![]() |
Citat:
Pe de altă parte, dacă universul e infinit, atunci ar fi necesar să existe, ba chiar mai mult, ar trebui să existe și copii identice ale noastre, deoarece într-un univers infinit ar exista părți ale sale care se repetă. În realitate nu știm nici dacă universul e finit, nici dacă e infinit. Așa că un răspuns cert la această întrebare nu avem. Poate că vom avea sau poate că nu vom avea niciodată. Citat:
Eu personal cred că și dacă ar exista și i-am observa, șansele să ne vizităm unii pe alții ar fi infime, deoarece vorbim aici de distanțe, nu glumă. Cel mult ne-am bucura că nu suntem singuri, deși s-ar putea ca în momentul în care i-am observa să fim deja singuri... că viteza luminii e finită și s-ar putea ca respectivii să fi dispărut deja. Problema ar fi însă foarte serioasă pentru Biserică. Teologii ar trebui să-i caute prin Biblie, că altfel e bai. Și ar mai fi o problemă. Dacă universul e atât de mare și pe deasupra e și populat, înseamnă că noi suntem niște gâze insignifiante, așadar de ce Hristos a înviat la noi și nu în altă parte? Ăia nu meritau și ei o înviere? Deci mai bine să nu existe. Așadar e de preferat ca universul să fie finit și cât mai mic cu putință. Iar când mă refer la finit, mă gândesc inclusiv la faptul că timpul e finit, adică el începe odată cu lumea și înainte de aceasta nu există nimic și se va termina odată cu lumea, adică după aceea nu va mai exista nimic. Așa arată o lume finită. Că altfel ar fi o lume infinită în care ar exista extratereștri și un număr infinit de copii identice ale noastre. Și eventual un Dumnezeu în ea. Am zis în ea, deoarece în afara realității nu există nimic. Am folosit cuvântul realitate în loc de univers? Exact! Pentru că eu prin univers înțeleg tot ceea ce există, inclusiv lucrurile pe care poate nu le vom putem vedea vreodată. Legat acum de infinit. Infinitul nu e un număr. E o idee, adică ideea că la ceva poți oricând adăuga altceva. De exemplu, în intervalul 0-1, există un număr 1/2. Între 0 și 1/2 există un număr 1/4 și așa mai departe, astfel încât nu se ajunge niciodată la situația de a nu putea adăuga un alt număr între două numere, oricât de apropiate ar fi ele. La fel și atunci când numărăm. Întotdeauna putem adăuga după un anumit număr un alt număr mai mare fără să ajungem vreodată la situația de a nu mai putea face acest lucru. Și mai e un lucru și mai ciudat. El e legat de numerele iraționale, adică cele ce au un număr infinit de zecimale ce nu se repetă, adică după fiecare cifră care apare după virgulă există o altă cifră, fără să existe o ordine. Un asemenea număr este pi. Iar cifrele lui pi după virgulă conțin fiecare număr natural posibil, adică în zecimalele lui pi există toate numerele naturale. Dacă timpul e infinit, atunci el e atât de lung încât de-a lungul său se poate întâmpla orice din ceea ce se poate întâmpla. Iar dacă el nu are un început, atunci în el s-a întâmplat tot ceea ce s-ar fi putut întâmpla vreodată. Cu matematica nu ne putem juca. Ea se aplică la orice, inclusiv la lucruri infinite. Ați putea spune totuși că atunci când vorbim despre un timp infinit care era înainte ca Dumnezeu să facă lucrurile astea pe care le vedem nu putem aplica teoria numerelor iraționale. În acest caz trebuie să se fi petrecut un număr limitat de evenimente, adică Dumnezeu n-a făcut prea multe lucruri înainte de a ne face pe noi, adică, altfel spus, un univers infinit fără Dumnezeu are infinit mai multe stări față de un univers infinit cu Dumnezeu. Complicat, nu-i așa? Așadar, atunci când vorbești despre realitate și introduci în ea un Dumnezeu care se apucă să creeze oameni, îngeri și astre, dacă realitatea e finită, atunci Dumnezeu nu există pentru că nu există nimic în afara realității, iar dacă realitatea e finită, fie se poate întâmpla orice din ceea ce e posibil și orice se întâmplă se poate repeta, deci inclusiv creația, fie se întâmplă un număr limitat de lucruri și însuși Dumnezeu e limitat. E paradoxal. Asta atestă că nu putem ști precis cum stau lucrurile. Nu știm dacă există extratereștri, nu știm dacă suntem singuri în lumea asta și nici măcar nu știm dacă există cineva care a făcut-o. In realitate știm foarte puțin, iar cei care cred altfel n-au decât să creadă ce vor. Realitatea nu depinde de ceea ce credem noi. |
Universul în sine este un mare mister. Putem înțelege acest lucru chiar în Mitologia Grecească si variatele culturi si mitologii ale lumii.
