![]() |
despre viclenia comentatorilor
Citat:
1. Nu aceasta este caracteristica definitorie a adventiștilor de ziua a șaptea (ci așteptarea revenirii lui Iisus Hristos). 2. Nu azș au făcut acele calcule, ci milleriții. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ei tocmai de asta imputa BO si BC. ca nu respecta cuvantul Evangheliei. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sectele au aparut dupa ce unii oameni au rastalmacit intelesul Bibliei spre a lor pierzare. Biblia vb de invatatorii mincinosi, de hristosi mincinosi...ori, nu cred ca trece un an fara sa nu apara o secta noua... Toate ereziile si sectele au aparut ca urmare a neascultarii fata de Biserica...neascultarea l-a scos pe om din Rai, si azi, neascultarea ii tine pe sectari departe de Rai. Invatatura lui Hristos UNESTE, nu desparte...ereziile NP ii separa in cul;te si culte. Sectarul este un om mandru, omul lui D-zeu e om smerit... Asa ca, daca nu esti avocatul lor, nu ma acuza ca nu spun decat adevarul...Unde crezi ca am gresit? |
Citat:
Crezi ca Invataturile Bibliei sunt schimbatoare si ca le gasim repartizate in secte...? Fiecare secta se crede dreapta, cu ce? ca sunt peste 3000 ? |
Citat:
Daca e sa fiu sincer, cam in tot ce scrii. Mai putin citatele biblice. Chiar daca sunt interpretate gresit, citatele sunt ok. In rest... |
Citat:
Este parerea ta , a unui NP care impartasesti invatatura unui om. Nu gresesc nicaieri, cel care a gresit a fost cel care a fondat secta din care faci p[arte... |
1 atașament(e)
Apareti ca ciupercile dupa ploaie...
Nu stiu exact ca postez poza la dimensiuni mai mari... este interesanta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imi cer scuze ca esti asa de indignat si ca am reusit sa-ti pun mintea la contributie ca sa iti dai seama ce am vrut sa zic. Sensibil mai suntem... |
Citat:
Scuze, nu m-am putut abține... La așa topic, nu strică și puțintel umor... |
Citat:
|
Citat:
ortodocsii marturisesc public, cu glas tare, inca de la inceputurile Bisericii, ca asteapta revenirea lui Iisus Hristos, care va veni cu slava multa (cum insusi Hristos o spune in Evanghelie) pentru ca sa faca judecata finala. Acest deziderat este urmarit de ortodoxie inca din timpul cat traiau apostolii, deci era o caracteristica definitorie a crestinilor inca din secolul 1 ; cred ca stiti ca apostolul Pavel ii cearta pe tesalonicenii care , asteptand venirea lui Hristos ca fiind iminenta in timpul vietii lor terestre, considerau ca nu mai are rost sa se preocupe de activitatea cotidiana de castigare a hranei cu sudoarea proprie !! Intrucat marturisirea de credinta crestina nu se reduce la un singur aspect, la un singur deziderat, s-a facut o sinteza globala a acestei marturisiri, care a fost formulata in asa fel incat sa reflecte punctele de credinta crestina in fraze cat mai scurte si mai concise. Deoarece in diversele centre crestine aceasta marturisire a cunoscut diferite forme, (dar continutul era in esenta acelasi), Biserica a dezbatut in secolul 4 o forma universala a acestei marturisiri, cunoscuta azi sub denumirea tehnica de "simbolul de credinta (crezul) niceo-constantinopolitan". Tot ce contine acest crez este extras din Biblie. Se marturiseste un Dumnezeu unic, creator a tot ce se vede si a tot ce nu se vede, care ste si Tata, si Fiu, si Duh Sfant. Din acestia, Fiul este nascut iar Duhul Sfant purcede din Tatal, nu la un moment dat, ci din vesnicie. Fiul este Dumnezeu adevarat si om adevarat, Iisus Hristos, care si-a luat trup de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria, pentru noi, oamenii, si pentru mantuirea noastra. El a patimit, a fost rastignit pentru noi si ingropat si a inviat a treia zi, s-a inaltat la ceruri si sade de-a dreata Tatalui. Si va veni a doua oara, cu slava si putere (deci nu anonim, modest , intr-un staul, ca prima data !) ca sa judece viii si mortii. Se mai marturiseste credinta in Biserica cea una, sfanta, apostolica si universala ("katholica", dar nu in sensul de Biserica Romano-Catolica, ci "soborniceasca") si un Botez, asteptarea invierii mortilor si a vietii celei vesnice in imparatia lui Dumnezeu. Intrebarea mea este: ce marturiseste adventismul in plus fata de aceasta marturisire ? |
Stiti el nu e sensibil.
