLOR][/SIZE]
...(poi Duhul este shi El mai inainte de totzi vecii deci este al Doilea FIU in Chip de porumb, dar nu nascut ci purces...[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Răspuns:[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=purple]Dacă Duhul este purces, nu poate fi Fiu. Căci numai nașterea aduce înfierea, iar purcederea, nu o aduce cu ea. De aceea se spune limpede că Duhul "e purces de la Tatăl", și nicidecum nu se spune " e născut din Tatăl", și astfel se elimină și orice ambiguitate posibilă. Și vorbim aici de orice fel de naștere, fie ea trupească, fie duhovnicească. Orice naștere (fie ea naturală, sau "venită de sus") aduce înfierea, dar nu orice înfiere vine din naștere după trup. De aceea Ioan cel iubit, care a fost înfiat prin naștere de sus, este numit "fiu după har al Fecioarei", dar nu este numit "născut din Fecioară", ca să nu se împieteze printr-o exprimare ușuratică și ambiguă asupra fecioriei Fecioarei. Sectanții și ereticii abia așteaptă ca tu să spui că Ioan a fost și el născut din Fecioara, și că pe cruce Isus a dat pe față acest "adevăr" care le este lor convenabil: că Iisus și Ioan erau de fapt frați din aceeași mamă, și că tocmai de aceea îl iubea El mai mult decât pe ceilalți ucenici. De aceea trebuie să ne ferim de construcții lexicale ambigue, care devin eretice prin însăși ambiguitatea lor.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#800080]Și noi, creștinii ortodocși, credem că suntem urmași duhovnicești ai Evanghelistului Ioan, deci suntem "fii după har ai Fecioarei", prin naștere de sus primită prin apă și prin Duh, dar nu ne numim niciodată "născuți din Fecioară", pentru că respectăm și prin vorbire îngrijită, nu numai prin gânduri, pururea Fecioria ei.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#800080]Iar Duhul nu este născut nici măcar după har din Tatăl, ca să poată fi numit apoi "Fiu după har", căci despre El se spune în Scripturi că este purces, și de aceea Tatăl are numai un singur Fiu pe care L-a născut din Sine înainte de toți vecii și pe care noi îl numin Unul Născut din Tatăl, iar Duhul este singurul purces, deci este Unul Purces de la Tatăl. Și de aceea nu vom putea niciodată zice că Fiul este "Primul Născut din Tatăl", sau să zicem că Duhul este "Primul Purces de la Tatăl" sau "Al Doilea Fiu al Tatălui" , ci numim erezii astfel de vorbiri ușuratice și duplicitare, iar pe cei care le susțin cu tărie, nerușinându-se de prima, a doua și a treia mustrare, îi numim eretici..[/COLOR][/SIZE]

vsovi 18.05.2009 11:19:02

mariamargareta
Citat din #844:

