Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

antiecumenism 20.11.2013 20:08:26

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 540838)
Ce rinduri dezgustator de idolatre! Asa trairi le trezeste contemplarea lui Dumnezeu Insusi, fata de Care suntem, intr-adevar, cu totii, prea mici, infinitezimal de mici, si totusi Cel Laudat In Trinitate ne este Facator plin de dragoste si dreptate.
Nu avea mindrie? Hm. Citeste-i cartile. Dar fara spirit idolatru.
Sa revenim, totusi, ontopic.

-eu zic sa lasi tu ortodoxia si duhovnicii si sa-ti vezi de kernelul tau

Barsaumas 20.11.2013 20:32:10

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 540840)
-eu zic sa lasi tu ortodoxia si duhovnicii si sa-ti vezi de kernelul tau

Pai gindeste si singur: rindurile acelea par a fi scrise de un gay despre alt gay. Sincer, no offence: asta e prima impresie. Si a doua. Si a enspea...

antoniap 20.11.2013 21:09:59

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 540841)
Pai gindeste si singur: rindurile acelea par a fi scrise de un gay despre alt gay. Sincer, no offence: asta e prima impresie. Si a doua. Si a enspea...

Tu chiar nu te temi ca te trasneste Dumnezeu? Altceva chiar nu mai ai in cap decat gay?

antoniap 20.11.2013 21:14:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540811)
Nu, tehnic vorbind, nu contine 666, acele bare sunt doar pentru delimitare.
Vizual par a semana cu codificare cifrei 6 pentru omul neinstruit cum e cipofobul.

Dar problema care ai pus-o, este corecta, pentru ei codul de bare contine "666" deci moral si conform numerologiei parintelui Paisie, toate pe care sunt, sunt "spurcate" deci ei n-ar trebui sa se atinga de ele, daca si-ar urma constiinta.

Dar adevarul este ca nu asta ii intereseaza, ridica o falsa problema pentru a crea o secta, e o falsa problema pentu ca nici macar ei nu cred in ea, dar functioneaza ca o plasa, pentru cei slabanogi in credinta, care sunt trasi in gruparea lor si pe urma indoctrinati inclusiv cu idei anticlericale, ca de fapt aici se urmareste sa se ajunga.

Citeste http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.pdf. E scrisa de un inginer crestin. Acest inginer explica de ce codurile de bare contin 666.

Barsaumas 20.11.2013 21:14:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540843)
Tu chiar nu te temi ca te trasneste Dumnezeu? Altceva chiar nu mai ai in cap decat gay?

Scuze, dar chiar nu am vreo pofta sa ma "mangaie" vreun gheronda. Mai citeste si altceva decit buletinul sectei: poate nu stii ce se intimpla, uneori, in diverse manastiri grecesti. Hai sa nu fim naivi.
Si, rogu-te, as vrea sa fim on-topic, ok?

catalin2 20.11.2013 21:27:28

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 540823)
Dar totusi, acest Paisie Aghioritul nu avea ratiune, discernamint? Sau era doar un calugaras dornic de faima prin best-sellers?
Acum inteleg clar cum deseori, evlavia, si chiar sfintenia, poate merge mina in mina cu un anume gen de prostie. Evident, nu institutia confesorului este, in sine, rea, dar dupa cum se vede, exista situatii cind se poate dovedi combustibilul perfect pentru incendiul superstiilor/bisericismelor de tot soiul. Luciditatea e o mincare aleasa pentru minte si inima, si trebuie cu orice chip ferita de contagiunea cu mucegaiul misticismului si fanatismului.
Pastrind proportiile, tot ca Paisie asta, dar in stadiul urmator al zelotismului, erau calugarasii de dupa 451, indeosebi orientali, care efectiv devenisera un soi de "mineri" ai eutihismului.

Te rog sa iti pastrezi aberatiile pentru tine, tu oricum nu faci nicio diferenta intre vitelul de aur si credinta adevarata. Parintele Paisie era un calugar imbunatatit facator de minuni, tu esti doar un ratacit, care nu are nicio conceptie stabila, te duci dupa cum bate vantul.
P.S. O sa trimit si un raport la admin.

antoniap 20.11.2013 21:32:44

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 540845)
Scuze, dar chiar nu am vreo pofta sa ma "mangaie" vreun gheronda. Mai citeste si altceva decit buletinul sectei: poate nu stii ce se intimpla, uneori, in diverse manastiri grecesti. Hai sa nu fim naivi.
Si, rogu-te, as vrea sa fim on-topic, ok?