Personal eu merg pe teoria Universului care a fost creat, rămâne în existenta si de ce nu, se extinde intr-un mod perpetuu, intr-un mod aparte si greu de cuprins. Cel mai bun exemplu este teoria care la un moment dat a fost chiar dovedita, cea a universurilor multiple. Nu suntem singuri în aceasta plaja infinita de descoperiri numita universul. Plus, în Kabbalah, exista si partea Ain-AinSof *neexistenta (ce nu a fost creat, dar o sa fie), si Yesh (existenta, ce este creat si viata curge, Lumina Luminilor). Practic într-un cuvânt, eu cred ca Universul este la fel ca si Creatorul sau... si anume... fără de moarte |
Citat:
Iar intruparea s-a facut nu ca trebuia cumva sa se arate Dumnezeu, ci doar ca omul sa fie eliberat de pacat si.prin jertfa cu care s-a incheiat viata lumeasca, sa capete iertarea |
Citat:
frază este cea mai cunoscută din Marcu 1:15, unde Iisus spune: "S-a împlinit vremea și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie". Adica Imparatia este practic la varful degetelor voastre aici pe PAMANT nu pe lumea de Apoi, cealalta, cum ar veni. Ca urmare, cu conceptul asta cum ramane... In mod direct ni se spune in fata ca acum s-a incheiat o etapa a dezvotarii umane, cea a cunoasterii lumii materiale. Etapa asta s-a incheiat, si urmam sa intram in alta etapa pregatita de Tatal tot prin actul Creatiei. Faptul ca lumea a fost Creata, inseamna ca noi care am fost creati cu aceasta lume trecem la o alta etapa din marele Act al Creatiei. Creatia nefiind un simplu dosar incheiat si pus la Inventar. Fii atent ca urmeaza sa experimentam alte perceptii, senzatii tari si alte lumi, ghici unde, AICI pe Pamant! |
Citat:
Din ce spune Domnul în citatul ales de tine, eu înțeleg că Împărăția este aproape, iar poarta de intrare în ea este pocăința. Nu este vorba despre o altă etapă a Creației (despre care El spunea acum 2000 de ani că este aproape, iar tu o identifici abia în timpul nostru), ci de deschiderea, pentru toți cei ce cred și se pocăiesc, a Cerului pe Pământ. Vestea aceasta s-a împlinit la Pogărârea Duhului Sfânt, momentul întemeierii Bisericii, care nu este altceva decât mediul spațio-temporal al Împărăției vestite de Iisus. Ea este în același timp în lume și în veșnicie, este materie și duh. Din păcate, obișnuim adesea să luăm din Biblie anumite versete care printr-o interpretare forțată par a ne susține propriile teorii, în loc să facem procesul invers, al pocăinței (metanoia) de a ne despărți de mintea noastră plină de prejudecăți, deschizându-ne atât mintea, cât și inima, către ce are Dumnezeu de spus. În esență pocăința asta înseamnă: Să renunțăm (deci jertfă) la a fi centrul – mort – al propriei noastre vieți și să începem să gravităm în jurul lui Hristos cel Viu, ca să ne "molipsim" și noi de viața Lui. Să ajungem să avem "mintea lui Hristos", cum spunea Sf. Pavel. |
Citat:
