Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

dani2004 30.04.2010 17:42:25

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 241327)
Autorul articolului nu prezinta credibilitate. Am citit o carte scrisa de acesta ("Ereziile apusului" -scrisa in colaborare cu Ieromonahul Visarion Moldoveanu) in care am gasit minciuni usor de sesizat referitoare la o biserica crestina (pe care o cunosc bine si am putut verifica afirmatiile facute in carte).

Esti adventist?

vasalie 30.04.2010 17:51:35

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 241336)
Esti adventist?

Sunt un crestin (nadajduiesc ca nu doar cu numele) membru al bisericii adventiste.

Doriana 30.04.2010 17:53:59

Eu ma bucur sincer cand oamenii Il gasesc pe Hristos. Insa daca au nesansa ca dupa ce au deschis ochii spre Hristos sa gaseasca preoti/pastori/simpli enoriasi care sa le spuna "Vezi ca noi suntem cei mai buni, restul sunt eretici" , si mai au si slabiciunea de a-i crede, in ei se naste deja samanta minciunii si a competitiei.

Cu cat vad ca cei intorsi la ortodoxie hulesc , fara exceptie, ce a fost inainte si declara ca au fost amagiti, manipulati, victime inocente, singurul meu gand este sa ma ajute Dumnezeu sa nu fiu ca ei niciodata. Sa nu hulesc mana care m-a hranit si locul unde m-am odihnit , maniind pe Dumnezeu cu scopul de a placea oamenilor servind intereselor lor murdare.

penticostalulmantuibil 01.05.2010 21:03:31

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 241312)
http://www.odaiadesus.ro/personala.html
Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 241327)
Autorul articolului nu prezinta credibilitate. Am citit o carte scrisa de acesta ("Ereziile apusului" -scrisa in colaborare cu Ieromonahul Visarion Moldoveanu) in care am gasit minciuni usor de sesizat referitoare la o biserica crestina (pe care o cunosc bine si am putut verifica afirmatiile facute in carte).

Autorul articolului nu prezinta credibilitate, in general vorbind. Eu nu am citit cartea la care va referiti.

Dar cand un om marturiseste ca s-a nascut intr-o familie atee, a fost botezat ortodox, apoi a devenit ateu, apoi s-a convertit la baptisti, apoi i-a lasat pe baptisti si a devenit membru la penticostali apoi i-a lasat si pe penticostali si s-a dus la un grup numit "partasia", si apoi a parasit grupul si a trecut din nou la ortodocsi, cam cata credibilitate credeti ca mai are in ochii mei?

Despre ce sa ne invete un astfel de om, despre stabilitate in credinta, despre loialitate sau despre ce?

Poate doar despre cum sa tradezi un crez sau o comunitate in cinci pasi simpli sau cum sa zbori candid si ferice din floare-n floare.

In opinia mea, exista oameni care s-au nascut si au crescut intr-o confesiune crestina oarecare si, la maturitate, L-au descoperit pe Hristos in alta parte. Daca L-au gasit cu adevarat pe Dumnezeu acolo, pentru mine nu e nici o problema. Il pot respecta, il pot considera frate si il pot asculta cu atentie ce are de spus.
Cunosc si astfel de cazuri. Mihai Oara este unul dintre ele.

Insa pe migratorii de profesie imi este foarte, foarte greu sa-i cred.

Jane Says 02.05.2010 11:55:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241341)
Eu ma bucur sincer cand oamenii Il gasesc pe Hristos. Insa daca au nesansa ca dupa ce au deschis ochii spre Hristos sa gaseasca preoti/pastori/simpli enoriasi care sa le spuna "Vezi ca noi suntem cei mai buni, restul sunt eretici" , si mai au si slabiciunea de a-i crede, in ei se naste deja samanta minciunii si a competitiei.

Cu cat vad ca cei intorsi la ortodoxie hulesc , fara exceptie, ce a fost inainte si declara ca au fost amagiti, manipulati, victime inocente, singurul meu gand este sa ma ajute Dumnezeu sa nu fiu ca ei niciodata. Sa nu hulesc mana care m-a hranit si locul unde m-am odihnit , maniind pe Dumnezeu cu scopul de a placea oamenilor servind intereselor lor murdare.

Pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
Stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

AndruscaCIM 02.05.2010 13:04:52

Citat:

În prealabil postat de jane says (Post 241902)
pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

:24::24:.....

Doriana 02.05.2010 14:46:00

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241902)
Pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
Stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

mai poti? :71:
Da, imi amintesc de studiul tau...De curiozitate, ai incercat vreodata sa te inspiri din Cuvantul lui Dumnezeu [ stii tu, cartea aia mare, neagra, cu o cruce pe ea... ] sau te-ai multumiit intotdeauna cu studiile unor oameni lumesti?

AndruscaCIM 02.05.2010 15:03:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241937)
mai poti? :71:
Da, imi amintesc de studiul tau...De curiozitate, ai incercat vreodata sa te inspiri din Cuvantul lui Dumnezeu [ stii tu, cartea aia mare, neagra, cu o cruce pe ea... ] sau te-ai multumiit intotdeauna cu studiile unor oameni lumesti?

Eheee...multa rautate si zazanie mai faci aici Doriana, desi pretinzi ca esti asemeni Sfintilor Apostoli, ori eu una citesc in Biblie, si alta vad la tine.

Stii cum e, noi trebuie sa privim in sus la tine...si sa vedem transpunerea darurilor tale in modul cum te exprimi, in trairile tale, in tonul folosit...ori din pacate, vedem multe lucruri, ce nu ar putea fi vazute la un crestin asemeni Sfintilor Apostoli....:2:

Tu pe noi oricum ne vezi pacatosi, fara cultura, fara credinta, fara sa fi citit Biblia vreodata, sau fara sa o intelegem...deci de la noi oricum nu ai de ce sa mai ai pretentii, dar cum de te cobori la nivelul nostru daca nu esti?

AndruscaCIM 02.05.2010 15:16:18

Pana la urma singurele criterii la care ne putem rezuma aici, pe acest forum, atunci cand sustinem ca un crestin adevarat se vede dupa faptele sale...e chiar tonul folosit, rautatea care transpare din mesaje...si nu am vazut sa zicem...nicio diferenta intre NP si noi, cei care suntem gazdele pacatoase, ce au nevoie de lumina adusa de musafiri, si de un modelul demn de urmat.

Foarte urat mi se pare( de fapt mai urat), si de o ipocrizie rara, sa se recurga la rautati...din partea NP, care isi caracterzeaza cultul printr-o traire asemeni crestinilor din primul secol, demna de luat model de catre noi...ori ce model sa luam fratilor, ca nu e nici un model, nicio diferenta, nu stiu ce fapte bune faceti voi in viata reala, sau ce daruri rare or fi avand unii..dar pot vedea ca unii stau aici intre ortodocsi ( banuiesc dupa unele postari ca unii au pierdut scopul nobil care i-a imbilizat la inceput) si acum au ramas aici in virtutea inertiei, doar pentru a face zazanie, sau a pierde timpul argumentandu-si starea duhovniceasca de dinainte de a intra aici, cu satisfactie chiar si ...e pacat!

Doamne ajuta!

AndruscaCIM 02.05.2010 15:36:35

*Mobilizat...eram prea suparata, si am tastat aiurea...of of of!!!:46:

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:13:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.