![]() |
Eu va citez dintr-un manual de astronomie!doar daca iinventati alta stiinta.Manualul il am chiar in fata!
|
Tot nu am gasit dovadfa ca BFsarbatoreste pastele odata cu iudeii
|
Schimbul epistolar intre Preasfintitul Mitropolit Serafim al Pireului si episcopul catolic de Syros, Franciscus Papamanolis
Sursa: bisericasecreta.wordpress.com/2008.05.18/nu-sunteti-o-biserica-sunteti-o-erezie/ Citat:
O adevarata lectie de religie ne-a fost oferita de acest schimb epistolar dintre Presfintitul Mitropolit Serafim al Pireului [facand parte din Biserica Ortodoxa Autocefala a Greciei] si episcpoul catolic de Syros, care poate mai domoleste si acuzatiile ortodocsilor pe stil vechi, cum ca Bisericile Ortodoxe Autocefale aflate in comuniune cu Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului sunt eretice. Nu, nu sunt eretice, iar a spune aceasta despre ele inseamna si o barfa, dar si o hula la adresa capului Uneia Singure, Apostolesti si Sobornicesti Biserici, Domnul Iisus Hristos. Eretici sunt doar cei cativa masoni care au reusit sa se infiltreze in randurile Bisericilor Ortodoxe Autoicefale, nu aceasta Biserica Ortodoxa Autocefale, pe care "nici portile iadului nu o vor putea birui". Dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa parasim Biserica Ortodoxa Romana si sa trecem la ascultare de Slatioara. Nu, ci prin presiunile exercitate de massele de credinciosi ortodocsi, acesti masoni pot fi fortati sa paraseasca randurile clerului Bisericii Ortodoxe Autocefale [BOR] si dati pe viata afurisaniei [anatemei] Sinodului BOR. Iar conform acestei lectii, nici macar PF Daniel [Ciobotea] Patriarhul BOR nu ar mai trebui sa se regaseasca in actuala sa functie datorita pozitiei sale din cale afara de toleranta fata de ECUMENISM. Si de asemenea, inclin sa cred ca ERETICI sunt si CEI CARE BARFESC BISERICA ORTODOXA AUTOCEFALA UNIVERSALA [in cadrul careia se regaseste si BOR] , al carei cap este Hristos. Doamne ajuta ! Si va rog din suflet, fratilor, faceti rugaciuni ca Domnul sa curete clerul BOR de ierarhia ecumenista actuala.) .................................................. .............................................. ................. Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri de imputinare a credintei celei adevarate! .................................................. .............................................. ................. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
ceea ce ati spus dumneavoastra este adevarat dar este valabil numai pentru isimeria fixata dupa soare
dar aflati ca data de 21 martie se poate fixa dupa mai multe feluir de calendare : iulian , babilonian , iudaic , arab , egiptean , incas , gregorian , si alte zeci de calendare existente ... ori certitudinea este ca el fixeaza data de 21 martie in zile diferite , caci altfel ce diferenta ar mai fi intre aceste calendare daca ele ar avea durata unei zile exact aceeasi ? caci dupa orice cal te vei lua , iulian sau gregorian , sau mai stiu eu care , de la 1 ianuarie si pana la 21 martie exista EXACT EXACT acelasi numar de zile ... si daca exista acelasi numar de zile intre 1 ianuarie si 21 martie atunci inseamna ca dupa orice cal te-ai lua ar trebui sa dea 21 martie exact in aceeasi zi ... ori realitatea ne arata ca nu exista doua calendare care sa dea data de 21 martie exact la fel ... de ce aceasta diferenta ? sa fie numai din cauza ca calendarele apreciaza in mod gresit isimeria de 21 martie luata dupa soare , cum bine a-ti explicat dumneavoastra ? sau mai este si alt motiv ? caci este adevarat ca cal iulian nu apreciaza 21 martie exact asa cum arata soarele , iar cal gregorian este mai exact , si nu numai el , ca exista calendare care sunt inca si mai exacte decat el ( si exista inca de mai mult de 2000 mii de ani ) ... dar am intai o intrebare care as vrea sa imi raspunde-ti : DE CE