Cand i-a poruncit lui Petru sa arunce navodul langa barca, cand mana uscata a fost reinviata, cand apa s-a transformat in vin, cand au inviat mortii la Porunca Lui, si mai ales cand a inmultit cele 5 paini si doi pesti in mii de paini si pesti pentru a hrani 5000 de oameni, tot parerea mea este?...cand de fapt asa cum afirmi tu noi trebuie sa ne "molipsim si sa gravitam" toata viata si sa meditam la "mediul spațio-temporal al Împărăției vestite de Iisus" Acesti termeni sunt fara substanta reala, clara, ( care aduc a termeni legislativi special creati sa nu inteleaga nimeni nimic decat ei intre ei, avocatii), in timp ce pestii si painile consumate, celulele moarte devenite vii sunt palpabile, reale de aici de pe pamant. Cand Petru cu fratele lui au scos plasa plina de pesti, nu au "gravitat" si nu s-au "molipsit" ci au scos pesti reali mancabili, vandabili, cu care si-au platit datoriile catre Cezar. Ca urmare da, Imparatia lui Dumnezeu este accesibila aici pe Pamant, si se afla la varful degetelor noastre. Desigur insa ai si tu dreptul la parerea ta, asigurat de sistemul democratic. Dasemenea sfarsitul etapei cunoasterii lumii materiale prin intermediul Imparatului acestei lumi, a Mamonei se putea intrerupe si atunci daca exista vointa necesara si oamenii auzeau si vedeau. Cei 2000 de ani nu inseamna nimic la nivelul divin al poruncilor lui Hristos. In schimb oamenii de atunci au refuzat sa auda si sa vada, asa cum continuam cu indarjire si razboaie sa o o facem Si noi acum. Diferenta insa este ca acum cunosterea materialismului chiar a luat sfarsit, descoperirea a noilor fatete din lumea materiala s-a terminat, si asta face parte din Creatie ca doar totul este Creatia lui Dumnezeu. Asta sper ca aici ne este clar tuturor. Nu exista dusuri si intoarceri. Am ajuns in acest punct fara sa ne dorim vre-o schimbare ci intr-o frenezie si isterie continua dupa comfort si distractii am tot dat inainte in speranta perpetua a ceva nou, a unei culmi noi a divertismentului si a dorintei de a avea tot mai mult. Dar acum s-a terminat, si intram intr-o etapa noua, nu de voie, ci de nevoie, in primul rand din cauza deficitului energetic care v-a deranja puternic ierarhiile si elitismul tarilor si a oamenilor-elite, pus acolo ca piatra de poticnire tot de Creator. Vin vremuri interesante! |
Citat:
Însă mulți din vremea aceea au înțeles la fel ca tine, văzând în Iisus un făcător de minuni care putea să le rezolve toate problemele materiale – foamea, sănătatea, sărăcia. N-au înțeles că prin minunile Sale Își manifesta dragostea dumnezeiască pentru omenire, restaurând-o. N-au înțeles că pentru a o restaura complet avea să le ofere mult mai mult decât acele minuni, și anume moartea și învierea Sa. N-au înțeles că se se cerea ceva și din partea lor – a noastră –, și anume pocăința. Împărăția Lui ne este acum tuturor la îndemână, ca și celor dinaintea noastră, indiferent în ce secol trăim și cât de departe suntem de Eshaton – restaurarea cea din urmă a lumii pe care înțeleg că tu o prevestești. Aceea nu știm când va fi, de-a lungul istoriei mulți au identificat semne că ar fi aproape, însă mai important pentru fiecare dintre noi este să nu trecem orbi pe lângă ușa pe care Hristos ne-o deschide în Biserica Sa, prin pocăință și toate celelalte taine. Nu sunt chestiuni abstracte ori greu de înțeles decât dacă ținem neapărat să le înțelegem, în loc să le practicăm pur și simplu, pentru că nu pot fi înțelese decât prin experiență, prin făptuire. Pocăința înseamnă să privești către Hristos, apoi către tine și să constați cât de prost stai față de Modelul după al cărui chip ai fost creat. Și totuși să nu deznădăjduiești, ci să vezi că și ție îți întinde aceeași mână pe care i-a întins-o lui Petru ca să nu se scufunde. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