Exista loc si pentru spurcaciune si pentru sfintenie. Fiecare alege si judeca dupa inima sa. Cum sa-ti cer eu sa-l pretuiesti pe parintele Paisie Aghioritul, de exemplu? Iti mananci mai intai roscovele si apoi... Dumnezeu sa te ajute sa-ti vezi greseala! Sincer, n-as vrea sa vezi pe pielea ta ce inseamna hula impotriva Duhului Sfant.

catalin2 20.11.2013 21:36:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540824)
Din pacate din cauza sectarilor astia, sunt oameni cu o viata imbunatatatita care s-ar putea sa fie amintiti mai degraba pentru greselile lor decat pentru ce au facut bine..

Si nu se poate spune ca tu nu incurajezi asta, cu preocuparea excesiva pentru cipuri, care ai ajuns sa crezi ca e cea mai mare erezie din ortodoxie. Eu vad ca sunt doua secte, una care e impotriva cipurilor, si una impotriva primilor, ambele exagerand peste masura.

antoniap 20.11.2013 21:52:57

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 540850)
Si nu se poate spune ca tu nu incurajezi asta, cu preocuparea excesiva pentru cipuri, care ai ajuns sa crezi ca e cea mai mare erezie din ortodoxie. Eu vad ca sunt doua secte, una care e impotriva cipurilor, si una impotriva primilor, ambele exagerand peste masura.

Deci atitudinea impotriva cipurilor este un fel de erezie, mai mica, dar erezie, totusi... Si o manifestare sectara, mai mica, dar sectara, totusi...

Parintii Paisie Aghioritul , Justin Parvu, Lavrentie de Cernigov, Adrian Fageteanu si altii ce-ar spune daca ar citi?

catalin2 20.11.2013 22:06:03

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540851)
Deci atitudinea impotriva cipurilor este un fel de erezie, mai mica, dar erezie, totusi... Si o manifestare sectara, mai mica, dar sectara, totusi...

Parintii Paisie Aghioritul , Justin Parvu, Lavrentie de Cernigov, Adrian Fageteanu si altii ce-ar spune daca ar citi?

Am mai spus, nu are treaba cu erezia, nici cei ce sunt impotriva cipurilor, nici pentru cei ce le accepta.

AlinB 20.11.2013 22:33:12

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540844)
Citeste http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.pdf. E scrisa de un inginer crestin. Acest inginer explica de ce codurile de bare contin 666.

O fi crestin dupa botez, Dumnezeu stie, dar cu teologia e praf si ca inginer la fel.

Dar pentru tine care esti praf la inginerie si la teologie, poate sa fie tata lor.

AlinB 20.11.2013 22:36:51

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540851)

Ca de obicei, minti cu nesmtire ca tatal minciunii.

Parintele Paisie Aghioritatul nu o avut nimic cu cipurile, ci cu codul de bare si cartela magnetica care pentru voi sunt ok.

Lavrentie de Cernigov n-a avut cu nimic de a face iarasi cu povesta cu cipurile.

Parintelui Adrian Fageteanu nu stiu ce i-ati bagat in cap despre cipuri ca tare ma indoiesc sa fi stat el pe Internet sa se informeze ce si cum.

etc.

AlinB 20.11.2013 22:46:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 540850)
Si nu se poate spune ca tu nu incurajezi asta,

Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.

Citat:

cu preocuparea excesiva pentru cipuri,
M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri?
Nu.
Atunci?

Citat:

care ai ajuns sa crezi ca e cea mai mare erezie din ortodoxie.
Unde am scris eu asta?

Citat:

Eu vad ca sunt doua secte, una care e impotriva cipurilor, si una impotriva primilor, ambele exagerand peste masura.
Ti-am demonstrat cateva pagini mai devreme ca cipofobii sunt o secta si are toate atributele comportamenului si gandirii sectare si ai tacut in papusoi.

Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 540852)
Am mai spus, nu are treaba cu erezia, nici cei ce sunt impotriva cipurilor, nici pentru cei ce le accepta.

Ca de obicei, perspectiva, pardon, sa nu exageram, punctul tau de vedere se limiteaza la ecumenism.

catalin2 20.11.2013 23:57:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540856)
Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.

Ma refeream la atacarea duhovnicilor.
Citat:

M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri? Nu. Atunci?

Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta. Unii poate nu vor sa foloseasca telefoanele mobile, nu fac vre-un pacat.
Citat:

Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.

La fel, ma refer la reactia exagerata. Daca omul nu vrea sa se mai uite la televizor nu inseamna ca e sectar, nici macar nu e pacat. De asta spun ca e o reactie exagerata, despre un lucru fara mare importanta.

iuliu46 21.11.2013 00:28:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 540859)

Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta.

Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.

antoniap 21.11.2013 11:23:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540853)
O fi crestin dupa botez, Dumnezeu stie, dar cu teologia e praf si ca inginer la fel.

Dar pentru tine care esti praf la inginerie si la teologie, poate sa fie tata lor.

...pe cand tu te pricepi si la nginerie s la teologie!!!
Mai sa fie! Ce somitate se afla printre noi si, din nesimtire, nu-i recunoastem meritele!

antoniap 21.11.2013 11:27:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540854)
Ca de obicei, minti cu nesmtire ca tatal minciunii.

De ce crezi ca cipurile ca cipurile sunt exact ce le lipseste crestinilor? Din iubire fata de crestini, fireste! Vezi ca ti se vad copitele, vorba cuiva!

stefan florin 21.11.2013 11:44:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 540860)
Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.

din nou ai scris un mesaj logic si sanatos

Corinusha 21.11.2013 11:54:01

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540878)
De ce crezi ca cipurile ca cipurile sunt exact ce le lipseste crestinilor? Din iubire fata de crestini, fireste! Vezi ca ti se vad copitele, vorba cuiva!

Eu cred ca Alin de fapt crede (si are dreptate in cazul asta) ca cipurile nu au legatura cu credinta. Nu e vorba ca le lipseste sau nu le lipseste. Credinta e in suflet, nu in buletin sau in alte acte, fie ele si biometrice. Credinta fie o ai, fie nu, indiferent ce fel de acte ai.

Saracii oameni care au in CNP pe uneva nr 666 sau locuiesc la numarul 666 (de exemplu camera de hotel) sau i s-a nimerit un numar de ordine 666, e lepadat de Dumnezeu, adica, mai exact, unii ca cei anti cip, anti cod de bare, anti n chestii, il considera lepadat, desi saracu poate fi mai credincios decat cei care il considera asa. Si chiar daca nu e, garantez ca nu e din cauza numraului.
Apropo, numarul asta, 666, ca si alte numere de altfel, apare foarte mult in stiintele oculte, in numerologie mai ales. Eu stiam ca un crestin, mai ales crestin ortodox, nu se ocupa cu asa ceva, in sensul ca numerologia, la fel a si elelalte stiinte oculte sau cum or fi ele numite acum, sunt pure erezii. Atunci cum de credeti atat de mult in numarul asta?

AlinB 21.11.2013 11:59:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 540860)

Ceva de genul asta sustin si eu, cei care nu vor cipuri pot sa faca ce vor, sa umble cu ele acasa, in buzunar, la servici, dar sa strambe din nas daca e in pasaport sau buletin, mofturile si gustul lor selectiv pentru cipuri pe baza unei pseudo-logici personale, chiar nu ne privesc.

Dar in momentul in care atitudinea asta impopotonata cu multa ingnoranta teologica si insotita de atitudini sectare incearca sa o bage pe gat altora ca fiind adevarata ortodoxie si cei car nu o urmeaza ignoranti, falsi ortodocsi, si mai stiu ce epitete tipic atitudinii sectare, atunci avem o problema, eu cel putin ii vad ca fiind o problema si inca una serioasa.

