Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Despre atei si scopul lor pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13678)

N.Priceputu 01.09.2011 11:12:23

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 395638)
plini=implini , indeplini, de fapt in alta varianta a bibliei e implinesc , nu plinesc . In engleza apare ca "fulfill".

Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:

Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși.

Nenumitul 01.09.2011 12:18:41

Round and round we go...

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 395650)
Aceasta este genul de dialog cu peretii, timp pierdut inutil ... energie gresit directionata.

Frate, eu am încercat să dialoghez cu tine și am avut aceeași impresie. Ciudat, nu?

Citat:

Te asigur ca "cocacoc" NU citeste nici macar ce-i dai tu sa citeasca, iar daca citeste nu intelege nimic, ca-i ateu.
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...

Citat:

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... dar "cocacoc" nu socoteste ca este bine sa vorbim despre asta ...
A, ăsta era subiectul? Parcă era vorba de noi regulamente pentru forum. :confused:

Încă nu ne-am lămurit care este scopul tău pe acest forum, sau măcar scopul thread-ului acesta. :D

Nenumitul 01.09.2011 12:22:20

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395677)
Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:

Și cu ce e diferit față de ceea ce a zis cocacoc? Mă refer la chestiunea pentru care l-ai citat.

N.Priceputu 01.09.2011 12:31:11

diferența dintre „a plini” și „a împlini”

Nenumitul 01.09.2011 12:35:28

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395694)
diferența dintre „a plini” și „a împlini”

Ești conștient că sunt sinonime, nu?

N.Priceputu 01.09.2011 12:48:50

E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o.
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.

neica_nimeni_altul 01.09.2011 13:04:26

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 395691)
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...

Tu vorbesti serios, pai nu mai bine ar fi sa te uiti un pic cam ce fel de intrebari si ce opinii are acest "cocacoc" si pe urma sa-ti dai cu parerea ? Ia-o mai usurel cu aprecierile !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2439440

Ce solidaritate iesita din comun intre un declarat "ortodox" si un ateu, e curios, esti avocatul pro-bono al lui "cocacoc" ?

Discutii cu sau despre "cocacoc" care mai are un pic si ajunge o victima pe acest forum ... nu doresti tu sa ai cu el in particular
si nu pe acest topic ?

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ...

Faptul ca te faci ca nu intelegi sau ca tu ai inteles altceva, arata aceeasi atitudine sfidatoare si aroganta pe care o au multi dintre ateii (prietenii tai) de pe acest forum ... nu degeaba spunem ca acestia nu au simtul realitatii si nu prea inteleg ce se intampla cu ei ... dar nu se pot abtine sa nu ne dea sfaturi ... de credinta, culmea !

cocacoc 01.09.2011 13:08:31

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395700)
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege,

Acelasi lucru e valabil si pentru a plini.

neica_nimeni_altul 01.09.2011 13:10:48

Citat:

E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o. A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.

Ai perfecta dreptate, nu ai tinut cont insa, ca cei care citesc mai trebuie sa si inteleaga ...
Astia fara definitii sunt aerieni complet, nu vezi ca tot timpul cer ori citate ori definitii, dar nu le inteleg ?

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era vorba ... desi se vede din satelit care este scopul acestora !!!

Nenumitul 01.09.2011 13:11:37

Citat:

A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.

Dacă în explicația ta schimb „plini” cu „împlini”, ea nu își schimbă sensul. Ce înseamnă asta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:52:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.