![]() |
Citat:
|
Draga marina nu stiu daca intodeauna este rea vointa. Gandeste-te ca printre voi cei ce cunoasteti semnificatia Sf Liturghii sunt si persoane care vin acolo doar ptr ca le place sau obisnuinta. Pentru unii ca acestia e f.b. ca se savarseste in limba materna slujba, astfel le da prilej la fiecare Liturghie sa se trezeasca. Nu comparam pe cei ce pleaca de 1 luna 2 in strainatate si uita drumul spre casa.. cu cei ce traiesc acolo de zeci de ani si firesc este sa uite limba romana.:) Sa stii ca eu iubesc f.mult limba greaca si uneori raspund in greceste desi sunt romanca si traiesc in RO.:)
|
Citat:
|
Citat:
Dupa ce ajunge printre straini, strabate lumea ca sa vada o manastire:) De trei ori am fost la Man. Prislop, si tot de atatea ori soferul ocazional care ma ducea din Hunedoara, la manastire(cca 25km), mi-a spus ca el nu trecuse pragul manastirii pana atunci si traia "la dou pasi" de aceasta manastire. |
Citat:
Marina dupa mai multi ani de stat acolo unde esti o sa-ti schimbi parerea. Primesti accent fara sa-ti dai seama.Important e sa nu uiti de unde ai plecat:) |
Citat:
Am totusi un exemplu, care pe mine ma uimeste, si anume Regele Mihai, care a plecat cand avea 27 ani si s-a reintors cand avea mult peste 70. Sa fim atenti cu cata acuratete vorbeste limba romana, desi nu a trait in tara si nu a avut decat putine persoane cu care sa vorbeasca romaneste. Pentru mine este o minune ca si-a pastrat nealterate cunostintele de limba romana si ca vorbeste atat de bine si fara accent romaneste. |
Citat:
eh, or fi prea obositi neuronii mei si nu isi mai fac treaba cum se cuvine:D:D:D |
Citat:
|
Citat:
Uite imi vine in minte un alt exemplu din timpul facultatii: aveam 2 colege amandoua din Piatra-Neamt.. la inceputul anului I ambele vorbeau cu puternic accent moldovenesc...pe parcurs una din ele, care se rusina cu faptul ca provenea din acea parte a tarii, a scapat de accent si puteai jura ca s-a nascut in Bucuresti.. cealalata care se mandrea cu obarsia ei mi-a marturisit ca nu doreste sa isi piarda niciodata accentul si chiar asa s-a si intamplat.. uite ca au trecut mai bine de 15 ani de cand locuieste in Bucuresti dar si-a pastrat neatins dialectul ce o reprezinta.....TOATA STIMA MEA PTR ACEASTA PERSOANA! |
Rm. Valcea
poate sa-mi spuna si mie cineva ce este cladirea aceasta?
http://lh6.ggpht.com/arielsosausa/SP...ture%20112.jpg |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:47:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.