În ce mă privește, poate că spuneți bine că "am ajuns la pocăință", în sensul că m-am apropiat de ea, dar sunt abia la început de drum, unul care nu are sfârșit. Este ca și cum începi să urci un munte al cărui vârf nu-l vezi, fiind ascuns de nori și care, cu cât înaintezi, cu atât pare mai înalt și mai îndepărtat. Metanoia înseamnă, într-adevăr, înlocuirea treptată a gândirii proprii – defecte, bolnave, cum am spus mai sus – cu cea curată, desăvârșită, a Chipului nostru, Hristos. Procesul constă în renunțarea treptată la propria voie și chiar viață, pentru a pune în loc voia și viața Lui, centrarea noastră în El culminând, de altfel, cu hrănirea noastră cu Trupul și Sângele Său. |
Citat:
Uite, de exemplu unul din ele: Luca 11:13 'Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” Acest indemn impreuna cu Porunca: "Indrazniti, eu am invins" a lui Hristos(om fiind), hai sa fim seriosi, ...nu aduce a nici o parabola/metafora ci este fix o posibilitate reala aici pe Pamant! Din nefericire insa, omul de 2000 de ani nu reuseste sub nici o forma sa se rupa de Imparatia mamonei, direct sau indirect, desi incercari au fost. Acum insa in vremurile de apoi, in caz ca astea sunt, Dumnezeu ne-a spus ca " va revarsa Duhul Sfant peste toti oamenii" Trebuie doar sa facem un efort colectiv, masivul nostru intelectual sa-l canalizam nu spre ticktoace ci spre a DESCIFRA din Puzzel-ul absolut monumental lasat de Hristos concluzionat prin acel misterios "Urmeaza-ma!" modul in care sa lucram cu Irationalul care se va revarsa peste noi, da, evident, cu rugaciune, umilinte, smerenie si toate cele. Insa trebuie sa nu uitam sa folosim MASIVUL de intelect, care in prezent este SUB OCUPATIE de catre CORPORATIILE Mamonei pentru a ne distrage total de la a ne construi un scut formidabil impotriva lui. Chiar si Apostolul Petru mentioneaza asta la Cincizecime: "14 Dar Petru s-a sculat în picioare împreună cu cei unsprezece, și-a ridicat glasul și le-a vorbit astfel: – Bărbați iudei și voi, toți locuitorii Ierusalimului, să vă fie cunoscut lucrul acesta și să ascultați cuvintele mele! 15 Oamenii aceștia nu sunt beți, așa cum presupuneți voi, pentru că nu este decât ceasul al treilea din zi[a], 16 ci aceasta este ceea ce a fost spus prin profetul Ioel: 17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură. Fiii și fiicele voastre vor profeți, tinerii voștri vor vedea viziuni, iar bătrânii voștri vor visa visuri! 18 Chiar și peste slujitorii Mei și slujitoarele Mele voi turna din Duhul Meu în acele zile și vor profeți. 19 Voi face minuni sus în cer și semne jos pe pământ, sânge, foc și coloane de fum. 20 Soarele se va preface în întuneric, iar luna în sânge, înainte să vină ziua cea mare și glorioasă a Domnului. 21 Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit!“[b]" |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 21:05:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.