![]() |
maica SILUANA
|
Ierom. Savatie Bastovoi
'' Poate că cel mai mare bine pe care îl putem face lumii este să ieșim, pur și simplu, la geam și să privim în stradă, până când inima noastră se va umple de durere atotputernică. În ce constă folosul, dacă oricum oamenii aceia nu știu nimic? Chiar dacă nu am schimba pe nimeni cu această durere a noastră, tot vom aduce mult folos. Măcar și prin faptul că, cel puțin în acele clipe, noi vom scuti lumea de răul nostru personal. Și acesta este un mare bine pe care noi îl putem face lumii.''
|
Citat:
|
de suflet
Nu urma răul, ci binele. Cel ce face bine din Dumnezeu este; cel ce face rău n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1, 11)
Oricine crede că Iisus este Hristos, este născut din Dumnezeu, și oricine iubește pe Cel care a născut iubește și pe Cel ce S-a născut din El. Întru aceasta cunoaștem că iubim pe fiii lui Dumnezeu, dacă iubim pe Dumnezeu și împlinim poruncile Lui. Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Să păzim poruncile Lui; și poruncile Lui nu sunt grele. Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea, și aceasta este biruința care a biruit lumea: credința noastră. (1 Ioan 5, 1-4) Cine săvârșește păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuiește. Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului. Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârșește păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în acesta; și nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.(1 Ioan 3, 8-10) Și aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El și v-o vestim: că Dumnezeu este lumină și nici un întuneric nu este întru El. (1 Ioan 1, 5) Ei le făgăduiesc libertate, fiind ei înșiși robii stricăciunii, fiindcă ceea ce te biruiește, aceea te și stăpânește. (2 Petr.2. 19) Dar mai presus de toate, țineți din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulțime de păcate. (1 Petr. 4, 8 ) |
in orice inima intunecata exista un colt de Dumnezeu....
"Numai Dumnezeu se mai poate ruga pentru cei ce nu mai au nimic de pierdut" Cioran
"Exista inimi in care Dumnezeu nu poate privi fara sa-si piarda inocenta". Cioran " De-as fi Dumnezeu m-as face orice , afara de om"...Cioran " Omul religios incepe cu credinta in Dumnezeu iar omul de stiinta sfarseste cu credinta in Dumnezeu." Cioran |
Citat:
" Adevaratul gest religios este sa te poti lepada de credinta pentru semenul tau, dar nu de Dumnezeu ! " Ai grija ca multi de pe-aici nu-l agreeaza pe Cioran ( am mai scris si eu de la el ) |
pt Ory
Multumesc mult Ory...si stiu ca ai dreptate...Dar si noi avem dreptul la opinie....Daca m-as lasa limitarii corsetului prea stramt al mintii unora, as deveni robot....Esti un suflet special ! Doamne ajuta!
|
Un suflet mare este deasupra jignirii, a nedreptatii, a durerii, a batjocurii, si ar fi inevitabil daca nu ar suferi din compasiuni.C. Baudelaire
A-l iubi pe cel nefericit pentru nefericirea lui, este o lege prea mare pentru a se naste altundeva decat intr-o inima nevinovata – C. Baudelaire. Judecata divina ne invata cine suntem; sapa adanc in pamant si ne lasa sa vedem din ce anume suntem facuti – Charles Haddon Spurgeon |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:51:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.