Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Istoria bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5077)
-   -   SUVERANISMUL AZI - Privire din tinda Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20129)

Iorest 13.08.2025 22:59:23

Mirel Palada pe facebook
https://www.facebook.com/MirelPalada...2MxBeTs6YCKPVl

Îmi aduc aminte cu nostalgie cînd nemernicii de ticăloși din presa deontoloagă făceau spume turbate la gură că inflația îndrăznise să sară marginal de 4%, în timpul unei guvernări PSD – nu-mi mai amintesc dacă Ponta sau Dragnea sau Dăncilă.
Din 2022 pînă în 2023, inflația a stat în mod constant la 15%. Aia oficială. Un an de zile! 15%!! CINCISPREZECE LA SUTĂ!!!
În tot acest răstimp, nenorociții de ticăloși de nemernici de deontologi n-au suflat o vorbuliță în această privință. Nu un răcnet. Nu un strigăt. Nici măcar o vorbuliță.
Beți încet, că e rece. Asta nu e țară. Asta e teritoriu sub formă de colonie. Iar românii, ca de obicei, merită tot ce e mai bun.
Vă place cum sînteți prostiți de deontologi? Vă place cum sînteți sărăciți pe tăcutelea?
Ghinion.

e clar că dezmățul cu inflația a început din plandemie, atunci a explodat și datoria publică prin achizițiile umflate la licitații și de atunci nu s-a mai oprit, a fost și prim-ministru PSD, dar majoritari prim-miniștri PNL Orban, Cîțu, Ciucă, Bolojan.

cozia 24.08.2025 18:57:12

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682694)
Din 2022 pînă în 2023, inflația a stat în mod constant la 15%. Aia oficială. Un an de zile! 15%!! CINCISPREZECE LA SUTĂ!!!
În tot acest răstimp, nenorociții de ticăloși de nemernici de deontologi n-au suflat o vorbuliță în această privință. Nu un răcnet. Nu un strigăt. Nici măcar o vorbuliță. .

Nu s-a scos o vorba pentru ca paradoxal, in TEREN nu PREA s-a simtit. Chiar uitasem. Cred ca REAL a tinut foarte putin dupa care a revenit la sub 5-10%.

Iorest 25.08.2025 00:49:24

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682796)
Nu s-a scos o vorba pentru ca paradoxal, in TEREN nu PREA s-a simtit. Chiar uitasem. Cred ca REAL a tinut foarte putin dupa care a revenit la sub 5-10%.

Nu de fapt e vorba de ipocrizia sistemului și a bazei de votanți, USR,PD-L,PNL, Cioloș et co, dacă lua Dragnea măsura să naționalizeze pilonul 2,3 și 4 de pensie săreau de cur în sus toți nenorociții și leprele pământului că tâlharul roșu le fură liniștea la bătrânețe.

Dacă ia cheliosul măsura asta, niciunul nu zice pâs, dacă primari useriști de tipul Fritz distrug orașe prin cheltuieli nerușinate, ilegale, abuzive și întârzieri cu anii ale lucrărilor, nu-i pasă nimănui, dacă ia foc un club privat într-un sector condus de un primar de tip Piedone se dezlănțuie cele mai imunde atacuri inclusiv la adresa BOR.

Aici e vorba de calitatea umană a votanților unui anumit eșicher politic și de onestitatea de a recunoaște ticăloșia la propriile speranțe.

Iorest 04.11.2025 23:10:35

Iulian Capsali din nou magistral:

https://www.facebook.com/iulian.caps...6xf6iNb7xtUVEl

BUCUREȘTIUL SURPAT

Nicușor Dan a lăsat Bucureștiul în mizerie, de la parcuri la Centru.

În cartierul în care locuiesc, pe strada Maica Domnului, aproape în fiecare seară vin sudori să cârpească șinele de tramvai, care au devenit deja un pericol enorm pentru circulație. O stradă cu nume atât de sfânt arată precum o uliță din Kabul.
Stau într-un oraș prăbușit, în care siguranța cetățenilor - punctul forte al orașului în comparație cu alte metropole din Europa și din lume - începe să fie problematică din cauza proliferării masive a drogurilor din ultimii ani. Agresivitatea începe să fie deja prezentă în stradă.

