Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Eminescu canonizat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8328)

Raoul 15.01.2011 20:10:31

Sincer nu am citit topicul,insa mi se pare o absurditate. Pana la urma nici nu stim daca a fost crestin 100% (de multe ori oscila cu convingerile sale religioase),asa ca pana la a-l numi sfant... e cale lunga. Si ma rezum la atat,sa nu mai vorbim de fanteziile sale amoroase,scrisorile de dragoste s.a.

Daniel777 15.01.2011 22:53:10

Azi ,in cinstea marelui poet, este decretata Ziua Culturii Nationale a Romaniei!

Danut7 15.01.2011 22:56:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 323867)
se spune ca de 3 lucruri ne vom mira cand o sa ajungem in Rai:
1. de unii pe care ii vom vedea acolo;
2. de cei pe care nu ii vom vedea acolo;
3. de faptul ca noi insine am ajuns in acolo.

buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??

Yasmina 15.01.2011 23:07:30

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 207457)
Liga scriitorilor din România a propus Preafricitului Patriarh Daniel canonizarea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu poetul nepereche ,inegalabilul nostru geniu a fost fără dor și poate tot ce a putut da mai valoros în domenilul poeziei poporul român.
Personalitatea sa atât de disputată va fi datorită acestei propuneri și mai disputată, deoarece este foarte greu să accepți că Eminescu ar fi fost un sfânt.

Să-mi fie iertată stupefacția dar mă întreb : Mihai Eminescu a primit măcar o singură dată Sfânta Împărtășanie?Trupul său s-a făcut moaște?
:105:
Pe de altă parte ...tâlharul pe cruce s-a mântuit într-o singură clipă când a spus "pomenește-mă Doamne când voi veni în împărăția Ta!"

Da,talharul de pe cruce s-a mantuit intr-o clipa,insa cu toate acestea nu a DEVENIT SFANT,asta e deosebirea...
Am tot respectul pentru Eminescu ca si poet national,insa presupun ca aceasta stire a aparut intr-o revista de scandal,una satirica sau cum??

Templier Knight 15.01.2011 23:30:45

Ce prostie

Citat:

Liga scriitorilor din România a propus Preafricitului Patriarh Daniel canonizarea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu poetul nepereche ,inegalabilul nostru geniu a fost fără dor și poate tot ce a putut da mai valoros în domenilul poeziei poporul român.
Personalitatea sa atât de disputată va fi datorită acestei propuneri și mai disputată, deoarece este foarte greu să accepți că Eminescu ar fi fost un sfânt.

Să-mi fie iertată stupefacția dar mă întreb : Mihai Eminescu a primit măcar o singură dată Sfânta Împărtășanie?Trupul său s-a făcut moaște?
Pe de altă parte ...tâlharul pe cruce s-a mântuit într-o singură clipă când a spus "pomenește-mă Doamne când voi veni în împărăția Ta!"

LOL astia s au tampit , de ce sa l canonizeze pe Eminescu?De ce nu pe parintele Cleopa sau multi altii.Ce a facut Eminescu in afara de a scrie poezii?
Am auzit ca era si un mare afemeiat deci ...

Dumitru73 15.01.2011 23:36:28

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 323996)
buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??

poti sa ma numesti cum vrei

calator prin ploaie 15.01.2011 23:41:38

woow

Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !

andreicozia 15.01.2011 23:45:26

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 324044)
Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !

Pai daca si fostul Papa urmeaza sa fie canonizat din te miri ce motive...Eminescu de ce ar fi mai prejos?

camy_d 16.01.2011 13:09:17

Citat:

Dacă e adevărată noua teorie a morții lui, că Eminescu îi critica dur în gazete pe politicienii care făceau rău țării, iar atunci aceia care s-au simțit cu musca pe căciulă au inventat bolile lui psihice numai ca să-l izoleze într-un sanatoriu, iar tot ei l-au și ucis, atunci M. Eminescu este MARTIR, nici nu se mai pune în discuție sfințenia lui.

Desigur, înainte de a fi canonizat, trebuie cercetată mai bine această ipoteză, pentru că nu-i sigură. Dacă această poveste nu-i adevărată, slabe șanse să fie sfânt.

antoniap 16.01.2011 15:05:58

Citat:

Despre sfintenie si canonizari ar fi bine sa vorbeasca in primul rand crestinii care ii recunosc sau nu virtuti crestinesti, nu o liga anume.

Sa facem deosebire intre idoli si sfinti. Nu tot ce iubim noi este sfant, ci doar ceea ce iubeste Dumnzeu. Dumnezeu sfinteste trupurile si sufletele oamenilor. Biserica recunoaste sfintenia, in baza unor canoane.

Dar daca totusi cei de la Liga Sciitorilor sunt preocupati de canonizari, apoi sa mearga pana-n Giulesti, la moastele Parintelui Ilie Lacatusu, la Aiud,la Sfintii Inchisorilor, la Prislop, la Parintele Arsenie Boca, la Frasinei, la Boroaia etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:52:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.