Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ganduri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5559)

14carol06 12.02.2009 00:50:40

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 115778)
Sint perfect de acord. In prima mea postare de pe acest topic am incercat sa spun acelasi lucru dar nu am reusit decat un palid oftat. Bineinteles, nu am scapat de ironia fina a autorului topicului. In schimb, ideile tale mi-au placut. Intr-adevar asa este corect, cum spui tu. Asta nu inseamna ca, pe ansamblu, sint de acord cu ideile postate de tine dar, pentru aceasta postare, respectele mele.

Multumesc pentru intelegere!Cautati sa o tineti tot asa si in continuare si discutiile vor avea alt aspect,cel putin asta sper!!!!!!!!!

14carol06 12.02.2009 01:21:39

Ganduri...

Doamne,mult sunt nesabuit,Te rog,iarta-ma pe mine pacatosul si neputinciosul!"Cred Doamne,ajuta necredintei mele!"-iata cuvinte de rugaciune,simple dar eficace!Cine sunt eu Doamne in fata Ta?Tu care esti vant in geamul tristetii si carte deschisa pe timpul unei batai intrerupte de inima,mare si dulce esti prin vorbele Tale!Ma agat de viata versului Tau si-Ti multumesc cu inima impovarata de gandurile cernelii.Luati-L,va rog,la inchisoarea timpului,mi-e frica azi de puterea verbului Sau!

Anca-Miha 12.02.2009 02:30:25

Ganduri...

Astazi am capatat certitudinea inceputului sfarsitului...

14carol06 12.02.2009 02:38:34

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115785)
Astazi am capatat certitudinea inceputului sfarsitului...

La ce te referi?Dezvolta!La ora asta nu pre mai inteleg subtilul...

Anca-Miha 12.02.2009 03:07:19

Era doar o constatare...
Revolta impotriva cui si la ce ar folosi? Am incetat sa ma mai ocup de asemenea lucruri de prisos.
In schimb incerc sa stau cu ochii deschisi la cele ce se intampla.

Citesc acum "IATA DUHOVNICUL" vol 2 si printre altele Pr. Arsenie Papacioc povesteste despre un om sarac cu mai multi copii, care venea la manastire, muncea si primea in schimb mancare pentru copilasi. Intr-o zi acesta i-a spus Parintelui:
"Parinte, sa va ajute Dumnezeu, ori incotro va veti intoarce cu fata!"
Remarca a ramas in memorie, fara ca Printele sa-i acorde vreo importanta. Dar iata ca Parintele este arestat si dus intr-o celula, legat in lanturi. Primul gand...sa gaseasca rasaritul pentru a se ruga. Si atunci i-au revenit in minte cuvintele acelui om: "Sa-mi ajute Dumnezeu ori incotro mi-oi intoarce fata!" Lacrimile i-au scaldat fata Parintelui la amintirea acelei proorociri, trecuta cu vederea la vremea cand a auzit-o.

Am incetat sa mai cred in intamplare. Nici micile intamplari nu sunt lipsite de un sens mai adanc, precum exemplul de mai sus, dar care ne scapa deseori la prima vedere. Atentia treaza la ce se intampla, ne ajuta insa sa descoperim lucruri, spre invatatura noastra.

14carol06 12.02.2009 03:23:10

Ganduri...

DEDICAT PRIETENILOR! Sa vrei sa plangi cu tot trupul tau de animal flamand,sa vrei sa razi cu dintii zgariind peretii inchisorii din tine,sa vrei sa-ti urasti fiinta si sufletul,sa-ti urasti nevoia de viata,sa vrei sa urli cu gura larg deschisa pentru anu te sufoca din cauza durerii din tine,sa vrei sa iubesti cu mainile,cu degetele,cu palmele asudate,cu ochii,cu fruntea luminata de sfinti,sa vrei sa mori,dar nu incet,incet ca-n fiecare zi,ci rapid,fulgerator,asa cum cad ciresele din copaci-mici,sangerande,cu parfumul primaverii deja apus.Sa vrei ca toate acestea sa-ti devina certitudine si sa realizezi ca este inutil sa te lupti cu lumea,caci nu te va ajuta nici macar cu o vorba,ci va continua mare si urata, sa-ti rasufle greoi in ceafa toata ironia ei,toata durerea sa.Si apoi sa te inchizi,sa te sugrumi, sa te inneci,sa arzi si sa plangi cu ochii larg deschisi tot ce-ar fi putut sa fie si nu a fost.Cam asta imi vine sa scriu cand o ascult pe Maria Tanase-doamna cantecului romanesc!

