sophia |
08.08.2013 12:12:50 |
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
(Post 529530)
Oare cum se impartasesc diabeticii si alti nevoiasi?
Preotul mi-a spus ca in cazul in care sunt nevolnica si trebuie sa beau putina apa sau sa iau o inghititura de mancare inainte de impartasanie,sa fac asta cat mai de dimineata si apoi sa dorm un pic,ca intre consum si impartasit sa existe o pauza de somn.
|
Asta ma intereseaza si pe mine. Ce faci daca ai de luat medicamente?
Ma refer la faptul ca te duci la biserica, nu poti sa te culci totusi.
Am vazut ca se mai pot impartasi oameni inainte de slujba (daca nu pot sta pana la momentul Impartasirii generale).
Este destul de problematic insa, pentru ca Sf. Impartasanie ajunge abia pe la 12:00 sau 13:00h si unii trebuie sa ia medicamente, sau nu pot sta fara mancare, sau mai ales apa.
Exact e vorba de diabetici, oameni care trebuie sa ia medicamente pentru inima, antibiotice, pentru alte probleme, medicamente la care nu se poate renunta, sau trebuie luate la ore fixe. La fel diabeticii care trebuie sa manance la ore fixe.
Mie mi-a spus preotul ca se pot lua totusi medicamentele. Si eu stiam inainte ca nu ai voie sa bei nici apa, dar am impresia ca totusi nu este interzis.
Nu stiu. Apa este curata si nici nu ramane in stomac.
Referitor la timpul de dupa impartasanie eu stiu asa:
Chiar trebuie sa mananci/bei ceva, ca sa se duca in stomac (inainte vreme am vazut ca primeai un paharut de vin, sau trebuie sa iei anafura.
Si se mai spune ca e bine sa te culci.
Aici vad ca spuneti altfel. Nu mai stiu.
|