Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ateu,daca nu esti,privind in jur devii: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2076)

ilma 31.07.2007 21:06:53

Pentru IERTARE!:)Dumnezeu sa ne ajute!

31.07.2007 21:08:26

AMIN:)

mihaela_dadp 01.08.2007 08:51:11

Citat:

În prealabil postat de jenica
Mihaela, ai si tu dreptatea ta..dar, te rog un singur lucru. Incercam sa iertam? Ce ar fi viata noastra fara IERTARE?...vine postul sa incercam macar...ce spui? incercam impreuna sa iertam?:)

Am incercat sa-mi spun o parere,atat.
Consider ca rolul forumului este sa ne spunem parerea despre ceea ce credem si sa ascultam si parerile celorlalti,sa le combatem cu argumente acolo unde este cazul si sa nu aruncam cu piatra in nimeni.
Cat de partea cu iertatul,n-am ce sa iert:EU NU JUDEC SI NU CONDAMN PE NIMENI.
Doamne ajuta si intareste-ne credinta!

mihaela_dadp 01.08.2007 09:07:13

Citat:

În prealabil postat de mirelat
mihaela, de ce insisti pe treaba cu taxele? ti s-a refuzat vreodata vreo slujba religioasa pentru ca nu ai dat o suma anume? nu face confuzie intre obiceiuri si obligatii. si, la urma urmei, daca tu nu poti trai numai cu aer, crezi ca altii pot?!

De ce insist?
Pai ia sa vedem?
De ce sa ma rog eu ,cand pot sa-i platesc pe altii s-o faca?Ce conteaza cum am obtinuit banii(furt,talharie,prostitutie,evaziune,etc)plate sc si D-zeu ma iarta!
Asta va fi mentalitatea,pentru ca nu toti au cunostintele tale sa inteleaga ca a plati nu este suficient.
Nu toti avem aceasi educatie religioasa!
Taxele din biserici nu fac altceva decat sa indeparteze credinciosii de credinta.
Vor considera credinta un negot!Dai - primesti!
Se pot gasii alte solutii pentru sustinerea manastirilor si bisericilor,insa nu prin intituirea taxelor.
Parerea mea.

ancah 01.08.2007 09:50:53

Draga Mihaela, sa speram ca nu vom ajunge la acel negot, caci daca vom privi rugaciunea contra taxa ca pe un negot, la ce bun sa ne mai rugam.
Se intelege ca noi ne spunem parerea aici pe forum. Fiecare are o parere proprie, dar asta nu inseamna ca avem dreptate 100%. Citind in Pateric, am aflat despre un avva ( regret ca in clipa asta imi scapa numele lui), ca mergand la targ cu cosuri, spunea pretul pe care il vroia odata si primea banii care i se ofereau , fara tocmeala. Atunci cand cumpara ceva, dadea pretul care i se cerea. Citind acest lucru, am invatat care e atitudinea corecta in atare situatii. Nu e obligatoriu pentru nimeni a face cum scrie acolo, dar mie acest lucru imi spune ceva si atunci daca am bani cumpar la pretul cerut si daca nu am bani, renunt la a mai cumpara.
Parerea mea e ca manastirea sau biserica pune un pret pe rugaciuni pentru ca ei din asta traiesc.
Am fost la Pr. Argatu acum multi ani, si imi pregatisem 300 lei sa-i dau pentru rugaciuni, stiut fiind ca se dau bani. Spre surprinderea mea, a notat pe acatistul meu 300 zile. Deci s-a rugat pentru mine aproape un an de zile si pot sa-ti spun ca am simtit acest lucru, caci absolut toate lucrurile s-au rezolvat asa cum trebuia. Deci pe atunci "pretul" era de 1 leu pe zi. Mult, putin, nu stiu, dar stiu ca rugaciunile m-au ajutat.
Cu alta ocazie am fost la Manastirea Maria Radna, care are o icoana facatoare de minuni. Dupa ce m-am rugat , am scos o hartie de 500.000 lei si in aceeasi clipa mi-a trecut un gand urat prin cap: precum ca ar fi prea multi bani pe care ii dadeam. In secunda urmatoare m-am rusinat foarte tare de gandul meu si mi-am cerut iertare. Mai tarziu am citit ca aceste ganduri vin de la diavol si atunci m-am linistit, caci n-as fi suportat gandul de a fi dat dovada de zgarcenie, dupa ce Fecioara Maria mi-a ascultat rugaciunea.
Vezi deci, Mihaela, de ce a reactionat lumea la vorbele tale. Nu ca nu ai avea dreptul la opinie, ci pentru ca acel gand poate nu a fost al tau.
Si apoi nu cred ca se pot plati rugaciunile. Ele sunt inestimabile prin efectul lor. Banii pe care ii dam se inscriu dupa parerea mea la milostenie.

ancah 01.08.2007 13:48:11

Oare orice gand de-al meu este al meu?

mirelat 02.08.2007 06:15:00

Citat:

În prealabil postat de ancah
Parerea mea e ca manastirea sau biserica pune un pret pe rugaciuni pentru ca ei din asta traiesc.

fratilor, fiecare avem pareri (mai degraba perceptii) personale, dar eu as zice sa terminam cu "intoxicatia" asta cum ca se pune pret pe rugaciuni... cel putin formularea este gresita si induce in eroare. eu stiu ca acatistele se primesc si cu multi si cu putin bani, si chiar fara bani.

mirelat 02.08.2007 07:32:05

Citat:

În prealabil postat de mihaela_dadp
Taxele din biserici nu fac altceva decat sa indeparteze credinciosii de credinta.
[...]
Se pot gasi alte solutii pentru sustinerea manastirilor si bisericilor,insa nu prin intituirea taxelor.
Parerea mea.

Parerea ta nu mi se pare ca are acoperire oficiala. As vrea sa vad si eu scris undeva, negru pe alb, pe hartie cu antetul Bisericii, care sunt aceste taxe de cat vorbesti. Ce zici, aduci dovada?

mirelat 02.08.2007 07:34:48

rectific: "aceste taxe de care tot vorbesti". exemple concrete, oficiale, nu din auzite.

mihaela_dadp 02.08.2007 08:26:22

Citat:

În prealabil postat de mirelat
rectific: "aceste taxe de care tot vorbesti". exemple concrete, oficiale, nu din auzite.

Nu stiu de ce aveti impresia ca vreau sa hulesc preotii ??? NU ESTE ASA!
Sa inteleg ca nu stii de taxa de:inmormantare,botez,cununie,....mai nou de acatiste?
Dar ai vazut si auzit de cazul acela public in care un preot n-a vrut sa ingroape un crestin pentru ca nu platise contributia anuala la biserica ?.....stiu e altceva ,dar e tot o taxa.
Se spune ca mai bine previi decat sa ajungi sa vindeci,....de ce sa nu preintampinam asemenea acte si sa nu ne mai prefacem ca ele nu exista.
Eu una daca s-ar constiui un ONG care sa sustina bisericile si manastirile as dona cu mare drag cei 2% din impozitul din salarii,si cred ca multi crestini ca mine ar face-o.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:30:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.