Si chiar si cum ei zic, cand vezi ca exista sminteala, nu trebuie sa intorci spatele si sa taci ca deh, e o chestiune cvasi-inofensiva cum zice, impotriva oricaror evidente, tovarasul catalin ca pentru el, pana la ecumenism, orice sminteala este tolerabila iar daca cipofobii nostri urca (tot partial si ipocrit) in barca anti-ecumenismului, sunt chiar oameni de treaba asemena lui Vladuca care atat timp cat a scos niste fitzuici creationiste, are liber sa omoare copiii ortodocsilor indoctrinand parintii cu logica sectara despre vaccinare si chiar asistenta medicala in general.

AlinB 21.11.2013 12:01:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 540859)
Ma refeream la atacarea duhovnicilor.

Concret.
Ai adus o acuzatie, eviti sa o argumentezi, stilul eliza-georgiana.

O femeie pot sa o itneleg, filosofia nu e in firea lor, ele sunt ca pisicile, guduratul si/sau zgariatul.

Dar la un barbat e o adevarata problema.

Hai ca mai sunt si unii din atia care ii inteleg, gen D. care are probabil si un background psihic, dar de la tine care ai dat dovada de-a lungul timpului ca poti macar lucra cu niste notiuni, idei, pari un tip decent si echilibrat, etc. am mai multe asteptari.

Sa-ti mai dau o data c/p la pasajele unde ti-am argument ca sunt sectari ca sa ai ca reper si sa vii si tu cu macar tot atatea argumente prin care sa-ti demonstrezi punctul de vedere, cum ca ei n-ar fi dar cei care li se opun ar fi chipurile?

Citat:

Am spus de reactia exagerata.
Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta. Unii poate nu vor sa foloseasca telefoanele mobile, nu fac vre-un pacat.
Ai explicatiile in postarea precedenta pentru iuliu.

Citat:

La fel, ma refer la reactia exagerata. Daca omul nu vrea sa se mai uite la televizor nu inseamna ca e sectar, nici macar nu e pacat. De asta spun ca e o reactie exagerata, despre un lucru fara mare importanta.
Este sectar in momentul in care sustin ca ortodocsii nu doar ca nu trebuie sa se uite la televizor dar daca esti ortodox si te uiti la televizor te-ai lepadat de credinta, nu mai ai voie nici macar sa fii spovedit iar daca refuzi sa sustii ideile astea esti neinformat, habar n-ai ce e aia ortodoxie, preotii care nu vorbesc macar o data pe saptaman despre lepadare prin televizor nu sunt preoti buni, ierarhii sunt vanduti pentru ca nu dau declaratii in acest sens, etc.

Si apropi, eu nu am televizor.

AlinB 21.11.2013 12:12:58

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 540878)

Prostia nu e o vina in sine, ca nu toti au primit minte cu polonicul, dar ca prostia sa iasa in evidenta, mai ales la o femeie, mai este nevoie si de alte lucruri, cum ar fi o educatie deficitara, o credinta formala, ipocrizie, nesimtire, si probabil si varsta si statutul de femeie singura la peste 40 ani,. fara ocupatie, pe fondul de mai sus, generaza frustrari care trebuie sa rabufneasca cumva, mai ales cand in fata argumentelor si dovezilor, macar subconstientul isi da seama ca nu esti nici atat de desteapta nici atat de smechera cat te credeai.

Dar stai linistita, sunt sigur ca ti-ai gasit un mediu in care sa fii privita ca un zeu ai virtutii si credintei autentice, nu e musai sa intri pe forumuri si sa risti sa te intalnesti cu unii care iti ruineaza iluziile siropoase.

Nu degeaba Sf. Apostol Pavel spunea ca femeia trebuie sa taca in Biserica si a interzis femeii sa invete pe altii, pentru ca desi sunt rare exceptii care confirma totusi regula, combinatia fatala de prostie, incapatanare si rautate la femeie se intalneste mult mai des si mai ales se manifesta mult mai catastrofal decat la un barbat.

Insa atat timp cat reuseste sa se controleze macar cat sa tina gura inchisa, nu-si face rau decat siesi, nu si sistemului de valori la care formal, adera.

Florinvs 21.11.2013 12:19:23

Ca sa lamurim treaba asta cu cipurile:

-ar trebui dat posibilitate prin lege, ca aceia ca refuza a aveea acte de identitate sau orice fel de acte/documente care contin cip, sa li se dea aceasta optiune, in sensul de a putea opta pentru acte "clasice"", fara cip si de a renunta de exemplul la carduri bancare - inclusiv sa li se dea salariile/pensiile in sistem clasic, fara card.
Desi nu sunt de acord cu opinia lor (precum ca a folosi un act/document cu cip ar fi ""lepadare""), trebuie sa le respectam si lor aceasta opinie si sa le dam posibilitate sa opteze.

