![]() |
Se bazeaza pe istoria lui Isus, cea reala, nu mitul, in care, chiar daca religia era foarte prezenta in acele timpuri, amestecul cu supranatural face din crestinism un mit.
|
Citat:
|
Cunostintele de astazi permit sa numim partea istorica realitate si cea mitica fictiune, unde minuni de tot felul legate de spirite inchipuite se folosesc.
|
Citat:
|
Fictiune este si istoria bibliei. Sloganele religiosilor despre zeu erau o cale de invatamint in acele epoci, astazi naturalul este suficient.
|
SCUZE,sunt nou pe forum da as vrea sa raspund si unor subiecte mai vechi.........Codul lui Da Vinci face parte alaturi de alte"romane"gen Harry Potter din planul mondial de discreditare si in final de distrugere a crestinismului la nivel mondial.Totul e o blasfemie nerusinata,prezentata ca un fapt istoric,retractat mai apoi chiar de autor...si e sustinut din puternice finantari,se cheltuiesc miliarde de $ pt.acest lucru.Crestinismul(mai ales cel traditionalist) e supus in ultimii ani unui asalt total:Pe calea armelor(vezi Kosovo),prin "dovezi stiintifice"(o alta porcarie e cea facuta de marele regizor James Cameron care afirma ca ar fi descoperit mormantul si osemintele Mantuitorului(si a cerut scuze public mai tarziu)si alte tampenii,cum ca Domnul Iisus ar fi fost insurat,blasfemii din ce in ce mai indraznete si mai nerusinate.....prezentate de posturile cu emisiuni"de stiinta"mai ales din America(ma intreb unde sunt "crestinii"de acolo,ca toti NP se bat cu pumnii in piept ce buni crestini sunt ei si ce rai suntem noi catolicii si ortodocsii,da nu am auzit deloc vreun protest din partea lor la aceste mizerii ce se "fabrica"tocmai acasa la ei....oare de ce? In rest,sa ne asteptam"la mai mare" eu cred ca acestea sunt mici copilarii fata de ce o sa mai vedem si auzim............:)
|
Nu trebuie sa ne mire atitudine NP din America ,am auzit de la o cunostinta care a stat acolo cateva luni in iarna ca la bisericile lor merge putina lume.
Deci apostazia e generala. James Cameron nici nu stie cat rau a facut cu filmul lui ,cati tineri slabi in credinta vin cu argumente din acest filmulet. Nu mai spun cat succes a avut romanul Codul lui Da Vinci |
da se bat campii cu filmul asta...nu l-am vazut...nu cred in astefel de aberatii...denigreaza pe Isus.....film facut parca de un homosexual...ce pretentii sa ai...:hmmm:
|
Citat:
|
atat "Codul lui davinci" cat si "marea" descoperire a lui Cameron sunt niste chestii de marketing, au vrut si ei sa faca un ban si ce metoda era mai buna decat un subiect incendiar precum cele abordate, cat despre "cod" nu e decat un roman "bun" de fictiune, caci daca ar fi sa ne luam dupa informatiile istorice din ea vom constata ca brown propune fictiunea ca adevar istoric
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:15:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.