Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Morala crestina vs morala atee (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6338)

Anca-Miha 22.05.2009 18:52:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140054)
Daca oamenii erau in stare sa indeplineasca toate legile inscrise in VT, mai era nevoie sa vina Hristos?

Da, iisus ar fi venit chiar si daca s-ar fi respectat toate legile Vechiului Testament, caci scopul vietii este acela de mantuire, iar prin Legea VT oamenii nu se pot mantui. Chiar si pe dreptii din V.T. Iisus i-a rascumparat din iad, cu pretul sangelui Sau.
Chiar daca noi am respecta Legile Noului Testament, asa cum au facut-o sfintii, care au ajuns la indumnezeire, tot nu s-ar ajunge la mantuire fara a o primi in dar de la Dumnezeu. Aportul nostru la mantuire este infim; fara ajutorul lui Dumnezeu nimeni nu s-ar mantui si omenirea ar fi pierduta.

Cum am fi fara NT? Cam ca in Imperiul Roman, ducand razboaie nesfarsite si in ignoranta toatala.

cristiboss56 22.05.2009 18:59:44

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 140250)
Da, iisus ar fi venit chiar si daca s-ar fi respectat toate legile Vechiului Testament, caci scopul vietii este acela de mantuire, iar prin Legea VT oamenii nu se pot mantui. Chiar si pe dreptii din V.T. Iisus i-a rascumparat din iad, cu pretul sangelui Sau.
Chiar daca noi am respecta Legile Noului Testament, asa cum au facut-o sfintii, care au ajuns la indumnezeire, tot nu s-ar ajunge la mantuire fara a o primi in dar de la Dumnezeu. Aportul nostru la mantuire este infim; fara ajutorul lui Dumnezeu nimeni nu s-ar mantui si omenirea ar fi pierduta.

Cum am fi fara NT? Cam ca in Imperiul Roman, ducand razboaie nesfarsite si in ignoranta toatala.

Iisus ( iertare )

Anca-Miha 22.05.2009 19:38:22

Da, Iisus. Iertare frate si multumesc.

zoridezi 22.05.2009 19:47:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 140252)
Iisus ( iertare )

E un pacat atat de mare sa scrii din greseala Iisus cu "i" mic? Credeti ca Iisus ne va judeca pentru asta? Am vazut ca multi scriu Dumnezeu prescurtat, desi alte cuvinte nu le prescurteaza, de parca "D-zeu" ar suna mai "melodios". Eu zic sa nu ne mai impiedicam de atatea amanunte, ca s-ar putea sa pierdem esentialul.
Imi cer scuze daca a deranjat constatarea mea, nu am facut-o cu rautate:42:

cristiboss56 22.05.2009 19:58:19

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 140258)
E un pacat atat de mare sa scrii din greseala Iisus cu "i" mic? Credeti ca Iisus ne va judeca pentru asta? Am vazut ca multi scriu Dumnezeu prescurtat, desi alte cuvinte nu le prescurteaza, de parca "D-zeu" ar suna mai "melodios". Eu zic sa nu ne mai impiedicam de atatea amanunte, ca s-ar putea sa pierdem esentialul.
Imi cer scuze daca a deranjat constatarea mea, nu am facut-o cu rautate:42:

FIECARE CU CONSTATAREA LUI, DOAR SUNTEM LA MORALA ( CEA IN ADEVAR ). ESENTIALUL E IN FIECARE DIN NOI, DE NOI DEPINDE , CE SI CAT FOLOSIM. Deci : Iisus, Domnul Dumnezeul nostru.:6:

zoridezi 22.05.2009 19:59:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 140259)
FIECARE CU CONSTATAREA LUI, DOAR SUNTEM LA MORALA ( CEA IN ADEVAR ). ESENTIALUL E IN FIECARE DIN NOI, DE NOI DEPINDE , CE SI CAT FOLOSIM. Deci : Iisus, Domnul Dumnezeul nostru.:6:

Ma bucur ca nu te-ai suparat :6: Ai dreptate :)

cristiboss56 22.05.2009 20:01:23

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 140255)
Da, Iisus. Iertare frate si multumesc.

Doamne ajuta, draga Anca:25:

Anca-Miha 22.05.2009 20:20:07

Imi plac aceste mici discutii intre credinciosi, caci se termina intotdeauna in consens.

sia 22.05.2009 20:50:12

Greselile astea mai apar din graba iar cand se mai intampla ,nu cred ca-L supara pe Domnul .. important e ce simtim si ce gandim ,ce facem ..
Stie EL ce-i in inima noastra, ca acolo trebuie sa fie scris Iisus cu I mare ..

cristiboss56 22.05.2009 21:23:29

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 140280)
Greselile astea mai apar din graba iar cand se mai intampla ,nu cred ca-L supara pe Domnul .. important e ce simtim si ce gandim ,ce facem ..
Stie EL ce-i in inima noastra, ca acolo trebuie sa fie scris Iisus cu I mare ..

Sunt si astea niste justificari, cum justificam mai toata graba noastra in rugaciune, in mersul la Biserica , in aprinderea unei lumanari, a unei candele, pentru ca, oricum stie Dumnezeu ce e in mintea si sufletul nostru. Morala o tinem doar in teorii, bucurand-ui pe atei din plin. Deci, Iisus , si-n scris,si-n inima la fel se scrie. Te rog sa ma scuzi, dar nu po tfi alaturi de opinia ta .Cate un pic , cate un pic, si totul se reduce la ce credem noi ca avem in mintea si sufletul nostru

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:39:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.