Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Intrarea femeilor in altar si a barbatilor care ajuta preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6576)

windorin 25.06.2009 09:15:00

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 147634)
Sper sa nu te INTERESEZE de mine de familia mea sau de sotia mea!!! defapt mai bine te rog sa iti vezi de viata fratiei tale!!! NU SE ADMIT PE FORUM BARFELE SI PRESUPUSURILE!!!!
EU NICIODATA NICICAND NU AM VORBIT DE NIMENI PE FORUM (te poti convinge singura si sa intrebi si pe altii) POZITIA MEA FIIND POZITIA BISERICII SI A SF.PARINTI!!! de aceea se cade ca si fratia ta sa nu mai "profetesti" de nimeni ce va face si cum va fi!!! si ce este bine pt fiecare!

Sa stii, frate drag, ca nici un eretic nu a zis vreodata ca el e rupt de Biserica lui Hristos. A spune ca eu urmez pe Sfintii Parinti nu constituie nici cel mai mic temei pentru a fi crezut pe cuvant. Si vrajitoarele spun ca lucreaza cu Dumnezeu. Ce incerc sa spun exact, este ca nu prin cuvant dam marturie mai mult, ci prin fapta.

Prin fapta sa arati ca urmezi Bisericii si Parintilor, iar nu prin cuvant. Iar legat de pasajul de mai sus, faptele dragostei sunt straine de el. Nu asa se raspunde unui om care intreaba ceva. Se cade sa ne facem tututor toate, chiar daca unii ne iau la misto. Nadajduiesc sa intelegi cele ce incerc sa'ti spun, cu toate ca nu stiu daca reusesc sa ma exprim prea bine.

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 147634)
FEMEIA E FACUTA DIN COASTA BARBATULUI, NU din crestet nici din calcai, deci TRE SA FIE SMERITA SI SUPUSA atat barbatului cat mai ales Sf.Parinti si BISERICII!!!

Locul zidirii Evei, adica din coasta lui Adam, arata egalitatea ei cu barbatul, iar nu supunerea. Supunerea femeiii fata de barbat se arata de acolo ca nu a fost zidita tot dintr-un pamant lipsit de viata, ci din insasi carnea barbatului.

Este acelasi lucru ca si Nasterea Fiului din Tatal (privita doar ca relatie personala). Femeia se naste din barbat, ceea ce o face pe aceasta sa asculte de barbat asa cum Fiul asculta de Tatal, cu mare dragoste. Iar intre Tatal si Fiul nu poate fi conceput nici macar un milimetru de inegalitate.

eduardd 25.06.2009 09:36:22

Eu cred ca raspunsul a fost dat deja de Marius 22. Acum tine de evlavia fiecaruia (la urma urmei) daca intra sau nu in Altar (daca i se cere asta). Asa cum spunea un frate ca nu poate citit canonul in picioare (in perioada de dupa Paste) dintr-o evlavie ce tine de profunzimea sufletului fiecaruia..asa si cu Sfantul Altar. Cred ca tine de profunzimea inimii fiecarei femei. Am spus acolo la celalat topic ca daca femeie cere...atunci parintele din IUBIRE ii da binecuvantare. Dar cred ca mai folositor ar fi sa NU o ceara. Ci sa fie incredintata ca Hristos este pste tot, nu doar in Atar. Nu tot ceea ce cerem ne este de folos. Imi spunea cineva in privat ca cerem unele...apoi ne intrebam de ce ne imbolnavim..acum nu e judecata. Domnul stie pe fiecare..ce cere..cat cere...cum cere...de ce cere. Si eu am intrat la sfintire prin Altar, dar a doua oara nu am mai cutezat sa mai pasesc dincolo de Catapeteasma. Da, nu santem mai jos decat barbatii ptr ca si noi si ei primim Taina Euharistiei. Dar cred ca problema intrarii in Altar tine de profunzimea inimii fiecaruia..Si eu am vazut starete ( si nu, numai) in Altar la m-re pregatind cadelnita dar daca parintele i-a dat binecuvantare ptr acesta ascultare atunci tot el va raspunde de aceasta. Nu consider asta incalcare de canon ci doar aplicarea lui dupa nevointa dar in spiritul Iubirii Ortodoxe. Nu exceptiile fac regula..dragilor..nu execeptiile..problema e ca noi doar pe acestea le vedem.. Cat despre Sfintire si trecere prn Sfantul Altar..personal m-as bucura daca macar ne-am spovedi inainte si ne-am imbraca cuviincios. Nu intre doua "iesiri" la terasa ne-am opri si pe la Biserica. Dar..la urma urmei e bine si asa..pentru ca nu sti noi in ce moment lucreaza Hristos cu noi..

windorin 25.06.2009 10:07:26

Te rog, daca poti, sparge in paragrafe corpul de text.
Uneori am ochii obositi si urmaresc mai greu randurile. Multumesc.

