Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   Dogme babesti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12279)

camy_d 24.02.2011 21:53:01

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 341683)
Tu ai citit aici, in linkul dat de DianaGroza? http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism20.html De pe site-ul PATRIARHIEI! Nu e babism. Si mie mi-a spus parintele meu.

Am citit și mă enervează, una scrie acolo, alta mi-a spus la spovedanie, trebuie făcută niște ordine în biserică.

dianagroza 24.02.2011 22:07:25

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341740)
Am citit și mă enervează, una scrie acolo, alta mi-a spus la spovedanie, trebuie făcută niște ordine în biserică.

Te preocupa subiectul asta.
Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi duhovnicul si indicat ar fi sa-i dai ascultare.

Miha-anca 25.02.2011 00:16:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341532)
Sigur de asta nu te-a lăsat? Mulți mari duhovnici se feresc uneori, din smerenie, să le săruți mâna.

Sigur! A mentionat ca dupa Sf. Impartasanie nu se saruta nimic! Dar de ce te indoiesti? E prima data ca auzi acest lucru, sau nu vrei sa crezi?

Fani71 25.02.2011 09:46:24

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 341513)
Daca iti spune cineva sa imbratisezi un copac, sa saluti soarele, sa trimiti iubire semenilor prin ganduri, sa tii in casa un ametist sau sa gandesti pozitiv, zice ca esti new age....dar toate tampeniile astea ale babelor, le practica multi ortodocsi! Foarte interesant..

Aaaa, nu stiam ca se zice ca sa gandesti pozitiv este new age.
Banuiesc ca este ortodox sa gandesti negativ :-)))

glykys 26.02.2011 15:38:06

O chestie amuzanta pe care am auzit-o in biserica, spusa cu multa ingenuitate, pe cand cadeau pe jos firimituri de paine, stropi de vin, lumea se imbulzea la pomana: "Ia uite ce flamanzi sunt mortii astia! N-au mai mancat de mult..."

Dumitru73 26.02.2011 17:36:43

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341740)

dupa ce te-ai impartasit, in ziua respectiva, nu se mai saruta nimic. nici macar icoana sau mana preotului.
este un lucru elementar.

Dumitru73 26.02.2011 17:39:06

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 342250)
O chestie amuzanta pe care am auzit-o in biserica, spusa cu multa ingenuitate, pe cand cadeau pe jos firimituri de paine, stropi de vin, lumea se imbulzea la pomana: "Ia uite ce flamanzi sunt mortii astia! N-au mai mancat de mult..."

asta e ca obiceiul de a varsa vin pe jos, inainte de a bea.
ca sa bea si mortii, se zice :)

camy_d 26.02.2011 20:50:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 342269)
asta e ca obiceiul de a varsa vin pe jos, inainte de a bea.
ca sa bea si mortii, se zice :)

Obiceiul acesta era și în ”Legendele olimpului”, tipic păgânesc :21:

Melissa 27.02.2011 01:22:57

Apropos de babisme

Vi s-a intamplat si voua sa vedeti babe d`astea ocose care dau "dogmele" lor prin biserica,cum se cearta si se imping, cand stau la rand la spovedanie?Sau numai mie mi-e dat sa vad asa ceva????:-)))

Efectiv parca ar sta la coada la piata.Le-am atentionat de cateva ori si raspund ceva de genul "asa-i maica,asa-i"..apoi continua in soapta si printre dinti, sa isi explice una alteia care e prima,a doua,a treia,etc...

glykys 27.02.2011 12:53:06

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 342386)
Vi s-a intamplat si voua sa vedeti babe d`astea ocose care dau "dogmele" lor prin biserica,cum se cearta si se imping, cand stau la rand la spovedanie?Sau numai mie mi-e dat sa vad asa ceva????:-)))

Efectiv parca ar sta la coada la piata.Le-am atentionat de cateva ori si raspund ceva de genul "asa-i maica,asa-i"..apoi continua in soapta si printre dinti, sa isi explice una alteia care e prima,a doua,a treia,etc...

:))) La noi intrerup slujba efectiv, strigand: "Nu pe acolo! Lasati culoar!" Dar sunt tare simpatice cand se cearta si se imbrancesc la spovedanie, ca nu o fac cu rautate. De le-ar fi asta singurul pacat!...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:28:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.