Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

anita 28.09.2009 13:46:21

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169311)
ma scuzati eu nu sunt asa citita ca unii ,insa stiu ca diavolul ma ispiteste ,si chiar ma impiedica prin anumiti oameni sa ajung la biserica duminica ,dar cu ajutorul lui Doamne Doamne o sa ma duc in fiecare duminica si o sa ma rog pentru sotul meu ,si pentru toti cei care au incercat sa ma convinga ca ortodoxismul nu e bun,ci ca adventismul e adevarul ! asta e atuul vostru ca stiti biblia si ca puteti da citatele cand trebuie ,iar noi astia mai putin cititi suntem tentati sa zicem : ia uite ce oameni credinciosi ! tz tz tz rusinik ! lasa ca ma fac eu mare si o sa va "bat " cu armele voastre ! stiti care e calitatea cea mai de pret a unui bun crestin ? BUNATATEA !!! asa ca ,dc tu,neoprotestantul (vorbind in general) vrei sa ma convingi de ceva ,eu nu ma cert cu tine ,te las sa vorbesti ,pentru ca eu stiu ca D-zeu nu ma va lasa sa pic in cel mai mare pacat : sa ma lepad de credinta mea !

Draga mea,
Dar cine te opreste sa citesti sf.Scripturi ?
Din sfintele Evanghelii trebuie sa citim zilnic cel putin un capitol ,cu mare atentie la intelesurile profunde pe care le contin.
Dupa ce le-am citit o data ,o luam de la capat ,si asa tot mereu.
Cu sectantii nu e bine sa ai de-a face.
Zice si sf.Pavel despre eretic , daca nu il lamuresti prima si a doua oara ,e bine sa il lasi.Chiar Apostolul citit ieri la sf.Liturghie continea acesta invatatura.
Mie imi creaza o stare de rau discutiile cu sectantii ,lasa-i in pace ,ei la ortodoxie nu vor mai veni ,asa vor ramine .Dar vor da socoteala la Judecata ,mai ales cei care s-au lepadat de botezul ortodox si au mai ratacit si pe altii de la dreapta credinta.
Mergi mai des la spovedanie ,nu numai in posturi si impartaseste-te mai des si vei vedea ca te vei intari in credinta.
Parintele meu duhovnic recomanda spovedania la 40 de zile ,mai ales celor care au diferite ispite .
La noi la biserica parintii spovedesc si in afara posturilor ,si sunt destui cei care se spovedesc des.

Doamne ajuta !

elenavioletacocos 28.09.2009 16:20:45

multumesc! ma mai impiedica bau bau sa citesc biblia sau sa merg la biserica ,dar ma lupt cu el si cu ajutorul lui Doamne o sa fie bine !

anita 28.09.2009 16:28:14

Daca te rogi ,incearca sa te rogi pentru cei apropiati ,daca ne rugam pentru mai multi putem avea parte de caderi ,cel rau ne incearca pe cei mai putin inaintati duhovniceste.Numai sfintii au putere sa se roage pentru intreaga omenire.
Cea mai buna arma impotriva celui rau este sf.Spovedanie si sf.Impartasanie .
Cu Hristos in noi ne vom intari.
Doamne ajuta !

condor 28.09.2009 16:35:46

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 169375)
Mie imi creaza o stare de rau discutiile cu sectantii ,

Cred ca adevarata stare de rau este creata de constienta ca nu respectati poruncile lui Dumnezeu, asa cum au fost scrise in piatra de insusi Dumnezeu. Ce stare va da faptul ca incalcati, cu buna stiinta, porunca a patra (referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului)? Asta, ca sa revenim la subictul discutiei ("despre sabat").

"Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui." (1 Ioan 5:3).

vsovi 28.09.2009 17:21:13

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 169458)
Cred ca adevarata stare de rau este creata de constienta ca nu respectati poruncile lui Dumnezeu, asa cum au fost scrise in piatra de insusi Dumnezeu. Ce stare va da faptul ca incalcati, cu buna stiinta, porunca a patra (referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului)? Asta, ca sa revenim la subictul discutiei ("despre sabat").

"Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui." (1 Ioan 5:3).

poi e o mare difirentza in a asculta de toate poruncile lui Dumnezeu
shi
de a sta calare ca pe o matura doar pe porunca a 42 de luni intzeleasa prost shi a lamurii pe ortodocshi ca defapt istoria e pricina... poi nu tzi-am zis sa citeshti sfarshitul fiecarei Evanghelii pana ai sa vezi clar cum a daruit Hristos Sfanta Duminica, cum a format-o Domnul Sabatului pe ea... ca doar este scris clar acolo, sau acuma nu mai conteaza ce este scris?... poi citeshte sa vezi dar trebuie sa tzii seama ca zilele pana la sfanta Duminica se socoteau in vechime ca seri shi diminetzi ca la Creatie... (a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua 6-a) iar acum Sabatul cel Nou, Sfanta Duminica se tzine, dupa cum este scris shi in scriptura, de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui, dar va veni antichrist shi evreii vor tzine un sabat in alta zi decat sambata ca asha a zis Ellen White fara ca sa se intoarca ei la Hristos... caci il vor crede pe antichrist... deci mergi shi-i bate pe ei la cap sa nu-shi schimbe sabatul... numai sa nu-i faci sa shi-l schimbe doar ca sa-tzi faca tzie in ciuda... caci atunci te faci sluga lui antichrist... asta daca a avut dreptate Ellen White shi sheriful care au numarat cate un an pentru fiecare seara shi dimineatza din cele 2300 de seri shi diminetzi... cum scrie la proorocia lui Daniel... deci daca au avut dreptate sustzinand ca antichrist va schimba sabatul... caci cu anul 1844 nu le-a folosit fiindca n-au priceput cum au greshit socoteala sau altceva de li s-a inchis usha...

Deci nu ne mai bate pe noi la cap ci bate-i pe ei ca pe noi ne-a invatzat Cuvantul lui Dumnezeu ca se tzine: 'de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui' deci nu mai incerca sa ne impingi intr-o parte sau in alta... nici spre intaia zi a saptamanii shi nici spre sabat... ca nu mai tzine tactica asta a celui viclean.

tricesimusquintus 28.09.2009 17:59:45

Citat:

În prealabil postat de umilul (Post 169371)
Parerea mea este ca Domnul Nostru Iisus Hristos dupa cum bine stim cu totii s-a inaltat la ceruri in ziua de Duminica, ziua in care S-a odihnit dupa povara pe care A Dus-o pentru noi pacatosi

După cum bine știm, Domnul nostru Iisus Hristos nu a avut odihnă în lucrarea mântuirii pentru neamul omenesc. Singura zi în care S-a odihnit de toată această lucrare a fost Sâmbăta în care a stat in mormânt. Nu vi se pare edificator? Se odihnește în a șaptea zi a Creației Sale, și Se mai odihnește o dată în aceeași zi a șaptea la terminarea lucrării de re-Creație (Mântuire). Iată 2 motive mai bune și mai plauzibile pentru a serba sâmbăta și nu duminica (pe lângă multe altele expuse din belșug pe acest forum).

tricesimusquintus 28.09.2009 18:08:15

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 169375)
Cu sectantii nu e bine sa ai de-a face.
Zice si sf.Pavel despre eretic , daca nu il lamuresti prima si a doua oara ,e bine sa il lasi.Chiar Apostolul citit ieri la sf.Liturghie continea acesta invatatura

Această argumentare am întâlnit-o foarte des pe forum. Interesant că e folosită întotdeauna împotriva celor de altă credință, deși apostolul Pavel se referă la membrii propriei biserici ce sunt dezbinători, și nu la ereticii păgâni din afară. Nu mai folosiți în acest sens versetul, că e total nepotrivit.