Acum Sistemul o să pună un alt userist la primărie. Bucureștiul este mult prea important, fiind o trambulină pentru președinție. În plus e vorba și de foarte mulți bani, pe care junta securistă trebuie să-i dreneze.

Oricum serviciile globaliste au reușit ingineria socială propusă: un oraș sufocat de progresism, imbecilizat de propaganda #rezist, ocupat de tribul blugibanane.

Deși a lăsat în urmă un dezastru și a fost celebru pentru inactivitate, o mare parte dintre bucureșteni au votat cu acest ridicol care suferă de anxietate socială și se mișcă dezarticulat, incapabil să ia decizii nu doar în momente tensionate, ci în general. O paiață care se hlizește tălâmb.

Deși sunt la a treia generație de bucureșteni, încep să-mi pun problema foarte serios să părăsesc acest oraș.
Oricum nu îl mai recunosc.

cozia 05.11.2025 15:00:33

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 683461)
Iulian Capsali din nou magistral:

https://www.facebook.com/iulian.caps...6xf6iNb7xtUVEl

BUCUREȘTIUL SURPAT

Nicușor Dan a lăsat Bucureștiul în mizerie, de la parcuri la Centru.

În cartierul în care locuiesc, pe strada Maica Domnului, aproape în fiecare seară vin sudori să cârpească șinele de tramvai, care au devenit deja un pericol enorm pentru circulație. O stradă cu nume atât de sfânt arată precum o uliță din Kabul.
Stau într-un oraș prăbușit, în care siguranța cetățenilor - punctul forte al orașului în comparație cu alte metropole din Europa și din lume - începe să fie problematică din cauza proliferării masive a drogurilor din ultimii ani. Agresivitatea începe să fie deja prezentă în stradă.

Acum Sistemul o să pună un alt userist la primărie. Bucureștiul este mult prea important, fiind o trambulină pentru președinție. În plus e vorba și de foarte mulți bani, pe care junta securistă trebuie să-i dreneze.

Oricum serviciile globaliste au reușit ingineria socială propusă: un oraș sufocat de progresism, imbecilizat de propaganda #rezist, ocupat de tribul blugibanane.

Deși a lăsat în urmă un dezastru și a fost celebru pentru inactivitate, o mare parte dintre bucureșteni au votat cu acest ridicol care suferă de anxietate socială și se mișcă dezarticulat, incapabil să ia decizii nu doar în momente tensionate, ci în general. O paiață care se hlizește tălâmb.

Deși sunt la a treia generație de bucureșteni, încep să-mi pun problema foarte serios să părăsesc acest oraș.
Oricum nu îl mai recunosc.

Ce vad eu din expozeul asta este urletul celor cu bani mulți făcuți prin finanțări din afara…așa care scrâșnesc din dinți pe motiv ca ei cu familiile lor nu au unde să-și parcheze cele 4-5 mașini ale familiei.
În București ca și peste tot marea majoritate refuză să folosească transportul în comun deși este foarte decent. Deși tot traficul este câteodată blocat frenezia îi mâna pe toți ca pe apucați de streche să se afișeze peste tot ca dobitocii cu mașinile.

Iorest 06.11.2025 09:59:20

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683464)
Ce vad eu din expozeul asta este urletul celor cu bani mulți făcuți prin finanțări din afara…așa care scrâșnesc din dinți pe motiv ca ei cu familiile lor nu au unde să-și parcheze cele 4-5 mașini ale familiei.
În București ca și peste tot marea majoritate refuză să folosească transportul în comun deși este foarte decent. Deși tot traficul este câteodată blocat frenezia îi mâna pe toți ca pe apucați de streche să se afișeze peste tot ca dobitocii cu mașinile.

