Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ingerii, oamenii si raul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7332)

Florin-Ionut 25.11.2009 13:49:23

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185017)
Repet, de unde sa vina ispita intr-o lume exclusiv buna?

Este o intrebare retorica? De la cel viclean si rau si corupt caruia i s-a dat voie sa-l ispiteasca pe om.

Danut7 25.11.2009 13:49:41

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185016)
Vad ca ai ramas blocat, incearca sa mai faci un pas.
Unde vezi tu slava desarta si dorinta de superioritate la un ateu?

Eu vorbesc de topic, nu de tine.

Ai intrebat, cum a venit primul cand rau si cum a aparut raul, raspunsurile mele sunt privitoare la intrebarea aia.

Danut7 25.11.2009 13:52:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185017)
Repet, de unde sa vina ispita intr-o lume exclusiv buna?

Nu a fost nici o ispita, la inceput.Raul a aparut printr-o raportare falsa si prin neadevar, si prin slava desarta si mandrie.

topcat 25.11.2009 13:58:34

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 185024)
Este o intrebare retorica? De la cel viclean si rau si corupt caruia i s-a dat voie sa-l ispiteasca pe om.

Nu e retorica, si pasarea ivirii raului o trapta mai sus nu te scapa de intrebarea pe care am mai pus-o, cum a aparut primul gind rau.
Si nu mi-ati spus cum arata o lume unde nu exista rau ci numai bine in diferite grade

topcat 25.11.2009 14:00:09

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 185027)
Nu a fost nici o ispita, la inceput.Raul a aparut printr-o raportare falsa si prin neadevar, si prin slava desarta si mandrie.

Ce facea Dzeu deosebit de viitorul diavol a vrut sa il intreaca?

umilul 25.11.2009 14:13:36

Iarta-ma !!

[quote=ai2;173412]Eu discutam despre Adam si Eva care nu au cunoscut binele si raul decat dupa ce au mancat din pom. Evident ca tu poti sa stii ce e bine si ce e rau inainte sa comiti fapta dar eu nu discutam despre niciunul dintre noi ci doar despre Adam si Eva. Pur si simplu lor le lipsea capacitatea de a cataloga drept bun sau rau un lucru. Cel putin asa scrie la voi in Biblie!

Tu vorbesti de alta Biblie, ca nu inteleg la ce te referi la "" voi in Biblie "" ? Pace voua si iertati-ma daca v-am gresit ?

Florin-Ionut 25.11.2009 14:14:20

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185029)
Nu e retorica, si pasarea ivirii raului o trapta mai sus nu te scapa de intrebarea pe care am mai pus-o, cum a aparut primul gind rau.
Si nu mi-ati spus cum arata o lume unde nu exista rau ci numai bine in diferite grade

Primul gand rau al Evei a fost caderea din extaz la pofta de jos, la "fructul oprit". O data cu acceptarea neascultarii constiente, Duhul Sfant a plecat din inima ei, inlocuit fiind de pofta trupului.

Primul gand rau al fostului Heruvim Lucifer a fost ca nu i-a convenit existenta in iubire, ascultare smerita dupa modelul Lui Hristos, Creatorul sau. Deci i-a fost creata o alta imparatie care sa-i convina, guvernata de mandrie si de celelalte rele care decurg din acest prim pacat. Deci primul gand rau al ingerilor a fost NU.

Cum as putea sa-ti descriu o lume perfect buna si armonioasa, din imaginatie?

Danut7 25.11.2009 14:28:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185030)

