![]() |
Citat:
In orice caz, se pare ca evolutionismul teist este condamnat sa fie o victima a ambelor tabere, deoarece nu satisface in totalitate nici criteriul stiintific, nici nevoia de miracol a unora care vor sa stie ca viata a aparut ca in desene animate. |
Citat:
Citat:
Oamenii astia si daca ar vedea scris YHWH pe cer ar cauta tot o explicatie naturalista. Probabil la fel este si in cazul teoriei evolutiei. Multe din lucrurile care se spun acolo exista tocmai pentru ca alfel teoria nu s-ar sustine. Uite de exemplu tipul asta ne spune exact acest lucru : http://creation.com/james-s-allan-genetics-in-six-days According to Weaver and Hedrick however, the lack of differentiation in the constitution of cytochrome-c between humans and chimpanzees is due to the very slow (0.3 x 10–9) estimated rate of amino acid substitution in cytochrome-c. How is this rate determined? It is estimated on the basis of the assumed time since the species diverged, i.e., the claim is assumed proven on the assumption that it is true. Must I accept this kind of reasoning? Cum este rata determinata ? E o estimare bazata pe presupunerea duratei de timp care s-a scurs de cand cele doua specii s-au despartit. Sustinerea se considera probata pe presupunerea ca e adevarata. Trebuie ca eu sa accept tipul asta de rationament ? |
Citat:
|
Citat:
De fapt nu aiu importanta, chiar genetica arata ca mutatiile genomice, adica cele necesare transformarii speciilor sunt imposibile la animale, duc la moartea individului. Exista o limita in care fiecare organism suporta o mutatie, cu cat sunt mai complexe cu atat scade limita. Am scris mai multe in discutia cu userul baptist, Ciprian. |
Citat:
Conflictul evolutionism vs. Intelligent design este prezentat de evolutionistii atei, iar evolutionistii teisti preiau aceste informatii fara sa stie ce inseamna si sa le cerceteze. |
Citat:
Demersul lor hazardat, ilar si sortit esecului. Toate dovezile lor de pana acum ("complexitatea ireductibila") au fost demontate stiintific. Creationismul evolutionist teist accepta explicatiile stiintifice paradigmatice conferindu-le un sens existential hristocentric (dupa cum am afirmat in nenumarate ori) demontand scientismul. Citat:
Doamne ajuta. P.S. Sunt de parere ca lucrurile acestea nu trebuie tratate cu superficialitate, ci este necesar un studiu adecvat atat stiintific cat si filozofic si teologic (ce implica bineinteles vietuirea adecvata). |
Citat:
|
Citat:
din moment ce creierul uman... mintea noastra in componenta rationala nu poate "procesa" cognitiv decat obiecte fizice ce au o existeta spatio-temporala (mecanisme cauza efect specifice). (Consider adecvat sa nu intram in discutii in ceea ce priveste obiectele matematice, realitaeta matematica...). Cand spui "in jur"... vorbesti deja de spatiu... Ce este spatiul? Ce este timpul? Cum poti dumneata "trece" cu mintea rationala dincolo de momentul de inceput al creatiei (dincolo de Big Bang)? Poate ne oferi mai multe informatii folositoare si pentru un ins ca mine care nu poate asta si care considera ca doar cunoasterea (cognitia) duhovniceasca specifica intelectului uman poate patrunde (in conlucrare cu harul Duhului Sfant) dincolo de... limitele cognitive intelectuale rationale umane, precum momentul de inceput al creatiei (Big bang), sau cauza care ne face oameni (cauza constiintei umane). Citat:
Lucrurile duhovnicesti se inteleg duhovniceste (gnoseologia teologica fiind adecvata, apofatismul de grade superioare, mistica fiind elocventa in acest sens). Oare nu cumva trebuie sa ne smerim si sa incetam sa mai vedem pronia lui Dumnezeu si hritocentrismul creatiei intr-un mod determinist mecanicist, adaptiv... Dumnezeu nu este ca un sofer care conduce masina (universul si omul) catre destinatia dorita... in ciuda tuturor obstacolelor. "Gandurile mele nu sunt ca gandurile voastre... cat sunt de departe cerurile de pamant asa sunt de departe gandurile mele de ale voastre" (Isaia). Oare chiar nu vedem ca stiinta (paradigma stiintifica contemporana, inclusiv evolutionismul biologic al lui darwin) nu micsoreaza taina existentei umane si a universului, cu atat mai mult nu poate contesta Evanghelia? Dimpotriva... ne minunam si spunem precum psalmistul "Doamne Tu toate cu intelepciune le-ai facut" ... "inalta este stiinta Ta, este mai inalta de mine si nu o pot ajunge". Doamne ajuta. |
Citat:
"Duh este Dumnezeu"... iar cele duhovnicesti "se lamuresc duhovniceste oamenilor duhovnicesti". Doar omul credincios, omul duhovnicesc (iluminare, al contemplatie) vede in creatie... lucrarea Creatorului, intelege rostul existential al fiecarui lucru. Aceasta este posibil doar in conlucrare cu harul Duhului Sfant cand "intru lumina Ta vom vedea lumina". Citat:
Creatia este hristocentrica ... insa ghidarea nu s-a facut dupa mintea noastra, intr-un mod deternimist, relare adaptiva... mecanicista, ci intr-un mod tainic, cu neputinta de inteles decat duhovniceste caci "intru lumina Ta vom vedea lumina". Consider ca orice om fie el credincios sau nu, trebuie sa vada stiinta asa cum este ea, acceptand limitele ei. Stiinta explica exclusiv modul in care functioneaza universul insa nu poate spune nimic despre cauza si scop... iar din punct de vedere antropologic nu va putea niciodata explica stiintific care este cauza constiintei? ce ne face oameni? Sunt de parere ca stiinta nu poate fi folosita nici pentru confirmarea nici pentru infirmarea Evangheliei, pentru a determina pe cinva sa creada in Hristos Iisus: Dumnezeu Adevarat si om adevarat. Omul credincios insa, poate fi ajutat de stiinta in contemplatia creatiei... Sfantul Ilie Tesviteanul nu a spus multe cuvinte ci a aratat comuniunea si conlucrarea cu harul lui Dumnezeu. La fel a procedat si Sfantul Spiridon al Trimitudei... :1: Doamne ajuta. P.S. Ce nevoie am mai avea de Evanghelie, de Biserica, de Sfintele Taine... de Hristos Iisus Dumnezeu, daca l-am putea cunoaste pe Dumnezeu in persoana prin studiul stiintific? Dar "de vreme ce întru înțelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înțelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii. Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune..." (I Cor 1) |
Citat:
Apoi universul in care el traieste este limitat, este atat cat l-a creeat cel care a facut jocul. Iar in afara lui nu exista nimic. Cineva poate creea un univers care se extinde in nimic pe aceeasi baza. De fapt universul se extinde ca informatie intr-un alt univers ( al nostru ) dar din punctul de vedere al avatarului din joc nu exista nimic in afara universului lui si totusi universul se extinde. La fel si la noi, nu exista nimic in afara universului nostru pentru ca Dumnezeu nu a creeat nimic, a creeat doar un univers care se extinde. Probabil toata informatia este stocata la Dumnezeu intr-un fel sau altul, nu merg asa departe cu imaginatia si in nici un caz nu cred ca El foloseste un computer. Dar computerul si jocul e un exemplu surogat pe care cu putina imaginatie oricine il poate folosi ca sa inteleaga cate ceva din ce explica oamenii de stiinta. De multe ori am impresia ca nici ei nu inteleg ce spun. La fel e si cu anii, faci o simulare si lasi 1 miliard de ani sa treaca intr-o zi. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:57:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.