vsovi 28.09.2009 18:11:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169490)
După cum bine știm, Domnul nostru Iisus Hristos nu a avut odihnă în lucrarea mântuirii pentru neamul omenesc. Singura zi în care S-a odihnit de toată această lucrare a fost Sâmbăta în care a stat in mormânt. Nu vi se pare edificator? Se odihnește în a șaptea zi a Creației Sale, și Se mai odihnește o dată în aceeași zi a șaptea la terminarea lucrării de re-Creație (Mântuire). Iată 2 motive mai bune și mai plauzibile pentru a serba sâmbăta și nu duminica (pe lângă multe altele expuse din belșug pe acest forum).

domnule, poi nu tzi-am aratat de ce Duminica shi nu vechea zi de sabat shi nici vechea zi de intaia zi a saptamanii?... daca nu vrei sa pricepi atunci mergi shi te lamureshte singur dupa ce citeshti sfarshitul celor 4 evanghelii de atatea ori pana o sa vezi cum a daruit Domnul sfanta Duminica dupa ce a plinit Legea shi Proorocii... deci de ce te tot miri ca Domnul a tzinut Sabatul nu asha ca shi fariseii shi a daruit dupa inviere Duminica invierii ca sa o tzie totzi cei care au crezut shi s-au botezat caci s-au mutat de la moarte la Viatza?

tricesimusquintus 28.09.2009 18:16:10

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 169494)
domnule, poi nu tzi-am aratat de ce Duminica shi nu vechea zi de sabat shi nici vechea zi de intaia zi a saptamanii?... daca nu vrei sa pricepi atunci mergi shi te lamureshte singur dupa ce citeshti sfarshitul celor 4 evanghelii de atatea ori pana o sa vezi cum a daruit Domnul sfanta Duminica dupa ce a plinit Legea shi Proorocii... deci de ce te tot miri ca Domnul a tzinut Sabatul nu asha ca shi fariseii shi a daruit dupa inviere Duminica invierii ca sa o tzie totzi cei care au crezut shi s-au botezat caci s-au mutat de la moarte la Viatza?

Domnule vsovi, mă iertați dar nu am cum să vă răspund atâta vreme cât dovediți incoerență. Și nu mă gândesc în primul rând la incoerența în exprimare, aceasta se mai rezolvă printr-o citire repetată...

vsovi 28.09.2009 18:28:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169496)
Domnule vsovi, mă iertați dar nu am cum să vă răspund atâta vreme cât dovediți incoerență. Și nu mă gândesc în primul rând la incoerența în exprimare, aceasta se mai rezolvă printr-o citire repetată...

mintzi frumos caci incoerentza invocata este o insinuare ca sa te scotzi pe tine statornic in priceperea scripturilor, dar defapt eshti statornic in shtii dumneata mai bine in ce... ma jenez ca sa va repet la nesfarshit... shi de aia te-am trimis la studiu, doar sfarshitul celor 4 evanghelii pana pricepi sensul literal exact al scripturii... caci litera priceputa corect uneori mai da shi viatza shi nu ucide... caci statornicia in cerbicia neascultarii aia ucide cu sigurantza...

deci nu tzi-am cerut sa-mi raspunzi ci sa te duci la evrei ca sa-i batzi la cap ca daca o crezi pe Ellen atunci ai sa pricepi ca antichrist la va cere evreilor sa-shi schimbe sabatul shi ei il vor crede pe antichrist shi nu pe Hristos, nu pe Cuvantul lui Dumnezeu care a zis ca sa tzinem Duminica de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui...

deci eu tzi-am cerut sa nu ne mai impingi nici spre sambata shi nici spre intaia zi a saptamanii ca alea se tzineau in vechime dar nici intr-un caz de vineri de la ora 6 seara... cum facetzi voi impreuna cu baptishtii shi mormonii...

deci voi tzinetzi ziua 6-a ca zi veche dupa cum a fost la Creatie crezand ca tzinetzi sambata... deci suntetzi debusolatzi complet... shi avetzi pretentzii ca sa va dea cineva dreptate? sau ce tot vretzi? ca eu v-am tot explicat dar nu vretzi sa pricepetzi shi atunci v-am trimis sa cititzi voi cu ochii voshtrii sfarshitul celor 4 evanghelii pana pricepetzi... ca pe sfintzii din care a citat Iustin32 nu i-atzi crezut.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:51:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.