Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   „Particula” lui Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8956)

Lavrentiu 02.04.2010 14:12:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 230648)
Desigur, insa despre cele pe care nici macar in principiu nu avem cum sa le cercetam nu are rost sa vorbim, stiintific. Nu e cazul materiei negre pe care o putem cerceta si care chiar se cerceteaza.

Bine, eu intelesesem ca n-are nici macar o forma de organizare atomica, asa incat se cerceteaza doar prin calcule, la nivel teoretic.

eodor nastasa 02.04.2010 14:32:19

Va invit sa aruncati o privire
http://revelation13.net/KingJames6c.html

topcat 02.04.2010 14:34:49

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 230649)
Bine, eu intelesesem ca n-are nici macar o forma de organizare atomica, asa incat se cerceteaza doar prin calcule, la nivel teoretic.

Exista particule candidati (neutralini, rezultati teoretic in teoria stringurilor) pentru materia neagra, din calcule reies mase ce pot fi atinse de LHC.
Materia neagra nu se considera a fi ceva foarte deosebit de materia "alba". Diferenta intre ele ar fi ca prima interactioneaza doar gravitational.

topcat 02.04.2010 14:41:36

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230654)
Va invit sa aruncati o privire
http://revelation13.net/KingJames6c.html

O gaura neagra formata din citiva protoni nu e nici o problema. Masa lor totala e infima si deci nu are cum sa ne influenteze, chiar ignorind teoria conform careia o gaura neagra atit de mica s-ar evapora in scurt timp.

eodor nastasa 02.04.2010 14:58:47

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 230657)
O gaura neagra formata din citiva protoni nu e nici o problema. Masa lor totala e infima si deci nu are cum sa ne influenteze, chiar ignorind teoria conform careia o gaura neagra atit de mica s-ar evapora in scurt timp.

Hai sa ne gandim asa, se creeaza o gaura neagra, corect ii ? In timpul existentei acestei gn
se poa'ca campul electromagnetic al lhc sa convearga spre orizontul gn (care are masa,fie ea si infima)? Presupunem,speculam... Eu zic ca se poate(stiinta spune ca nu exista imposibilul). Ei,inaintand cu rationamentul meu de maimuta elevata pot sa ma gandesc si io la ce ar urma din convergenta asta ? Pot ! Si ajung la concluzia "logiga" ca gn nu vrea sa mai moara,ba din contra ,sa'ncapataneaza sa traiasca si sa infrupte cu vartosenie din bunurile noastre pp. Si uite asa folosind "ratiunea" ajungem la o concluzie nu tocmai fericita.

Lavrentiu 02.04.2010 15:11:56

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 230655)
Exista particule candidati (neutralini, rezultati teoretic in teoria stringurilor) pentru materia neagra, din calcule reies mase ce pot fi atinse de LHC.
Materia neagra nu se considera a fi ceva foarte deosebit de materia "alba". Diferenta intre ele ar fi ca prima interactioneaza doar gravitational.

Multumesc pentru raspuns.

topcat 02.04.2010 15:12:05

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230660)
Hai sa ne gandim asa, se creeaza o gaura neagra, corect ii ? In timpul existentei acestei gn
se poa'ca campul electromagnetic al lhc sa convearga spre orizontul gn (care are masa,fie ea si infima)? Presupunem,speculam... Eu zic ca se poate(stiinta spune ca nu exista imposibilul). Ei,inaintand cu rationamentul meu de maimuta elevata pot sa ma gandesc si io la ce ar urma din convergenta asta ? Pot ! Si ajung la concluzia "logiga" ca gn nu vrea sa mai moara,ba din contra ,sa'ncapataneaza sa traiasca si sa infrupte cu vartosenie din bunurile noastre pp. Si uite asa folosind "ratiunea" ajungem la o concluzie nu tocmai fericita.

Ca sa te linistesti si sa dormi bine noaptea, gindeste-te ca si un proton singur e un fel de gaura neagra.

eodor nastasa 02.04.2010 15:39:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 230668)
Ca sa te linistesti si sa dormi bine noaptea, gindeste-te ca si un proton singur e un fel de gaura neagra.

Da,da ii in conditie de echilibru de la D-zeu lasata,asa ca,atata timp cat el sade frumusel unde trebe' sa sada, nu-i bai...Si,sa stii ca dorm linistit,ca,daca tre'sa'ntample sa'ntampla, stii tu, ma refer la chestia aia cu sminteala noastra...

cojanete 02.04.2010 15:47:20

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230673)
Da,da ii in conditie de echilibru de la D-zeu lasata,asa ca,atata timp cat el sade frumusel unde trebe' sa sada, nu-i bai...Si,sa stii ca dorm linistit,ca,daca tre'sa'ntample sa'ntampla, stii tu, ma refer la chestia aia cu sminteala noastra...

Totusi sa nu te prinda fara ulei in candela ta .

eodor nastasa 02.04.2010 15:52:57

Citat:

În prealabil postat de cojanete (Post 230677)
Totusi sa nu te prinda fara ulei in candela ta .

Stimablla(ori Stimabile) esti rupt(a) de context...Eu tocmai asta faceam aici,puneam ulei
in "candela".

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:40:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.