[SIZE=3][COLOR=#0000ff]dar Mielul, Porumbul ce sunt? nu sunt fii ai Domnului? ce tot imi spui de unul nascut? [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Îți spun de Unul născut ca să pricepi odată pentru totdeauna că așa este scris în Crezul ortodox: Unul născut. Și noi, ortodocșii, [COLOR=red](adica shi eu shi pucioshii)[/COLOR] așa credem, că Iisus este Unul născut.[COLOR=red] (poi shi noi shi eu marturisesc acelashi simbol, doar ca dumneata nu pricepi ce marturiseshti shi sustzii ca eu marturisesc eres pricepand ceea ce este scris shi ceea ce ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu shi sf Biserica, astfel Duhul este Purces din Tatal prin Fiul deci dat prin Unul Nascut shi este al Doilea Fiu nu nascut ci purces, din Tatal, eu cred ca tot mai inainte de totzi vecii, shi cu Chip de porumb, adica Cel care este viu shi lucreaza viatza, viatza sfanta, caci se subantzelege ca daca Fiul este Mai inainte de totzi vecii nascut din Tatal shi este Viu inseamna ca este viu nu numai intru Tatal shi Sine ci shi intru Duhul sfant adica intru Fratele Sau mai Mic, adica intru Cel Purces, care din Tatal purcede shi graieshte prin prooroci adica mai ales prin Hristos, dar iata ca Duhul Sfant este purces mai inainte de totzi vecii din Tatal prin Hristos iar in timp prin Prooroci dar shi prin Botezul cu apa al lui Ioan shi prin proorocii shi sfintzii ce au urmat caci nu a fost oprit nimeni ca sa se roage sau sa proorocesca, deci fiind a treia putere Cereasca shi al Treilea Ipostas al lui Dumnezeu mai dinainte de totzi vecii)[/COLOR] Dacă este Unul născut, se subînțelege că este (implicit) și primul născut. Dar dacă tu zici că e Primul născut [COLOR=blue](poi nu am zis primul nascut al lui Israil ca sa inlocuiesc Unul Nascut mai inainte de totzi vecii shi din fecioara Maria pururea fecioara, ci asta ai inlocuit dumneata ca sa demonstrezi eresul ce strica simbolul credintzei, dar eu nu am zis ca sa stric ceva, ci tu vrei sa demonstrezi ca ceea ce spun shi scriu pucioshii de la Dumnezeu sau ce repet eu dupa ei e minciuna, poi cum sa fie Cuvantul lui Dumnezeu mincinos? iar ca e shi Unul Nascut shi primul Nascut al lui Israil este clar pentru faptul ca a implinit proorocia, caci dupa caderea in pacat a protparintzilor cel ce se va nashte din Femeie este El, deci iata ca e Primul nascut al omului ce trebuia sa fie om cu fire de om shi nu de drac shi bineintzeles ca este shi Unul Nascut caci alt Mesia nu va mai fi decat cei nascutzi de sus intru Dumnezeu intru sfTreime, caci totzi care s-au nascut intre timp[/COLOR] [COLOR=red](pana sa se nasca Mesia din pururea fecioara Maria)[/COLOR] [COLOR=blue]au fost mortzi din punct de vedere al Mantuirii, caci Mantuirea s-a deschis prin El, deci este Fratele Mai Mare, big brother shi Domnul, dar care s-a smerit shi cand vorbea despre Cel Mare, vorbea espre Fratele mai Mic, despre Duhul Sfant in Chip de Porumb[/COLOR] [COLOR=red]("Este Unul aici mai mare ca Templul shi ca altarul")[/COLOR] [COLOR=blue]shi cei de dupa El sunt mantuitori prin El, caci ceilaltzi sfintzi Mantuitori sunt intru Hristos[/COLOR]), nu se mai înțelege că este și Unul născut, ci primul dintr-o listă mai lungă [COLOR=red](poi lista aia lunga sunt aPostOlii, proorocii shi invatzatorii shi sfintzii shi mucenicii Domnului)[/COLOR] . Asta e diferența, dacă vrei să pricepi. [COLOR=blue](dar dumneata vrei sa pricepi? eu cred ca vrei sa pricep eu ceea ce inventezi dumneata scorniceala eresului shi pacatelor shi minciunilor pucioshilor, care totushi eu nu am reushit sa le gasesc la ei, ca la mine, dumneata vezi inventziile tale pe care le arunci in curtea mea, ca ash fi zis, ca ash sustzine, poi dumneata shtii citi romaneshte ce scriu eu? ce sustzin eu? ce afirm ca un papagal shi o placa stricata din ce am priceput de la Cuvantul lui Dumnezeu shi de la BOR? ce eu sunt un umil pacatos mirean din Bor deci nu am pretentzii sa ma creada cineva dar macar cand discutam sa o facem cu buna credintza, adica pricepand ceea ce zice shi sustzine celalalt fara sa apelam la stratageme shi vicleshuguri avocatzeshti ca sa demonstram "mishunea"... deci cauta sa fi sincera cu tine cand citeshti ce zic/scriu eu shi abea apoi da cu ele de Piatra care este sf Ap Petru shi Pavel sau Hristos Domnul.)