Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   VAI VAI CE AM AUZIT (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3910)

moro.d 12.06.2008 18:41:29

mi se pare mie sau tu ti-ai pus in gand sa ne convertesti la BOR? hmm..

vsovi 12.06.2008 18:46:26

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
imi puneti intrebari legate de BOSV, apoi ma intrebati explicatii mi-ati cerut... :hmmm:

pana una alta, Ovidiu, tu nu mi-ai raspuns la o intrebare mai veche... de pe un alt topic...

repet:

Citat:

În prealabil postat de vsovi
dar Hristos cand vorbeshte de vechile randuieli calendariceshti se refera mai mult la tzinerea legii sfintzeniei... adica sa-shi ia nevointze creshtinul dupa randuiala shi sa-shi lucreze mantuirea caci n-o va face calendarul in locul lui, shi nici vremea de afara sau alinierile astrelor...

sa stii ca sunt perfect de acord.
tocmai de aceea nu inteleg de ce a fost nevoie sa se provoace o schisma in intreaga Biserica Ortodoxa prin schimbarea calendarului... caci spune Sf Ioan Gura de Aur: "Nu poarta grija Dumnezeu si Biserica de aceasta pandire a vremilor si a zilelor, decat pentru singura unirea si pacea"

poate imi explici tu de ce Patriarhul Meletie al Constantinopolului (care s-a dovedit a fi mason si, ulterior, depus din rang) a renuntat la unire si pace in favoarea corectitudinii "vremilor si a zilelor" ? ???

eu nu shtiu sa se fi provocat schisma in Biserica Ortodoxa ci s-a tzinut un sinod ecumenic shi s-au studiat lucrurile shi problemele shi s-a aprobat ca bisericile care vor sa indrepte calendarul conform cu periodicitatea exacta a astrelor sa-l indrepte iar cine nu vrea e treaba lor, deci nu a fost nici un fel de schisma... ci unii au adoptat noul calendar mai repede iar altzii nu l-au adoptat ramanand dupa o eroare de numarare a zilelor, dar problema cu calendarul pe nou este sa nu se ia dupa catolici sau protestantzi in sensul reducerii nevointzelor shi netzinerea sarbatorilor shi scoterea din calendar a sarbatorilor, deci e vorba de ateizarea shi laicizarea calendarului shi nu de alte lucruri caci doar sfanta lumina de Pashte de la Ierusalim ne calibreaza pe totzi la calendarul ceresc... indiferent ce calendar am avea...

deci solutzia este daca nu sunt posturi shi ascultari shi nevointze in calendar sa ni le luam noi, sa tzinem shi luni post ca la unele manastiri sau sa ne straduim in posturile randuite ca adevaratul post este:

Sf. Vasile cel Mare:
Adevaratul post este despartirea de rautate, infranarea limbii, retinerea de la manie,
taierea poftelor, defaimarilor, minciunilor si juramintelor strambe.

deci vezi cu cine trebuie sa fii schismatic? de cine sa te despartzi? de rautate shi celelalte asha cum ne invatza sfantul Vasile cel Mare

shi de maica patimilor, tatal minciunii shi fiul faradelegii caci daca e fiul inseamna ca seamana cu Fiul lui Dumnezeu, seamna dar nu rasare caci el sub smerenie shi ascultare se ascunde... dar este un fiu al razvratirii shi trufiei

asha ca vai de voi shi vai de noi ca shi noi suntem nenorocitzi ca daca ne uitam in ograda noastra vom vedea cat suntem de plini de piliqq alintata shi necrutzator al "nimicului" ingerului sexy al nedreptatzii gLumeail, deci vai de noi ca unde nu e nici Dumnezeu nu cere dar unde este? shi nu se face shi se leapada 3x???:(:(

vsovi 12.06.2008 18:56:08

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
mi se pare mie sau tu ti-ai pus in gand sa ne convertesti la BOR? hmm..

poi ce altceva decat credintza ta te poate converti? dragoste cu deasila shi ascultare cu fortza nu merge, ci cel credincios shi nu doar cel ce crede ca totzi oamenii cred dar nu le place sa shi faca sa asculte sa priceapa sa doreasca sfat, sa accepte ca greshesc, sa se pocaiasca shi sa se indrepte... doar cu cei credincioshi ce-l iubesc pe Hristos va duce planul sau de mantuire la Bun sfarshit... pentru unii ca ceilaltzi se vor da focului... macar cu unii sa izbandeasca ca pentru unii se va milostivii Hristos shi de ceilaltzi deci avetzi mai mare grija de cate un creshtin ortodox, fie ca este ierarh sau copil sau tanar caci unii cred nefatzarnic shi daca ii raneshti shi ii sminteshti itzi tai shi tzie craca de sub picioare... ca prin ei vine Mantuirea de la Hristos, caci Hristso vine cu totzi sfintzii Sai shi cu tot Cerul.... :):rolleyes::rolleyes:

vsovi 12.06.2008 18:59:23

scuze Hristos "vine shi iarashi vine" shi se face Cuvantul Lui Dumnezeu ca noi sa ne mantuim shi sa avem dragoste curata, nefatzarnica, nu pentru lume se ruga Domnul ci pentru tot cel ce ... :)

dragomirna 12.06.2008 18:59:41

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
dragomirna , lucrurile care te depasesc pe tine , nu ii depasesc neaparat pe si ceilalti ... asa ca lasa-ma sa caut adevarul ca asta este scopul meu ... nu uita ca mantuirea este intru sfat mult si cine cauta gaseste ...
iar chestia cu mantuirea protestantilor este irelevanta , stii foarte bine ce spune credinta ortodoxa in privinta asta ...