SFINTII PARINTI DE LA NICEEA SI DE DUPA NICEEA PANA IN ZIUA DE AZI , NU AU ALES UN CALENDAR MAI EXACT DECAT CAL IULIAN , ODATA CE EI AVEAU LA DISPOZITIE INCA DE PE VREMEA APOSTOLILOR , DECI DINAINTE DE NICEEA , CALENDARE MAI EXACTE FATA DE SOARE DECAT CAL IULIAN ? deci astept raspunsul la aceasta intrebare , cum va explicati dumneavoastra ca sfintii parinti dinainte de 1924 au respins in cunostinta de cauza calendarele mai exacte decat cel iulian , si sau respins nu numai cal greg ci si pe cel incas de exemplu care exista cum am spus inca din vremea apostolilor , si care este mai exact chiar si decat cal greg in aprecierea soarelui ; mai exista de exemplu si calendarul arab astronomic inca de prin anul 1100 si care deasemenea este mai exact decat cal greg in aprecierea soarelui ... de ce sfintii parinti care stiau de aceste calendare mai exacte , nu le-au accepta insa ? asta in primul rand apoi vas ruga sa va informati din astronomie , ca isimeria de 21 martie se poate calcula nu numai dupa soare ci si dupa luna sau dupa stele , ba chiar si dupa orice stea ati alege dumneavoastra de pe cer si am sa dovedesc aceasta : in primu rand trebuie sa luam la cunostinta ca in astronomie sunt recunoscuti mai multe feluri de a calcula durata unui an ; cu alte cuvinte exista mai multe feluri de ani , care difera ca durata , si care se calculeaza in functie de diferite miscari ale corpurilor ceresti : 1. Anul sideric, sau astral – intervalul de timp in care soarele face o rotatie in sfera cereasca intre stelele imobile. El cuprinde 365,2564 zile. Acest an este determinat de stele (de exemplu: pozitia soarelui fata de stelele Ursei Mici, etc.) si corespunde cu invatatura biblica: “A facut Dumnezeu cei doi luminatori mari… si stelele. Si le-a pus Dumnezeu pe taria cerului… sa desparta lumina de intuneric”. (Facere, 1, 16-18) [4]. 2. Anul tropic, solar sau astronomic, adica intervalul de timp in care pamantul face o rotatie completa in jurul soarelui sau rastimpul dintre doua treceri consecutive ale soarelui la echinoctiul de primavara. El are aproximativ 365 zile si un sfert sau exact: 365 zile, 5 ore 48 minute si 45-46 secunde. Factorul lui este soarele (pozitia soarelui fata de pamant). 3. Anul anomalistic – perioada trecerii soarelui prin perigeul orbitei sale geocentrice. Acest an are 365,2596 zile. 4. Anul draconic – intervalul trecerii soarelui printr-o faza a lunii la ecliptic (cercul sferei ceresti pe care are loc miscarea anuala a soarelui) – 346,6200 zile. 5. Anul calendaristic – an conventional, obtinut din anul tropic prin inlaturarea fractiunii de zi – 365 zile. 6. Anul lunar, format din 12 luni lunare (sinodice) – 354,367 zile. 7. Anul embolismic (embolimic) – anul calendarului lunaro-solar (calendar intrebuintat pentru a concorda anul lunar cu luna lunara [5]). Are 13 luni lunare (12 luni + intercalatie [6]). se vede de aici ca intre anul solar si cel astral exista o difereanta de aproximativ 20 de minute ... ei , trebuie stiut ca cal iulian nu este un calendar perfct solar dar nici un calendar perfect astral ; el insa se apropie mai mult de anul astral decat de cel solar , durata anului iulian fiind undeva intre durata anului astral ( care este mai mare decat anul solar cu 20 de minute cum am mai spus ) si cea a anului solar , dar mai aproape decat cel astral ... si ca sa fiu mai exact intre anul iulian si cel astral exista o diferenta de 9 minute si o secunda , de unde rezulta ca intre anul iulian si cel solar este o diferenta de aproape 11 minute ... deci anul iulian este mai aproape de anul astral decat de cel solar ... daca adunam aceasta diferenta de 11 minute care apare intre anul iulian si cel solar la fiecare 1 an , atunci in 128 de ani ne va da ca diferenta dintre cal iulian si cel solar va devenide 1 zi ... de aceea intre cal iulian si cel solar apare o intarziere de o zi