[/COLOR] Dar, în fine, voi, ereticii, [COLOR=red](deci eretici suntetzi voi care mintzitzi cu vicleshug, shi cine itzi da voie tzie sa faci pe cineva eretic? cu atat mai mult cu cat ii arunci in curte mereu Pisicile altora moarte, ca sa puta shi oamenii sa creada ca ei le-au ucis, poi e corect? shi asta demonstreaza ca dumneata te bucuri de nedreptate shi nu de Adevar deci dumneata mergi pe drumul mandriei shi al eresului caci osandeshti pe nedrept, osandindu-te de fapt pe tine insatzi caci tocmai dumneat le scornicsheshti shi itzi inchipui sau meshteshugeshti ca sa osandeshti shi sa dovedeshti pe cineva de eres, deci itzi striveshti mereu piciorushil shi capul de Tzepushe shi floricelele Tzepushe shi pucioase shi creshtine shi mica te vei chema in imparatzia Cerurilor caci cine strica o singura porunca mica, adica sa nu ridici marturie mincinoasa, acela mic se va chema, sau cine urashte pe fratele sau acela ucigash de oameni este, sau cine osandeshte shi judeca shi ia locul lui Dumnezeu ca sa se razbune acela se cheama injurash shi antichrist caci "a Mea este Razbunarea" voi sa nu judecatzi/osanditzi cu atat mai mult cu cat nu cautatzi ca sa facetzi voia Celui care v-a trimis, ci voia voastra[/COLOR]) n-aveți decât să credeți ce vreți și să pricepeți cât puteți.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]La așa elocință, demnă de invidiat, tu ai fi în stare să demonstrezi matematic că și un Dovleac este Fiul lui Dumnezeu, nu numai un Porumb [COLOR=red](poi daca te uitzi la tzarina cu porumb din ograda Trambitzei nr 4, adica a Veronicai, chiar este Binecuvantat Porumbul shi mamaliga noastra, Duhul Sfant avand dublu Chip: de porumb ca shi Pasare dar shi ca shi planta care ne ajuta sa ajungem candva aPostOlii Domnului, apoi prooroci shi apoi invatzatori ai lui Israil cel nou din Romani, dar dovleacul suntem noi creshtinii asha ca un ou de la Dumnezeu cu leac spre viatza veshnica)[/COLOR] . Nu știu ce vrei să câștigi, în afară de mândria deșartă că gândirea ta e infailibilă și că oricând poți să faci din rahat, bici, și apoi să pocnești din el pe lângă boi, fără să miroasă a pucioasă. [/COLOR][COLOR=blue](da, aici m-ai prins, shi eu ash vrea sa ma las de naravul asta speculativ ce se mandreshte cu matematica vicleshugurilor, deci ai dreptate, este o mandrie desharta care nu am lepadat-o suficient shi care ma entuziastmeaza in deshert, dar n-are aface naravul meu grobian cu ceea ce sustzin de la Dumnezeu, caci Cuvantul lui Dumnezeu este fara vicleshug shi fara speculatzii ci este ceea ce avem nevoie totzi cei din BOR caci caile noastre nu se mai potrivesc cu ceea ce ne cere Dumnezeu caci a zis sf Ioan Botezatorul: "Netezitzi Caile Domnului shi drepte sa-I facetzi cararile" shi nu era vorba doar de cei de atunci ci mai ales de totzi cei de pe urma)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Cred și sper din toată inima că nu vei reuși să schimbi Crezul nostru strămoșesc, oricât te-ai strădui. [COLOR=red](aici iar mintzi shi acuzi cu nerushinare ca ash avea astfel de interese meschine, poi nu shtim ce a spus sf Lavrentzie? n-ash vrea sa-tzi arat cine sau cine este acela rau... dar cine nu primeshte pe Cuvantul lui Dumnezeu, acela nu se va rupe oare shi mladitzele care se rup uscandu-se u se vor arunca ele in foc?, deci eu ma intreb cine te pune sa ma acuzi de astfel de interese cand se shtie doar cine are puterea sa faca sinoade talhareshti shi sa schimbe simbolul, poi e vorba despre cei de la CIE shi CMB deci globalishtii ashtia ai lui bilderberg citit invers, adica ashtia cu capii di tuti capii shi cu puishorii lor masheolici shi cu insemnele lor... dar tragetzi peste ele cu creionul sau pixul crucea sf Andrei, X, shi se va spulbera toata naluifariferizarea vrajitoreasca a pacatului)[/COLOR] Tot așa va rămâne:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred][SIZE=2]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Unul născut[/COLOR], ...[COLOR=blue] (asha sa fie)[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
Dar tu n-ai decât să reciți ca un papagal așa cum vrei și așa cum te duce mintea:
[COLOR=darkred]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Primul născut[/COLOR], ...[/COLOR][COLOR=blue] (vezi cine e eretic? mintea ta care a nascocit schimbarea, deci iata dovada ca te luptzi cu tine insutzi cu propriul dumitale eres, ca eu nu am zis de primul nascut ca sa inlocuiesc pe Unul nascut ci eu vorbeam de Israil, shi apoi de Israil cel nou, adica de fiul omului care spunea: "aici este Unul mai mare ca Templul, mai mare ca altarul" despre cine vorbea? caci nu vorbea nici despre Tatal si nici desprer Fiul, ci vorbea de Dumhul Sfant: Domnul de Viatza Facatorul Carele...)[/COLOR]
Cine te poate opri să mergi pe calea ce largă pe care ți-ai ales-o? Mergi în pace! [COLOR=red](poi aia e calea celor ce nu primesc Cuvantul lui Dumnezeu pe care eu ma straduiesc sa-L urmez shi traiesc... pe cand dumneata vrei sa orbeshti sarmana de tine ca luandu-tzi bata in loc sa te sprijini sa te apuci sa loveshti mereu in Tzepushe... poi de cate ori vrei sa te intreb asemanand pe Saul cu tine shi pe Hristos cu mine unde Saul este cel de pe vremea Regelui David ori a sf ap Pavel: "Saule, Saule, pentru ce ma prigoneshti?") [/COLOR][COLOR=blue](sau nu shtii ca itzi vei orbi piciorul? lovind in Tzepushe)[/COLOR]

