![]() |
Am mai intalnit un lucru care la prima vedere m-a uimit. In cartea profetului Iezechil se spune: "Daca prorocul lui Dumnezeu se va gasi mincinos, este pentru ca Eu, Domnul Dumnezeu, l-am intunecat pe acel proroc". De ce? "Pentru indaratnicia poporului. Fiindca a cautat cu o inima fatarnica cuvant de la Dumnezeu". Ce am inteles din asta? Ca si noi, de vom cauta un cuvant de la duhovnic cu o astfel de inima, sa nu fim mirati daca vom primi un cuvant mincinos. El ni se va da potrivit inimii noastre.
|
11. Rog talcuire la un fragment din Canonul catre Sfintele Puteri Ceresti:
"Dați-ne ajutor Sfinților Apostoli: Petru, Pavel, Iacov, Toma, Filip, Andrei, Bartolomeu, Marcu, Luca, Ioan, Simon, Matia și Iuda - cel cu totul fericit, fiind noi biruiți și rătăciți de ispitele înșelătorului." |
Citat:
|
Nu este vorba de Iuda Iscarioteanul cel care L-a vandut pe Hristos, ci de Iuda Tadeul zis si Levi , unul din cei 12.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie19.htm |
12. Este iertare de la Dumnezeu fara spovedanie? Presupunand ca m-am spovedit acum doua luni si intre timp m-am rugat des pentru iertare, sunt iertat sau nu pana la urmatoarea marturisire la duhovnic? Sa nu intelegeti gresit, eu cred in taina spovedaniei, bineinteles.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:06:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.