Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   rugaciuni pentru ajutor la casatorie (dupa parintele ARGATU) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6985)

Iulita 10.01.2014 13:14:24

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547164)
Imi asum raspunderea de a te fi suparat. Faptul ca pe tine nu te deranjeaza atunci cand ii sfatuiesti si pe altii sa nu se increada in "mai marii nostri", numai fiindca undeva, candva, un mare monah a spus-o intr-un anumit context, este pentru mine un semn de intrebare. Repet, un bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se mai increada in "mai marii bisericii". La noi in tara, zic eu ca inca nu se pune problema. Daca tu ai alte informatii, poate e mai bine sa le pastrezi pentru tine!
Si, da! Sunt chiar foarte tulburat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma stapanesc, sa nu cumva sa te supar...

Iarasi, interpretati gresit spusele mele, eu nu am sfatuit pe nimeni sa nu se increada in, mai marii nostri, eu mi-am spus parerea chiar daca nu este aceeasi cu a dvs. Si atat timp cat chiar dvs, sustineti ca un "bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se increada in mai marii bisericii", de ce credeti ca aceasta libertate de a sti, nu mi se cuvine si mie??
Nu mi se cuvine deoarece, credeti, ca nu sunt un bun crestin?
Eu, zic, ca aceasta judecata a dvs, ca sunt sau nu, un bun crestin sa i-o lasati lui Dumnezeu, totusi.

Iulita 10.01.2014 13:22:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 547163)
Este o scrisoare adresata Patriarhului ecumenic, IPS Bartolomeu, sub a carui jurisdictie de afla si Muntele Athos. Ei cer intrunirea unui Sinod ecumenic pentru condamnarea invataturilor ecumeniste patrunse in ortodoxie si ii cer Patriarhului sa nu mai propage el insusi aceasta erezie (se stie ca Patriarhul ecumenic are unele scapari).

Va multumesc, din suflet. Asa este. Ma bucur ca macar dvs ati reusit sa eliminati aceasta confuzie.
Bucurii!

cristiboss56 10.01.2014 13:32:17

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547159)
azi nu ne mai putem increde in mai marii nostri, din Biserica Ortodoxa.
Iertati!

Sa inteleg ca toti acestia sunt niste rataciti ?:
PATRIARHIA ROMÂNĂ
Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (DLN: 22.07.1951 - Dobresti, Timis; S: 1974 - Licentiat in Teologie -Sibiu; 1976-1980 studii de teologie la Strasbourg, Franta, si Freiburg im Breisgau, Germania; 1979 - Doctor in Teologie - Strasbourg, Franta; 1980 - Doctor in Teologie - Bucuresti; 1980-1988: profesor si director adjunct (1986-1988) la Institutul Ecumenic Bossey, Elvetia; 1988-1990: consilier patriarhal pentru ecumenism; din 1992 - profesor la Facultatea de Teologie din Iasi. [/SIZE]Vorbește trei limbi străine: franceză, engleză și germană.[SIZE=2] HA: 04.03.1990 ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei; 1990-2007: Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei; 30 septembrie 2007 - întronizat ca cel de al VI-a Patriarh al României).

Preasfintitul Părinte VARLAAM PLOIEȘTEANUL, Episcop-vicar patriarhal (DLN: 28.10.1960 - Știubieni, județul Botoșani; S: 1982 - Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț; 1987 - Licentiat al Institutului Teologic Universitar din București; 2003 - Doctor in Telogie la Institutului Teologic Universitar din București cu teza „Spiritualitate și istorie pe teritoriul României în epoca bizantină și postbizantină“; arhimandrit în anul 2001; 1998 - 2009: vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și președintele Comisiei Liturgice a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei; din 1996: lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din cadrul Universității „Al. I. Cuza“ din Iași; 2009: lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” a Universității din București"; :HA: 20.12.2009 Episcop-vicar patriarhal). Din 28 februarie 2013 Secretarul Sfântului Sinod

I. MITROPOLIA MUNTENIEI SI DOBROGEI

II.MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINE

IIII. MITROPOLIA ARDEALULUI

IV. MITROPOLIA CLUJULUI, MARAMURESULUI ȘI SĂLAJULUI

V. MITROPOLIA OLTENIEII. MITROPOLIA BANATULUIVII. MITROPOLIA BASARABIEI

VIII. MITROPOLIA ORTODOXA ROMANA A EUROPEI OCCIDENTALE SI MERIDIONALE

IX. MITROPOLIA ORTODOXA ROMANA A GERMANIEI, EUROPEI CENTRALE SI DE NORD

X. ARHIEPISCOPIA ORTODOXA ROMANA A CELOR DOUA AMERICI

XI. EPISCOPIA DACIEI FELIX

XII. EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN UNGARIAXIII. EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A AUSTRALIEI ȘI NOII ZEELANDE

cristiboss56 10.01.2014 13:36:27

Citat:

Iertati!

Sa inteleg ca toata structura B.O.R. ne duce in inselare ? :

Sfântul Sinod
Adunarea Națională Bisericească
Consiliul Național Bisericesc

Iulita 10.01.2014 13:38:57

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547166)
Crezi ce vrei, te priveste. (Am vazut de la inceput postarea de la pag 6... Era necesar un link, la o asa confuzie) Faptul ca nu esti profesor de religie, ma mai linisteste. Altfel cine stie pe cati ai fi convins cu "invataturile" tale, pline de calm si pace!...

Nu m-a dus capul sa postez imediat link-ul, ci am specificat site-ul, fratii care nu cauta zavistie, m-au inteles, si au gasit scrisoarea.
Ca sunt profesor de religie, sau nu, pentru dvs si pt Dumnezeu, sunt un om care cauta Calea,Adevarul si Viata. Nimic mai mult nu sunt.
Si mi-as fi dorit ca si dvs. sa va fi spus parerea pe topic, indiferent care ar fi fost ea, tot cu "calm si pace".
Iertati!

cristiboss56 10.01.2014 13:40:03

Citat:

http://www.crestinortodox.ro/drept-b...sti-69954.html

Iulita 10.01.2014 13:42:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 547171)
Sa inteleg ca toata structura B.O.R. ne duce in inselare ? :

Sfântul Sinod
Adunarea Națională Bisericească
Consiliul Național Bisericesc

Nu am specificat, ca toata structura B.O.R ne duce in inselare, dar din ceea ce am postat, ma iertati, fiecare intelege cum il duce capul sau cum il lumineaza Dumnezeu.
Bucurii si dvs, din toata inima!

Iulita 10.01.2014 13:48:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 547173)

Ma iertati, dar din punctul meu de vedere, faceti confuzie cu "ascultarea". Dar, eu ascult si voi asculta tot timpul de cel, mic sau mare, care asculta doar de Hristos. Eu nu voi asculta niciodata de cel, mic sau mare, care asculta de Papa, de ecumenisti, etc.

cristiboss56 10.01.2014 13:50:14

Citat:

În prealabil postat de Iulita (Post 547174)
Nu am specificat, ca toata structura B.O.R ne duce in inselare, dar din ceea ce am postat, ma iertati, fiecare intelege cum il duce capul sau cum il lumineaza Dumnezeu.
Bucurii si dvs, din toata inima!

Nu va recunosteti vorbele ?
Atat spuneti ca va duce capul ?
Multa ura si dispret aveti in spatele "frumoaselor iertari " care le pronuntati doar de fatada !

cristiboss56 10.01.2014 13:51:10

Despre ascultare interviu cu Pãrintele Teofil Paraian

http://www.nistea.com/teof-ascult-voda.htm

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:36:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.