Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ea ADVENTISTA - Eu ORTODOX! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4116)

DragosP 21.07.2011 12:45:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379876)
Asta nu-i impiedica sa aibe caractere asemanatoare. Sunt atatia oameni fara caracter printre ortodocsi incat n-ar trebui sa aratam cu degetul spre altii.

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379903)
Daca o sa faci diferenta intre a judeca si a observa, o sa ti se lege!

Aaaa!
'Mneata ai făcut doar o observație, sau ai preluat o observație!
Am înțelees!
Mă scuzați atunci, plec la legătorie.

anita 21.07.2011 13:31:43

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379876)
Asta nu-i impiedica sa aibe caractere asemanatoare. Sunt atatia oameni fara caracter printre ortodocsi incat n-ar trebui sa aratam cu degetul spre altii.

Ortdocsii practicanti sunt oameni de caracter.
Credinta in Hristos si frica de Dumnezeu ii feresc de fatarnicie.
Mai au si ei lipsuri ca tot omul .
Dar ei se spovedesc ,predicile preotilor ii ajuta sa isi vada pacatele mai usor.
Pe cand adventistii nu postesc ,nu se spovedesc ,etc.
De ex.parintele vorbea duminica la predica despre cei care au casa plina de icoane cand acesti bani pentru icoane ar fi putut sa fie folositi pentru milostenie .
Prost sa fii si sa nu intelegi.

grasu77 21.07.2011 14:20:40

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 379933)

.

Dvs. sunteti ortodoxa practicanta? Daca da, inseamna ca o sa corectati minciunile spuse despre adventisti si o sa va cereti scuze.

Un exemplu de minciuna este acela ca adventistii nu postesc. Gresit. Adventistii postesc fara sa manance deloc (dupa exemplul Domnului Iisus). Dupa modelul ortodox, se poate spune ca multi adventisti postesc toata viata: sunt vegetarieni.

Melissa 21.07.2011 14:25:32

Citat:

Credinta in Hristos si frica de Dumnezeu ii feresc de fatarnicie.
Mai au si ei lipsuri ca tot omul .

Adica NUMAI ortodocsii practicanti sunt oameni de caracter?
Intr-o proportie de 100% banuiesc, nu?

Ma faci sa rad:-))
Daca vrei sa vezi caracter intr-o proportie mare, uita-te la catolici!

Citat:

De ex.parintele vorbea duminica la predica despre cei care au casa plina de icoane cand acesti bani pentru icoane ar fi putut sa fie folositi pentru milostenie .

Poti avea casa plina de icoane PRIMITE de la altii.
E ciudat ca preotul s-a poticnit tocmai de icoane, cand putea sa spuna de bijuterii sau de obiecte electrocasnice sau de tablouri, masini etc..

Citat:

Prost sa fii si sa nu intelegi.

Sper ca ai inteles.

osutafaraunu 21.07.2011 15:18:07

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 379858)
Fata de ORTODOCSI adventistii si restul sectelor sunt rataciti si hulitori de cele sfinte

Mai important este cum sunt în relație cu Dumnezeu, căci El ne cunoaște nu doar faptele, ci și motivația lor și gândurile ascunse.

Man Teo 21.07.2011 15:34:14

Casatoria culorilor

Citat:

În prealabil postat de marius007 (Post 82905)
Nu e singurul forum in care am decis sa ma inscriu doar ca sa gasesc raspunsul la nelamuririle mele ! Si nu va fi nici ultimul !

Dupa cum v-ati dat seama din titlu.. Sunt intr-o relatie cu o fata de religie adventista ! Pana sa o fi intalnit nu stiam mai nimic despre aceasta religie ! Dar mai nou am inceput sa ma documentez sigur ( foarte putine aflate de la ea ). Ce sa zic ! Astept si eu o parere un sfat despre acest caz... nu derivatii de ale lui ! Eu unu nu vreau sa "cad" in religia lor si sunt foarte atent sa nu fiu orbit de dragoste in asa fel incat sa mi se fure religia mea ortodoxa ! Am avut la inceput discuti cu ea despre diuferenta de religii si "principiile religiei lor" dar discutiile duceau spre un final al relatiei DEJA ! Am preferat sa evit aceste subiecte...mai bine zis sa le aman ! sa nu comentez la "principiile lor" cu gandul ca voi decide singur mai tarziu alegerea pe care o voi face ! RECUNOSC ! E exact ce imi doresc.. si intr-un timp foarte scurt tzin la ea ca la ochi din cap !