mariamargareta 18.05.2009 11:34:16

Citat din #855:

[SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black] Deci nu este "al doilea născut al Mariei"[COLOR=blue] (iar aici ma corectezi, poi corectezi o minciuna a ta pe care mi-o arunci in curtea mea, deci corectand ceva ce eu n-am afirmat inseamna ca te foloseshti de un vicleshug ca sa ma scotzi eretic, poi nu procedezi dumneata misheleshte?)[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Răspuns:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]De ce procedez misheleshte, mon cher? Cine a zis cu gurița lui, citez:[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? [/COLOR][COLOR=black](am încheiat citatul)[/COLOR]
[COLOR=#0000ff] [/COLOR]
[COLOR=black]E adevărat că eu am scris "născut al Mariei" acolo unde tu ai scris "[COLOR=#0000ff]nascut din Fecioara[/COLOR]", dar să nu-mi spui acum că de fapt te referai la o altă Fecioară, adică nu la Maria nepoata lui Iosif, ci la Jeanne d'Arc, sau la Madonna, sau mai știu eu care alta care se dă fecioară dar nu este, că nu te crez...[/COLOR]

Ba mai mult, eu am scris "născut al...", în timp ce tu ai scris " [COLOR=#0000ff]nascut din... [/COLOR]". Spune-mi sincer, care exprimare dintre cele două îți sugerează mai bine nașterea trupească? Mie mi se pare că a doua.

Deci iată, nu te scoț eu eretic, că te scotzi singur, prin felul neglijent și încăpățânat în care te exprimi.

vsovi 18.05.2009 11:52:23

mariamargareta
Citat din 15.05.2009 (12:05:17)

2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] ) . [COLOR=blue](deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil,... [/COLOR]

Răspuns:
Vezi tu mai întâi că, ceva mai înainte, numele lui Iacov a fost schimbat în Israel, deci Israel și Iacov sunt una și aceeași persoană [COLOR=red](ba deloc, Iacov este doar Iacov iar Israil este un intreg popor ca unul, deci chiar daca inainte de a avea Iacov fii erau una shi aceiashi persoana, apoi semnificatziile nu mai sunt asemenea)[/COLOR], nu două persoane diferite cum te duce mintea să înțelegi frăția ta [COLOR=blue](poi eu n-am zis niciodata ca ar fi doua persoane diferite adica doi oameni diferitzi cum afirmi dumneata, ca ar fi nebuloasa asta in mintea mea, poi e clar ca in mintea ta e lipsa rigurozitatzii referitor la ceea ce afirma interlocutorul caci dumneata speculezi shi deduci ceva fara sa tzi seama de ce a scris respectivul, deci nu cautzi sa pastrezi in discutzie linia bunei credintze, dar sunt convins ca e din neputintza, caci cine poate citi ce scriu eu in afara de mine shi de Dumnezeu? daca are sens sa citeasca, dar El oricum shtie.[/COLOR]):