Nu putem noi cunoaste exact cum a fost.Dar Lucifer din inger de lumina a devenit diavol prin pervertirea sa.Daca pui "problema" in felul asta, ajungem sa zici, "vai saracul diavol".Trebuie sa intelegem ca ce e mai intunecat, mai pervertit si mai obscur s-a nascut in diavol,iar ceea ce a facut si a dorit el a fost de rea vointa.Nu este rau sa iti doresti sa fi "precum Dumnezeu".Asta insemneaza desavarsirea,bunatatea,cresterea virutiilor,s.a.m.d.Dar diavolul a vrut sa fie Dumnezeu prin rautate si prin non-virtute,ceea ce e imposibil.A vrut sa fie Dumnezeu, dar fara Dumnezeu.A recurs la viclesuguri si la amagiri si minciuni, fiind capabil sa sacrifice orice pentru a-si indeplini scopul.A amagit a mintit le-a promis bogatii si slave desarte celorlalti ingeri probabil si putere,dar de fapt neinteresandu-l nimic altceva decat propria persoana si propriul interes.Iar interesul acesta putem zice ca a fost sa-i ia locul lui Dumnezeu, nu sa fie ca Dumnezeu.Ceea ce este o nebunie si imposibil.Din cauza trufiei si mandriei sale a ajuns la asemenea nebunie.Gandeste-te la cea mai rea persoana pe care ai cunoscut-o sau de care ai auzit-o vreodata, gandeste-te la tot raul din lume si numai rau, numai rau fara bine, minciuna,inselare,amagire,crima,vanitate,spurcaciu ne,perversitate,parsivitate,ura.Toate acestea s-au nascut in Lucifer,pierdandu-si astfel virtutiile cu care era imbracat in Rai, ca o piatra de mare pret si schimbandu-se la infatisare deving urat, spurcat si intunecat, devenind din inger Diavol.A ajuns sa fie azvarlit ca o ramura fara de pret.El care a fost printre primii intru ingeri ai lui Dumnezeu.Dumnezeu il plange pe acest inger, in Biblie, pentru ca, cu dragoste mare l-a facut si cu maretie l-a impodobit, l-a facut spre lauda sa, caci a si fost heruvim dintre cei ce aduc lauda lui Dumnezeu.Dar uite ce a ajuns acest heruvim maret, cel mai mare blasfemiator si batjocoritor.Acesta unul din cei care a fost facut spre slava lui Dumnezeu, cu uraciune si spurcaciune isi ridica buzele impotriva lui Dumnezeu.

Nu se cuvine ca un om precum eu sa vorbeasca despre lucrurile astea, pentru ca sunt lucruri delicate si e posibil sa fi gresit in unele privinte.Dar sa stii ca pricina transformarii lui Lucifer in Diavol este o rautate si o uriciune spurcata.

Doriana 25.11.2009 18:06:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185030)

Conducea Universul. Cand cineva nu mai suporta un Stapan si vrea sa fie el stapanul tuturor, desi este doar o creatie, a si facut primul pas spre razvratire.

Danut7 25.11.2009 19:16:25

Lucifer era printre cei mai mareti ingeri.Traditia ne spune ca era chiar arhanghel.Tot traditia ne vorbeste despre cei sapte arhangeli si despre ierarhia ingerilor in Cer.In prima treapta si cel mai aproape de Dumnezeu sunt tronurile, heruvimii si serafimii.Din Scriptura ni se spune ca Lucifer era heruvim "heruvimul pus sa pazeasca" si ca "umbla in mijlocul pietrelor de foc".Ingerii aveau posibilitatea sa creasca in rang.Asadar e posibil ca Lucifer sa fi ajuns la rangul de heruvim si arhanghel prin cresterea in treapta si in virtuti.Asta pana cand a inceput sa se mandreasca si sa se lacomeasca din pricina frumusetii si bogatiei sale.Asa a inceput sa se nasca si sa se infiripe in el faradelegea , pregatind si sadind razvratirea atat a sa cat si a celor care l-au urmat.Asadar el a vrut sa devina Dumnezeu, dar s-a folosit de viclesug, cum am mai zis, a vrut sa devina Dumnezeu,dar fara Dumnezeu.Si asa s-a nascut faradelegea in el,fara sa vrea sa mai asculte de Dumnezeu sau sa fie in prezenta lui.Asadar Dumnezeu i-a facut un loc unde sa stea in afara prezentei lui, un loc unde domneste pacatul, si care este "locuinta a mortii".Si el din ingerul cel mai frumos care era s-a schimbat la infatisare devenind urat si intunecat si transformandu-se in diavol.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:08:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.