Eu cred ca lucrurile astea ne cam depasesc pe majoritatea... Iar informatia nu este acelasi lucru cu faptul de a-ti fi descoperit de Dumnezeu, ca in cazul Sfintilor Parinti care ne-au adus pana aici prin invataturile lor... Adevarul il poti cauta fara sa faci o tragedie din niste lucruri care, fiind greu de inteles pentru noi cei care nu suntem chiar asa indumnezeiti, sa fim seriosi, si de-abia daca reusim sa ne pastram credinta - ca se vede cat de rapid ne-o "dizolvam", in topicuri de genul... - sunt mai mult ispite... Era un citat chiar in Biblie, ce se referea la faptul ca lucrurile facute cu prea multa ravna strica... pentru ca sunt, evident, facute din mandrie, entuziasm exagerat... :dozingoff: ...Dar ce sa-i facem, din pacate astea sunt "extremele" noastre: fuga dupa miraculos sau, la polul opus, dupa explicatii teologice care nu ajuta decat rationalul, plus ca sunt simple explicatii gasite cu mintea noastra, cu mai multa sau mai putina inteligenta, pe care nu le putem patrunde fara ajutor, adica fara iluminare de la El... Apropo de asta, mi-a placut mult citatul de la un membru: "In fata lui Dumnezeu, geniul e var primar cu idiotul" (Petre Tutea) ;)

emanuel2007 12.06.2008 19:09:46

ahhh , prostul de mine , acuma am inteles de ce nu mi-au rasouns cei de la slatioara : caci eu nu am scris acolo si numarul meu de telefon cand am trimis mesajul , si asta era obligatoriu ... mai , mai ...

emanuel2007 12.06.2008 19:16:41

:D vsovi , ma bucur ca si tu ai realizat in sfarsit ca in interiorul bor este o schisma ... tu nu ai auzit pe par iustin parvu si pe par arsenie papacioc ca au spus ca in bor exista eretici care fac lucruri necanonice ... si eu am vazut CU OCHII MEI ca preotii din ardeal fac botez papistas ... intreaba si pe altii si ai sa vezi daca te mint ... sau intreaba pe preotii din manastirile din moldova daca tioe mai usor , si ai sa vezi ca si ei stiu ca se intampla asta ... ori ma iarta , dar sa stii ca un botez papistas prin stropire este eretic si nu da sfintire ... asta daca vrei ti-o citez de la multi sfinti parinti , care au spus exact asa : ca botezul papistas prin stropire nu da sfintire chiar si daca este facut de un preot ortodox ... deci asta este , dar ips bartolomeu a si fost sesizat de catre anumiti stareti din ardeal ca preotii de mir fac asemenea spurcaciuni pe acolo , si el nu a luat nici o masura pana in ziua de azi ... deci si el etste ecumenist , chiar daca mai putin decat altii ...

emanuel2007 12.06.2008 19:19:22

faptul ca alti nu inteleg ce am scris , asta nu inseamna ca eu nu voi cauta adevarul , dragomirna ... iar daca nu intelegi pune mana si citeste sfintii parinti , ca nici eu nu m-am nascut invatat ... si nici nu sunt , numai ca mai stiu cate ceva ...

emanuel2007 12.06.2008 19:25:39

vsovi iar greseti ... sfintii parinti au spus clar ca daca afundarea nu se face complet nu este valida ... asta au spus ei , daca vrei iti citez pe cativa , daca nu ma crezi ca au spus ei aceasta ... deci exista vane destul de mari in care se poate introduce omul , chiar si matur daca ar fi , su tot corpul in apa ... asa o cer sfintii parinti si asa trebuie facut ... fara comentarii inutile ... ei au spus clar ca daca nu se introduce tot corpul in apa nu este valida taina ... si und emai pui ca preotii din ardeal nici macar asa nu fac ... ca ei nu afunda absolut deloc pe credincios in apa , ci numai il stropesc cu apa su mana , si mai si trunchiaza mult din rugaciunile boatezului , vai de ei ... caci in ardeal , unde a fost bagat cu de-a sila catolicismul , lumea si preotii de acolo mai pastreaza botezul papistas care la ei a ajuns ca un fel de traditie eretica ... deci asta este realitate n-ai ce-i face ... nu are rost sa mintim caci mintim impotriva Adevarului ...

emanuel2007 12.06.2008 19:29:59

vsovi , la niceea s-a dat anatemei pascalia gregoriana , ori daca tu vrei sa accepti aceasta pascalie si sa intri sub anatema sfintilor parinti , nu ai decat , dar eu nu te voi urma ... am zis : introducerea calendarului gregorian in ceea ce priveste sarbatorile fixe este numai incalcare de tipic , adica nu este o problema atat de mare ... insa introducerea pascaliei gregoriene daca se va face , va fi o adevarata schisma , caci este sub anatema de la niceea ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:57:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.