![]() |
Citat:
1. eu nu am de unde sa stiu daca a fost imbalsamat sau nu iti dai seama, ca nu stiu. Sigur am sa incerc sa ma informez si am sa revin cu noutati. 2. deci cind spovedea, ranile mainilor sale sangerau, cu cit mai mutle pacate, cu atit mai mutl sange, e dovedit, stiut 3.Ca nu era bolnav psihic: iata cum este povestea: deci Vaticanul voia cu orice pret ca Padre Pio sa fie declarat " nu tocmai de acasa" deoarece faima sa era atit de mare, incit umbrea puterea Vaticanului, si acestia, politic, au facut orice sa-l declare nebun, psihopat etc. Cu toate astea, nu au reusit. La fine, a trebuit sa fie declarat sfant, in ciuda Vaticanului. |
Stigmatele nu implica crucea bolilor sau a altor incercari ingaduite de Dumnezeu, ci doar urmele si sangele ce curge din palme si talpi, din locurile in care Hristos a fost pironit cu cuie.
Deci, in Biserica de Rasarit nu exista nici un sfant purtator de stigmate. Asta ne pune pe ganduri. |
merci
Citat:
Merci de raspuns. Sa purcedem sistematic: la 1. astept in continuare un raspuns deoarece s-a dovedit ca imbalsamarea corespunzatoare are capacitatea de a conserva trupul pe durata a sute de ani fara alterari remarcabile. De altfel trupul lui Padre Pio a suferit alterari remarcabile la nivelul fetei si din aceasta cauza a fost necesara folosirea unei masti de silicon pentru a masca aceste alterari. Nu spun aici ca nestricaciunea este sau nu este o masura a sfinteniei ci doar intreb daca s-a facut imbalsamarea sau nu. la 2. raspuns satisfacator deci nu are rost sa adancim subiectul. Harul iertarii era al Domnului, intrucat numai El poate sa ierte. la 3. am inteles perfect. Nu era bolnav psihic, fapt dovedit de psihiatri. A fost declarat sfant in 2002. De remarcat ca Papa Ioan Paul al II lea a usurat mult procesul de canonizare prin actul "Divinus Perfectionis Magister" din 25-I-1983. Din punctul meu de vedere sfintenia este a Lui Dumnezeu si numai El poate sa sfinteasca pe cineva. Biserica poate doar sa ia la cunostinta faptul ca o persoana a fost glorificata de Domnul in sfintenie si nu neaparat sa declare pe cineva sfant. |
Citat:
Adevarat, Dorin. Asta este un mare mister pentru mine: cum se face ca doar si noi ortodocsii avem sfinti, insa nici unul nu a avut aceste stigmate, pe cand la catolici, se gasesc foarte multe cazuri. In legatura cu Padre Pio, am relatat efectiv ce am vazut si auzit pe vremea cind eu eram la Roma. Ceea ce ma face inca sa ma gandesc mutl, este faptul ca sfintii nostri, adica cei ortodocsi au devenit sfinti in urma unor suferite enorme, smerenii de care putini sintem in stare(daca cineva este), au pribegit prin pustii, prin pesteri si prin alte locuri neumblate... Asta este modul "greu " de a ajunge sfant, insa modul cel mai curat. Cum se face ca la catolici, nu prea se intalnesc astfel de cazuri, insa intilnim si auzim mult despre stigmate. De ex la Santa Rita di Cascia, vorbim de spinele care i-au aparut in frunte... Eu sint intr-adevar in mare dilema, a intelege aceste fenomene. Si adevarul este ca nu le inteleg, ma depasesc total. Ceea ce stiu, insa, este ca aceasta religie - catolica- exista, au sfintii lor recunoscuti de ei, ei se roaga in acel mod, iar eu nu sint in masura sa judec daca sint sfinti sau nu, si pina la proba contrarie, ei au sfintii lor recunoscuti de ierarchia lor. Este bine pentru mine asa. E bine asa, deoarece este o religie independenta, autosuficienta, iar in strainatate au ajutat pe ortodocsi. Ne-au dat biserici, ne-au ajutat, cu alte cuvinte si asta in repetate randuri. Nu ne-au facut eretici, nici cretini, nici morti de foame, nici nu ne-au tinut ca cersetorii pe la usi, nici nu ne-au judecat, doar au ajutat. Si ei inca mai ajuta... Sfintii nostri parinti, sint total diferiti de sfintii catolici, insa noi ii avem pe ai nostri, si ei pe ai lor. Asta din punctul meu de vedere. Restul, ma depaseste. @Unortodox: Nu stiu daca Padre Pio a fost imbalsamat sau nu. Si definitiv, nu este treaba mea. |
Citat:
|
Adevarat a inviat!
