Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   COPACUL CUNOSTINTEI binelui si raului. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9355)

costel 06.05.2010 13:54:33

Dumnezeu nu le-a interzis primilor oameni sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului de la inceputul existentei lor, ceea ce denota ca era bun. Dar ca omul sa se intareasca in bine, Dumnezeu a asezat aceasta porunca de a nu gusta din El. Gestul omului de a manca echivaleaza cu dorinta acestuia de a nu se mai hrani cu Dumnezeu. Sa ne fie clar, refuzul relatiei cu Creatorul, Viata, a adus moartea. Moartea nu este nu apare ca pedeapsa, ci ca refuz al omului de a se mai impartasi de Viata.

Sfintii Parinti afirma ca in mod ironic a fost numit pom al cunostintei binelui si raului. E bine sa luam aminte ca dupa ce au mancat, Scriptura afira ca li s-au deschis ochii. Parintele Staniloae afirma ca e vorba de ochii simtirii. De acum omul nu mai priveste nepatimas.

gavriil 06.05.2010 15:03:15

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243705)
Nu am zis ca doar fructul a fost problema. Prima problema a fost faptul ca s-au indoit de Cuvantul lui Dumnezeu aplecand urechea la satan, apoi ca nu au ascultat de Dumnezeu ci au ascultat de satan, apoi ca au luat din fruct. Si problemele inca se tin lant.

Asta inseamna ca satan era inainte de a crea DUMNEZEU omul de aici putem deduce ca raul era cu mult inainte de a crea DUMNEZEU pamintul.

Doriana 06.05.2010 15:38:39

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243752)
Asta inseamna ca satan era inainte de a crea DUMNEZEU omul de aici putem deduce ca raul era cu mult inainte de a crea DUMNEZEU pamintul.

Asa am auzit si eu, desi Biblia nu ne spune exact.

Costel, din cate am citit eu , acest pom le-a fost interzis de la inceput. Nu a fost interzis numai pentru a-l incerca pe om. Dupa cum ai spus, dupa ce au mancat li s-au deschis ochii [orice ar putea insemna asta]. Deci mancatul din fruct avea anumite efecte iar Dumnezeu a vrut sa-l protejeze pe om de ele.

andreicozia 06.05.2010 18:54:45

Au UITAT CUM sa se mai intoarca

Citeam undeva si mi se pare adevarat ca acest "copac" este de fapt o posibilitate REALA a omului de a putea calatori prin timp si spatiu pentru a putea gusta din realitatile altor nivele de existenta.
In cazul lui adam si Eva aceasta posibilitate era la INDEMINA, prin superioritatea simtului adamic, si faptul ca dupa "gustarea fructului" ei AU REVENIT IN RAI si unde au fost depistati de Dumnezeu, deoarece s-au intors schimbati ! ! !(dar in acelasi corp, aici este alta poveste)... indica superoritatea CELOR DOI in a manevra aceasta posibilitate in ei.

Dupa "izgonirea" lor permanenta ei au suferit in continuare schimbari si mai profunde, lucru care a dus la IMPOSIBILITATEA LOR de a se mai intoarce de unde au plecat. In timp au UITAT COMPLET CUM!!! sa se mai intoarca.

Noi suntem BLOCATI aici!..in acest nivel inferior.

izotaurel 06.05.2010 21:20:06

Mai putin SF si mai multa Biblie va rog.

gavriil 06.05.2010 21:25:58

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 243889)
Citeam undeva si mi se pare adevarat ca acest "copac" este de fapt o posibilitate REALA a omului de a putea calatori prin timp si spatiu pentru a putea gusta din realitatile altor nivele de existenta.
In cazul lui adam si Eva aceasta posibilitate era la INDEMINA, prin superioritatea simtului adamic, si faptul ca dupa "gustarea fructului" ei AU REVENIT IN RAI si unde au fost depistati de Dumnezeu, deoarece s-au intors schimbati ! ! !(dar in acelasi corp, aici este alta poveste)... indica superoritatea CELOR DOI in a manevra aceasta posibilitate in ei.

