Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   feminism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1763)

dillema 23.05.2007 16:20:42

Citat:

În prealabil postat de maria55
Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Ai vazut ce se intampla daca barbatii se inchina femeii si asculta de ea,cand Dumnezeu a zis clar ca barbatul e capul femeii?Deci ca femeia trebuie sa asculte de barbat si nu invers?Asta crezi c-a spus-o Dumnezeu intamplator sau fiindca considera femeia inferioara?Ti-am spus de ce.Barbatul este capul,iar femeia e inima,cum bine spunea parintele Arsenie Papacioc.

Marius ,
de ce Dumnezeu i-a spus lui Adam sa asculte de Sara , sa faca ce zice ea ?
Stii , cand i-a spus sa-si alunge sluga cu copilul Ismael ,pentru ca Isaac nu va mosteni impreuna cu el?

Eu m-am mirat mereu de ce Avramm n-a fost pus piciorul in prag cum , s-ar zice .
E adevarat a ascultat de porunca lui Dumnezeu caci El a intarit spusa Sarei ,

Dar de ce Dumnezeu tinea mai mult la ea , sau cum o fi fost ?
E mult de explicat in povestea asta , cine pricepe ?

Din Isaac urma sa se nasca "ramasita" de mai tarziu ,de care vorbeste Biblia , dar nici pe Ismael nu l-a uitat Dumnezeu . I-a descoperit alt "izvor" .

Cum o fi ?
maria

Ehhh au trecut vremurile alea..stiai ca intre timp a venit crestinismul...Hristos, SF Maria iti spune ceva?

Cristalin 23.05.2007 16:23:29

Citat:

În prealabil postat de dillema
...daca a-ti urma in primul rand voi sfaturile Sfintilor parinti care tot va da-ti in stamba ca sunteti "capul familiei" atunci ne-ar fi mai usor noua ca femei sa implinim mai usor sfaturile Sfintilor parinti. De la "CAP" se impute pestele.

si nu ne-am abatut de loc de la subiect cu violatorii betivii etc. Miscarea feminismului cum zicea cineva s-a dezvoltat in urma opresiunii nene.
Tocmai ca refuzi sa te uiti in periferia orasului...INDIFERENTA este problema fratilor. ...caci barbatii si-au uitat de mult indatoririle dar vor sa impuna cat mai multe drepturi, eventual sa arunce indatoririle lor si pe umerii bietelor femei... cica "sa isi duca cruncea". Dar care e crucea voastra? Sa dati comenzi? grea cruce mai aveti:))))

Cand tu ca barbat ai sa aduci venit in casa sa asiguri traiul decent a 4 persoane (de ex), cand ai sa stii sa iti asculti sotia sa si o iubesti ca pe tine insuti cum iti cere Biblia...atunci cere drept la cap de familie.

Subscriu, foarte bine si corect ai pus problema, iar ultima parte recunosc m-a uns la suflet.

Daca barbatii nu ar cere sotiilor sa faca atatea perversiuni sexuale nu ar mai fi atatea divorturi si nici ei, care nu-si pot retine instinctele animalice nu ar ajunge sa-si insele nevestele pe motiv ca nu-i satisfac in pat.Si in afara de asta, exact cum a spus dillema, intr-o proportie mai mare sunt barbati intretinuti decat femei intretinute, care pana la urma ar fi normal sa fie asa, de vreme ce ele sunt cele care au grija de casa si familie.

cozia 23.05.2007 16:43:58

Feminismul cu ramificatiile pe care le are si la barbati nu este altceva decit o alta inselare si o forma subtila de trindavie in care am cazut deopotriva si barbatii si femeile:
Ma gindeam la citeva din soaptele Diavolului pentru femei dar si pentru unii barbati:

-Nu vezi draga ca te vrea sluga in casa, ce esti tu sluga lui?
-Ce rost are sa sortezi hainele, sa le calci, sa le impaturesti, ce el nu poate, ce are daca isi alege haine curate din maldarul de linga usa?
-Nu are rost sa te enervezi cu lectiile copiilor, nu vezi ca lumea s-a schimbat ei au devenit mai destepti ca noi, si STIU MAI BINE CA NOI CE AU DE FACUT.
-Lasa-i sa faca ce vor, iar tu stai linistita iar ca sa nu te ia la intrebari stai cit mai mult la servici, chiar daca acolo te joci pe computer.

Cu barbatii este alta poveste..., insa fiecare este cu lucrarea lui, trebuie sa tina post sa se roage si sa lupte cu trindavia, mai ales cea mascata, ea fiind ca un virus care sufera mutatii de la an la an pentru ca devine ineficace.
Deci sa fim tari pe pozitii si cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l demascam!

calator 23.05.2007 16:46:42

si daca Adam era cap femeii atunci de ce a mai ascultat-o? Sau pe vremea aia nu era cap si de atunci s-a invatat minte?

MARIUS_DANIEL 23.05.2007 17:27:17

Citat:

În prealabil postat de calator
si daca Adam era cap femeii atunci de ce a mai ascultat-o? Sau pe vremea aia nu era cap si de atunci s-a invatat minte?

