Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   In miez de iarna, BOR da afara batranii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11514)

Florin-Ionut 22.12.2010 16:43:15

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 315605)
Nu ai dreptate Florin,
Hristos a spus:
Dati cezarului ce-i al cezarului", acest indemn incluzind si RESPECTAREA LEGII!

Biserica pe pamint nu-i o institutie care leviteaza in cer plina de sfinti cu aripi si nu are nevoi materiale proprii.
Daca vrem sa fim o tara civilizata unde propietatea personala este respectata si NU o natiune de anarhisti si haimanale care latra la TVeu pentru a prooduce senzatie, TREBUIE SA NE CONFORMAM LEGIILOR TARII SI CONSITUTIEI!!!

Tocmai, ca legea nu e de partea popii, citeste articolul, care e foarte bine documentat, si mai vorbim dupa aia: http://www.financiarul.com/articol_3...%E2%82%AC.html .

andreicozia 22.12.2010 16:59:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 315606)
Tocmai, ca legea nu e de partea popii, citeste articolul, care e foarte bine documentat, si mai vorbim dupa aia: http://www.financiarul.com/articol_3...%E2%82%AC.html .

Florin daca esti din Bucuresti, da o fuga de curiozitate sa vezi la fata locului cine a luat cu asalt acele blocuri din spatele Cococrului....cred ca incepi sa intuiesti....nu este vorba de "batrini". Poate ca sunt citiva insa in mare parte sunt tigani manelisti( stiu, pleonasm) care aproape ca au demontat si dsistrus acel bloc de tot.
Sigur biserica are ceva acte de propietate sau in spatele lor sunt altii care ii folosesc pe preoti ca paravan, si bine fac.
Blocul este intesat de gindaci si mizerie cumplita.
Chiar si de afara daca il privesti arata de parca te aflii in mizeria din Calcuta. Excrocii astia de reporteri cica sunt smecheri si au facut o poza de pe muchia blocului....Mari derbedei sunti in breasla asta a reporterilor.

Du-te sa vezi cum balcoanele stau sa cada, geamurile nu mai au demult rame. Mi-e si teama sa ma gindesc cum arata blocul pe dinauntru Pestii stau la intrari si terorizeaza lumea din jur cu Mirandele lor.

Du-te, du-te sa te convingi si mai vorbim...

Florin-Ionut 22.12.2010 17:06:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 315607)
Florin daca esti din Bucuresti, da o fuga de curiozitate sa vezi la fata locului cine a luat cu asalt acele blocuri din spatele Cococrului....cred ca incepi sa intuiesti....nu este vorba de "batrini". Poate ca sunt citiva insa in mare parte sunt tigani manelisti( stiu, pleonasm) care aproape ca au demontat si dsistrus acel bloc de tot.
Sigur biserica are ceva acte de propietate sau in spatele lor sunt altii care ii folosesc pe preoti ca paravan, si bine fac.
Chiar si de afara daca il privesti arata de parca te aflii in mizeria din Calcuta. Excrocii astia de reporteri cica sunt smecheri si au facut o poza de pe muchia blocului....Mari derbedei sunti in breasla asta a reporterilor.

Du-te sa vezi cum balcoanele stau sa cada, geamurile nu mai au demult rame. Mi-e si teama sa ma gindesc cum arata blocul pe dinauntru Pestii stau la intrari si terorizeaza lumea din jur cu Mirandele lor.

M-as duce daca as fi mai aproape, ca 10 ore distanta nu-i putin. Ii provoc pe bastinasi sa o faca, de dragul dreptatii si in caz ca se simt crestini.

andreicozia 22.12.2010 17:06:26

Cocalarii locali folosesc astfel tehnica deprecierii si a scandalului continuu care sperie vecinii si-i fac sa fuga de acolo, si asta pentru pentru a pune laba pe bloc si a-l transforma in bordel in toata regula probabil.
Asa ca este de preferat sa-l sustii pe preot nu pe golanii care urla la ziare.

