Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   sotul cel neideal (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1950)

JoyDivision 04.05.2012 13:02:56

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 442963)
Daca sunteti de acord cu ideea ca o femeie trebuie sa suporte orice din partea sotului sau, atata timp cat acesta nu se duce cu alta, atunci va doresc s-aveti parte exact de un astfel de sot. Cine stie? Poate peste ceva vreme o astfel de persoana v-ar determina sa va schimbati parerea.

nu trebuie sa indure violenta din partea sotului, se poate separa de acesta, insa atata timp cat sotul nu o inseala, nu este posibila solutia divortului prin prisma invataturilor crestine.

horatiu.miron 04.05.2012 14:00:21

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 442965)
nu trebuie sa indure violenta din partea sotului, se poate separa de acesta, insa atata timp cat sotul nu o inseala, nu este posibila solutia divortului prin prisma invataturilor crestine.

Atunci e ceva in neregula cu invataturile crestine.

JoyDivision 04.05.2012 14:29:48

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 442979)

exista un verset in Noul testament in care Domnul Christos specifica sub ce motiv poate avea loc divortul (cu siguranta cunoasteti acel verset, nu il mai postez eu aici)

JoyDivision 04.05.2012 17:08:23

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 442979)

mi-e greu sa cred ca un sot care-si violenteaza sotia totusi ii ramane fidel !

horatiu.miron 04.05.2012 17:41:39

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443053)

Faceti cunostinta cu patima alcoolului. Poate transforma oamenii inclusiv in monstri... fideli. Ca sa nu mai zic de alte patimi.

anna21 04.05.2012 17:46:28

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 442965)

Asta-mi aminteste de prietena mea care-mi spunea despre parintii ei ca sunt buni catolici, nu au divortat, doar traiesc in case diferite de vreo 13 ani. :))

anna21 04.05.2012 17:47:37

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443053)

Deci daca este violent sa speram ca totusi ne si inseala!
:)

(eu nu privesc stirile, dar intamplator am vazut una socanta cu ani in urma: un barbat a dat foc sotiei pt ca nu i-a placut mancarea. Sau alta: o femeie batuta in burta pt ca a refuzat sa avorteze si barbatul spera sa rezolve el problema.. Etc. Se intampla langa noi lucruri inimaginabile.. Dar nu, doar "fidelitatea" conteaza)

lore86 04.05.2012 17:53:52

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 442963)
Daca sunteti de acord cu ideea ca o femeie trebuie sa suporte orice din partea sotului sau, atata timp cat acesta nu se duce cu alta, atunci va doresc s-aveti parte exact de un astfel de sot. Cine stie? Poate peste ceva vreme o astfel de persoana v-ar determina sa va schimbati parerea.

asta e un comentariu de-a dreptul rautacios. Sa-i doresti raul unei femei ptr a se convinge ca viata nu e chiar asa roz.

E ca si cum i-ai dori unui om sa ii moara copilul ptr ca nu simte si nu intelege durerea parintelui in cauza.

Cred ca rautacios e putin spus. Dar din prisosul inimii graieste gura....

JoyDivision 04.05.2012 18:49:45

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 443075)
Asta-mi aminteste de prietena mea care-mi spunea despre parintii ei ca sunt buni catolici, nu au divortat, doar traiesc in case diferite de vreo 13 ani. :))

da, mi se pare corect, atata timp cat aceasta separare nu implica relatii sexuale in afara casatoriei.

JoyDivision 04.05.2012 18:51:05

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 443076)
Deci daca este violent sa speram ca totusi ne si inseala!
:)

dar sotul poate avea si alte defecte, nu doar violenta, poate avea patima jocurilor de noroc, spre exemplu, ce facem, divortam sub orice motiv invocat? crezi ca este biblic?

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:21:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.