Iulian Capsali e candidatul familiei tradiționale la europarlamentarele din 2014 practic e precursor AUR, Șoșoacă, el a deschis calea cum se zice și dacă lumea era atentă de atunci nu mai treceam așa mizerabil prin toate marile evenimente politice incendiu Colectiv, Referendumul pt Familie, Inaugurarea Catedralei, Plandemonia sanitară, fiindcă aveam cap și se coagula de atunci un fenomen politic care să genereze anticorpii sociali.

Parcă avea 9 copii, a fost pe baricade și la Referendumul pt Familie și în criza pandemică, de la el citeam despre câteva medicamente rare pe care statul le ascundea, interzicea sau condiționa, de unde reiese snobism sau ce ai rezumat în concluzii ?
Nu mai spun că a fost în balcon la fenomenul Piața Universității.

Chiar e real că șinele nu prezintă siguranță fiind foarte vechi, stai și vreo 30 de minute minim după nr de autobuz care te interesează știu că am fost, plus hoții din buzunare.

În Viena stai maxim 15 minute la orice mijloc și în medie 7 minute, iar cel mai puțin 5 minute.

cozia 07.11.2025 01:11:07

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 683473)
1.Iulian Capsali

2. ...stai și vreo 30 de minute minim după nr de autobuz care te interesează știu că am fost, plus hoții din buzunare.

1. Eu am descris doar ce se vede cu ochiul liber in jurul, in oras/cartierele noastre strict legat de continutul articolului scris de acest om. Cu el n-am absolut nimic, si nici nu-l cunosc...

2. Mai te contrazic. In Bucuresti circul mai tot timpul cu transportul in comun si pot sa zic ca sunt foarte multumit, timpi de asteptare minimi. Chiar si noaptea se circula bine si punctual cu rutele de noapte. Si chiar este foarte fain sa stai relaxat sa te duca autobuzul fara sa fie nevoie sa te treaa toate alea.

Voiam doar sa punctez anumite aspecte care reprezinta cauza directa a crizei in special energetice prin care trecem si care din nefericire se va adanci si in combinatie cu alte mizerii care se apropie la granita va lua forme din pacate sinistre. Azi ai vazul ca am primit confirmarea nenorocirii care ne paste in stirile zilei...ales bules!

UNELE TIPURI DE SCHIMBARI incep cu noi, dar doar unele, nu toate. Cele mari si monumentale creionate de marii smecheri planetari sunt de neschimbat de omul mic, pricajit si obidit.

Iorest 07.11.2025 14:52:10

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683474)
1. Eu am descris doar ce se vede cu ochiul liber in jurul, in oras/cartierele noastre strict legat de continutul articolului scris de acest om. Cu el n-am absolut nimic, si nici nu-l cunosc...

Șina care a străpuns tramvaiul 36, veche de 25 de ani. Mărturia vatmanului

Șinele de tramvai, capcane în traficul din București. Peste 35% dintre acestea sunt mai vechi de 40 de ani

Boss, după ani și ani de driapta, Băsescu, Videanu, șordan, n-au fost în stare să refacă calea de rulaj pentru tramvaie.

Vorbim de capitala României care ar trebui să fie la nivel cu Praga, Varșovia, Budapesta, șamd, cei mai mulți bani acolo se încasează și e și Parlamentul și Guvernul care ar putea aloca fonduri.

Același lucru e valabil și cu termoficarea și cu întreținerea spațiilor verzi.

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683474)
2. Mai te contrazic. In Bucuresti circul mai tot timpul cu transportul in comun si pot sa zic ca sunt foarte multumit, timpi de asteptare minimi. Chiar si noaptea se circula bine si punctual cu rutele de noapte. Si chiar este foarte fain sa stai relaxat sa te duca autobuzul fara sa fie nevoie sa te treaa toate alea.

Unui prieten i s-a furat telefonul în metrou, am așteptat 30 de minute după autobuz, am prins controlul la prima cursă în București, am avut bilet.

