Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Mirean 29.03.2007 13:26:35

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Cine nu a vazut o exorcizare ,fara nici o regizare, mai bine sa stea cuminte in banca lui.Mantuitorul a vindecat f. multi,demoni a scos si atunci vin si eu si intreb e Biblia pura inventie?Categoric si hotarat Nu.De ce sa il judecam noi pe Parinte?Are cine sa il judece ,daca a gresit cu adevarat.Noi toti vom fi judecati dupa vorbele noastre si dupa actiunile noastre.Si la spital era legata si la manastire pt.ca nu se mai putea controla, saraca de ea.Imi pare rau si de ea in primul rand dar si de cei acuzati.Nici unul ,nici altul nu a vrut sa se termine astfel.Cine sufera?Asta e intrebarea.Ea este acum in rai,altii care i-au vrut tot binele rugandu-se pt.ea sufera pe nedrept dar cei vinovati eu ii gasesc pe cei care nu s-au rugat pt.ea si care nu i-au acordat primul ajutor imediat si, cand au facut-o ,au administrat doza mare de adrenalina fiind in stare de soc inainte sa ii verifice pulsul.Acum tapul ispasitor e Parintele si bietele maicute care i-au fost alaturi si nu au abandonat-o nici macar in ultimele clipe.Dar Biserica Ortodoxa are de suferit acum caci asta se urmareste pana la urma ,din pacate.Duceti-va pe la sfintele Manastiri si la Sfanta Biserica,bineinteles,atunci sa mai vorbeasca cei care arunca cu piatra in altii dar la ei si pacatele lor nu se uita.Sincer imi pare rau.Daca nu se duc pe la Sfantul Maslu sau sa vada filme bazate pe realitate despre exorcizari tot nu o sa vada deslusit .Sa ne ierte Dumnezeu pe toti caci toti am pacatuit,nu e nimeni fara de pacat.Nusha Elena

I-au judecat. Cred ca pozitia oficiala a BOR a fost clara. Sebastiana probabil nu ai nici o idee prin ce a trecut femeia aceea sau pur si simplu nu iti pasa. Se numeste tortura sau chin.

Daca un calugar are dreptul sa fac asta si tu imi vorbesti de "sfanta manastire" atunci cred te grabesti sa faci o comparatie care nu isi are sensul. O manastire nu este o punte a suspinelor si un calugar (normal) ar cunoaste etica, ar intelege mila.

Nu stiu de ce cautati scuze. Daca femeia aia avea schizofrenie ma intreb ce fel de tratament a fost asta. In afara de faptul ca a fost esuat.

Ar trebui sa ai putin mai multa mila. Referitor la comparatiile cu filmele americane de mana a doua nu pot sa spun decat ca se adreseaza unei anumite categorii de oameni care gasesc in a viziuna aceste filme un lucru distractiv.

Totusi, un om a murit. O femeie a murit in chinuri. Daca asta este un lucru normal sau acceptabil cum putem avea incredere in Biserica si Manastire?

Dar tu ai avut cumva vreo idee? Ai vazut ce se intampla in schimb intr-un spital de psihiatrie...dar nimeni nu se informeaza ..nici macar massmedia, doar corb pe corb nu isi scoate ochii. Biserica ortodoxa le sta ca un spin in coasta de care vor sa se descotoroseasca. Ai vazut o singura data in viata ta un posedat? Chinurile fizice sunt nimic in comparatie cu chinurile prin care le trece o persoana in posesia diavolului. Stii ce s-au intamplat cu porcii in care Iisus a pemis diavolilor sa intre in urma unei exorcizari? Au murit aruncandu-se in apa.
Nimeni nu e capabil sa judece ce s-a intamplat in acest caz, doar D-zeu. Nu judecati ca veti fi judecati si nu ridicati sabia ca de sabie veti muri a spus Mantuitorul

Principiul amintit de tine este: "OPeratia a reusit, pacientul este mort".
Sa inteleg ca urmarea exorcizarii poate fi moartea? In Biblie au murit porcii, omul a scapat....
Pe de altã parte in BOR nu existã un ritual al exorcizarii. Exista rigaciuni, binecunoscutele Molifta ale Sfantului Vasile, dar nu un ritual canonic.
Asa ca fiecare preot face cum crede ca e mai bine sau cum "se considera" luminat...
In cazul asta femaia a murit. Justitia omeneasca si-a spus cuvantul. E normal sa fie asa. Pna la viata de apoi este vorba de omor/crima.

odin 29.03.2007 15:09:36

Atat timp cat BOR nu spune in mod oficial ce crede despre ritualurile de exorcizare nu cred ca ar trebui sa fim noi aia transanti... Mirean are de data asta dreptate, insa... A murit un om... conform legii, cel care este culpabil pt. asta trebuie pedepsit, dupa aceasta lege. Asta nu inseamna ca nu exista diavol, nu exista posedati s.a.m.d. Insa preotul care isi asuma responsabilitatea ritualului -care o fi ala, devine responsabil pt. integritatea fizica si spirituala a persoanei respective.
Intreb: Daca moare un copil in timpul botezului? este vinovat preotul?

euftalia 29.03.2007 16:33:22

AsA este, a murit o fata nevinovata, trebuia dusa la spital, eu stiu ca nici la spital nu se poarta totdeauna bine dar asta nu scuza ce au facut calugarul cu cele 4 maici. Un omor grav poate prin imprudenta sau mai degraba din cauza unei psihoze in masa, a unei "deformatii profesionale" pe care maicile si "preotul" au avut-o. Ma intreb, nu le-o fi fost mila de ea? A avut moarte martitrica, s-a chinuit ca Hristos, care sper ca o tine la El acum si ne va calauzi pe toti sa nu mai cadem in greseala de a considera posedati bolnavii psihic.