-apoi mai exista aparatura electronica (începând de la telefonul mobil pana la sistemele electronice de dirijare a zborurilor cosmice), care nu ar putea functiona fara utilizarea cipuri-lor! Ori in viata de zi cu zi nu ne putem lipsi de aceasta aparatura!

-intradevar, exista riscul ca un document continand un cip sa poata fi mai usor detectat sau urmarit, si implicit persoana care are asupra sa acel document. Totusi, este greu de crezut ca vreo organizatie "secreta"" ar aveea interes sa urmareasca miscarile a cca 4-5 miliarde de oameni de pe intreg Globul, care ar aveea documente cu cip! De obicei, structurile specializate de informatii lucreaza dupa criterii mult mai selective, nu asa la intamplare.

-in privinta legaturii intre utilizarea cipurilor si credinta in Dumnezeu, cred ca aceasta legatura este una fortata. Credinta in Dumnezeu se vede la om prin caracterul sau, prin modul de comportare in societate si prin faptele sale concrete.

-in privinta cipurilor implantate in corpul uman, aici ma opun categoric, acest lucru reprezentând o monstrozitate!

AlinB 21.11.2013 12:22:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 540885)
din nou ai scris un mesaj logic si sanatos

Nu si daca treci de prima impresie.

Corinusha 21.11.2013 12:26:52

subscriu ce a scris Florinvs

...si as mai adauga ca nu isi are rost "razboiul" asta cip si anti cip, deoarece cred ca oricum toti vom ramane tot cu propriile convingeri, eventual unii dintre noi ne vom/isi vor schimba opiniile, (sper ca doar) dupa ce citesc si se gandesc bine la argumntele pro si contra.

Cipului implantat in corpul uman ma opun si eu, in rest, nu am nimic impotriva actelor cu cip.

AlinB 21.11.2013 12:29:10

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 540888)
Apropo, numarul asta, 666, ca si alte numere de altfel, apare foarte mult in stiintele oculte, in numerologie mai ales. Eu stiam ca un crestin, mai ales crestin ortodox, nu se ocupa cu asa ceva, in sensul ca numerologia, la fel a si elelalte stiinte oculte sau cum or fi ele numite acum, sunt pure erezii. Atunci cum de credeti atat de mult in numarul asta?

N-ai sa primesti nici un raspuns, pentru ca este unul din lucrurile care ii acuza si pentru care nu au nici o scuza decat "parintele Paisie a zis asa", "uitand" ca orice ar spune un parinte trebuie confruntat cu Sfanta Traditie, si asa cum spunea si Fericitul martir Daniel Sasoev, atunci cand Sfintii Parinti au invatat impotriva Sfintei Traditii, s-au aflat in greseala.

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...l-sectar-de-l/

Si sper ca pentru faptul ca ti-ai dat seama de asta, sa nu-ti fie prilej de fudulie, daca esti cu un deget mai desteapta decat cei mai ipocriti dintre cei care isi spun adevarati credinciosi nu inseamna ca nu-ti lipseste ceva.

Sper sa ajungi intr-o zi sa iti cauti repere sanatoase nu doar sa te compari cu cei mai prosti dintre credinciosi doar ca sa te simti bine acolo unde esti.

Corinusha 21.11.2013 13:26:24

Alin, nici prin cap nu-mi trece asta. Suntem oameni diferiti, si doar pentru ca am o opinie care coincide cu cea a unui ortodox practicant, nu ma face un ortodox practicant.
Pur si simplu si asta e una din conceptiile mele, si e o conceptie care am dobandit-o prin ratiune si logica.
Nici nu ma compar cu alti crestini.
Sunt cum sunt, si faptul ca imi coincide sau nu opinia cu cea a unui crestin ortodox practicant nu ma schimba din ceea ce sunt de fapt.
Am zis-o de la inceput, imi lipsesc multe, poate prea multe, si sunt absolut constienta de asta si de faptul ca posibilitatea ca sa fiu mantuita e destul de mica spre medie in cazul in care Dumnezeu va lua mai mult in calcul respectarea dogmelor si a altor lucruri si nu va lua mai mult in considerare faptele conrete. Sunt constienta de asta, nu ma cred mi desteapta, dar nici nu renunt in cel mai usor posibil la parerile sau coneptiile pe care le am, chiar daca ele nu coincid cu cele ale unui crestin ortodox autentic.
Dar am deviat...din nou...