Dupa cum prea bine stiti ! ei nu se casatoresc cu alte persoane de alta religie decat adventista ! si au o carutza de "principii" venite de la cea care a inventat (CRED) religia asta "ELLEN G WHITE" In biblioteca ei am gasit numai ELEN G WHITE (era sa lesin), si mai nou... am gasit si eu o carte online CONTRA _ ELLEN G WHITE: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Astept replyuri si revin cu amanunte !

Bisericile sunt ca si culorile curcubeului; cel ce stie va spune ca o combinatie a acelor culori va da biserica lumii, pentru ca este una care nu se vede, dar e de stiut ca e alba.
I-ti scriu acum drag prieten, ca bisericile ies unele din altele, unele sunt mai noi, altele sunt mai vechi; dar cea adevarata va sta in veci deasupra tuturor iar cea de jos e cea ce da viata celorlalte.
Care din culori e mai buna?
Al tau galben sau al ei albastru?
A ta ca e mai sus si mai stralucitoare, oare nu le intuneca pe restul?
Nasul in unirea voastra sa va fie Tatal, ca va stie si pe unul si pe altul, si crucea iubirii voastre, cand o duceti impreuna, va lumina ca un diamant din verdele vietii.
Cu bine,

anita 21.07.2011 16:13:06

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379956)
Adica NUMAI ortodocsii practicanti sunt oameni de caracter?
Intr-o proportie de 100% banuiesc, nu?

Nu am precizat proprtia ,dar e o diferenta intre un ortodox practicant si un ortodox care numai se declara ortodox ,adica are botezul ortodox.
Tu din care categorie faci parte?
Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379956)

Ma faci sa rad:-))
Poti avea casa plina de icoane PRIMITE de la altii.
E ciudat ca preotul s-a poticnit tocmai de icoane, cand putea sa spuna de bijuterii sau de obiecte electrocasnice sau de tablouri, masini etc..

Sper ca ai inteles.

Am inteles ca ai un ton artagos.
Iti dai seama ca parintele nu se referea la cei care au primit icoane ci la cei care isi fac in casa expozitie de icoane cumparate din banii lor in loc sa ii foloseasca in scop caritabil.
Aici e nuanta ,era vorba de cei care nu isi vad patima ,iubirea de argint.
E mare lucru sa te cunosti pe tine pentru a te indrepta.

anita 21.07.2011 16:18:36

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379955)
Dvs. sunteti ortodoxa practicanta? Daca da, inseamna ca o sa corectati minciunile spuse despre adventisti si o sa va cereti scuze.

Un exemplu de minciuna este acela ca adventistii nu postesc. Gresit. Adventistii postesc fara sa manance deloc (dupa exemplul Domnului Iisus). Dupa modelul ortodox, se poate spune ca multi adventisti postesc toata viata: sunt vegetarieni.

Postul se tine dupa canoanele ortodoxe lasate de sfintii parinti ,nu dupa ureche.
Aici intervine ascultarea.
Sfantul apostol Pavel scrie mai multe despre post si trebuie sa facem ce spune Hristos si sf.Pavel.
Postul nu este un regim alimentar ci o nevointa .
D-voastra sunteti adventist?

anita 21.07.2011 16:22:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379979)
Mai important este cum sunt în relație cu Dumnezeu, căci El ne cunoaște nu doar faptele, ci și motivația lor și gândurile ascunse.

Si ce faceti d-voastra cu gandurile ascunse care sunt pacatoase?
Ce spune Dumnezeu de ele?

osutafaraunu 21.07.2011 16:32:41

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 380016)
Si ce faceti d-voastra cu gandurile ascunse care sunt pacatoase?
Ce spune Dumnezeu de ele?

Spune că trebuie mărturisite și părăsite.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:15:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.