Sebastiana 29.03.2007 17:39:41

Am cunoscut si cunosc multe persoane care se considera atotstiutoare si confunda persoanele bolnave psihic cu cele care sunt posedate.Multi daca nu au vazut, nu stiu ca nu trebuie sa confundam una cu alta.Nu sunt boli care sa aiba acelasi tratament.Una se vindeca numai prin credinta tuturor celor implicati si rugaciune iar cealalalta cu ajutorul medicamentelor.Ce treaba are una cu alta?A fost dusa la spital unde era tinuta sub influenta calmantelor si ,apropo ,legata.Unii acuza cu prea mare usurinta pe aproapele aflat in suferinta.Vorba ceea: mortii sunt de vina ca nu vin sa ne spuna care a fost adevarata cauza a decesului.Cert e ca unii spun ca a avut epilepsie,altii ca a avut schizofrenie,toti isi dau cu presupusul,dar nu mai exista oare si cealalalta varianta ca unii judeca cu prea mare usurinta pe aproapele care nu e mai pacatos decat multi altii care fac rau voit.Concluzia:asa a vrut Dumnezeu ca toti sa priceapa ca trebuie sa ne uitam si la barna noastra ,nu la paiul altuia din ochi.Parintele nu a planuit sa omoare pe cineva si nu a facut asta,a dus-o la spital unde i-au aruncat aceasta acuzatie,ca sa scape ei mai repede,dar pe lumea asta sau cealalalta,nimeni nu scapa nejudecat, are Dumnezeu grija si de adevaratii vinovati.Seba

odin 29.03.2007 17:56:06

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Am cunoscut si cunosc multe persoane care se considera atotstiutoare si confunda persoanele bolnave psihic cu cele care sunt posedate.Multi daca nu au vazut, nu stiu ca nu trebuie sa confundam una cu alta.Nu sunt boli care sa aiba acelasi tratament.Una se vindeca numai prin credinta tuturor celor implicati si rugaciune iar cealalalta cu ajutorul medicamentelor.Ce treaba are una cu alta?A fost dusa la spital unde era tinuta sub influenta calmantelor si ,apropo ,legata.Unii acuza cu prea mare usurinta pe aproapele aflat in suferinta.Vorba ceea: mortii sunt de vina ca nu vin sa ne spuna care a fost adevarata cauza a decesului.Cert e ca unii spun ca a avut epilepsie,altii ca a avut schizofrenie,toti isi dau cu presupusul,dar nu mai exista oare si cealalalta varianta ca unii judeca cu prea mare usurinta pe aproapele care nu e mai pacatos decat multi altii care fac rau voit.Concluzia:asa a vrut Dumnezeu ca toti sa priceapa ca trebuie sa ne uitam si la barna noastra ,nu la paiul altuia din ochi.Parintele nu a planuit sa omoare pe cineva si nu a facut asta,a dus-o la spital unde i-au aruncat aceasta acuzatie,ca sa scape ei mai repede,dar pe lumea asta sau cealalalta,nimeni nu scapa nejudecat, are Dumnezeu grija si de adevaratii vinovati.Seba

Preotul respectiv nu a vrut sa omoare pe cineva, insa cineva a murit... ca atare este VINOVAT, din pct. de vedere al legii. Este ca la fotbal... se fluiera fault, indiferent daca ai vrut sau nu sa il trantesti pe ala...
Daca nu era pregatit, daca nu stia exact daca e bolnava sau demonizata, nu trebuia sa faca exorcizarea... Intai trebuie sa isi dea cu presupusul un medic... sa se se dea un diagnostoc medical. Apoi, daca din pct. de vedere medical, nu se poate gasi o explicatie, putem PRESUPUNE ca ar fi vorba de posedare. Ca atare, un preot pregatit din toate pct. de vedere, isi ASUMA RESPONSABILITATEA incercarii de a o face bine (la fel cum o face un medic in sala de operatie...oricand poate fi acuzat de malpraxis). In fct. de rezultat, va suporta consecintele, din pacate.