iuliu46 21.11.2013 14:04:41

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 540893)
Ca sa lamurim treaba asta cu cipurile:

-ar trebui dat posibilitate prin lege, ca aceia ca refuza a aveea acte de identitate sau orice fel de acte/documente care contin cip, sa li se dea aceasta optiune, in sensul de a putea opta pentru acte "clasice"", fara cip si de a renunta de exemplul la carduri bancare - inclusiv sa li se dea salariile/pensiile in sistem clasic, fara card.
Desi nu sunt de acord cu opinia lor (precum ca a folosi un act/document cu cip ar fi ""lepadare""), trebuie sa le respectam si lor aceasta opinie si sa le dam posibilitate sa opteze.

-apoi mai exista aparatura electronica (începând de la telefonul mobil pana la sistemele electronice de dirijare a zborurilor cosmice), care nu ar putea functiona fara utilizarea cipuri-lor! Ori in viata de zi cu zi nu ne putem lipsi de aceasta aparatura!

-intradevar, exista riscul ca un document continand un cip sa poata fi mai usor detectat sau urmarit, si implicit persoana care are asupra sa acel document. Totusi, este greu de crezut ca vreo organizatie "secreta"" ar aveea interes sa urmareasca miscarile a cca 4-5 miliarde de oameni de pe intreg Globul, care ar aveea documente cu cip! De obicei, structurile specializate de informatii lucreaza dupa criterii mult mai selective, nu asa la intamplare.

-in privinta legaturii intre utilizarea cipurilor si credinta in Dumnezeu, cred ca aceasta legatura este una fortata. Credinta in Dumnezeu se vede la om prin caracterul sau, prin modul de comportare in societate si prin faptele sale concrete.

-in privinta cipurilor implantate in corpul uman, aici ma opun categoric, acest lucru reprezentând o monstrozitate!

Benjamin Franklin spunea : Cel care-si vinde libertatea pentru un pic de securitate temporara nu merita nici libertate nici securitate si le va pierde pe amandoua. Este exact ce se intampla cu tot securismul asta de tip nou in care oameni liberi au ajuns sa ne explice ca e spre binele nostru ca ni se asculta telefonul, ca ni se urmareste internetul sau ca ni se vor pune cipuri in buletin.

Fiecare poate face un compromis. Nimeni nu te obliga sa detii un telefon sau un computer cu acces la internet, deci daca tu consideri ca e un compromis pe care nu-l poti face arunci telefonul sau tai firul de internet si gata. In acelasi timp poti lupta pentru a crea o masa critica de oameni care inteleg ce inseamna libertatea si care sa oblige statul sa termine cu ambitiile astea totalitare. Nu e la fel in cazul actelor de identitate, si chiar daca la noi e mai degraba un interes financiar la mijloc ( probabil unii si-au luat spaga ca sa faca acte cu cipuri ), asta nu inseamna ca nu exista persoane care viseaza ca intr-o zi ne vor putea controla pe fiecare dintre noi.

AlinB 21.11.2013 15:01:56

Da, dar asta nu e o problema religioasa, cum incearca sa puna problema cei din secta cipofobica si asta e o mare diferenta.

iuliu46 21.11.2013 15:35:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540925)
Da, dar asta nu e o problema religioasa, cum incearca sa puna problema cei din secta cipofobica si asta e o mare diferenta.