Metroul poate circulă mai bine și stai doar 15 minute care sunt ca și 5 minute în Viena, transportul de suprafață e praf, timpi de așteptare, experiența de trafic - mirosurile, canicula, hoții, materialele din care e făcut tramvaiul și calitatea șinei de rulare - simți vibrațiile în toate măruntaiele, te hurducăne, mai sunt și vatmani care pun frâne bruște, dau cu capul de podea bătrânii care nu apucă să se țină.

cozia 07.11.2025 17:48:32

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 683478)
Șina care a străpuns tramvaiul 36, veche de 25 de ani. Mărturia vatmanului

Șinele de tramvai, capcane în traficul din București. Peste 35% dintre acestea sunt mai vechi de 40 de ani

Boss, după ani și ani de driapta, Băsescu, Videanu, șordan, n-au fost în stare să refacă calea de rulaj pentru tramvaie.

Vorbim de capitala României care ar trebui să fie la nivel cu Praga, Varșovia, Budapesta, șamd, cei mai mulți bani acolo se încasează și e și Parlamentul și Guvernul care ar putea aloca fonduri.

Același lucru e valabil și cu termoficarea și cu întreținerea spațiilor verzi.

Unui prieten i s-a furat telefonul în metrou, am așteptat 30 de minute după autobuz, am prins controlul la prima cursă în București, am avut bilet.

Metroul poate circulă mai bine și stai doar 15 minute care sunt ca și 5 minute în Viena, transportul de suprafață e praf, timpi de așteptare, experiența de trafic - mirosurile, canicula, hoții, materialele din care e făcut tramvaiul și calitatea șinei de rulare - simți vibrațiile în toate măruntaiele, te hurducăne, mai sunt și vatmani care pun frâne bruște, dau cu capul de podea bătrânii care nu apucă să se țină.

Ai dreptate partial. Sinele insa de tramvai se schimba extrem de greu mai ales in zonele nelargite de Nea Nicu atunci cand se putea in Ceausism cand nu piscaia absolut nimeni cand demolau aia in draci tot ce misca.

Sunt stradute cu sine de tramvai in cartierele vechi de pe timpul lui Pazvante Chiorul. Stradutele respective in multe cazuri sunt unicele cai de acces in mahalalele alea. Daca le inchizi isterizezi o gramada de clanuri cu sutele de masini mici pe care le detin.

Doar basmele se spun repede. Treburile iau timp mult sa le faci.

Iorest 08.11.2025 02:25:56

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683483)
Ai dreptate partial. Sinele insa de tramvai se schimba extrem de greu mai ales in zonele nelargite de Nea Nicu atunci cand se putea in Ceausism cand nu piscaia absolut nimeni cand demolau aia in draci tot ce misca.

Sunt stradute cu sine de tramvai in cartierele vechi de pe timpul lui Pazvante Chiorul. Stradutele respective in multe cazuri sunt unicele cai de acces in mahalalele alea. Daca le inchizi isterizezi o gramada de clanuri cu sutele de masini mici pe care le detin.

Doar basmele se spun repede. Treburile iau timp mult sa le faci.

Nici Bulevardul Dimitrie Pompeiu și nici Bulevardul Basarabia, nu sunt în Ferentari, Zăbrăuți, problemele astea se știu nu au apărut de ieri de azi.

Iar pentru municipiul București 50 de km de șină foarte veche, sunt o nimica toată, orașul are aprox 2.735 km de drumuri, e fix 1,8%, având în vedere că acolo vin muncitori din toată țara s-ar găsi bani, oameni, nu se vrea, e un miserupism toxic pe sistemul dacă nu se întâmplă ceva grav, nu reparăm preventiv.

Într-o țară normală city managerul unui oraș, plus directorul STB plus toți responsabilii ar face pușcărie pentru faptul că o șină străpunge podeaua, pentru că nu repară sau nu fac verificări.
E neglijență în serviciu.

Calea de rulare veche înseamnă și tramvaie vechi, că nu intră tramvaie moderne pe răgăliile alea de șine, mai ales că fiind vechi nici ecartul nu mai e standard.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:00:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.