Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Sunt sfintii supraoameni ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12875)

LittleSparrow 18.06.2011 09:10:15

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 369760)
Telul oricarui crestin este mantuirea,dobandirea Duhului Sfant,si implicit a sfinteniei.
Numai ca foarte,dar foarte putini,isi mai aduc aminte sa puna aceste lucruri si in practica.
Pentru dobandirea lor este necesar jertfa,suferinta,departarea de lume si placerile ei,iar noi ,poate mai cunoastem ceva ,ca citim,dar in practica nu punem nimic....

De aceea spunem in rugăciune:
"Miluiește-ne pe noi, Doamne, miluiește-ne pe noi.."

Daniel_7 18.06.2011 09:39:41

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 369761)
De aceea spunem in rugăciune:
"Miluiește-ne pe noi, Doamne, miluiește-ne pe noi.."

Asta e clar,insa ar trebui adaugat si Asceza,privegherea,mersul mai des la Biserica- acestea sunt jerfe pe care nu le mai facem.

AndreiM 18.06.2011 09:44:33

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 369769)
Asta e clar,insa ar trebui adaugat si Asceza,privegherea,mersul mai des la Biserica- acestea sunt jerfe pe care nu le mai facem.

Si milostenia, dragostea de frati intru Hristos, intelegerea, neagonisirea si blandetea.

Guru inc. 18.06.2011 09:50:47

Nu.Oricine poate ajunge sfant.

Daniel_7 18.06.2011 09:52:51

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 369771)
Si milostenia, dragostea de frati intru Hristos, intelegerea, neagonisirea si blandetea.

Putem continua,insa si acestea sunt lucruri rar intalnite...,la crestinii de azi.

AndreiM 18.06.2011 09:56:25

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 369776)
Putem continua,insa si acestea sunt lucruri rar intalnite...,la crestinii de azi.

Adevarat frate! Iar noi pentru ca stim aceasta trebuie sa ne nevoim si sa fim exemplu pentru ceilalti. Ca un sfat : cercetarea vietilor sfintilor ajuta foarte mult.

LittleSparrow 18.06.2011 09:58:55

http://www.youtube.com/watch?v=q7Rdt9I4aM4

Daniel_7 18.06.2011 10:57:47

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 369778)
Adevarat frate! Iar noi pentru ca stim aceasta trebuie sa ne nevoim si sa fim exemplu pentru ceilalti. Ca un sfat : cercetarea vietilor sfintilor ajuta foarte mult.

Eu stiu de 11 ani,si inca nu am apucat sa fac ceva.Poate la tine merge mai repede ....
Succes...

AndreiM 18.06.2011 11:01:38

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 369796)
Eu stiu de 11 ani,si inca nu am apucat sa fac ceva.Poate la tine merge mai repede ....
Succes...

Sa iti dea Domnul toata ravna frate sa traiesti si sa povatuiesti intru Hristos.
Uite ca eu numai de curand am aflat Cuvantul, pana acum am fost in minciuna si tot neghiob am ramas. Nu fac nimic bun si daca am vreun talant nu-l folosesc. Sfintii sa ne fie exemple intru toate si mai ales chiar El, Cuvantul si Adevarul!

LittleSparrow 28.06.2011 10:11:31

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 369730)
Si mai adaug, tot asa, de pe acest forum, dar din alta parte:

Citat:
În Filocalie, Sfântul Ioan Carpatul spune că atunci când chemăm Numele lui Iisus în rugăciune și zicem: „Miluiește-mă pe mine, păcătosul”, la fiecare cerere răspunde glasul tainic al lui Dumnezeu: „Fiule, iartă-ți-se păcatele tale…!” Și tot el spune în continuare că, atunci când rostim rugăciunea, nu ne deosebim întru nimic de sfinți, de cuvioși și de mucenici, căci, după cum zice Sfântul Ioan Gură de Aur, „rugăciunea, chiar când e rostită de noi, cei plini de păcate, ne curăță numaidecât”. Mare e mila lui Dumnezeu pentru noi, iar noi, păcătoșii și lăsătorii, nu voim să-I dăm nici măcar o jumătate de ceas drept mulțumită și înlocuim vremea rugăciunii, care e mai însemnată decât orice, cu grijile și interesele vieții, uitând de Dumnezeu și de datoria noastră!

Mulțumim pentru reamintire!
E mare puterea rugăciunii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.