![]() |
Citat:
Voi cum pregatiti loboda? Eu o pun in salata, in supa; de la vecina mea am invatat sa-o oparesc si sa-i pun unt, daca o folosesc ca garnitura la friptura. Tot ea mi-a spus, ca se poate opari pentru a o pastra in congelator. |
Citat:
Sau sotata cu ulei si usturoi ,ca si garnitura pt peste. Aici nu este loboda sau stevie,dar sunt altele desigur. |
Citat:
Acum,pe la 2 am fost afara sa vad care-I miscarea si am gasit pana si castravetii mancati de pe aluminiu...no comment! |
Citat:
Doar n-ai crezut ca toate sfaturile "bio" chiar functioneaza. O fi mergand unele, dar daca nu vorbesti cu cineva care chiar le-a incearcat, n-ai de unde sti. Daca traiesti din gradinarit, nu cred ca iti permiti 10 ani de foame pana incerci toate traznaile gasite pe Internet. :) Sunt curios totusi, sunt recolte certificate "bio", ei cum se descurca? Sunt cazuri de exemplu, in care intr-adevar obtii o productie mai mica (grau ne-ierbicidat de ex.) dar in alte cazuri, unde e vorba de daunatori, pur si simplu ramai fara recolta si nu e vorba ca nu mai ai ce duce la piata, dar pur si simplu nu mai ai ce manca tu. |
Citat:
|
Citat:
|
Pentru melcii de gradina, cei fara cochilie, eficiente sunt capcanele cu ... bere! (Se pare ca sunt mari amatori de bere, fara a face nazuri la marca.)
Cutii de aluminiu (de la conserve) se ingroapa pana la nivelul solului si se umplu cu bere, cel mult pana la jumatate. A doua zi se strange recolta de melci si se reumple cutiile cu bere. |
Citat:
Pai trebuie sa maninci vreo 2kg de cartofi cel putin. Cartofii incoltiti intradevar incep sa produca solanina, si inca local (acolo unde incep sa apara mugurii) altfel coaja e complet inofensiva si chiar indicat sa fie consumata (pentru fibre). |
de afacerea "Paulownia" ati auzit?
|
Citat:
Deci nu ti-au disparut melcii? Mai cautam... Poate ca ai gresit ceva, si anume, farfuria, in care trebuiau sa se adune melcii a fost prea plata si ei au putut pleca, asa cum au venit, adica nestingheriti. Incearca sa pui intr-un borcan culcat, in asa fel, incat sa poata intra usor, dar sa le fie mai greu sa iasa... ceva, in genul sfatului dat mai sus de carmina. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:28:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.