![]() |
Citat:
|
„Există viața de după viață” http://www.evz.ro/template/images/toolbox_corner.gif http://www.evz.ro/template/images/rss_btn.gif http://www.evz.ro/template/images/resize.gif
Eleonora Cristescu Duminică, 21 Iunie 2009 Un medic francez aduce argumente credibile despre sufletul desprins din trupul pacienților aflați în moarte clinică, pe masa de operație. Jean-Jacques Charbonnier a scris deja șase cărți despre cazurile de „experiență a morții iminente” - EMI - (viață ulterioară celei pământene) pe care le-a urmărit. Citat de publicația elvețiană Arcinfo.ch, medicul anestezist-reanimator din Toulouse descrie situațiile în care au fost implicați propriii săi pacienți și care l-au convins că există o conștientizare perfect funcțională a individului chiar și în momentul în care inima și creierul i s-au oprit din funcționare. Sala de operație, granița dintre vieți În discuția cu ziariștii, medicul amintește despre multe experiențe pe care le-a trăit atunci când pacienții operați au ieșit din starea de anestezie. „Am constatat că, deși electroencefalograma era nulă, la trezire au putut descrie cu lux de amănunte activitatea din sala de operații în perioada în care s-au aflat în inactivitate cerebrală. Mai mult, mi-au relatat cum au putut vedea ce se întâmplă în jurul lor, precum și ceea ce s-a întâmplat dincolo de pereții sălii de operații, chiar și despre situații care au avut loc la kilometri distanță de spital, petrecute exact în clipele în care ei se aflau în moarte cerebrală”, descrie anestezistul-reanimator viziunile subiecților. Aceste povești se regăsesc în ultima carte a lui Jean-Jacques Charbonnier intitulată „Dovezile științifice ale unei vieți de după viață”. Gândirea materialistă, dată peste cap Pe lângă experiențele proprii, autorul dă exemple și despre cazurile de EMI studiate de confrați. Pe 15 septembrie 2001, o prestigioasă revistă științifică medicală din Anglia, „The Lancet”, a publicat un asemenea caz foarte bine documentat, al unei femei care a fost operată de un anevrism cerebral. Pentru o asemenea intervenție chirurgicală, creierul trebuie răcit până la o temperatură de 15,5 grade C, iar circulația cerebrală este oprită mai mult de o oră și jumătate. „Practic, nu mai era posibilă nicio funcționare neuronală și cerebrală. Electroencefalograma era nulă. Cu toate acestea, pacienta a putut descrie pe urmă cum a avut loc intervenția, instrumentele utilizate și chiar și conversația dintre chirurg și cardiologul care îl asista. Toate detaliile sunt consemnate în caietul blocului operator. Cu aceste argumente, gândirea materialistă este dată peste cap”, precizează Charbonnier. „Cea mai mare enigmă a vieții este să știm ce se află dincolo de moarte”, spune anestezistul pasionat de EMI. http://www.evz.ro/imagemanager/image...rbonier.AP.jpgPERSEVERENȚĂ Studiu de un sfert de secol Întrebat de jurnaliștii elvețieni despre perioada de început a studiilor sale paranormale, Jean-Jacques Charbonnier (foto) le-a vorbit despre o experiență bizară pe care a trăit-o chiar el, cu mut timp în urmă. „Acum 25 de ani, în timp ce eram de gardă la serviciul de urgențe, am primit victima unui accident de cxirculație - un tânăr grav rănit, care fusese prins între fiarele mașinii sale. Din cauza lipsei de experiență și a emoțiilor, nu am reușit nici măcar să-i pun perfuzie. A murit sub ochii mei. Dar în acele momente am simți o prezență vioaie, veselă, care ieșea din corpul tânărului”, își amintește anestezistul despre prima sa experiență paranormală cu EMI. De atunci, a avut ocazia să urmărească sute de asemenea cazuri, expuse pe larg în cele șase cărți publicate. |
Atentie la ce spun acesti sectari tot ce spun ei este ca sa atraga oameni la secta lor Ce cauta ei aici pe forum crestin ortodox daca nu sa corupa pe cei slabi de anger? Asa sunt educati si formati acesti oameni de mici sa vina si sa predice altora eu n-am auzit pe nici un preot ortodox sa incerce sa corupa pe cei de alte religi. Poporul roman a stat in banca lui dua mi de ani si uite asa a rezistat nestramutat in credinta adevarata crestina ortodoxa.Acum dupa revolutie vin acesti falsi profeti sa ne spuna ca religia noastra de doua mi de ani nue buna, ca trebuie sa ne inchinam la Elen Wait si ca DOmnul Iisus Hriostos nu e Dumnezeu e de fapt om. Acesti blasfemiatori ne blasfemiaza cu ce spun ei.