Eu nu am sustinut niciodata asta. In acelasi timp daca accepti ca statul sa-si intareasca pozitia in fiecare zi asta poate conduce la lepadarea de credinta. E ceea ce se intampla acum in occident. In Franta se fac legi care sa-i fereasca pe copii de "indoctrinarea religioasa ", in alte tari nici macar nu se mai stie despre religie. Oamenii se nasc robii statului asa ca decide statul ce au voie sa invete si ce nu ca sa devina "cetateni liberi " . Daca nu-ti cresti copilul "liber" asa cum vrea statul atunci o sa-ti ia statul copilul si o sa ti-l creasca el.

http://www.turtlebayandbeyond.org/20...ean-countries/

Sunt si la noi destule voci care ne spun cum ar trebui crescuti "copiii nostri" , desi noi toti impreuna n-am facut niciodata copii.:1:
Ce e si mai grav e ca sunt toate sansele ca ei sa-si impuna punctul de vedere atata timp cat noi ne-am obisnuit sa-i luam in ras pe cei care spun mereu ca vine lupul. Mai devreme sau mai tarziu tot vine.

AlinB 21.11.2013 15:39:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 540934)
Eu nu am sustinut niciodata asta. In acelasi timp daca accepti ca statul sa-si intareasca pozitia in fiecare zi asta poate conduce la lepadarea de credinta.

Lepadarea de credinta nu depinde de pozitia Statului in raport cu tine ci de pozitia ta in raport cu Hristos.

E ca si cand ai spune "daca as trai in Paradis, nu m-as lepada niciodata de credinta".
De fapt, pana sa ajungi acolo, trebuie sa dai niste teste.
Asta poate fi unul din ele.

Citat:

Ce e si mai grav e ca sunt toate sansele ca ei sa-si impuna punctul de vedere atata timp cat noi ne-am obisnuit sa-i luam in ras pe cei care spun mereu ca vine lupul. Mai devreme sau mai tarziu tot vine
Si eu pot sa-ti zic ca ai sa mori, si sa ma recunosti ca profet pentru asta, pentru ca poti fi sigur ca se va intampla.

Daca oierul e unul din ala manipulator care striga ca vine pentru a-si da importanta, pentru a face mai multi bani sau are alte obiective obscure, ai dreptate, nu trebuie luat in ras ci alungat de langa oi.

aubergine 21.11.2013 16:17:24

Doamne ce cearta s-a mai creat pe aici, cate injurii, si totul din cauza cipurilor! Nu ma gandeam ca pot isca atatea probleme! Se vede treaba ca si-a bagat Michiduta coada, ca altfel nu imi explic. Decat sa va tot certati asa, mai bine cereti-va iertare unii la altii si acceptati-va parerile, sunteti oameni diferiti, fiecare cu opinia lui, mai multa toleranta si acceptare nu ar strica.

AlinB 21.11.2013 17:04:25

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 540942)
Doamne ce cearta s-a mai creat pe aici, cate injurii, si totul din cauza cipurilor! Nu ma gandeam ca pot isca atatea probleme! Se vede treaba ca si-a bagat Michiduta coada, ca altfel nu imi explic. Decat sa va tot certati asa, mai bine cereti-va iertare unii la altii si acceptati-va parerile, sunteti oameni diferiti, fiecare cu opinia lui, mai multa toleranta si acceptare nu ar strica.

Sa fi zis asta pe un topic despre ecumenism, sa vezi ce sarea catalin ca ars :)

Dar fiind vorba doar de cipuri, o chestiune minora in opinia lui, fara doar si poate o sa-ti dea dreptate ca in bancul cu inteleptul Solomon: toata lumea are dreptate, inclusiv ala care zice ca nu pot avea toti dreptate atunci cand opiniile lor se bat cap in cap.

Iliana 21.11.2013 18:19:39

Buna seara. As dori sa pun si eu o intrebare, dar nu stiu daca o sa mi se raspunda (am mai pus cateva intrebari pe alte subiecte si nu prea s-a inghesuit lumea sa-mi raspunda, dar am zis ca totusi sa mai incerc o data)!

E vorba de o intrebare sincera, nu e ironica, tendentioasa sau altcumva. Deci eu chiar as vrea sa stiu: cipurile din telefon, calculator, card bancar, permis de conducere, pasaport inseamna lepadare de credinta, sau numai cipul care va fi sau se va dori implantat in corp?

