![]() |
Ce bine ar fi sa fie cum a spus Liviu. Ar fi ceva. :)
|
Citat:
|
totul trebuie sa se reduca la pacat? ce ar insemna existenta noastra fara pacat? poate cineva sa faca un scenariu? o fotografie de prin revistele martorilor lui iehova?
|
Nu, romandragut, nu totul trebuie sa se reduca la pacat, dar nici nu putem accepta asa ceva ca fiind normal, atata timp cat nu este. Am recitit primul mesaj al Elenei, pe acest topic, si i-am dat inca o data dreptate.
|
veliur bafta ta va fi la fel de nula si in continuare atata timp cat iti pastezi credinta ca feltele din ziua de azi sunt :"..." si la acele puncte completezi cu ceea ce crezi tu si aia vei si intalni in realitate deoarece realitatea de cele mai multe ori va confimra credintele nostre cele mai puternice. Astfel cum se zice atragi ceea ce crezi. Fetele care cred ca baietii "vor numai sex" ca asa le-a zis mama sau o alta persoana importanta din viata lor vor intalni astfel de baieti care le va confirma pararea asa incat credinta se va intari si va deveni si mai greu de iesit din acest cerc vicios.
Crezand ca fetele sunt sa zicem materialiste te vei raporta la ele ca si cum acest lucru ar fi adevarat, astfel vei interpreta anumite gesturi ca semne ale materialismului desi ele nu sunt. |
Citat:
consider ca fiecare persoana intelege normalitatea diferit si ceea ce mie mi s epare normal altuia i s-ar parea anormal. grupurile se constituie pe valori si aspiratii comune. pentru un grup religios ceea ce defineste un grup nereligios poate insemna anormal si totusi cum de reusim toti sa traim impreuna? delimitand mereu normalitatea sau anormalitatea? |
normalitateanu este o perceptie subiectiva. Este ca si cum ai spuen ca daca cineva crede ca e normal sa aiba colesteroul peste o anumita limita atunci asa e normal Degeaba crede el ca e normal caci organismul nu va functiona bine, Poti considera si boala ca fiind ceva normal si sa nu faci nimci dar pana la urma vei muri.
Ca esti bolanv si tu te consideri "sanatos" e o treaba dar sa vrei sa te considere asa o intreaga comunitate mi se pare o problema. Asa si criminalii pot considera ca e normal sa ucida , si bolnavii psihic ca ei sunt normali etc. Eu nu prea cred ca fiecare intelege normalitatea chiar asa de diferit. probabil ca o intelege diferit cel care e in categoria anormal si nu prea ii place sa fie acolo. Pana la urma fiecare poate sa creada despre sine ce vrea dar pericolul este cand astfel de oameni se grupeaza si se folosesc de anumite presiuni ca sa fie acceptati ca normali de toata lumea. |
Multumesc Calator...
Cred ca un raspuns mai bun nu puteam sa dau. Multumesc |
Conceptia de normal/anormal este perceputa altfel de fiecare in parte. Pentru mine, normal este ceea ce se incadreaza in legea firii. Daca pentru altcineva nu inseamna asta, nu inseamna ca unul dintre noi greseste. Eu cel putin asa vad lucrurile
|
sunt persoane care nu inteleg in afar sferei lor de cunoastere. legea firii? nu exista o lege a firii. sau care este legea firii? legea cutremurelor peste tarile sarace? este normal ca este de la dzeu?
degeaba spune teoctist ca eu sunt anormal. este un om batran, prea batran pentru 200è cu idei poreluate dintr-un ev mediu timpuriu. sau degeaba urla becali ca eu sunt anormal. saracul este un incult. sunt oameni inteligenti cu studii care au declarat ca homosexualitatea nu este o boala ci o conditie. imi este de ajuns. europa s-a supus. romania se va supune. a si inceput deja. exista legi antidiscrimare care atesta ca eu sunt normal. problema devina mai complicata cand apar implicatiile religiase, prejudecatile si traditia. oamenii inca cred ca placerea sexuala, trauma sau satana "provoaca" homosexualitatea. este cel mai facil mod de a intelege un asemenea lucru. pana sa inteleg ca de fapt sunt homosexual mi-a trebuit si mie timp si am avut framantarile mele. apoi am realizat ca ceea ce simt eu, erotismul (in sens de iubire) si sexualitatea mea nu este o problema atat de grava. ci societatea o considera grava. in mod cert contravine bibliei si traditiei crestine. insa consider ca voi cei care sunteti atat de credinciosi sa nu uitati ca legile statutului sunt deasupra legilor bisericii si ca voi sunteti inca oameni, nu sfinti. cine nu are nici un pacat sa arunce piatra! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:27:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.