Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

osutafaraunu 20.07.2011 13:20:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 379567)
„Trebuie să vă feriți de beție ca de cucută, că amândouă duc la moarte." (Clement Alexandrinul, Pedagogul, Cartea II, Cap. VII, 56.3., în PSB, voi. 4, p. 263)

Cum înțelegeți dumneavoastră lucrul acesta? Putem bea cucută așa, mai cu "măsură"? E drept, se poate face imunizare la venin luând cantități mici ("cu măsură"), dar știm noi oare care e pragul peste care să nu trecem? Ne putem juca cu moartea?

AlinB 20.07.2011 14:02:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379583)
Cum înțelegeți dumneavoastră lucrul acesta? Putem bea cucută așa, mai cu "măsură"? E drept, se poate face imunizare la venin luând cantități mici ("cu măsură"), dar știm noi oare care e pragul peste care să nu trecem? Ne putem juca cu moartea?

Cum am mai spus, adventistii dau dovada de o capacitate extrem de limitata de abstractie cat si de asimilare a ei.

Unde ai vazut tu acolo vin = cucuta?
Scrie betie = cucuta.

Pricepusi sau mai dezvoltam?

osutafaraunu 20.07.2011 14:50:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 379598)
Cum am mai spus, adventistii dau dovada de o capacitate extrem de limitata de abstractie cat si de asimilare a ei.

Scrie betie = cucuta.

Se pare că mai degrabă dumneavoastră n-ați înțeles ce-am vrut să spun. Presupun că nu doriți să mai dezvolt...

Miha-anca 20.07.2011 17:33:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379607)
Se pare că mai degrabă dumneavoastră n-ați înțeles ce-am vrut să spun. Presupun că nu doriți să mai dezvolt...

Asemenea aberatii nici nu trebuie intelese. A te opune Sfintei Traditii a Bisericii este inacceptabil, mai ales pe un form crestin-ortodox.

Miha-anca 20.07.2011 17:37:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 379598)

Scrie betie = cucuta.

In acest fel inteleg ei si textele biblice: iau un verset, se duc la nota din subsol si gata interpretarea, de la care nu se abat.

Dumitru73 20.07.2011 18:30:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379583)

tu nu faci diferenta intre vin si betie? intre a bea un pahar si a bea ca porcul?

costel 20.07.2011 18:31:37

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 378229)
Exista multe controverse, mai ales intre ortodocsi si" neoprotestanti in ceea ce priveste aceasta problema. Penticostalii, spre exemplu, sustin ca "vinul" din Sfanta Scriptura reprezinta de fapt mustul, proaspat stors din struguri, iar noi, ca ortodocsi, facem un pacat prin faptul ca, la Sfanta Impartasanie, bem vin. Personal, mi se pare o aberatie, ca de fapt toate explicatiile penticostalilor (Iertati-ma, cei de pe acest forum)
Voi ce parere aveti?

Noi cand ne impartasim nu bem vin, ci sangele Domnului sub chipul vinului. E o mare diferenta. Cu siguranta nu au gresit Parintii prin folosirea vinului in cadrul Sfintei Liturghii. Prefacut in Sangele Domnului, s-au facut partasi vietii dumnezeiesti. Sa ne apropiem cat mai des de El.

Daca neoprotestantii sustin ca natura umana nu mai poate deveni sfanta, ci declarata sfanta, cum oare ar ajunge sa creada ca vinul devine prin invocarea Sfantului Duh, Sangele Domnului? Asa ceva pentru ei este absurd. Sa pastreze tacerea in fata acestor taine.

Dumitru73 20.07.2011 18:32:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379607)

dezvolta, dezvolta!

osutafaraunu 20.07.2011 18:52:48

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 379642)
Asemenea aberatii nici nu trebuie intelese. A te opune Sfintei Traditii a Bisericii este inacceptabil

Pentru dumneavoastră care sunteți ortodoxă este normal și inacceptabil să vă opuneți Tradiției, face parte din identitatea dumneavoastră confesională. Însă mie -un neoprotestant- îmi puteți impune cu forța o asemenea dogmă/practică/(tradiție în ultimă instanță)?

osutafaraunu 20.07.2011 18:53:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 379657)
tu nu faci diferenta intre vin si betie? intre a bea un pahar si a bea ca porcul?

Hahaha! Chiar sunteți amuzant, de ce-mi puneți mie (care nu beau deloc alcool) întrebarea aeasta și nu bețivului care chiar nu face diferența de la câteva pahare în plus.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 379659)
dezvolta, dezvolta!

V-a cerut dl, AlinB s-o cereți în locul dânsului?:39:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:48:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.