ioan_strainul 24.12.2010 20:20:52

In mez de iarna " @ ANDREI COZIA

Andrei nu ma intelege gresit Insa daca nu ar fi foc nu ar IESI FUM, si daca spui ca cad balcoanele eu nu am de unde sa stiu si sa vad ca sunt departe la mii de Km. Atunci acel care colecteaza chiria si este proprietar dupa cum spui tu Eu cred ca legal si moral ar fi sa Intretina acel Imobil nu sa Lase sa cada balcoanele sa omore oameni , sau se gIndeste ca daca mai moare unul cIstiga si de la pomana ceva si ramIne un apartament gol pentru alti chiriasi sau pesti cu cupleraiuri.
Eu tind sa cred ca nu sInt lucruri curate la mijloc si stii de ce ???
pentru ca la cIta putere are biserica si la cIta cunostinta de mult iar fi scos afara Insa in spate se ascude altceva putred si urIt mirositor, din care se Infrupta si unele fete BISERICESTI InA lau bagat pe acest preot In fata si ei asteapta sa faca el lucrul cel murdar crezInd ca nu Ii vede nimeni Insa eu spun tare si raspicat ca La DOMNUL Nu ramIne nimic care sa nu fie rasplatit la vremea cuvenita .
Ce cerzi tu ca sar ridica In locul acestui bloc si cui ar aduce foloase Biserici Lui IISUS HRISTOS.
Andrei Nu ma Intelege gresit dar Eu aici departe si multi ca mine care nu avem Biserica construita de mIna omeneasca si preoti aproape la care sa ne ducem si sa ne descarcam povara pacatelor , si sa ne vindecam Sufleteste si trupeste prin Impartasirea cu PreasfIntul si Scumpul SInge si Trup al LUI Hristos .
Avem Biserica Lui Hristos In inimile noastre si cred ca Dragostea si dorul de IntIlnire cu Hristos este mult mai mare ca la muli din cei ce sunt la cIti-va pasi de biserica , Nu Intelege asta ca pe o trufie sau ca pe o mIndrie, Insa Iti sun din propria mea traire de 10 Ani aici departe nu spun ca nu mam dus sa ma Impartasesc Insa cea mai apropiata biserica este la 90 de Km si nu e chear usor nici financiar si nici sub o alta forma .

Iara referitor la slujitori Lui HRISTOS eu stiu un lucru spune Bilia ca cel ce slujeste altarului sa aiba parte de la altar . nu sa puna el biruri sau alte greutati si sa strInga pentru vesnicie si pentru inca multe generatii dupa el .
Zisa Domnul Sf: Sai Ucenici cInd ia trimis In lume la propovaduit ducetiva si propovaduiti Evanghelia Imparatiiei ceruriloe la toata faptura .
Insa sa nu luati cu voi dua rInduri de haine si nici puga sa adunati comori
De ce crezi ca lea zis aceasta pentru ca ei cei de atunci aveau credinta si nu se indoiau de Porunca MINTUITORULUI si El StapInul stia ca ei atIta timp cIt vor face voia Lui si vor Implini poruncile Lui El care a fost inainte de a fi lumea si care a primit sa fie rastignit de buna voie pentru noi si pentru ei le va trinite tot ce aveau de trebuinta far ca ei sa fie nevoiti sa cerseasca sau sa pretida plata pentru munca lor .
Acum la sfIrsit numai atIt as avea sa adaug ca acum trei ore am vazut pe acel Sfintit Si Imbunatatit Parinte Din Valea PLOPULUI care cu adevarat face munca de Apostol si de plinitor al cuvintului si voi Lui Dumnezeu , El a Inteles cuvIntul ce spune Hristos IUBITIVA UNI PE ALTI PRE CUM SI EU VAM IUBIT PE VOI.
Nu vreau sa ma Infrunt cu tine In cuvInt insa nu pot sa nu vad si am urmarit mult din ce postezi si ar mai fi loc de putina DREPTATE in felul care pui lucrurile in lumina .