Dupa "izgonirea" lor permanenta ei au suferit in continuare schimbari si mai profunde, lucru care a dus la IMPOSIBILITATEA LOR de a se mai intoarce de unde au plecat. In timp au UITAT COMPLET CUM!!! sa se mai intoarca.

Noi suntem BLOCATI aici!..in acest nivel inferior.

Interesanta teorie.

andreicozia 06.05.2010 21:51:34

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243970)
Mai putin SF si mai multa Biblie va rog.

Probabil vrei sa spui: Mai multa limba de LEMN! taca, taca, taca
naaaaahh, ma adoarme dialogul de lemn, dacai stii cit de acut simt adormirea in piept cind incep teologhiiiile nesfirsite care nu-mi spun nimic.

almaris 06.05.2010 22:08:20

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243063)
Eu nu inteleg un lucru. Adam si Eva nu cunosteau binele si rau. De acord ? Atunci de ce au fost pedepsiti ca au facut ceva rau ? Ei nu stiau ca fac rau, chiar daca Dumnezeu le-a zis.

Spui bine, cunoasteau despre bine si rau, dar nu experimentasera raul. Aceeasi intrebare e valabila si pentru noi astazi. Stim cand facem ceva ca e rau sau nu? Alegem intotdeauna sa facem bine? Raspunsul il stim cu totii.
Citat:

E ca si cum ai pedepsi un copil de gradinita pentru ca nu stie sa rezolve o problema de liceu, defapt mai rau.

Dumnezeu nu a pedepsit pe nimeni, omul s-a pedepsit singur, a acceptat in caracterul sau "un virus" fara leac.
Citat:

Si de ce Dumnezeu nu a vrut ca omul sa fie asemeni lui si sa traiasca vesnic ?

Ba a vrut si inca mai vrea.

gavriil 06.05.2010 22:16:13

Cind traesti cu DUMNEZEU nu poti sa stii ce este bine si ce este rau pentru ca Adam si Eva traiau in iubire care este deasupra binelui si raului.
Binele si raul sint polaritati ear iubirea nu poate avea polaritate eu nu vorbesc de iubirea pe care o aratam noi oamenii ci de iubire pe care o arata DUMNEZEU.

izotaurel 07.05.2010 06:32:36

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 244005)
Spui bine, cunoasteau despre bine si rau,dar nu experimentasera raul. Aceeasi intrebare e valabila si pentru noi astazi. Stim cand facem ceva ca e rau sau nu? Alegem intotdeauna sa facem bine? Raspunsul il stim cu totii.
Dumnezeu nu a pedepsit pe nimeni, omul s-a pedepsit singur, a acceptat in caracterul sau "un virus" fara leac.
Ba a vrut si inca mai vrea.

Am zis ca nu cunosteau despre bine si rau tocmai de asta erau nevinovati. Nu poti sa pedepsesti un copil de gradinita pentru ca nu stie sa rezolve o problema de liceu desi l-ai avertizat ca daca nu o face va fi pedepsit.
Dumnezeu i-a pedepsit pe Adam si Eva si pe urma a continuat in a pedepsi multi altii.
Uite ca Biblia zice ca nu a vrut sa traiasca omul in veci :
"Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..."""

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 244008)
Cind traesti cu DUMNEZEU nu poti sa stii ce este bine si ce este rau pentru ca Adam si Eva traiau in iubire care este deasupra binelui si raului.
Binele si raul sint polaritati ear iubirea nu poate avea polaritate eu nu vorbesc de iubirea pe care o aratam noi oamenii ci de iubire pe care o arata DUMNEZEU.

Unde vezi iubirea din pasajul urmator ?
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!
18. Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ești luat; căci pământ ești și în pământ te vei întoarce".

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:33:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.