![]() |
Citat:
|
Dillema, ai pomenit de "Exodul"(ca in Cornilescu), iar in biblia ortodoxa scrie "Iesirea". Evident ca acest lucru nu are legatura cu homosexuaæitatea.
Desiguri sunt oameni, care pun multa patima in mesajele lor, fiind convinsi de corectitudinea afirmatiilor lor. Acest ton agresiv face rau celui care citeste mesajele. Din acest motiv te-am atentionat, deci nu pentru ca ma indoiesc ca ai fi ortodoxa, ci pentru ca folosesti un ton protestant. Cunosc acest ton de la prietenii mei, care baptisti fiind, sunt tot timpul in stare de atac, cand e vorba de teme religioase. De la ei am auzit printre altele, ca BO mai exista, agatata de un firicel, doar datorita milei Domnului, altfel disparea de mult. E ca si cand le lipseste dragostea de care vorbeste Domnul Iisus. Tonul cu care scriem e foarte important. |
Citat:
resurectia dupa trei zile in zile mi se pare de asemenea rupta din cartile sf. referitor la ce caut pe forumul TAU, raspunsul este :nu este necesar sa fii ortodox pentru a avea discutii cu oameni ortodocsi. |
topicul este altul; este despre fundamentalism.
fudamentele ortodoxiei cred ca se matamorfozeaza in functie de individ. pentru unii ortodoxia inseamna iubire, respct, intelegere. pentru altii ortodoxia inseamna lupta perpetua inmpotriva unor demoni invizibili insa omniprezenti, iar pentru altii inseamna lupta impotriva a oricarei ideologii non-ortodoxe. insa probabil in momentul de fata reprezinta fundamentele oricarei religii. iar fundamentalismul in aceste conditii devine o problema sociala, politica, persoana, spiritual chiar economica. |
Ma intreb acum daca nu cumva, datorita imprejurarilor noi ivite incepand din septembrie 2001, fundamentalismul religios sa fie exclusiv o notiune negative. in ce masura totusi are dreptul fiecare religie sa isi apere propriile valori?
|
Citat:
pe de alta parte se incearca dovedirea din ambele parti ca noi suntem mai buni. cred ca sensul fundamentalismului a fost deturnat intr-adevar. si cred o exprimare mai corecta este acte de extremism determinate de fundamentalism. cert este ca respectarea intocmai a ideologiei crestine/islamice/iudaice se pune UNEORI cap in cap uneori cu societatea actuala. aceste religii de baza, preponderente pentru spatiul nostru politico-socialo-gerografic au linii comune in vedrea pastrarii aeptilor. o crdinta fara adepti este o dredinta moarta. exemplu: zoroastrismul a avut in trecut cateva sute de mii de adepti acum mai sunt doar 30000 in toata lumea si in scadere. cred ca este legitima protectia de care vb tu insa nu cu pretul fericirii individului si pacii sociale. cred ca trebuie sa existe o balanta. |
Si totusi foarte multi se simt lezati de vocea Bisericii care condamna lipsa principiilor crestine, pacatul. Ce ar insemna pacea sociala? Sa renunte Biserica la datoria ei de a invata pe oameni vointa lui Dumnezeu? Cum impacam mesajul Bisericii cu dezordinea sociala si morala, astfel incat sa nu fie acuzata de discriminare?
|
Citat:
masajul tau trebuie "agatat" la multe topicuri ,se potriveste peste tot , mai ales la Avort . Esti de acord ? maria |
:)Putem numi fundamentalist pe cel care lupta cu pacatul "pana la sange",cum spune Sf. apostol Pavel?Sau Domnul nostru Iisus Hristos este fundamentalist cand da cu biciul sau imparte lumea in "oi" si "capre",sau ne spune sa ne ferim de a "aluatul fariseilor" si de cei ce pot ucide si trupul si sufletul?
Sf.Nicolae a fost fundamentalist in "relatia" cu Arie sau alti sfinti care au aparat prin cuvant si fapta adevarul de credinta?Eu cred ca nu.Intotdeauna adevarul deranjeaza si o vorba spune ca atunci cand spui adevarul pregateste-te de moarte. |
Fiecare sa lupte cu pacatul sau pana la sange, nu cu pacatele altora. Biserica are datoria sa spuna adevarul, insa lupta cu pacatul este in primul rand o lupta personala, pe care o da fiecare in sufletul sau.
Impartirea lumii in oi si capre reprezinta urmarea fireasca a unei impartiri deja realizate de fiecare in timpul vietii prin slujirea fie a lui Dumnezeu, fie a satanei. Adevarul intotdeauna deranjeaza, tocmai de aceea si misiunea Bisericii este prin definitie una martirica. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:24:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.