IARTAMA SI NU FII SUPARAT PE MINE CA EU NU SINT SI NU CALIFIC PE TOTI SLJUITORI SF. ALTAR CU ACELASI CALIFICATIV , INSA UNDE ESTE NEVOIE SA SE SPUNA LUCRURILOR PE FATA ASA CUM SUNT ELE SI SA NU SE ASCUNDA DUPA
DARUL PREOTIEI FAPTE NE DEMNE CACI PREOTIA DUPA MINE ESTE UN MARE DAR DAT DE DUMNEZEU SI O MARE CINSTE SA SLUJESTI JERTFIRI LUI HRISTOS JERTFA CEA FAR DE SINGE SI MAI PRESUS DE TOATE SA TE IMPARTASESTE CU SUMPUL SINGE SI TRUP AL LUI HRISTOS LA FIECARE LITURGHIE.
IARTAMA INCA O DATA DIN ADINCUL SUFLETULUI MEU TE ROG

SLAVA INTRU CEI DE SUS LUI DUMNEZEU SI PE PAMINT INTRE OAMENI BUNA VOIRE AMIN AMIN AMNI

andreicozia 24.12.2010 21:21:35

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 316190)
Andrei nu ma intelege gresit Insa daca nu ar fi foc nu ar IESI FUM, si daca spui ca cad balcoanele eu nu am de unde sa stiu si sa vad ca sunt departe la mii de Km. Atunci acel care colecteaza chiria si este proprietar dupa cum spui tu Eu cred ca legal si moral ar fi sa Intretina acel Imobil nu sa Lase sa cada balcoanele sa omore oameni , sau se gIndeste ca daca mai moare unul cIstiga si de la pomana ceva si ramIne un apartament gol pentru alti chiriasi sau pesti cu cupleraiuri.
Eu tind sa cred ca nu sInt lucruri curate la mijloc si stii de ce ???
pentru ca la cIta putere are biserica si la cIta cunostinta de mult iar fi scos afara Insa in spate se ascude altceva putred si urIt mirositor, din care se Infrupta si unele fete BISERICESTI InA lau bagat pe acest preot In fata si ei asteapta sa faca el lucrul cel murdar crezInd ca nu Ii vede nimeni Insa eu spun tare si raspicat ca La DOMNUL Nu ramIne nimic care sa nu fie rasplatit la vremea cuvenita .
Ce cerzi tu ca sar ridica In locul acestui bloc si cui ar aduce foloase Biserici Lui IISUS HRISTOS.
Andrei Nu ma Intelege gresit dar Eu aici departe si multi ca mine care nu avem Biserica construita de mIna omeneasca si preoti aproape la care sa ne ducem si sa ne descarcam povara pacatelor , si sa ne vindecam Sufleteste si trupeste prin Impartasirea cu PreasfIntul si Scumpul SInge si Trup al LUI Hristos .
Avem Biserica Lui Hristos In inimile noastre si cred ca Dragostea si dorul de IntIlnire cu Hristos este mult mai mare ca la muli din cei ce sunt la cIti-va pasi de biserica , Nu Intelege asta ca pe o trufie sau ca pe o mIndrie, Insa Iti sun din propria mea traire de 10 Ani aici departe nu spun ca nu mam dus sa ma Impartasesc Insa cea mai apropiata biserica este la 90 de Km si nu e chear usor nici financiar si nici sub o alta forma .

Iara referitor la slujitori Lui HRISTOS eu stiu un lucru spune Bilia ca cel ce slujeste altarului sa aiba parte de la altar . nu sa puna el biruri sau alte greutati si sa strInga pentru vesnicie si pentru inca multe generatii dupa el .
Zisa Domnul Sf: Sai Ucenici cInd ia trimis In lume la propovaduit ducetiva si propovaduiti Evanghelia Imparatiiei ceruriloe la toata faptura .
Insa sa nu luati cu voi dua rInduri de haine si nici puga sa adunati comori
De ce crezi ca lea zis aceasta pentru ca ei cei de atunci aveau credinta si nu se indoiau de Porunca MINTUITORULUI si El StapInul stia ca ei atIta timp cIt vor face voia Lui si vor Implini poruncile Lui El care a fost inainte de a fi lumea si care a primit sa fie rastignit de buna voie pentru noi si pentru ei le va trinite tot ce aveau de trebuinta far ca ei sa fie nevoiti sa cerseasca sau sa pretida plata pentru munca lor .
Acum la sfIrsit numai atIt as avea sa adaug ca acum trei ore am vazut pe acel Sfintit Si Imbunatatit Parinte Din Valea PLOPULUI care cu adevarat face munca de Apostol si de plinitor al cuvintului si voi Lui Dumnezeu , El a Inteles cuvIntul ce spune Hristos IUBITIVA UNI PE ALTI PRE CUM SI EU VAM IUBIT PE VOI.
Nu vreau sa ma Infrunt cu tine In cuvInt insa nu pot sa nu vad si am urmarit mult din ce postezi si ar mai fi loc de putina DREPTATE in felul care pui lucrurile in lumina .

