![]() |
fallen, al tau nu e prea ok, scuza-ma ca iti zic. Nu mai da vina intodeauna pe tine, ca s-ar putea ca de fapt dl sa fie de vina pentru caderile tale nervoase. Am mai citit una, alta despre viata care o duci cu el, si sincer, chiar nu e ok. Prea mi se pare ca se crede stapanul tau si te vede ca o aia care ii face mendrele si nu te inte;lege deloc cand e vorba de tine, de ce iti place, de fericirea ta. Eu cred ca meriti ceva mai bun decat atat, si cred ca obisnuinta si-a zis cuvantul in relatia asta, chiar daca iti cam da peste cap viata ta personala...
Din nou, imi cer scuze daca cumva am jignit; nu asta a fost intentia, dar eu personal, ti-o zic din perspectiva cuiva care a terminat psihologia, ca relatia ta cu el e una toxica si nu duce nicaieri. |
Citat:
Nu merita sa ne suparam, enervam pentru obiecte, lucruri materiale, s-au spart, asta este, daca nu as mai avea bani, as lua ceva mai ieftin... |
Citat:
Stii ca mania este un pacat in sine?Destul de grav,adica nu o bagatela. Este o agresiune cu dubla actiune:intai este o agresiune impotriva ta si apoi impotriva altora. Fa-ti curaj,piaptana toate aceste comentarii si intocmeste o lista pt spovedanie:furie,manie etc Faptul ca nu poti obtine satisfactii din ocupatia de vanzatoare este usor de explicat:te-ai chinuit 5-6 ani intr-o facultate grea,te-ai pregatit pt ceva mult mai semnificativ;vanzatoarele se angajeaza fara o pregatire initiala,oricine poate vinde,conditiile fiind sa vb cat de cat lb.romana si sa poata sta bine pe 2 picioare... Inteleg ca te frusteaza acesta situatie...nu mai bine te-ai mobiliza ,ti-ai lua inima in dinti si ai intra la un cabinet veterinar? Eu m-as duce fara bani o perioada si mi-as da silinta sa ma integrez si sa invat procedurile ca apoi sa devin un angajat normal ,platit. Dar pt inceput,este important sa practice o vreme,sa-ti intri in mana cum se zice,sa-ti dezvolti propriile ritualuri in aceasta ocupatie. Stiu,iti este rusine ,jena,ce vor zice parintii,ce va zice domnul... Parintii te iubesc orice ai face,iar domnului poate I-ar place aceasta decizie a ta de a lua viata in piept si a profesa ceea ce ai invatat. Ce sa facem,totul este greu in viata |
Citat:
|
Citat:
Macar o data. Probabil de asta spargi telefoane, iesi mai bine asa, garantat. Si el la fel, sa zica mersi. Desi, nu se stie cat. |
Citat:
Cred ca Dumnezeu la judecata te va intreba astfel: 1.La cate bunuri materiale ai avut in viata, cand ai trecut pe langa un sarac, i-ai facut milostenie dupa masura pungii tale ? 2.Cand ai vazut pe un necunoscut bolnav l-ai cercetat sa vezi ce-l doare ? 3.Cand cineva ti-a facut rau ai incercat sa te impaci cu el si sa-l ierti indiferent care a fost motivul ? 4.Cand te-ai rugat la Dumnezeu pt iertarea pacatelor ai facut-o cu inima franta si smerita ? Vezi tu: poti sa ai un telefon eftin si o inima mare si sa fii candidat la Rai. poti sa ai un telefon eftin si o inima mica si sa fii candidat la Iad. poti sa ai un telefon scump si o inima mare si sa fii candidat la Rai. poti sa ai un telefon scump si o inima mica si sa fii candidat la Iad. Dumnezeu te judeca dupa masura inimi tale si nu dupa ce unelte ai tu prin buzunare. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Exact asa pot zice de oamenii cu statut mediu, ca nu dau 1 leu nicaieri, nu ajuta pe nimeni, ca se chinuie sa stranga pentru ei; exemple sun destule, dar nu suficiente pntru a genraliza. Aparentele pot fi asa, si de fapt, lucrurile sa stea exact invers. Exemplu: x pare ca incearca sa stranga averi, pare zgarcit, nu imparte cu prietenii si/sau rudele si toaaata lumea il considera avar, insa el tot ce strange doneaza la cei care chiar au mare nevoie de banii/lucrurile acelea. Sunt exemple de asemenea oameni. |
Citat:
|
Citat:
ca acel om si-a facut un scop in viata in a strange bogatii pamantesti.Si atunci in cazul in care scopul principal al omului in viata este strangerea de avere, automat aceasta avere devine o "armura" care imbraca mandria in toate formele sale. Iar daca scopul in viata este strangerea de avere, automat apare egoismul si egocentrismul, adica patimi.Ori daca esti condus de aceste patimi( a caror cauza in acest caz este strangerea de avere) atunci singura solutie in acest caz este sa renunti la avere si s-o imparti saracilor. (adica inlaturi cauza pentru a inlatura efectele sale) Nu degeaba Hristos in acel caz face referire la faptul de a impartii averea saracilor.Din acest context putem deduce faptul ca acel om n-a facut milostenie niciodata, nu s-a interesat niciodata de semenul sau si singurul sau prieten a fost banul (in acel caz cel mai bun prieten). De fapt acel om , la care versetul face referire, este arhetipul bogatului avar(bogatul cu inima impietrita, nesimtitoare la nevoile si suferintele altora). Avem: arhetipul bogatului avar. arhetipul bogatului milostiv. arhetipul saracului avar. arhetipul saracului milostiv. Idee e ca saracia in sine nu reprezinta o conditie suficienta si necesara pentru a te mantui.Pt ca Dumnezeu cerceteaza intai inima omului si in functie de gaseste acolo ii spune omului ce trebuie sa faca. Diavolul este extrem de pervers.Prima etapa a Diavolului este sa introduca vrajba intre oameni. Pentru a pune vrajba intre doi oameni, mai intai Diavolul trebuie sa impietreasca inimile celor doi. Iata cum poate face aceasta extrem de simplu: [Exemplu ] Se duce Diavolul la bogat si ii sopteste: "Nu da altora ce al tau.Ai muncit pt acestea in timp ce ceilalti n-au facut nimic." "Nu le da, ca nu merita.Cum adica tu sa muncesti pt averea ta si altii sa-ti culeaga roadele muncii tale ?" "Esti fraier ? Muncesti pt altii.Vezi ca aia vor sa-ti ia toata averea.Nu sta la discutii cu ei.Nu-i baga in seama" "Vezi ca ceilalti(saracii) te urasc si iti vor numai raul.Daca ii dai de la tine pentru el vezi c-o faci degeaba Nu-ti va fi recunoscator, si te vei caii ca ai risipit bani degeaba din avera ta." Se duce Diavolul la sarac si ii sopteste: "Ce castigi daca esti sarac? De ce te nevoiesti atat ? Nu vezi ca celorlalti[bogatii] nu le pasa de tine ?" "Vezi ca ceilalti(bogatii) te urasc si iti vor numai raul.Daca vor sa-ti faca un bine sa nu fii recunoscator caci vor s-o faca spre lauda lor de sine si mandria lor" Si dupa ce le-a turnat samanta de venin si in inima bogatului si in inima saracului, face ce face Diavolul si ii pune sa se intalneasca bogatul cu inima impiertrita si saracul cu inima impietrita.Si sa vezi tu atunci cati draci vin sa se veseleasca cand ii vad pe cei doi certandu-se ,doar doar unul i-o da in cap celuilalt.Astfel unul pleaca in Iad iar celalalt isi ia osanda pt fapta comisa. Singurul mod in care bogatul si saracul pot sta unii langa altii este ca amandoi sa aiba inima smerita. Caci daca amandoi au inima smerita ,cand va veni vremea sa se intoarca roata , bogatul nu va inebunii de saracie iar saracul nu va inebunii de bogatie. Bogatul sa-si scoata dracul din inima, sa-si scoata dracul din minte si al Domnului este. Saracul sa-si scoata dracul din inima , sa-si scoata dracul din minte si al Domnului este. Caci banul este doar o unealta ( la fel ca si celalte unelte ) iar intre doi oameni cu inima smerita nu poate exista vrajmasie,caci numai intr-o inima smerita poate sta Hristos.Si atunci cand avem doua persoane cu inima smerita acolo este Hristos Biserica cea Vie.Si atunci o persoana se bucura de bucuria celeilalte.Si celalta se bucura de bucuria celeilalte.Si amandoua se bucura de prezenta lui Hristos si Hristos se bucura de prezenta celor doua.Si asa apare iubirea in trei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:29:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.