Sebastiana 29.03.2007 19:15:11

Din cate stiu eu,atat cat stiu si eu,ca sa vezi ca cineva este demonizat nu e deloc greu de dat un diagnostic.Oricine este prezent poate auzi vocile groase sau f.schimbate ale celor rai fata de ale persoanei posedate,doar Dumnezeu stie ca am participat la Sf.Maslu care mi-a schimbat ,zic eu ,convingerile mele anterioare acestei experiente ce nu poate fi trecuta cu vederea de cine are bun simt.Nu trebuie sa fii doctor ca sa auzi vocile celor rai.Prima data am vazut la tele,apoi am vazut jos la Sfanta Manastire Frasinei,iar apoi la altele nu le mai numesc aici.Din cate am inteles si din ea vorbeau duhurile necurate,deci concluzia stii tu care este ,cred ca esti inteligent ca sa pricepi altfel nu m-as deranja sa mai dezbat pe tema asta ca si asa vad ca unii din pacate sunt incapatanati si nu vor sa isi deschida inima si ochii sufletului ca sa inteleaga,ca trebuie sa mai cerceteze locasurile si locurile sfinte.Seba

odin 29.03.2007 19:24:13

Zi-mi cum se manifesta un epileptic sau un schizofrenic...diferit fata de un demonizat...

Sebastiana 29.03.2007 19:57:21

Nu vreau sa ii fac reclama si propaganda celui rau.Te poti convinge singur dar cu adevarat pe viu cercetand mai intai locurile monahicesti,doar nu vrei sa iti scriu ce mi-a zis cel rau din bolnave.Nu imi sta in caracter sa ii fac publicitate.Stiu ca din epileptici nu vorbeste cel rau sau nu vorbesc cei rai, se prabusesc la pamant,cei schizofrenici sunt violenti,aud vocile celor rai si alte voci straine,sunt persoane inteligente dar cand au crize sunt agresive,iar din posedati vorbesc cei rai unul sau mai multi, depinde de cati sunt.Daca esti curios poti gasi pe net si la Exorcism de la YouTube sau The Exorcist sauThe Exorcism of Emily Rose sauAn American Haunting movie sau The Bell Witch,mai vrei alte titluri?Cauta la horror genre toate mentionate sunt bazate pe fapte reale.Imi place sa ma documentez pt.ca sunt din fire f.curioasa,stii tu curiozitate tipic feminina a Evei,doar curiozitatea a ucis pisica.

odin 29.03.2007 21:22:18

Nu vreau sa imi spui cum face sau ce zice un demonizat. Problema mea este urmatoarea: ai vazut vreo criza a unui epileptic de exemplu? Sau vreo criza a vreunei persoane ce sufera de psihoza? Ma indoiesc ca cineva (sau cu foarte rare exceptii)de pe aici are studii de specialitate si mai ales experienta in domeniul patologiei psihice. Am citit o carte pe care o recomand celor interesati de subiect... C.G. Jung, `Pshihologia fenomenelor oculte` (vol. 2 din `Opere Complete`). Nenea ala acolo explica in mod cum sta treaba cu fenomenele astea. Explica cazuri de spiritism si altele... Explicatiile lui sunt folosite si de noi pt. a demonstra `nebunia` unor persoane care vb. cu spiritele (gen familia Fox etc). De asemeni, se lamuresc chestiuni precum `inconstient colectiv` etc. Acum, te intreb, ai pregatirea MEDICALA necesara pt. a-ti da cu parerea daca este vorba de probleme psihice sau de altceva? Sau altfel spus, preotul respectiv avea o astfel de pregatire? Nu era mai bine sa o duca intai la doctor si apoi in fct. de ce zicea doctorul (putea sa zica: `Domne, nu stiu ce are... nu am mai vazut asa ceva) sa isi puna problema posedarii...
Si chiar daca era posedata, el trebuia sa aiba grija sa nu o OMOARE (fie si involuntar). Stiu cum se fac exorcismele... nicaieri nu spune ca trebuie sa tina persoana respectiva fara apa si fara mancare nu stiu cate zile. Daca el credea ca un astfel de POST FORTAT ar fi avut efect, se insela amarnic...
Revin, bietul om, in simplitatea lui, a fost convins ca face un lucru bun.... asta nu inseamna ca trebuie sa nu vedem ca a gresit.

Sebastiana 29.03.2007 23:20:56

Am vazut persoane epileptice,da,am vazut persoane posedate,da,dar nu imi place sa vizitez spitale de psihiatrie ca sa imi dau cu parerea d.p.acesta de vedere pt. ca mi se face rau.Cred ca sunt sensibila sa vad asa ceva pe viu si mai bine evit.Iar in cazul decedatei,nu stiu ,nu am cunoscut-o personal si banuiesc ca nici tu ca sa dezbatem noi astia mai mici.Parintele s-a gandit la ce zice Mantuitorul ca in cazurile mult mai grave "astfel de demoni nu ies decat cu post si rugaciune"cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi.Este momentul cand Mantuitorul ii dojeneste,poate mai mult,ii mustra pe Sfintii Apostoli pentru putina lor credinta din acele momente si mai adauga sa nu se bucure ca scot demoni in numele Mantuitorului si ca li s-a dat lor puterea sa calce peste serpi si peste scorpii, ci ca numele lor sunt scrise in cartea vietii,cam asa ceva.Seba

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:14:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.