IARTAMA SI NU FII SUPARAT PE MINE CA EU NU SINT SI NU CALIFIC PE TOTI SLJUITORI SF. ALTAR CU ACELASI CALIFICATIV , INSA UNDE ESTE NEVOIE SA SE SPUNA LUCRURILOR PE FATA ASA CUM SUNT ELE SI SA NU SE ASCUNDA DUPA
DARUL PREOTIEI FAPTE NE DEMNE CACI PREOTIA DUPA MINE ESTE UN MARE DAR DAT DE DUMNEZEU SI O MARE CINSTE SA SLUJESTI JERTFIRI LUI HRISTOS JERTFA CEA FAR DE SINGE SI MAI PRESUS DE TOATE SA TE IMPARTASESTE CU SUMPUL SINGE SI TRUP AL LUI HRISTOS LA FIECARE LITURGHIE.
IARTAMA INCA O DATA DIN ADINCUL SUFLETULUI MEU TE ROG

SLAVA INTRU CEI DE SUS LUI DUMNEZEU SI PE PAMINT INTRE OAMENI BUNA VOIRE AMIN AMIN AMNI

Multumesc pentru mesaj Ioan si sarbatori fericite!

Ai dreptate in tot ce spui, asa este, si deasemenea se vede ca vorbesti din situatiile prin care ai trecut tu si nu altii.
Multumesc inca o data si bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va aibe in paza Lui!
E
As vrea doar sa adaug la cele povestite de tine ca eu fiind din Bucuresti si deasemenea fiind un bun observator (din ce spun altii) am participat la tot felul de evenimente care aveau de a face cu tigani.
Nu stiu daca ai avut vreodata de impartit sau negocia ceva cu ei, dar iti garantez ca sunt de-a dreptul imposibili si nu au nimic sfint. Ii doare in fund de tot ce aduce a biserica de parca ei detin un secret si cunosc ei Adevarul,... cine stie ce-i capul lor?
Departe de mine gindul de a generaliza, NU TOTI SUNT ASA, insa pe cei care VOR CEVA mai ales in domeniul IMOBILIAR ii doare in cot de orice regula de bun simt.
Deci in cazul de fata, preotul NU MAI TREBUIE SA FIE PREOT CI sa actioneze cu bun simt dar ca un PROPIETAR DE DREPT, nu cu smerenie, deoarece daca ii abordezi in felul asta nu ajungi la nici un rezultat.
ORICITA PUTERE AI AVEA DIN CULISE, SRI, jandarmi, politicieni etc, iti spun sigur ca cu tiganii nu ajungi nicaieri, MAI ALES ACUM IN CONDITII DE DEMOCRATIE. EI SUNT FARA FRICA si CUNOSC LEGEA SI DREPTURILE LOR FOARTE BINE!!!...si mai ales se adapteaza precum cameleonii IN ORICE SOCIETATE!

Pe scurt, pentru a repara ceva ai nevoie de acordul locatarilor, pa care nu ai cum sa-l obtii de la tigani si tiganci.
Deci este o cauza pierduta!
DE ACOLO II MAI SCOTI DOAR CU CUTREMURUL ! :)

Craciun fericit!