NU TRZEBUIE frati crestini sai ascultati ce zic!!! E mare capcana si unora ortodoxia li se pare plictisitoare si grea dar asta pentru ca nu inteleg ce inseamna sa fi ortodox cu a devarat. Acesti sectari sunnt pusi sa ne rapeasca din credinta noastra stramoseasca vor sa ne ia sfintisorii nostri scumpi cu care avem evlavie ca cica sunt idoli ca icoanele.acesta nu e un stil de viata crestinesc orice spune ca icoanele nu sunt sfinte ineamna ca e un atac la religia ortodoxa. SI CINE ARE INTERES CEL MAI MARE Sa aTACE RELIgIA ORTODOXa DacA NU SaTANA>? |
Citat:
„Am constatat că, deși electroencefalograma era nulă, la trezire au putut descrie cu lux de amănunte activitatea din sala de operații în perioada în care s-au aflat în inactivitate cerebrală. Mai mult, mi-au relatat cum au putut vedea ce se întâmplă în jurul lor, precum și ceea ce s-a întâmplat dincolo de pereții sălii de operații, chiar și despre situații care au avut loc la kilometri distanță de spital, petrecute exact în clipele în care ei se aflau în moarte cerebrală”, descrie anestezistul-reanimator viziunile subiecților. Daca nu era moarte si sufletul nu e constient in timpul acestui ,,lesin,, ce si cum anume a putut sa vada ce se întâmplă în jurul lor, precum și ceea ce s-a întâmplat dincolo de pereții sălii de operații, chiar și despre situații care au avut loc la kilometri distanță de spital, petrecute exact în clipele în care ei se aflau în moarte cerebrală”??? Cum explici aceste fapte tu, "atotstiutorule"? |
Citat:
5. Si a facut tanarul cum i-a zis ingerul, iar pestele l-au fript si l-au mancat. (Tobit 6,5) Iata ca si ingerul are chip de om, chiar daca el e de natura spirituala si nu are trup. Sufletul omului pastreaza forma trupului si are putere de la Dumnezeu sa se arate oamenilor cu chip de om cu trup, nu fantoma. 5. Si s-a dus Rafael si a fost gazduit la Gabael, si i-a dat inscrisul; el a adus pungile pecetluite si le-a dat. (Tobit 9,5) 15. Eu sunt Rafael, unul din cei sapte sfinti ingeri, care ridica rugaciunile sfintilor si le inalta inaintea slavei Celui Sfant". 16. Atunci s-au inspaimantat amandoi si au cazut cu fata la pamant, caci erau cuprinsi de frica. 17. Dar el le-a zis: "Nu va temeti! Pace veti avea! Binecuvantati pe Dumnezeu in veac! 18. Caci eu n-am venit de voia mea, ci dupa voia Dumnezeului nostru, de aceea sa-L si binecuvantati in veac. 19. In toate zilele am fost vazut de voi, dar eu n-am mancat nici n-am baut, ci numai ochilor vostri s-a parut aceasta. (Tobit 12 Fiind de natura spirituala, ingerii nu au nevoie de mancare si bautura. |
Citat:
|
Citat:
Cum explici tu aparitiile ingerilor, fiinte spirituale, fara de trup, asemeni sufletului omenesc, dar care iau forma omeneasca si se comporta asemeni oamenilor? |
Citat:
"Căci cine dintre oameni știe ale omului, decât duhul omului, care este în el? Așa și cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu." 1 Cor. 2,11 |
Citat:
Cu privire la natura umană și la ce se întâmplă cu omul în moarte voi v-ati fixat doar pe niste versete (in special din VT) care se potrivesc cu ideia voastra, in detrimentul altora care nu se potrivesc cu invatatura voastra si pe care nu puteti sa le explicati ca de exemplu: (Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." 1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE". Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? Ce treaba aveti voi cu duhul omului care stie si care e in el ca voi nu credeti ca omul are duh (suflet) constient? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:23:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.