Eu nu am telefon cu cip, nici card bancar (sunt mai conservatoare, imi place sa folosesc banii numerar), dar am laptop si permis de conducere schimbat anul trecut si chiar nu inteleg aceste lucruri. Pasaportul imi expira peste vreo 6 ani, am din cel vechi acum, dar probabil ca o sa vreau sa-l reinnoiesc atunci si cu siguranta ca va fi doar cel biometric disponibil.

Ma poate lamuri cineva? Dar nu cu ironii si jigniri, daca se poate. Doar daca cineva cunoaste intr-adevar aceste lucruri.
Va multumesc!

Doamne ajuta!

Barsaumas 21.11.2013 18:42:09

Citat:

În prealabil postat de Iliana (Post 540950)
Buna seara. As dori sa pun si eu o intrebare, dar nu stiu daca o sa mi se raspunda (am mai pus cateva intrebari pe alte subiecte si nu prea s-a inghesuit lumea sa-mi raspunda, dar am zis ca totusi sa mai incerc o data)!

E vorba de o intrebare sincera, nu e ironica, tendentioasa sau altcumva. Deci eu chiar as vrea sa stiu: cipurile din telefon, calculator, card bancar, permis de conducere, pasaport inseamna lepadare de credinta, sau numai cipul care va fi sau se va dori implantat in corp?

Eu nu am telefon cu cip, nici card bancar (sunt mai conservatoare, imi place sa folosesc banii numerar), dar am laptop si permis de conducere schimbat anul trecut si chiar nu inteleg aceste lucruri. Pasaportul imi expira peste vreo 6 ani, am din cel vechi acum, dar probabil ca o sa vreau sa-l reinnoiesc atunci si cu siguranta ca va fi doar cel biometric disponibil.

Ma poate lamuri cineva? Dar nu cu ironii si jigniri, daca se poate. Doar daca cineva cunoaste intr-adevar aceste lucruri.
Va multumesc!

Doamne ajuta!

Stimata doamna, nici un cip nu este vreo "lepadare", nici macar cele presupuse in viitor a fi subcutanate. Orice tevatura pe tema asta vine de la fiica iubita a Celui Rau, anume Prostia Omeneasca, via diversi duhovnici cu har dar naivi si ucenicii lor, practicanti a ceea ce numesc eu "evlavie isterica gregara" si "cultul panicii ca pseudo-virtute". Fiti pe pace.

antiecumenism 21.11.2013 19:07:26

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 540952)
Stimata doamna, nici un cip nu este vreo "lepadare", nici macar cele presupuse in viitor a fi subcutanate. Orice tevatura pe tema asta vine de la fiica iubita a Celui Rau, anume Prostia Omeneasca, via diversi duhovnici cu har dar naivi si ucenicii lor, practicanti a ceea ce numesc eu "evlavie isterica gregara" si "cultul panicii ca pseudo-virtute". Fiti pe pace.

-chiar tu esti credincios,ortodox ..de iti permiti sa tot dai sfaturi?

AlinB 21.11.2013 19:24:16

Lasa ca avem aici destui "credinciosi ortodocsi" care vor sa bage parerile lor personale drept "pozitia corecta a Bisericii".

Adica na, stii tu, timpuri apocaliptice, Biserica a luat-o razna, nu mai deosebeste stanga de dreapta, stiu ei mai bine care si cum este.

antiecumenism 21.11.2013 19:25:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540957)
Lasa ca avem aici destui "credinciosi ortodocsi" care vor sa bage parerile lor personale drept "pozitia corecta a Bisericii".

Adica na, stii tu, timpuri apocaliptice, Biserica a luat-o razna, nu mai deosebeste stanga de dreapta, stiu ei mai bine care si cum este.

nu stiu daca stiu ei,dar in nici un caz nu sti tu

AlinB 21.11.2013 19:32:27

Eu am enuntat pozitia Bisericii.
Actele cu cip, carduri bancare cu cip, CNP -ul, nu sunt probleme spirituale.
Pe de alta parte, trebuie sa avem intelegere pentru superstitiosi.

Stiu ceva gresit?

aubergine 21.11.2013 19:35:12

Citat:

În prealabil postat de Iliana (Post 540950)

Va multumesc!

Doamne ajuta!

Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.
16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.

Atata timp cat nu e vorba sa ni se impuna lepadarea de credinta si acceptare semnului pe frunte sau pe mana, nu cred ca e motiv de panica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:40:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.