sophia 25.06.2009 11:35:20

Cristiboss ia-o te rog mai moale.
Am voie sa pun intrabari ca sa aflu mai multe despre biserica si altar. Asta n-are a face cu intrarea femeii acolo. Acel subiect eu l-am incheiat. Mi-am explicat gandurile si intentia si gata.
Si i-am dat si dreptate si aparare lui Geo pana la urma.
Te rog mult sa-ti masori cuvintele. Nu stiu la ce te referi cu varsta mea si altele scrise acolo de tine. Eu n-am ranit pe nimeni in acest forum si daca mi-a scapat in amaraciunea mmea, mi-am cerut scuze.
Varsta - nu stim ce varsta are fiecare si in biserica se pare ca nici nu conteaza.
Vrei sa deschid un nou topic pentru a vorbi despre altar si constructia si sfintirea bisericii si altele asemanatoare? O fac.

Multumesc Fani pentru raspunsuri si Anca pentru incercarea de mediere.
Multumesc Windorin pentru mesajele interesante.

Revenind la tema ii raspund lui Fani:
Sunt lucruri pe care nu le stiu. De asta intreb.
Am ocazia sa vad cum este la catolici. Ei fac totul in vazul oamenilor.
Poate ca unii vor spune ca este taina si de aceea se lasa perdeaua si se inchid usile la altar ca sa nu vedem noi ce se petrece acolo.
Daca ar fi rau sa vedem si noi? Nu cred. Mie mi-ar place sa vad ce se intampla in altar ca sa inteleg si mai ales sa ascult rugaciunile de acolo ale preotului care totusi se fac si pentru noi sau in numele nostru. Asa cred cel putin.
Eu de ex. nu inteleg din cele citite toate acele lucruri legate de disc si particelele si impartirea lor si etc. Sunt atatia termeni arhaici, specifici. Daca as vedea ce face preotul poate as intelege.
Si daca nu mi-ar place si nu m-ar interesa tot legat de biserica, poate n-as mai fi credincioasa.

anastasia2008 25.06.2009 12:33:02

Legat de faptul ca ti-ar placea sa vezi ce se intampla in Sfantul Altar in timpul Sfintei Liturghii, Sophia, exista in unele manastiri asa numitele altare de vara. Cand ma duceam vara la Manastirea Crasna, din Prahova, parintii de acolo slujesc Sfanta Liturghie la altarul de vara, in vazul lumii. E intr-adevar frumos. Cred ca gasesti imagini cu acest altar chiar pe site.

Anca-Miha 25.06.2009 13:41:10

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 148002)
În ce calitate mediezi aici ?

Ce importanta are, cine ne spune ca am gresit?!? Important e sa ne indreptam.
Crezi ca tu ai alta calitate, decat de om supus greselii, ca si mine?!?

cristiboss56 25.06.2009 14:03:25

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 148086)
Ce importanta are, cine ne spune ca am gresit?!? Important e sa ne indreptam.
Crezi ca tu ai alta calitate, decat de om supus greselii, ca si mine?!?

Îndreaptă-te tu mai întâi și apoi cere îndreptarea altora . Spusele tale sună a mahalagism curat !

costel 25.06.2009 14:18:21

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 148053)
Daca ar fi rau sa vedem si noi? Nu cred. Mie mi-ar place sa vad ce se intampla in altar ca sa inteleg si mai ales sa ascult rugaciunile de acolo ale preotului care totusi se fac si pentru noi sau in numele nostru. Asa cred cel putin.
Eu de ex. nu inteleg din cele citite toate acele lucruri legate de disc si particelele si impartirea lor si etc. Sunt atatia termeni arhaici, specifici. Daca as vedea ce face preotul poate as intelege.
Si daca nu mi-ar place si nu m-ar interesa tot legat de biserica, poate n-as mai fi credincioasa.

Draga Sophia, nu devii mai credincios daca vezi ce se petrece pe Sfanta Masa. Caci si aici ochii nu vad tainele mai presus de fire. Nu-L vezi pe Hristos cum se rastigneste, cum se ridica mai presus de moarte....

Cresterea omului in vederea celor duhovnicesti nu sta in a avea locuri privilegiate in biserica, ci a ne impartasi cu Trupul si Sangele Domnului.

Anca-Miha 25.06.2009 14:55:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 148092)
Îndreaptă-te tu mai întâi și apoi cere îndreptarea altora . Spusele tale sună a mahalagism curat !

Bine, multumesc din suflet cristian. Vad ca ai dioptrii gresite, dar nu-i nimic...
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Anca-Miha 25.06.2009 15:03:04

Special pentru cristiboss56

Regulament:

2. NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare;
6. NU toleram atacurile la persoana, indiferent de natura lor;
7. NU acceptam decat discutiile ce se desfasoara pe un ton temperat;
8. NU ne este caracteristic noua,credinciosilor in Dumnezeu, sa apelam la invective si alte arme de asemenea natura, pentru a ne contrazice.
9. NU se aliaza ortodocsii, unii impotriva altora, ci pur si simplu discutam intre noi, despre credinta noastra.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:46:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.