Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Cultul crestin baptist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14038)

osutafaraunu 27.10.2011 14:10:32

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 408115)
Unde scrie EXPLICIT in Biblie de marturisirea publica (nu interpretari si reinterpetari)

1 Tim.6.12

Citat:

si unde scrie explicit, daca trebuie sa treaca omului de votul unui comitet, asa cum se face in cadrul unor bisericilor neoprotestante?

Aceasta ține de organizarea bisericii. Intrând într-o biserică, normal trebuie să-ți dai acceptul respectării principiilor ei și în același timp să primești acceptul primirii în sânul ei.

Citat:

Apoi am o nedumerire, marturisirea in ce limbaj trebuie facuta? se accepta prin semne sau trebuie sa fie viu grai?

Și prin viu grai, dar mai ales printr-o viață ce demonstrează că a fost schimbată (pocăința). Niciuna din aceste două modalități de mărturie n-o poate realiya bebelul:58:

P.S. Observ că vă editați, re-editați și re-re-editați fiecare postare parcă dinadins spre a mă deruta. Vă rog nu-mi cereți același lucru. Mulțumesc.

osutafaraunu 27.10.2011 14:11:29

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 408088)
Aici va dau dreptate: botezul e deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos” , deci o initiere pe calea credintei.

Conform acestui text, ați putea afirma că bebelușul are o "deschidere a cugetului" spre a primi botezul? Are el un "cuget deschis" spre a primi învățătura de credință, poate el înțelege [prin cugetul lui] cine e Dumnezeu și că L-a înviat pe Iisus Hristos?

ioanna 27.10.2011 14:15:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 408118)
Aceasta ține de organizarea bisericii. Intrând într-o biserică, normal trebuie să-ți dai acceptul respectării principiilor ei și în același timp să primești acceptul primirii în sânul ei.
Și prin viu grai, dar mai ales printr-o viață ce demonstrează că a fost schimbată (pocăința). Niciuna din aceste două modalități de mărturie n-o poate realiya bebelu.

Saracii surdo-muti, ei sunt discriminati de Biserica Adventista de Ziua a 7-a.

Citat:

Observ că vă editați, re-editați și re-re-editați fiecare postare parcă dinadins spre a mă deruta.
Sunt nevoita sa o fac, imi apar niste semne [color] nu stiu ce, trebuie sa dau edit ca sa le scot.

later edit: reiau o observatie foarte buna:De altfel, noi cunoaștem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credința cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Să ne amintim că Mântuitorul a vindecat pe sluga sutașului din Capernaum pentru credința stăpânului său ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credința mamei sale, și a înviat pe fiica lui Iair pentru credința tatălui său, și pe fiul văduvei din Nain pentru credința mamei sale. Și atunci să nu credem noi că botezul poate fi săvârșit pruncilor pe temeiul credinței nasilor lor?

ovidiu b. 27.10.2011 14:24:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 408117)
Sper că n-aveți pretenția să accept formulări de genul "Fiule, aceasta e o taină!", când e lucru unanim acceptat și demonstrat că bebelușul nu are nici discernământul acceptării unei filozofii de viață (cum e creștinismul), nici puterea de a da mărturie despre aceasta...

TÁINĂ, taine, s. f. 1. Ceea ce este neînțeles, nedescoperit, nepătruns de mintea omenească.

ps: poate acum vă ajută...deși s-au explicat destul de clar lucrurile...roul nașilor și așa mai departe.

osutafaraunu 27.10.2011 14:32:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 408121)
Saracii surdo-muti, ei sunt discriminati de Biserica Adventista de Ziua a 7-a.

Vă înșelați. În ambele sensuri.

Citat:

Sunt nevoita sa o fac, imi apar niste semne [color] nu stiu ce, trebuie sa dau edit ca sa le scot.

Se întâmplă adesea când lipiți texte altfel formatate. Lipiți-le în prealabil în Notepad, de acolo putând să le preluați fără nicio problemă.

Citat:

later edit: reiau o observatie foarte buna:De altfel, noi cunoaștem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credința cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Să ne amintim că Mântuitorul a vindecat pe sluga sutașului din Capernaum pentru credința stăpânului său ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credința mamei sale, și a înviat pe fiica lui Iair pentru credința tatălui său, și pe fiul văduvei din Nain pentru credința mamei sale. Și atunci să nu credem noi că botezul poate fi săvârșit pruncilor pe temeiul credinței nasilor lor?

Sunt cazuri total diferite. Când e vorba de mântuirea personală, nu poți mandata pe altcineva să răspundă în locul tău.

osutafaraunu 27.10.2011 14:34:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 408122)
TÁINĂ, taine, s. f. 1. Ceea ce este neînțeles, nedescoperit, nepătruns de mintea omenească.

ps: poate acum vă ajută...deși s-au explicat destul de clar lucrurile...roul nașilor și așa mai departe.

Eu m-am referit la al sens al termenului "taină" (cu t mic).

ovidiu b. 27.10.2011 14:57:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 408126)
Eu m-am referit la al sens al termenului "taină" (cu t mic).

În posturile mele termenul "taină" este cu t mare. Ca de obicei, dumneavoatră shimbați sensul.

osutafaraunu 27.10.2011 14:58:58

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 408136)
În posturile mele termenul "taină" este cu t mare. Ca de obicei, dumneavoatră shimbați sensul.

Exact, aceasta era ideea!:4:

nutucutu 27.10.2011 15:04:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 408125)
Sunt cazuri total diferite. Când e vorba de mântuirea personală, nu poți mandata pe altcineva să răspundă în locul tău.

Cazurile sint identice. Cind a fost vorba de mintuirea noastra, domnul nostru Isus Cristos nu ne-a lasat singuri ci a venit in ajutorul nostru; pentru ca noi umblam rataciti ca niste oi fara pastor. Parintii crestini Il imita pur si simplu pe DOmnul nostru: intr-o problema asa importanta ca mintuirea nu-i lasa pe prunci sa se lupte singuri, ci ii spala in baia nasterii celei de-a doua oara, iar astfel, spalati se pacate, ii consacra Domnului.

PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept

osutafaraunu 27.10.2011 15:25:04

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 408140)
intr-o problema asa importanta ca mintuirea nu-i lasa pe prunci sa se lupte singuri

Doamnă, în privința mântuirii atât copiii cât și maturii nu putem să "ne luptăm" singuri, ori ajutați de nași, căci mântuirea este opera lui Hristos. Dacă ne-am fi putut "lupta" pentru mântuirea noastră n-am mai fi avut nevoie de Mântuitor. Singura noastră nevoie e să acceptăm această mântuire oferită haric prin credință. Ori tocmai aici e problema bebelușului: el nu știe încă să ceară și să accepte harul lui Dumnezeu. El cere și acceptă deocamdată doar suzeta.

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 408140)
PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept

Este ca și cum v-aș cere bazele scripturistice pentru care vă botezați copiii așa de devreme (atenție: bebelușii, nu casa).

Și încă un lucru: problema e pusă greșit. Noi nu trebuie să ne botezăm copiii, ci să-i lăsăm pe ei să se boteze, să solicite botezul.

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui..." (Marcu 16,16)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:42:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.