![]() |
Duhurile sint forme de existenta dinafara lumii materiale. Ele se manifesta uneori in lume, dar nu neaparat prin lucrari spectaculoase, care sa uimeasca vazul sau auzul. Caci si omul are un simt, mai adinc decat cele 5 ale organelor receptoare, care poate patrunde lucruile acestea. Il poate ajuta si mintea, daca ia aminte la unele intamplari, si nu se incuie de tot. Sint sigur ca ar fi mai usor sa iti dai seama de lucruri decat sa-mi dovedesti tu insuti ca "Zeul este doar o inchipuire, nu poate fi cercetat" Dar o discutie despre dovezile in sensul acesta nu ar fi de interes pe un forum cu oameni religiosi, ci mai bine sa continuam cu mesaje in casuta postala de aici. |
"Ele se manifesta uneori in lume", fiind doar inchipuiri, gindul celor care cred ca ele sint ca fiinte care pot face creeaza iluzia. Sint ideile din trecut despre natural.
|
Vad ca-ti place tare mult ideea asta cu "inchipuirea", eu ma asteptam sa incerci o explicatie, pe ce o bazezi.
Sa stii ca cel ce nu vede culorile le poate considera o inchipuire a celorlalti, la fel omul necunoscator considera ce spun geologii ca se afla in pamamint sau astronomii prin astre ca sint inchipuiri. Trebuie cerceteze mai cu deamanuntul ca sa poata "vedea" acestea. Acum Dumnezeu in dreapta Sa socoteala va gasi vremea potrivita sa-ti arate si tie ce-ti este de stiut. Dumnezeu sa ne ajute ! |
Ma bazez pe realitate, religiosii nu vor sa o recunoasca. Zeul nu poate face, este personificare, la fel ca orice duh.
|
Citat:
|
Ceea ce este de inteles despre natural si omenesc nu vin de la zeu, fiind doar simbol.
|
Citat:
|
Istoria descrisa despre Moise ca fiind trimisul zeului a dat nastere credintei de astazi a crestinilor si musulmanilor, dar oameni au facut aceste istorii despre divin si scopul din acele timpuri nu se potriveste celui de astazi, al cunoasterii istorice.
|
Citat:
|
Citâna Jenny "Ceea ce este de inteles despre natural si omenesc nu vin de la zeu, fiind doar simbol."
Ansemneaza ca si noi suntem simboluri au ceva concret?Daca recunosti k suntem simboluri esti pe drumu cel bun.Mai repede cred ca spui despre om ca e creeatura concreta.Oricum filosofia materialist dialectica e vasta.Recunosc ca teologia dreptmaritoare aproape ca total habar n-am de ea,dar da-mi voie sa spun ca filosofia materialista pe care tu o vestesti are umanul in ea.Si ca Hristos stie de ce S-a facut Om. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:55:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.