la foecare 128 de ani ( la sinodul de la niceea ajunsese la 3 zile in 300 de ani de cand crestinii au inceput sa foloseasca cal iulian ; iar in 1924 ajunsese de 13 zile dupa 1600 de ani care au trecut de la sinodul de la niceea cand a fost corectat cal iulian in sensul ca a fost inlaturata diferenta de 3 zile dintre cal iulian si cel solar ) ... iata o istorie a calendarelor : Cele mai vechi popoare cunoscute in istorie au avut calendare lunare, adica si-au intocmit calendarele dupa miscarea de rotatie a lunii in jurul pгmвntului. Astfel, primul calendar egiptean a avut la baza anul lunar de 354 zile (12 luni a 29,5 zile). Grecii si romanii aveau si ei la inceput tot un calendar lunar, adica organizat dupa mersul lunii; la ei luna calendaristica avea aceeasi durata cu luna lunara, adica inceputul ei coincidea, pe cat era cu putinta, cu luna noua. Un asemenea calendar folosesc si acum musulmanii din Asia єi Africa (arabii, iranienii, indonezienii, s. a.) in viata lor religioasa. Alte popoare (ca, de exemplu, evreii) intrebuinteaza un calendar mixt (lunaro-solar). Egiptenii au fost cei dintai la care s-a folosit un calendar solar, adica bazat exclusiv pe miscarea pamantului. El a fost insa perfecюtionat de romani, prin calendarul iulian, care sta la baza cronologiei moderne. [52] Din anul 1079 si pana la mijlocul secolului al XIX-lea in Iran era intrebuintat calendarul persian, elaborat de comisia astronomica condusa de savantul si poetul Omar Haiam. Calendarul persian se baza pe fractia 8 : 33, adica ciclul era format din 33 de ani, dintre care 8 sunt bisecti. Bisecti erau anii al 3-lea, al 7-lea, al 11-lea, al 15-lea, al 20-lea, al 24-lea, al 28-lea єi al 32-lea din ciclu. Durata medie a anului in calendarul persian era de 365,24242 zile, cu 0,00022 mai multe decвt in anul tropic. Diferenюa se ridicг la o zi оn 4545 de ani (0,00022 x 4545 ≈ 1). Se vede clar ca calendarul arab din 1079 este mai exact decat cal gregorian ... de ce sfintii parinti nu au adoptat acest calendar in locul celui iulian ? de stiut ca in ultimii zeci de ani au fost reexaminate de O.N.U. peste 500 de proiecte ale noului calendar solar , si sunt multe astfel de calendare care saunt mai exacte decat cal iulian ; de ce insa nu se poate accepta nici un astfel de calendar ? iata de ce : sfintii parinti de la niceea au hotarat urmatoarele : - pastele sa fie in prima duminica de dupa prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara -pastele sa nu cada niciodata odata cu cel iudaic ( de unde rezulta in mod logic ca nu poate cadea nici inainte de cel iudaic - am explicat asta mai sus ) de aici se vede ca pastele depinde de mai multe elemente : - echinoctiul de primavara , care este momentul in care soarele trece dintro emisfera in cealalta , si coincide cu inceputul primaverii si cu momentul in care ziua devine mai mare decat noaptea ... primul motiv pentru care sfintii pariti au fixat pastele dupa echinoctiu , este ca Mantuitorul a inviat dupa echinoctiu ; al doilea este unul simbolic : echinoctiul de primavara este momentul in care ziua devine mai mare decat noaptea fapt ce este analog cu risipirea intunericului spiritual de pe pamant prin invierea Mantuitorului ... - luna plina acuma sa luam de exemplu cal iulian : el apreciaza anul solar cu o eroare de 11 minute pe an , care in 128 de ani se face 1 zi ... de aceea la fiecare 128 de ani cal iulian decaleaza 21 martie , ziua de echinoctiu , cu o zi , deci nu mai corespunde exact cu ziua in care in mod real este echinoctiul de primavara , cel aratat de soare ... acest calendar a fost folosit de biserica ortodoxa vreme de 19oo de ani ... acuma , poate sa spuna cineva ca aceasta biserica nu a avut har si mantuire din cauza ca a mintit lumea asupra datei exacte in care se soarele ajunge la echinoctiul de primavara ? putem noi sa spunem asa ceva ??!!??!!??!! eu