Aveam in firma o pocaita si ea isi mai chema rudele acolo sa o astepte sau nu stiu de ce. Ea era mai dezghetata dar pe ceilalti cand ii vedeai parca erau batuti in cap le era frica sa vorbeasca te evitau si in cel mai bun caz te salutau cu acel zambet care te roaga sa -i lasi in pace! Apoi parca erau veniti de pe alta planeta. Albi si uscati se uitau in toate partile nu mai la oameni nu! In fine... Astazi mai ales la biserica adventa are loc o mai mare deschidere fata de lume. Tipii si-au dat seama ca omul nu poate fi convertit numai cu cantece folosite si de comunisti si cu lecturi biblice. Asa ca acesti tipi par foarte degazati la prima vedere. Ba chiar ducandu-ma la o intalnire de-a lor aveam impresia ca lipsesc numai tobele si fumul de tigara! Si va spun eu ca daca te duci intr-o discoteca sti la ce sa te astepti! dar cand te duci la o astfel de adunare te infricosezi mai tare de pacat. Zici : daca si astia care vor sa para crestini sunt asa atunci e clar ca lumea a luat-o razna. Dar ce m-a frapat cel mai tare? exact o problema care a luat amploare la ei! Era imbracamintea! Desigur avem o deschidere fata de lume (penticostalii au inceput sa aiba lantisoare cu simboluri crestine) si prin imbracaminte. Dar chiar asa? Inainte acesti adventi erau imbracati numai in negru acum e mai altfel... |
Citat:
ce e trice, ai vazut convertirea pastorului adventist la ortodoxie, si acum faci spume? |
Nu am inteles niciodata de ce adventii se folosesc de crez! Ei se bazeaza numai pe biblie...
|
Eu incep sa le pierd numarul.
De la crestini dupa Evanghelie, adventisti (astia sunt impartiti in mai multe categorii? de la ziua 1 pana la a 7a?), martorii lui Iehova si care or mai fi, nu am rabdare sa citesc pe fiecare, asa ca rog si eu pe cineva binevoitor sa-mi rezume si mie care e diferenta dintre ei, inafara de nume? |
Citat:
Citat:
|
Concluzia serii
Citat:
|
Citat:
Unii invata si prosteste pe naivi intr-un fel, altii in alt fel. Trice si secta lui tin SABATUL, ca iudeii din vremea lui Moise...acum nu stiu, mai aduc arderi de tot sau nu, ne-o poate confirma el. Penticostalii, cand se roaga la adunare urla si zbeara, de zici ca-s pe stadion, zicand ca vb in limbi...daca aduci 2 translatori, risti sa-i vezi smulgandu-si parul din cap pt ca nu traduc la fel... Baptistii, astia cu o baita (la care ii spun botez) iti ofera mantuirea... Iata 3 posibilitati prin care ajungi cu siguranta in Iad, un drum pavat cu intentii bune...Nu trice? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"omul lui Dumnezeu" zici ... esti tu acela? |
Citat:
Asta apropo de viclenie. |
Oameni buni, indiferent de orientarea confesionala, intrebarea este: DE CE va intepati si va ironizati reciproc ?
De ce va reprosati anumite gesturi si atitudini, de ce trebuie sa zicem "X face spume", "Y e un ticalos" etc. ? Asa invata Biblia ?? Oare daca ati fi fatza in fatza, organizati pe echipe, ce s-ar intampla ? ar iesi ca la luptele de gladiatori, spre marea satisfactie a celor care stau si privesc de pe margine... Cei care tineti sambata ca zi de odihna... ati incepe sa aplicati prescriptiile din vechiul testament si ati ucide pe cei care nu tin sambata ? Scrie la Geneza, cap. 23. Cei care nu tineti samabata, ci duminica... ati reitera inchizitia si i-ati arde pe ceilalti pe rug ? (scrie in noul testament ca lucrul fiecaruia se va lamuri prin foc; nu ?) Dar cu cei necrestini, fie atei, fie altceva, ce veti face ? Nu se poate discuta un pic mai la rece, mai matematic ? Eu sper ca nu am reusit sa ma iau de persoana nimanui in mod direct, si mai sper nici sa nu mi se intample. |
Citat:
1. Eu consider că nu religia este mântuitoare, ci Cel ce stă în centrul acestei religii: Mântuitorul Iisus Hristos. 2. Religia mea este aceeași cu a dumneavoastră: religia creștină. Doar confesiunile diferă, însă aceasta e o problemă a fondatorilor confesiunilor respective; ei le-au dat aceste denumiri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
trice
Imi vine in minte "pastila de ras" !Si chiar ma amuz!!!! E reconfortant...
|
Citat:
Din cate stiu eu, ortodoxia isi asuma originea si continuitatea apostolica. Ce am remarcat eu: 1. Biserica a aparut inaintea Noului testament. 2. Pana cand s-a definitivat NT, nu e mentionat un cod scris dupa care se ghida si functiona Biserica. 2. In NT nu scrie absolut totul despre ce si cum faceau apostolii si ceilalti crestini. Intrebarea este: daca traiati in secolul 1, secol in care nu aveati la indemana NT, pe ce baza practicati dvs. credinta crestina si pe ce baza functiona comunitatea dvs. ca Biserica ? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu toata credinta in Dumnezeu este buna, dupa cum zice insusi Apostolul Pavel "Fiule Timotei, sfatuieste pe crestini sa fie sanatosi în credinta". Poate să creada cineva in Dumnezeu si credinta lui sa nu-i aduca nici un folos? Sincer nu stiu inca cu cine vorbesc si daca mergeti pe ideea ca mantuirea se poate numai prin credinta. Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Putem avea o discutie despre problema crezului ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:50:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.