multumesc frumos! |
La Padre Pio vedem exemplificat foarte clar ceea ce zicea Sfantul Grigorie Palama cu privire la necesitatea durerii pentru viata duhovniceasca.
(in filocalia). Senzatiile placute simtite in simtul pipaitului impiedica mintea de a cunoaste pe Dumnezeu. De aceea Padre Pio a fost ajutat de Dumnezeu prin faptul ca Dumnezeu a lasat pe draci sa il chinuie fizic pentru a ii spori unirea cu Dumnezeu. Normal chinurile fizice se dau numai celor de pot sa le si suporte. Omul nu a avut acest fel de trup inainte de cadere ci un trup duhovnicesc, trupul asta e grosier si necesita sa fie chinuit pentru a nu fi o piedica in calea vietii duhovnicesti. Pentru ca precum tot Sfantul Grigorie Palama arata mintea nu trebuie sa petreaca in simtiri pe cat posibil. In simtul pipaitului,al gustului,al mirosului cat mai putin. De aceea se si face asceza cu nemancare si nesomn si pozitii incomode la rugaciune ca prin simtul pipaitului iei la cunostinta de foame,de caldura de starea de bine a trupului si alte de astea si e foarte greu sa iti scoti mintea din acest simt. Este foarte util sa folosesti icoane pentru rugaciune si sa spui rugaciunea cu voce tare pentru a folosi astfel vazul si auzul. Daca observati Sfantul Grigorie Palama arata ca Sfintii Apostoli au vazut slava lui Dumnezeu pe Muntele Tabor nu numai cu mintea direct ci mai mult si cu ochii transfigurati de puterea Duhului Sfant. Ba citim ca au si auzit glasul Tatalui , normal cu mintea dar si cu urechile transfigurate de puterea Duhului Sfant. De aceea la Sfanta Biserica se foloseste muzica cu versuri religioasa si e foarte important modul in care se canta si versurile si e bine sa fie cat mai multe Sfinte Icoane. Iar pentru miros se folosesc aromate care sa duca mintea la buna mireasma de o raspandesc Sfintii. Deci vedeti caci Padre Pio a fost ortodox ca stim ca la ortodocsi nu se folosesc scaune in biserici si se ingenuncheaza. Asemenea stim ca la ortodocsi se ia Sfanta Impartasanie cu cel putin 9 ore postire inainte, la fel si Sfanta Anafura si Sfanta Aghiasma. |
Sub patriarhul Athenagoras a fost canonizat Sfantul Nicodim Aghioritul!
"Razboiul nevazut" cartea Sfantului Nicodim Aghioritul e luata pentru cine nu stie de la un autor catolic! Sfantul Nicodim Aghioritul a considerat-o foarte buna! Sfantul Grigorie Palama s-a contrat cu un scolastic adica cu Varlaam ; nu cred ca pozitia intregii Biserici Catolice e identica cu cea a lui Varlaam. |
Sfantul Nicodim Aghioritul e autorul "Filocaliei"!
|
http://ro.orthodoxwiki.org/Imagine:A...asIwPaulVI.jpg
Aci patriarhul Athenagoras are la gat un engolpion cu o coroana regala deasupra. Cam straniu pentru un mason ca ziceau unii ca masonii sunt anti-regalisti. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:27:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.