vsovi |
12.06.2008 18:46:26 |
Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
imi puneti intrebari legate de BOSV, apoi ma intrebati explicatii mi-ati cerut... :hmmm:
pana una alta, Ovidiu, tu nu mi-ai raspuns la o intrebare mai veche... de pe un alt topic...
repet:
Citat:
În prealabil postat de vsovi
dar Hristos cand vorbeshte de vechile randuieli calendariceshti se refera mai mult la tzinerea legii sfintzeniei... adica sa-shi ia nevointze creshtinul dupa randuiala shi sa-shi lucreze mantuirea caci n-o va face calendarul in locul lui, shi nici vremea de afara sau alinierile astrelor...
|
sa stii ca sunt perfect de acord.
tocmai de aceea nu inteleg de ce a fost nevoie sa se provoace o schisma in intreaga Biserica Ortodoxa prin schimbarea calendarului... caci spune Sf Ioan Gura de Aur: "Nu poarta grija Dumnezeu si Biserica de aceasta pandire a vremilor si a zilelor, decat pentru singura unirea si pacea"
poate imi explici tu de ce Patriarhul Meletie al Constantinopolului (care s-a dovedit a fi mason si, ulterior, depus din rang) a renuntat la unire si pace in favoarea corectitudinii "vremilor si a zilelor" ? ???
|
eu nu shtiu sa se fi provocat schisma in Biserica Ortodoxa ci s-a tzinut un sinod ecumenic shi s-au studiat lucrurile shi problemele shi s-a aprobat ca bisericile care vor sa indrepte calendarul conform cu periodicitatea exacta a astrelor sa-l indrepte iar cine nu vrea e treaba lor, deci nu a fost nici un fel de schisma... ci unii au adoptat noul calendar mai repede iar altzii nu l-au adoptat ramanand dupa o eroare de numarare a zilelor, dar problema cu calendarul pe nou este sa nu se ia dupa catolici sau protestantzi in sensul reducerii nevointzelor shi netzinerea sarbatorilor shi scoterea din calendar a sarbatorilor, deci e vorba de ateizarea shi laicizarea calendarului shi nu de alte lucruri caci doar sfanta lumina de Pashte de la Ierusalim ne calibreaza pe totzi la calendarul ceresc... indiferent ce calendar am avea...
deci solutzia este daca nu sunt posturi shi ascultari shi nevointze in calendar sa ni le luam noi, sa tzinem shi luni post ca la unele manastiri sau sa ne straduim in posturile randuite ca adevaratul post este:
Sf. Vasile cel Mare:
Adevaratul post este despartirea de rautate, infranarea limbii, retinerea de la manie,
taierea poftelor, defaimarilor, minciunilor si juramintelor strambe.
deci vezi cu cine trebuie sa fii schismatic? de cine sa te despartzi? de rautate shi celelalte asha cum ne invatza sfantul Vasile cel Mare
shi de maica patimilor, tatal minciunii shi fiul faradelegii caci daca e fiul inseamna ca seamana cu Fiul lui Dumnezeu, seamna dar nu rasare caci el sub smerenie shi ascultare se ascunde... dar este un fiu al razvratirii shi trufiei
asha ca vai de voi shi vai de noi ca shi noi suntem nenorocitzi ca daca ne uitam in ograda noastra vom vedea cat suntem de plini de piliqq alintata shi necrutzator al "nimicului" ingerului sexy al nedreptatzii gLumeail, deci vai de noi ca unde nu e nici Dumnezeu nu cere dar unde este? shi nu se face shi se leapada 3x???:(:(
|