sunt convins ca nici un crestin nu poate spune una ca asta ... de unde rezulta ca a minti in privinta aceasta ( despre soare ) NU ESTE UN PACAT fratilor , este numai o biata eroare astronomica care oricum nu conteaza pentru crestin ... ideea este ca biserica a utilizat dupa putere cel mai bun calendar existent la acea vreme si care in acelasi timp sa nu incalce celelalte hotarari de la niceea ( adica sa nu aduca pastele odata sau inainte de cel iudaic ) ... cal iulian , in ciuda acestei minciunele in legatura cu aprecierea datei de 21 martie , el totusi , din punct de vedere crestin nu greseste cu absolut nimic ... caci el indeplineste toate conditiile : - in ciuda greselii in aprecierea datei de 21 martie , el nu o aduce niciodata pe data reala ( adica cea indicata de soare ) de 20 martie sau 19 martie sau 18 martie sau orice data dinaintea celei de 21 martie reala ... el aduce data de 21 martie numai dupa cea de 21 martie reala ... deci el nu are cum sa faca vreodata ca 21 martie calculat de el sa cada inaintea echinoctiului de primavara real ... de aceea cal iulian nu va aduce niciodata pastele odata sau inaintea pastelui iudaic cal gregorian este mai exact decat cal iulian in ceea ce priveste fixarea datei reale de 21 martie , insa trebuie stiu ca , chiar daca eroarea lui este mai mica , totusi nici acest calendar nu este perfect ; de altfel , oricat de mult va avansa stiinta nu va putea sa aprecieze vreodata PERFECT momentul in care are loc echinoctiul de primavara in mod real ... deci oricum ai luao eroarea astronomica nu este si nic nu va fi absolut niciodata inlaturata perfect , caci nu se poate alcatui vreodata un calendar perfect ... deci minciunica aia astronomica est eoricum de neinlaturat , ea poate sa fie numai micsorata din ce in ce mai mult ... avand in vedere ca nici cal iulian nu spune o minciuna prea mare ( 0 zi la 128 de ani nu est emare lucru ; ar fi fost deranjant daca era de exemplu o zi in fiecare saptamana , caci atunci ar fi trebuit sa se faca in fiecare an mai multe sinoade ecumenice prin care sa fie corectat cal iulian ; dar un sinod la cateva sute , sau chiar la 1500 de ani , nu est edeloc prea mult ) de aceea cal iulian , ramane valabil ... apoi , lucrul cel mai grav este ca cal gregorian incalca alte hotarari ale sinodului de la niceea : - pastele sa nu fie niciodata odata sau inaintea celui iudaic cal gregorian nu indeplineste aceasta conditie obligatorie ... deci noi crestinii avem de ales intre acestea doua : - ori sa acceptam gogorita astronomica a cal iulian care nu conteaza pentru noi , caci nu incalca nici un canon ( si nici cal gregorian , cum am spus nu o inlatura de tot , ci numai o micsoreaza ) - ori sa acceptam cal gregorian care sa fie mai exact din punct de vedere astronomic , ceea ce este o realizare pur stiintifica , dar care incalca in mod evident canoanele sinoadelro ecumenice ... pentru mine si pentru toti crestinii este evident ca cal gregorian este absolut inacceptabil ... singurul cal viabil pentru crestini ramane cal iulian sami spuna mie in ce canon sa hotarat sa fie apreciata exact data de 21 marti e, unde domnilor din bor sa hotarat ca data de 21 martie sa fie apreciata perfect ... caci una ca acest lucru este absolut imposibil chiar si pentru stiinta de azi , care si daca sar chinui 1000 de ani nu va putea sa aprecieze PERFECT data de 21 martie ( este imposibil chiar si sa masori PERFECT si secunda , minutul , dapai sa masori perfect momentul in care soarele trece dintro emisfera in alta ) deci sami spuna mie cei din bor unde scrie in canoane ca trebuie sa fixam data de 21 martie perfect , caci atunci ar trebui sa dam anatemei toata biserica crestina de pana acuma si care va exista vreodata ... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahah ahahahahahah caci nici sfintii parinti de la sinodul de la niceea si de mai tarziu nu au inlaturat cal iulian ca sa il inlocuiasca cu altul mai exact , chiar si daca existau calendare mai exacte si pe acele timpuri sa imi raspundeti mai intai la aceste intrebari daca vreti sa aduceti dovada pentru calendarul gregorian ... iar daca nu puteti sa raspundeti , va rog crestineste sa aveti bunavointa de a nu mai posta minciuni pe aces forum sau pe altele ... |