[COLOR=darkred]Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"(Fac. 32, 28) [COLOR=blue](poi sa nu cada in Ispita s-a luptat caci prin rugaciune l-a tzinut pe Domnul o noapte intreaga la dansul ca sa nu-l ucida pe fratele sau Esau, ca sa nu se ridice cu lupta shi dreptate impotriva fratelui Sau, deci a luptat ca sa-shi infranga inima sa, ci dreptatea din inima sa, caci Esau vroia sa-l ucida iar el era fara vina inaintea lui Dumnezeu caci doar Esau shi-a vandut dreptul de primul nascut pentru un blid de linte, iar cum dreptatea shi binecuvantarea era cu El inseamna ca l-ar fi ucis pe Esau a doua zi, deci iata cum a luptat sa-shi infranga inima, pe Domnul dretatzii din inima Sa ducand lupta cea buna ca sa nu omoare pe fratele Sau, deci vezi dumneata cum a fost jertfa de bun miros duhovnicesc al luptei cele bune?)[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=black]Ai vrut să demonstrezi că Ruben este întâiul născut al lui Iacov, și nu al lui Israel? Și să văd și eu? ("[/COLOR][COLOR=#0000ff]deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil"). [/COLOR]
[COLOR=black]Iată că Ruben este întâiul născut al amândorura, căci amândoi (Iacov și Israel) sunt unul și același patriarh al Lumii vechi. ([COLOR=blue]da, dar nu este Mantuitor Ruben, caci daca mantuirea venea prin Ruben atunci ar fi inviat acela din mortzi shi ar fi iertat pacatele, deci Mesia, este proorocit ca Hristos sa fie caci El este primul nascut al lui Israil shi mai ales al lui Israil cel Nou, iar Duhul Sfant este al Doilea Fiu, fratele mai Mic al Israilului cel Nou din Romani, caci sf Ioan Evanghelistul este defapt primul nascut dintre ucenici ca fiu al Israilului cel Nou shi apoi sf Petru al Doilea, caci se arata prin asta ca intai e dragostea shi apoi pocaintza caci alta cale e greshita caci primul a ajuns la mormant dragostea iar apoi pocaintza, dar dragostea n-a intrat in mormant decat dupa pocaintza... deci tzi-am spus ca nu se mai shtie cine sunt fiii intai nascutzi caci inaintea lor in Rai au intrat fosta desfranata Maria Magdalena shi fostul talhar, acela care s-a pocait pe Cruce langa Mantuitorul... deci iata pe cine a nascut Dumnezeu ca primii nascutzi ai Israilului cel nou pentru Rai...)[/COLOR] [/COLOR]
Deci, nu Iisus este "întâiul născut al lui Israel", ci Ruben. [COLOR=red](ca urmash, ca om, ca semintzie, ca om drept, ca om intru numle patriarhului dar nicipedeparte intru nashterea cea de sus in Duh shi Adevar, in Apa shi in Duh, in Mantuirea cea pentru ca oricine crede in El, in Mesia, sa nu piara ci sa se mantuiasca, caci spune mereu Domnul: "parintzii voshtri au mancat mana in pustie shi au murit, dar cine este tras de Tala catre Mine, eu il voi mantui shi ii voi da in veacul viitor viatza veshnica pentru ca Eu sunt Painea coborata din Cer" ceva de genul asta ca nu shtiu exact textul ca mai degraba shtiu gramatica shi litera Duhului decat ceea ce este scris exact, caci m-au lasat memoriile din pricina pacatelor sau cineshtie de ce... dar candva toate le vom vedea deplin caci trupul nu ne va mai impiedica shi vom vedea toate asha cum sunt shi cum au fost, shi va fi greu ceasul acela pentru unii caci atunci nu va mai fi posibilitatzi sa o dam invartita sau cotita sau cu vicleshug... caci tot ceea ce este ascuns va ieshi la lumina candva, deci daca mintzi itzi furi caciula shi te mai shi mandreshti ca te-ai imbogatzit)[/COLOR]

[COLOR=black]Așa că pe viitor fii mai atent și nu mai sări ca surdul cu capu-n tobă! [/COLOR][COLOR=blue](poi daca spui ca-s surd e firesc sa intru cu capul in toba, dar dumneata care spui ca auzi de ce tragi sirena gLumii de coada asha ca sa tzipe slujile lui Pisi shi sa vina ca sa ma aresteze shi sa ma interogueze torquenada ca sa ma lepad de eres... poi eresul e nascocit de mintea ta caci roada lui pisi acoperita de nisip voi va straduitzi sa va bagatzi capul in nisip ca sa o cautatzi mereu, iar eu va spun mereu este scris ca sa nu judecatzi caci cel ce nu iubeshte curat pe Hristos adica pe Dumnezeu shi aproape deja a shi cazut sub anatema shi eres shi secta shi mandrie shi are placerile intinarii, deci te cazneshti in zadar, ca tzi-am zis de CIE shi CMB shi de la "noi sau de la un inger din cer" vin eresurile unde noi sunt cei mari, dar sigur ca pot fi shi din cei mici care asha ca nishte injurashi devin ingerii lui antichrist, tzinand mereu ca orbul de bata altuia caci s-au pus sculishoare sculate ca sa faca pe placul voirii sulimenizate a ispitei celui rau, mereu, mereu, mereu.) [/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:29:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.