Barbatul a fost cap mereu femeii sau ar fi trebuit sa fie,dar,dupa cum am zis,ati vazut ce s-a intamplat.
DILLEMA
Vad in tine o femeie razvratita precum multe din ziua de azi.Te-ai intrebat oare de ce multi baieti nu mai fac azi primul pas,ci fetele?Ai ghicit,pentru azi femeile vor sa conduca ele tot si nu mai suporta autoritatea barbatului pe motiv ca vezi Doamne sunt discriminate si alte prostii.Femeia de azi a imprumutat multe din viciile barbatilor,si precum acestia a cazut in degradare sufleteasca si trupeasca.Barbatul nu mai regaseste in femeia de azi idealul sau feminin si prefera sa stea mai bine singur,decat sa-si distruga sufletul cu vreo fata din acestea.Feministele acuza barbatii ca au adoptat aceasta pozitie din cauza lor,ca injoseau femeia.Casatoria e si ea o forma de mantuire,dar decat s-o faci aiurea,mai bine stai linistit.Ne acuza pe noi barbatii,dar cand o femeie alege un barbat nu-l alege pe cel sarac,dar cu suflet mare,care ar iubi-o mai mult decat viata sa,ci de voie sau nevoie alege unul cu bogat,dar plin de patimi.Acestea fiind spuse,iata cum iau nastere dramele,dar recunoasteti ca unele femei primesc ceea ce merita,si asta nu ca vrem noi,ci din cauza lor.Asa ca alegeti-va cu grija sotii/sotiile,cu intelepciune si va va fi bine.

MARIUS_DANIEL 23.05.2007 17:28:48

Si vezi ca tu,DILLEMA,ne iei la misto,nu noi!

vsovi 23.05.2007 18:47:21

Domnule tot ce va pot spune este ca nu se refera neaparat la supunere aceasta relatzie intre capatzane, bate shi ciomege, scaltoace shi bobarnace... ca doar pe langa cap itzi mai trebuie shi ceva nerv... iar unde nu-i cap e vai de picioare, shi unde nu-s picioare a vai shi-amar de zilele tale, bai nene, ca le primeshti mereu numai in dos, de exemplu: "atzi fost foarte bun la interviu, nu va facetzi probleme, va sunam noi!".

Domnule barbatzii beau mult de necaz. Sau de caldura. Da, de necaz shi caldura, apoi ajung acasa veseli... pe drumul celor 7 carari ei saruta pe toata lumea. E semnul ca le-a crescut intretimp mintea. Unde ai fos, se rasteshte sotzia? -Ore suplimentare, am fost retzinut la servici, situatzie dificile, am intampinat o situatzie financiara grea shi patronul ne-a cerut sa fim competitivi shi sa ramanem peste program. E vorba shi de un bonus...

maria55 23.05.2007 20:31:49

multumesc dillema pentru salut . N-a fost o intrebare , cum ai stiut .

Ai dreptate si eu sant de acord cu tine , relatia e una de completare .
Dar ca sa completam trebuie sa avem cu ce si cine n-are frica(ziditoare) de Dumnezeu ,
nu se teme de nimic , nici nu respecta nimic .

E cam greu , sa te gandesti mereu intai la celalalt si pe urma la tine .
Uite , ma gandeam odata ce-ar fi daca toti cei pe care ii intalnesc in circulatie (pe sosele etc) ar fi fratii mei ?

N-asi mai zice , "uite si la asta" , iar ma streseaza cineva , ce tot vrea ,are loc destul.......etc" ci asi zice ,"stai ca -ti fac loc imediat , te grabesti ,trag pe dreapta ,nu fi suparat te-am vazut , depaseste-ma acum iti fac loc ,s-ajungi mai repede ". Asa si in ....familie !
Eeeeeeehe ...vise vise ............in comunism daca o mai veni !

maria

dillema 23.05.2007 20:42:35

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Si vezi ca tu,DILLEMA,ne iei la misto,nu noi!

cand ai sa incetezi sa ma iei la misto cu barbatul e capul femeii cand adevarul e altul...atunci am sa fiu dulce cu cei ca tine. Iti propun sa te uiti imprejur si sa iti aduci aminte ca tot dintr-o femeie ai cunoscut lumina zilei...macar respecta-i memoria ei ca ti-a spalat caca...de la fund si respecati sora care a alaptat de la acelasi san cu tine, respectati bunica care a avut grija de tine si asa mai departe. Cand ai sa inveti sa iti iubesti APROAPELE ai sa intelegi cuvintele lui HRISTOS.

Si stii ce inseamna iubire? reciteste Noul Testament. Inseamna iubire neconditionata. Inseamna intelegere, respect, etc...daca nu stiai nene.

dillema 23.05.2007 20:46:26

Citat:

În prealabil postat de D.C.

eu stiam ca barbatul este Capul iar femeia Inima :):D

eu ca te referi la celalat cap...barbatii iubesc cu "capul" si femeia cu inima...depinde de educatie care e mai severa la femei in fiecare societate. ca fata e cea care aduce "beleaua"- o sarcina nedorita in casa parintilor...de aia se insista mai mult pe "educarea" sau inhibarea sexuala a femeilor. Dovada? aveti destule

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:02:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.