pai ati intrat pe siteul europafm pe care vi lam indicat mai sus , unde scrie negru pe alb ca biserica finlandei sarbatoreste pastele dupa calendarul gregorian ?
sau va este prea greu sa acceptati ca va inselati in privinta canonicitatii bor ... cred ca prea v-ati obisnuit sa credeti aceasta minciuna si de aceea va este asa de greu sa va mai dati seama ... mai multa binavointa din partea dumneavoastra nu L-ar supara pe Dumnezeu , fiti fara grija ... oricum eu nu postez numai pentru dumneavoastra lucrurile acestea , si sunt absolut convins ca mai exista credinciosi , din cei care citesc acestea , si care sa inteleaga ca am dreptate ... daca as posta numai pentru o persoana anume ar insemna sa cad in deznadejde ceea ce ar fi un pacat ... imi pare rau dar daca mantuirea este pentru putini , dupa cum zice scriptura , atunci adevarul este pentru si mai putini ... trist dar adevarat ... |
frate razvan te-ai apropiat si mai mult de adevar ... ai ajuns si tu la concluzi a ca bor are eretici in sanul ei , ba chiar si dintre ierarhi
nu ai constientizat insa o realitate : faptul ca acesti ierarhi eretci din bor sunt majoritari ... davada si faptul ca patriarh in bor a fost ales cel mai untraecumenist ierarh din bor , si care in mod spectaculos si , bineinteles necanonic , a ajuns episcop peste noapte in mitropolia moldovei ... aceast aeste o davada ca bor este intra-atat de intesata de ecumenisti , incat ei sunt cei care isi fac de cap si conduc practic bor ... si de unde atunci s-a dat anatemei acei ierarhi care dupa 1924 s-au impotrivit calendarului ; iti spun eu : pentru ca bor este condusa de masoni si ecumenisti , de aceea ... caci sa stii ca aici iar gresesti impotriva adevarului , cand afirmi ca ierarhii din bosv sunt vinovati de schisma : ei nu au facut nici o greseala ; ei nu au facut decat sa se impotriveasca ( sa nu asculte de schimbarea cal iulian ) si nu au dat anatemei pe nimeni ... deci unde este greseala lor frate razvan ?? greseala este a ecumenistilor din bor care au anatemizat imediat ( ca sa inabuse revolta poporului ) pe acei ierarhi care s-au arata impotriva cal greg si nu au acceptat schimbarea ... deci cand s-a intrudus schimbarea ierarhii antiecumenisti nu au facut decat sa nu asculte de aceasta schimbare , lucru cere bineiteles ca i-a infuriat pe ecumenistii care conduceau si conduc inca bor ... caci acei ecumenisti stiau unde se afla adevarul si de teama ca poporul sa nu ii asculte pe acei ierarhi care au respins necanonicitatea cal greg , i-au anatemizat repede ca sa inbuse revolta ... ei erau constienti de pericolul pe care il reprezentau acei ierarhi marturisitori si de aceea i-au anatemizat repede ... dar aceasta nu este greseala acelor iararhi ( ca adica au fost separati de bor ) ci este numai a ecumenistilor din bor care i-au anatemizat ... ierarhii din bosv , in ciuda prigoanei care au indurat-o pe vremea comunistilor si din partea bor , au ramas la fel de deschisi fata de bor ca si la inceput ... ei recunosc harul si mantuirea celor din bor si in ziua de azi ... greseala este insa numai a sinodului preponderent ecumenist din bor si care i-a anatemizat pe ierarhii din bosv ... cu ce au gresit cei din bosv ca au fost anatemizat de acei minciuno-ierarhi din bor care slujesc antihristului ? |
bosv nu a luat fiinta din pricina ierarhilor marturisitori care s-au impotrivit cal greg , ci a aparut datorita greselii facute de ierarhii ecumenisti din bor care s-au grebit sa ii anatemizeze ...