PS
Acolo unde locuiti, aveti scoli bune?
Copiii sunt cuminti?
Fac treaba prin casa, va ajuta, sau nu prea?

ioan_strainul 25.12.2010 16:32:02

@andrei cozia

Da avem scoli si bune numai ca aici se preda in limba de aici In cea Spaniola .
Copii mei da sun mare si am si o nepotica de 5 ani si ma ocup de ea sa Invete limba romina pentru ca la scoala se preda Spaniola si vecini de virsta ei sunt panioli si asa a invatat sa vorbeasca insa vorbeste destul de bune si cursiv romIneste. copii doua fete si un baiat sunt casatoriti si fiecare cu familia lui ,si mare bucurie si dar de la Dumnezeu ca sunt buni si iubitori de Hristos si de biserica , si saritori la nevoile semenilor lor indiferent de nationalitate si este un mare dar dat mie si o bucurie suflateasca pentru car multumesc Domnulu Dumnezeu .
referitor la tigani democratia si legile prost facute si intelese de RomIni si mai ales de cei ce sunt platiti sa le aplice. si aici tigani sunt tigani dar spre deosebire de Rominia legea este lege pentru tata suflarea care traieste In spania .exceptie fac TIGANI RomIni ca pesrte tot In lume dupa cum vedet si voi este o scoala la ei sa se plInga ca sunt tratati rau si marginalizati de toti eicunosc legea dar numai partea care le da dreptui si nu si cea cuy obligatii.
Acum la sFirsit multumesc de urare si de toate Bunul Dumnezeu sa fie cu tine si cu toti RomIni de pretutindeni amin amin amin
+++ +++ +++ +++

sofiaiuga 25.12.2010 18:29:15

de craciun

aceste discutii total nepotrivite pe forum ne arata ceva esential despre cei care se angajeaza la ele ...anume ca acestia de mai sus nu privesc in sufletul lor ,nu- și analizează ceața din a lor suflete ,nu caută să-și vadă și să-și analizeze propriile păcate ci pe ale altoara,pe ale Bisericii ...deci nu urmează sfatul evanghelic de a vedea birna din propriul suflet ,și apoi paiele din ochii altora .fie aceasta și biserica.Eu cred ca cei care scriu aci in acest topic ,nu sint ortodocsi ...și ca ataRE SĂ-I LĂSĂM IN ALE LOR.!DOAMNE, LUMINEAZĂ-NE ÎNTUNERICUL MINȚILOR ȘI INIMILOR NOASTRE!:6:

camy_d 25.12.2010 18:39:10

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 315607)

Mă gândeam eu că-i ceva necurat la mijloc. Păcat că nu-s din București să văd blocul.

ioan_strainul 25.12.2010 21:15:46

De craciun

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 316281)
aceste discutii total nepotrivite pe forum ne arata ceva esential despre cei care se angajeaza la ele ...anume ca acestia de mai sus nu privesc in sufletul lor ,nu- și analizează ceața din a lor suflete ,nu caută să-și vadă și să-și analizeze propriile păcate ci pe ale altoara,pe ale Bisericii ...deci nu urmează sfatul evanghelic de a vedea birna din propriul suflet ,și apoi paiele din ochii altora .fie aceasta și biserica.Eu cred ca cei care scriu aci in acest topic ,nu sint ortodocsi ...și ca ataRE SĂ-I LĂSĂM IN ALE LOR.!DOAMNE, LUMINEAZĂ-NE ÎNTUNERICUL MINȚILOR ȘI INIMILOR NOASTRE!:6:

+++ +++ +++ +++
draga mea dac eu pacatosul si nevrednicu team suparat pe tine si pe alt cineva din acest forum , va rog In Numele Bunului Dumnezeu si a mIntuitorului Hristos sa ma iertati si sa va rugati ca Bunul Dumnezeu sa ma lumineze si sa ma Ierte ca si eu ma rog dupa puterea mea pentru toti fratii intru Hristos , iar daca nu crezi ca sunt ortodox nu pot sa te conving pentru ca asa cum am spus Sunt depatre de biserica Mama ortodoxa din RomInia ,
Insa dupa cum vad tu esti mai aproape si stii ce spune Rugaciunea tatal nostru ,
SI NE IARTA GRESALELE NOASTRE PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI,
Cred ca cu aceasta am spus totul nu ?
Nascatoare de Dumnezeu roagal pe DOmnul milei pe care lai nascut sa se Indure de noi si sa nu ne pedepseasca dupa multimea fara-delegilor noastre ce sa ne miluiasca dupa mare mila Lui si sa departeze dintre noi si dela noi Duhul Mindrie si al vrajbi dintre frati amin amin amin +++ +++ +++ +++

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:44:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.