![]() |
Citat:
vezi in acest sens: http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...r/79213-crezul Cu ocazia celui de-al 3. Sf. Sinod ecumenic s-a hotarat ca "nimanui nu ii este ingaduit sa propovaduiasca, sa scrie sau sa alcatuiasca o alta marturisire de credinta decat cea statornicita de Sfintii Parinti adunati la Niceea impreuna cu Duhul Sfant." Se spune in continuare: Cei care vor indrazni sa alcatuiasca o alta marturisire de credinta, daca sunt episcopi sau clerici sa se cateriseasca, iar daca sunt laici sa fie dati anatemei. In biblie scrie sa citim Sfanta Scriptura, dar sa nu o talmacim singuri, caci ea a fost insuflata de Duhul Sfant prin oamenii sfinti ai lui Dumnezeu. Unitatea de credinta a Bisericii ortodoxe se bazeaza tocmai pe respectarea hotararilor celor 7 Sf. Sinoade ecumenice. Poti citi despre Sfintele Sinoade pe : http://static.scribd.com/docs/5iujz0b7hymgw.pdf |
Citat:
"Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei proorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta." (Apoc.22:19)", "Marturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta." (Apoc.22:18) Si daca totusi cineva ne talcueste Scriptura nu trebuie sa verific daca spune adevarul? |
Crezul e una; credinta e alta.
Ti-am dat link, unde gasesti Crezul, ca sa vezzi despre ce e vorba. Ca si ortodoxa, cum zici ca esti, singura printre sectari, ar trebui sa stii ce sunt cele 7 Sfinte Sinoade. Ti-am dat si aici un link, pentru a te dumiri. Nu ma supar, imi pare insa sincer rau ca nu stii aceste lucruri. Sper totusi ca vrei sa inveti. |
Citat:
Nu am intrebat ce sunt "sfintele sinoade" ci am intrebat daca au acestea autoritate mai mare decat biblia? |
Citat:
Iar Sfintele Sinoade ecumenice au fost asistate de Duhul Sfant. La acestea au participat sute de preoti. La aceste sinoade s-au facut minuni, care au atestat ca hotararile vin de la Duhul Sfant. Hotararile Sinoadelor nu contrazic sub nici o forma Biblia. Dar era nevoie de precizari. sunt lucruri de baza care au fost stabilite aici. Au fost necesare unele lamuriri cu ajutorul Duhului Sfant, caci mintea omeneasca nu poate cuprinde pe Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat prin Duhul Sfant din intelepciunea Sa. Dealtfel, pentru ca avem respect deosebit pentru tot ce e sfant, obisnuim sa scrie cu litera mare: Sfant Sinod. Iata Crezul sau Simbolul credintei: "Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute. Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S'a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s'au facut. Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S'a pogorat din ceruri si S'a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S'a facut om. Si s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S'a ingropat. Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi. Si s-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit. Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci. Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa fie. Amin " Gasesti cumva ceva aici, care sa contravina Scripturilor? |
Citat:
Dar a respinge sa iei la cunostinta hotararile Sfintelor Sinoade, doar de teama ca ele te-ar indeparta de la Scriptura e o teama naiva si copilareasca. Sfantul Duh nu poate invata odata de bine si odata de rau. De la Sfantul Duh avem numai intelepciune Dumnezeiasca. |
Citat:
|
"[COLOR=#D84519]Cheama-Ma[/COLOR], [COLOR=Black][COLOR=#D84519]si-ti[/COLOR] [COLOR=#D84519]voi[/COLOR] [COLOR=#D84519]raspunde[/COLOR]; si iti [COLOR=#D84519]voi[/COLOR][/COLOR] vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti." (Ier.33:3)
|
esti un ignorant ma habar n-ai ce vorbesti
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:06:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.