cu ce au gresit ierarhii din bosv ca au fost dati afara din bor de slugile lui antihrist din bor ? eu nu vred ca a fost vre-un ierarh din bosv care sa spuna din mandrie : eu nu mai vreu sa fac parte din bor ca acolo sunt multe sminteli ... eu stiu ca ierarhii din bosv AU FOST inlaturati cu forta din bor din cauza ca nu au primit schimbarea necanonica a cal iulian ... |
iata noi dovezi ( siteuri ) ca ortodocsii din finlanda sarbatoresc pastele odata si inainte de iudei , adica dupa cal gregorian :
http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/04/18/chestiunea-datei-serbarii- pastelui/ http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=3414&lang=r pe acest site scrie un preot catolic ca pastele din finlanda este dupa cal gregorian http://www.meridianul.com/Culte.htm pe acest site scrie urmatoarele : " Începând din anul 1924, lumea ortodoxă se află împărțită în doua tabere: o parte care a rămas la stilul vechi sau la calendarul iulian neîndreptat (Bisericile din Rusia, Serbia și Patriarhia Ierusalimului) și alta care, adoptând recomandările conferinței interortodoxe din 1923, dar aplicându-le numai parțial, se servește de un calendar mixt, adică a adoptat calendarul iulian îndreptat (stil nou) numai pentru sărbătorile cu dată fixă, păstrând Pascalia (ciclul Paștelui cu toate serbările legate de el pe stilul vechi). În această situație se află Patriarhia Ecumenică Constantinopol, Patriarhia Antiohiei, cea a Alexandriei, Bisericile din Grecia, România, Cipru, Cehoslovacia, Bulgaria și Albania. Mai există însă și o a treia (fracțiune mai mică), și anume Bisericile Ortodoxe din țările cu credincioși în majoritate catolică sau protestantă, ca de exemplu italo-grecii, ortodocșii din Polonia și cei din Finlanda, care adoptaseră calendarul gregorian încă înainte de îndreptarea calendarului iulian prin conferința de la Constantinopol din 1923 și care deci sărbătoresc Paștile odată cu catolicii, conform canonului pascal gregorian " deci chiar si ortodocsii din polonia au adoptat cal gregorian ... mai mult decat atat ei au adoptat cal gregorian inca dinainte de hotararea din 1924 , deci de capul lor ... hahahahahaha ... este totusi posibil ca nu toate bisericile locale din finlanda si polonia sarbeaza pastele dupa cal gregorian ci numai o parte din ele ( sa zicem cele din episcopia cutare si cutare ) ... nu stiu asta dar creed ca se poate afla .... |
PF Parinte Patriarh Daniel nu este eretic.
Am aghiasma mare sfintzita de dansul de anul acesta si este in stare foarte buna. Asemenea si cu anafura sfintzita de dansul. Aceste fapte sunt suficiente ca sa arate ca nu este eretic. |
Mihailt,ma faci sa rad;ESTI USOR DE CONVINS!!!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.