Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista sau nu Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1602)

krabu 02.07.2007 17:04:06

Lasati`l mai pe dragut. Cu toti Il vom afla pe Dumnezeu. Si credinciosi si necredinciosi. Il va afla. Sa ne rugam sa`l cunoasca de acum si nu cand nu se mai poate face nimic

cristiboss56 02.07.2007 20:03:02

A pune la indoiala sau a nega existenta Lui Dumnezeu ,este a-ti pune la indoiala si a nega pina la urma insasi existenta ta ca individ, ca om. Cei ce situeaza omul in centrul existentei tuturor, dau dovada de o gandire panaroica ,limitata si egoista.

macs 02.07.2007 20:05:23

A pune la indoiala sau a nega existenta Lui Dumnezeu nu are nici o legatura cu existenta ta ca individ, si nici cu situarea omului in centrul existentei tuturor.

krabu 06.07.2007 13:47:21

Pentru cei ce nu cred.

PSALMUL 52
Al lui David.

1. Zis-a cel nebun intru inima sa: "Nu este Dumnezeu!"
2. Stricatu-s-au si urati s-au facut intru faradelegi. Nu este cel ce face bine.
3. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce intelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu.
4. Toti s-au abatut, impreuna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bine, nu este pana la unul.
5. Oare, nu vor cunoaste, toti cei ce lucreaza faradelegea? Cei ce mananca pe poporul Meu cum mananca painea,
6. Pe Domnul nu L-au chemat. Acolo s-au temut de frica unde nu era frica,
7. Ca Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor; rusinatu-s-au, ca Dumnezeu i-a urgisit pe ei.
8. Cine va da din Sion mantuirea lui Israel? Cand va intoarce Domnul pe cei robiti ai poporului Sau, bucurase-va Iacob si se va veseli Israel.

06dec 09.07.2007 08:34:32

In invataturile de la scoala care le-am primit de vreo 60 de ani incoace,suntem pragmatici.Biserica si Sfintele Taine le-am ignorat(ca si popor)cu lucrarea vicleanului bine pusa la punct.Si iacata,ca acuma,ceea ce acum vreo o suta de ani nu se prea punea problema,acum ne intrebam de existenta Lui Dumnezeu.Parintele Arsenie Boca ne spune ca prin stiinta nu se poate demonstra credinta sau necredinta noastra in Dumnezeu.

06dec 09.07.2007 09:10:44

Ateii si cei care cred in invataturile lui Darwin pot sa mearga la mormantul sau cu flori,si sa-i multumeasca de descoperirile ce ne-au facut sa credem si sa stam cu fruntea sus ca am "evoluat"si ca am invins bolile si ca totul e perfect in lumea asta.Personal,daca as putea,m-as duce macar odata la sfantul Mormant in noaptea Invierii ortodoxe,caci,acolo,se petrec minuni de 2000 de ani in momentele sfintei Invieri.De 2000 de ani,lumea nu vrea sa creada evidentza ce se petrece acolo.Se tot scorneste ca s-a trucat,ca patriarhul si-a bagat chibrite sub maneca.Asa vom primi noi,dupa credinta noastra si dupa a urmasilor nostri...." Si îndata strigand tatal copilului, a zis cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele."-din sf.Evanghelie dupa Marcu, 9:24.Acel tata din Evanghelie poate fi orice necredincios contemporan noua care are probleme cu cineva drag lui si la un moment dat in viata dupa o minune savarsita de Hristos,are toate sansele sa strige:Cred,Doamne!!!Ajuta necredintei mele! Multumesc,Doamne ajuta!

ARHANGHELUL 09.07.2007 19:30:51

Citat:

În prealabil postat de romandragut
NU EXISTA!

STIINTA E PREA IN URMA CA SA POATA SA ARATE CA EXISTA DUMNEZEU DAR AU O TEORIE PRECUM CA AR EXISTA DOAR 62 LA SUTA DUMNEZEU DIN CERCETARILE PE CARE LEAU FACUT IAR CU TIMPUL VOR AJUNGE LA 100 LA 100 DAR MAI DUREAZA PANA ATUNCI.
SA STII UN LUCRU DUMNEZEU NU ESTE IN BISERICI EL DOAR ESTE SI ATAT PENTRU CA NU POTI SPUNE CA ESTE ACOLO SAU DINCOLO.
SANT MULTI OAMENI ATEI CARE SANT CU MULT MAI APROAPE DE DUMNEZEU DECAT MULTI CARE SE CRED CREDINCIOSI SI SE BAT CU PUMNUL IN PIEPT CA EI STIU CA EXISTA DUMNEZEU.
DUMNEZEU NU ARE NEVOIE CA NOI SA CREDEM CA EXISTA SAU NU CI SA DEVENIM MAI BUNI MAI CONSTIENTI DE NOI INSINE SI ATUNCI O SA-L CUNOASTEM SI PE DUMNEZEU.

cristiboss56 09.07.2007 22:24:42

Se trage concluzia fireasca si logica, ca Dumnezeu nu are nevoie de confirmarea sau infirmarea noastra . Este exact cum am cere copiilor nostri de a ne confirma sau infirma ca suntem parintii lor.

sofiaiuga 10.07.2007 18:18:44

Citat:

În prealabil postat de romandragut
oooof. oamenii de stiinta ne mint? sunt de fapt mici dracusori care vor sa ne atraga in iad? ideeaasta era foarte raspandita in evul mediu. orice descoperire era tratata "vrajitorie".

CEI MAI MARI OAMENI DE STIINTA AU FOST MARI CRESTINI ,PE MASURA DESCOPERIRILOR LOR SI-AU DAT SEAMA DE EXISTENTA LUI dimnezeu,CARE EXISTENTA NU ESTE INFIRMATA CI CONFIRMATA DE STIINTA.

06dec 10.07.2007 19:40:16

Parintele nostru Arsenie Boca ne explica modul in care ateii se lupta impotriva a ceea ce nu exista prin credinta lor exclusiva in materie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:15:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.