14carol06 12.02.2009 07:39:45

si din nou ,ganduri...

J'aimerais t'employer comme singe de poctuation mais,nonpas en tant que point-c'est le signe de parcimonie,de cette vie qu'on mene.Je ne te veux pas en tant que point d'interogation,tu serais incomprehensible a mes sens.Tu est ce que la verite a vigoureusement poli,je ferais de toi une virgule pour toute une vie.C'est la virgule du cour bien humain lequel pousse des cris bien forts,tout en faisant vibrer dans son ortographe,le prix paye pour se procurer le bonheur du temps!Iar pentru cei ce nu inteleg limba franceza,iata traducerea:As vrea sa te folosesc ca semn de puntuatie,nu te-as alege sa fii punct,denota ceea ce viata da cu zgarcenie.Nu vreau sa fii un semn de intrebare,vei fi prea de neinteles pentru mine.Tu esti ceea ce adevarul a lustruit cu putere,te folosesc ca virgula pentru o viata,esti virgula inimii omenesti care striga cu putere,vibrand in toata ortografia ei,pretul platit pentru fericirea timpului!TUTUROR PRIETENILOR MEI !

Crestin_Simona 12.02.2009 08:42:28

Ai dreptate!

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115754)
Draga mea,daca te uitai mai cu atentie ,la inceputurile acestui topic,ti-ai fi dat seama ca am scris destule, dar daca tu vrei sa mai scriu, am sa mai scriu! DAR!!! Am si eu o rugaminte :atunci cand cititi ceva nu fiti superficiali,ci luati-o frate de la un capat si terminati in cealalta,adica ,incercati sa cititi cam tot ce este scris intr-un topic,nu conteaza cine a postat !!!!!!!!!!ATENTIE!!!!!!!!!!!

Este adevarat ca am fost cam superficiala si nu am citit decat primele doua pagini in care s-a stabilit subiectul topicului si niste discutii, care fara suparare (nu vreau sa ofensez pe nimeni!!!) nu prea erau legate de indumnezeirem mantuire etc. Apoi am citit ultimele doua pagini.
Nu am vrut sub nici o forma sa te supar, dar imi este greu sa citesc toate topicele de la cap la coada in 2 min atunci cand vreau sa vb cu cineva. Exceptand anumite subiecte.
Vroiam doar sa conversam un pic pentru ca m-ai pus intre prietenii tai si eu la fel.
Am vrut sa te cunosc prin discutiile purtate pe o anumita tema intre noi doi.
Iarta-ma!

14carol06 12.02.2009 08:54:23

ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 115812)
Este adevarat ca am fost cam superficiala si nu am citit decat primele doua pagini in care s-a stabilit subiectul topicului si niste discutii, care fara suparare (nu vreau sa ofensez pe nimeni!!!) nu prea erau legate de indumnezeirem mantuire etc. Apoi am citit ultimele doua pagini.
Nu am vrut sub nici o forma sa te supar, dar imi este greu sa citesc toate topicele de la cap la coada in 2 min atunci cand vreau sa vb cu cineva. Exceptand anumite subiecte.
Vroiam doar sa conversam un pic pentru ca m-ai pus intre prietenii tai si eu la fel.
Am vrut sa te cunosc prin discutiile purtate pe o anumita tema intre noi doi.
Iarta-ma!

Nu face nimic,nu sunt chiar asa de suparacios.Iar pentru a te ajuta in legatura cu cititul, nu stiu daca se gaseste pe undeva pe internet(desi m-ar mira) o metoda de citit rapid.Micul meu secret este ca am citit foarte mult la viata mea si am invatat sa citesc pe diagonala,extragand doar esenta dintr-un text,bineinteles ca textele care ma intereseaza mai mult le aprofundez. Doamne ajuta si spor!

Crestin_Simona 12.02.2009 09:04:26

Multumesc de sfat si de urare.

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115813)
Nu face nimic,nu sunt chiar asa de suparacios.Iar pentru a te ajuta in legatura cu cititul, nu stiu daca se gaseste pe undeva pe internet(desi m-ar mira) o metoda de citit rapid.Micul meu secret este ca am citit foarte mult la viata mea si am invatat sa citesc pe diagonala,extragand doar esenta dintr-un text,bineinteles ca textele care ma intereseaza mai mult le aprofundez. Doamne ajuta si spor!

Ce edificator este chiar si un simplu dialog.
Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:31:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.