@laurastifter
Prima data spuneti asta:
Citat:
Noi credem că știința și credința sunt perfect compatibile și între ele nu există niciun conflict real (chiar dacă habotnicii din ambele tabere au creat numeroase conflicte artificiale), deoarece știința studiază universul (lumea creată de Dumnezeu), iar credința îl pune pe om în relație cu Dumnezeu Însuși (Creatorul universului de care se ocupă știința).
|
Dupa care spuneti asta:
Citat:
În legătură cu adepții evoluționismului... mă surprinde faptul că susținătorii acestei teorii preferă să-și desconsidere demnitatea de ființe create după chipul lui Dumnezeu și să creadă că au evoluat din ființele inferioare.
|
Si asta:
Citat:
a contesta realizările științifice ar putea constitui un motiv suficient de bine întemeiat de a fi suspectați de erezie
|
Deci stiinta si religia sunt in perfecta armonie, atata timp cat stiinta isi vede de treaba si nu cumva cerceteaza domenii care ar putea contrazice Biblia, nu? Si mai imi spuneti ca nu exista conflict
real intre stiinta si religie? Sau poate definiti cuvantul "conflict" intr-un mod foarte personal, pe care eu nu il inteleg.
Inca ceva: ce
preferam noi sa credem nu are nici o legatura cu cum stau lucrurile in realitate. Sper/vreau/cred au zero efect in fata dovezilor, in cazul teoriei evolutiei.
In plus, daca Dv. aveti nevoie sa ve simtiti centrul atentiei vreunui zeu pentru a va fi evident faptul ca sunteti superioara intelectual si afectiv animalelor, eu nu am nevoie de o asemenea confirmare de sorginte dogmatica.
Citat:
Totuși, știința nu poate nici nega, nici dovedi existența lui Dumnezeu, deoarece obiectul ei de studiu nu este Divinitatea, sau Revelația divină, ci universul creat, care poate fi înțeles în mod empiric și rațional.
|
Singurul Dumnezeu pe care stiinta nu il poate nici afirma, si nici nega, este cel
deist.
Atata timp cat e vorba de o perspectiva
teista asupra lui Dumnezeu (asa cum e cea crestina, sau musulmana), care include o caracterizare clara a sa, si o carte in care sunt descrise o multitudine de evenimente "istorice", atitudinea zeului respectiv fata de oameni, etc. stiinta este un instrument perfect valabil pentru studiul/evaluarea respectivului zeu.
Asa ca zeul crestin (si informatiile asociate lui) nu au unde sa se ascunda de stiinta. Ca nu va plac voua concluziile, atunci cand zeul respectiv e abordat rational si logic, este cu totul alta treaba.
Citat:
Astfel, ei nu pot fi considerați nici creștini, nici reprezentanți ai vreunei Biserici creștine, căci în numele lui Hristos au acționat contrar poruncilor Sale.
|
De cate ori trebuie, pe acest forum, sa explic, si altii ca mine, ca
no true scotsman e o greseala elementara de logica?
Citat:
Fanatismul religios este o trădare a credinței și, mai grav, un act de blasfemie, căci presupune afirmația că Dumnezeul iubirii și al adevărului ar fi poruncit uciderea vreunei ființe umane.
|
Va permiteti sa spuneti asta pentru ca traiti in secolul 21, cea mai non-violenta perioada pe care a cunoscut-o vreodata omenirea, si crestinismul pe care il practicati in prezent este rezultatul a secole de "imblanzire" a sa de catre factori externi. Nu aveti cred, dreptul sa ii judecati pe crestinii de atunci prin prisma intelegerii pe care o aveti in prezent asupra propriei religii, din simplul motiv ca crestinismul Evului Mediu nu este crestinismul secolului 21.
Inca un exemplu: mergeti la duhovnic (daca aveti unul) sau la un preot si spuneti-i ca, dupa parerea Dvs, monahii de la manastirile din Tarile Romane in sec. 19 nu erau crestini adevarati, pentru ca manastirile detineau si vindeau sclavi. Vedeti ce va spune.
Citat:
În același sens, cred că nici crimele ateilor comuniști împotriva creștinilor n-ar trebui să ne conducă la generalizări nejustificate despre natura și scopul ateismului, deși în acest caz... situația este foarte diferită...
|
Sa spuneti ca ateismul e cel care a condus la crimele comunismului arata ca nu intelegeti nici natura ateismului, nici a comunismului. Dar asta e o alta discutie.