![]() |
eu m-am inregistrat pe forum in speranta ca intra si slujitori ai sfintii biserici si ne vor ajuta cu un sfat BUN in nelamuririle noastre...
Revenind la subiectul topicului: am citit un interviu cu parintele Cleopa, i-a fost adresata aceasta intrebare "sunt utili pustnicii omenirii, exista pustnici parinte?", raspunsul a fost de genul "sigur ca exista si sunt foarte de folos omenirii si iubiti de Dumnezeu, sunt foarte de folos , un pustnic nu este un om izolat , este un om rupt de lumea reala"... |
Citat:
Iata, a aparut [de circa 6 luni] pe blogul http://orthodoxie-libre.over-blog.com, un articol - "Le Culte du Heros, Maladie de Notre Sainte Lutte", scris de episcopul Photios de Marathon, secretar al Sinodului Adevaratilor Crestini Ortodocsi din Grecia, prezidat de Chrisostomos al II-lea al Atenei, Sinod care reprezinta jurisdictia ROCOR in Grecia, deci in comuniune cu Sfantul Ioan Maximovici, Fericitul Seraphim Rose, etc. Acest articol prezinta efectiv portretul unui "Sfant Parinte", pe care laudele exagerate ale ucenicilor l-au adus in aceasta stare de inselare: Iata articolul, daca stii putina franceza: [SIZE=2] Citat:
Razvan |
cele doua litere din id meu "pr" vin de la Public Relations.
|
Citat:
|
Doamne Ajuta
Tare as vrea sa stiu unde este Schitul Sihla,si a doua intrebare este:daca cineva din familie face vraji si descintece si sti sigur ca el ea sint pt ca dupa vreo 10 ani de lupta cu ei nu poti scapa de ispite pt ca vorbind cu preoti si calugari spuneau sa plec de acolo ca nu este bine,erau inainte vazatori credetima.Unul din calugari spunea ca demonizeaza pe toti cei din jur adica:se inchina la morti si demoni,mincarea este in cinstea mortilor si demonilor,sacrifica animale in cinstea lor,esti obligat sa maninci numai carne chiar in zilele de post si chiar in vinerea mare,hainele dispar de acasa si apar dupa o perioada,esti obligat sa lucrezi de marile sarbatori si sint multe,numai stiu ce sa fac si cui sa ma adresez pt ca daca povestesc cuiva nimeni nu ma crede prin ce trec si mi-au zis daca spun cuiva cine o sa ma creada.Eu am citit foarte multe carti de exorcizare si stiu multe astfel de cazuri,de exemplu cartea lui parintele ilarion Argatu vo recomand.In ultima vreme nu maninc carne si ma simt bine dar cind maninc ceva de la ai mei nici nu va puteti imagina ce rau masimt,noroc in tamaie,apa sfintita si mai ales usturoiul care este cea mai buna arma.Sa nu uitam sa nu mai pacatuim pt ca numai asa ne prinde cel rau.Astept intrebarile voastre si nu uitati chiar in zilele noastre inca se mai practica vrajitoria,multi nu cred pt ca nu au avut de a face cu asa ceva dar cind dai de necazuri umbli la maslu la molitvele sv vasile si cind descoperi ca de fapt in casa ta nu este bine,se spune ca prima data trebuie in casa sa vezi ce se intimpla dupa aceea sa vezi daca nu e din alta parte.Toti cei ce gresesc se numesc fii diavolului.pacatul inseamna de fapt moarte,deci pacatul duce la moarte.Tineri aveti grija pt ca daca te inveti sa pacatuiesti greu te mai mintuiesti,adevarata mintuire este parasirea pacatelor.Nu am vrut sa va tin lectii pt ca toate aceste invataturi le gasiti in carti bisericesti si nu le-am inventat eu mai ales ce am spus mai sus.Doamne Ajuta.
|
[COLOR=darkred]Schitul Sihla[/COLOR] - ceva informatii !
Schitul Sihla se afla pe varful muntelui de langa Manastirea Sihastria. Ambele se afla in zona Neamtului (Targu Neamt). Tot aici se afla si Manastirea Neamt si Manastirea Secu. Toate sunt la cativa kilometri distanta. |
Citat:
Din nou, parerea mea....nu vreau sa contrazic pe nimeni! |
[quote=cornelpr;111131]
Citat:
Oricum, bafta lafacultate! |
experienta
fratilor am o mica nebunie in minte vreau ca in saptamana mare sa imi iau cortul si cateva lucruri sfinte si sa plec in munti cateva zile singur pt o rugaciune mai deosebita .....totul e bine doar faptu ca nu stiu daca as rezista noaptea singur in padure am fost de multe ori la munte cu cortu dar niciodata singur asa ca astept niste sfaturi Doamne ajuta
|
Citat:
Este foarte frumoasa ideea ta, ins fii cu mre bagare de seama, deoarece acum este timpul cind animlele au puii lor si padurile sint pline de "mame rautacioase" pentru -si apara puii. Ar trebui sa fii un excelent cunoscator al padurilor, al supravietuirii in paduri, al zgomotelor...eu ti-as recomanda sa te rogi lui Dumnezeu pentru ocrotire. Izolarea de oameni, de asemenea insotita de post si rugaciune, aduce lupta directa cu diavolul, ispitele fiind foarte mari. Cauta adinc in sufletul tau si vezi si cerceteaza-te daca esti pregatit pentru o asemenea fapta. Oricare ar fii concluzi ta, si decizia ta, Bunul Dumnezeu sa vegheze asupra ta. Poti lasa numele de botez, in cazul in care pleci, sa ne rugam pentru tine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:21:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.